Over mijn gezin

Baby's are go!

Door Chief op maandag 17 juli 2017 02:50 - Reacties (22)
Categorie: Gezin, Views: 4.520

De kleine miss is inmiddels weer ruim vijf maanden oud en goeie genade wat groeit ze hard. Letterlijk. Daar waar haar grote broer op dezelfde leeftijd op de 95 percentiel zat qua gewicht komt deze jongedame op de 99 percentiel. Op de Nederlandse maatstaf wel te verstaan. Kan je nagaan wat dat zou betekenen op de Aziatische schaal waar de kinderen over het algemeen toch al wat lichter en kleiner zijn…... Kleine Babyzilla dus. Geen idee waar dat vandaan komt want drinken, dat doet ze eigenlijk moeizaam. Waar broerlief dik 200ml binnen 5 minuten achterover had gegooid (en dan nog mekkerde om meer) kan zij makkelijk een uurtje doen over de helft. Jaja, het leven van ouders gaat niet altijd over rozen kan ik jullie vertellen.

Om maar te zwijgen van de brakke nachten want slapen, daar heeft ze ook niet echt behoefte aan. Sliep ze met drie maanden ineens de hele nacht door, paar weken later werd dat ritme abrupt verbroken met een krijsende baby om de anderhalf tot twee uur. Dat heeft tot zo’n twee weken geleden geduurd en vrouwlief en ik zijn er nog niet van bijgekomen.

Maar Chief, je krijgt er zoveel voor terug! Vast, maar de verloren slaap is het in ieder geval niet! Ik ga ook geen zoetsappige verhalen houden over die lieve lachjes, nieuwe trucjes en dat soort meuk waar talloze ouders je mee lastig vallen. Ik verdenk zulke ouders overigens dat ze dat doen om zichzelf moed in te praten maar dat terzijde. Toch maak je dankzij je kroost ook nog wel eens wat mee, lees met me mee.

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de periodieke checkup van de kleine Miss en ditmaal ook weer wat inentingen. Inmiddels kennen wij deze procedure wel en dus ging ons gezinnetje van vier naar een privékliniek met het plan om daarna gezellig samen te lunchen. Wij waren ingeboekt op een vroeg tijdstip en bij aankomst bleken er nog twee wachtende baby’s te zijn maar gelukkig werd ons medegeeld dat wij de eerst volgende waren. Toeval of niet maar beide baby’s hadden een heel entourage meegenomen: papa, mama, opa’s, oma’s en een helper. U leest het goed: 7 volwassenen per baby. Zeven, laat het u even inzinken. Ik geef het gelijk toe, een baby moet je in de gaten houden maar 7 paar ogen lijkt mij lichtelijk overdreven. De toch tamelijk ruimte wachtruimte bleek nu aan de kleine kant. Blijkbaar heb ik een memo gemist dat het die dag de “Dag Der Drie Generaties” was of zo? Wie weet.

Die baby’s waren ongeveer van dezelfde leeftijd als ons dochtertje van vijf maanden, plus of min een maand schatte ik zo in. Niets bijzonders zou je zeggen tot het volgende zich afspeelde. De gezinnen van baby nummer één en baby nummer twee, laten we ze voor het gemak Blauw voor het jongetje en Roze voor het meisje noemen, zaten min of meer tegenover elkaar en wij zaten daar aan de zijkant zo’n beetje tussenin. Alsof je een tenniswedstrijd aan het bekijken was en een wedstrijd lieve Tweakers, dat werd het.

Het begon met Blauw die op de schoot van zijn mama zat. Mama liet hem voorzichtig los en zowaar, Blauw bleef enkele seconden rechtop zitten alvorens hij voorover op de buik van mama tuimelde die triomfantelijk rondkeek. Dat was het signaal voor de mama van Roze die haar subiet overnam van haar (schoon)moeder en Roze op haar schoot zette en *hop*, haar handen weghaalde. Ook Roze bleef netjes zitten, hoogstwaarschijnlijk van stomme verbazing, en dat hield ze warempel zo op het eerste oog een paar seconden langer vol dan Blauw. Roze één, Blauw nul. Mama Roze keek bijna minachtend naar Mama Blauw.

Die liet het niet op zich zitten en begon Blauw te kriebelen en te kietelen, net zo lang tot hij een heerlijke babylach liet horen. Het sein voor Mevrouw Roze om datzelfde te doen bij haar dochter maar papa Roze moest er aan te pas komen met het trekken van gekke gezichten tot Roze tot een flauw lachje verleid kon worden waardoor Blauw op overtuigende wijze de stand weer gelijk trok. De tussenstand van 1-1 was blijkbaar onbevredigend voor beide partijen want het volgende onderdeel van de onaangekondigde Olympische Babyspelen stond op het punt van beginnen.

Roze werd op haar rug op de mat speelmat die tussen de beide gezinnen op de vloer lag gelegd en *hup*, Roze draait zich om en kijkt fier met haar hoofd omhoog rond. Ook Blauw word op dezelfde mat neergelegd en ook hij draait zich feilloos rond om vervolgens zijn ouders en grootouders in hun ogen te kijken. Vrouwlief en ik hebben ondertussen de allergrootste moeite om niet keihard te lachen. Ik weet niet hoe lang ik het nog vol zou kunnen houden. Junior kijkt ondertussen niet op of om, zo druk is hij bezig met puzzelen.

De jury, wij, hadden volledig objectief bepaald dat op dit onderdeel geen winnaar/winnares aan te wijzen was. Een oordeel die blijkbaar ook werd gedeeld door beide moeders want mevrouw Blauw tilt haar kandidaat op en legt hem op haar schoot en snauwt wat naar de helper die als de brandweer een geprepareerde flesje melk uit de tas haalt. Voor Blauw, of wij overigens, goed en wel in de gaten heeft wat er aan de hand is wordt het flesje met een *plop* in zijn mondje geduwd. Door instinct gedreven begint blauw te zuigen en eerlijk is eerlijk, dat ging met een behoorlijk tempo.

Uiteraard volgde mevrouw Roze het voorbeeld, weliswaar met enige vertraging aangezien het flesje nog gemaakt moest worden. Afijn, toen het flesje eenmaal klaar was en op de juiste temperatuur was ging ook *hup* het flesje in het mondje van Roze. Niets mis met haar natuurlijke instincten want ook zij begon netjes te drinken van het aangeboden melknat.

Mijn ogen, inmiddels nat van de tranen, wisten niet wat ze zagen en koortsachtig probeerde ik mijn lach in te houden. Vrouwlief draaide zich al om en aan haar schokkende schouders verraadden dat zij die strijd had verloren. Als ware cheerleaders wierpen de grootouders zich ook in de strijd en moedigden hun respectievelijke kleinkind hartstochtelijk aan. De Olympische gedachte “Meedoen is belangrijker dan winnen” ging hier in ieder geval niet op.

Junior kijkt nu op terwijl hij nog steeds zoet – op zich ook al een hele overwinning voor ons – met de puzzels aan het spelen was en heeft een vragende blik op zijn gezicht. Hoe het afliep durf ik niet te zeggen want de praktijkassistente roept de naam van de kleine Miss. Snel lopen wij naar de kamerdeur, blij dat we over enkele seconden onze lach de vrije loop konden laten. Terwijl we opstaan zie ik dat alle ogen op ons gericht zijn, alsof we ineens opgemerkt worden, en op dat moment laat de Miss zien wat zij in haar mars heeft. Of ja, eigenlijk horen want ze laat een knalharde scheet en begint daar hartelijk om te lachen zoals alleen baby’s kunnen lachen: onbeschaamd en vrijuit. Vrouwlief en ik houden het niet meer en gieren het uit van het lachen. Ik denk dat ze ons in de wachtkamer nog minutenlang hebben kunnen horen. De kinderarts begreep er werkelijk waar geen fluit van maar dat drukte de pret niet: mijn dochtertje had zojuist bevestigd dat ze uit het juiste hout gesneden was. Er is niets gelogen over de mate van competitie tussen kinderen, hoofdzakelijk veroorzaakt door de ouders, hier in Azië maar ik ben blij dat mijn dochtertje en wij daar de maling aan hebben.

Twijfels

Door Chief op donderdag 18 mei 2017 03:56 - Reacties (34)
Categorie: Gezin, Views: 4.009

De jongste telg van ons gezin werd vannacht wakker en viel niet zelf in slaap en dus hees deze papa zich uit bed om zich over haar te ontfermen. Zachtjes wieg ik haar in mijn armen terwijl ik naar de huiskamer loop. Ik doe de schuifdeuren richting het balkon open en een lekkere zwoele lucht komt ons tegemoet. Al wiegend loop ik heen en weer maar de kleine blijft zachtjes wenen. Even later wordt haar broer wakker voor een plasje. Bij het teruggaan naar zijn slaapkamer ziet hij mij lopen en wil hij natuurlijk gezellig bij papa blijven. Goed, ga maar op de bank liggen zeg ik hem. Hij ploft neer op de bank en sluit zijn oogjes.

De jongste dommelt lichtjes in mijn armen en ik ga naast het ventje op de bank zitten. Al snel zie ik hem rustig ademhalen, een teken dat hij weer in dromenland is beland. Een schoon geweten doet wonderen denk ik bij mezelf. Ik kijk naar buiten waar de maan heel mooi op het zwembad schijnt. De jongedame opent weer haar oogjes en begint weer zachtjes te huilen. Stil maar kleintje, zeg ik. Alles komt goed, probeer ik.
Ze stopt weer met huilen en haar oogjes gaan weer toe. Ik neem geen risico en blijf nog even zitten en al wiegend kijk ik weer naar het maanlicht op het water. Mijn blik verplaatst zich naar onze kroost die nu beiden vast lijken te slapen. Komt het eigenlijk wel goed zeg ik bij mezelf. Het zit niet in mijn karakter om een doemdenker te zijn, het glas is altijd half vol voor mij. Na regen komt immers weer zonneschijn maar nu, nu kruipt er een onbehagelijk gevoel over mij heen.

We leven in een wereld waar één van de machtigste mensen op aarde niet gekozen is omdat hij zo kundig is maar omdat het volk niet wilde stemmen op de gevestigde orde. Een wereld waar een onberekenbare man in Noord-Korea op ieder moment op de kill switch kan drukken. Dezelfde wereld waar ik bijna dagelijks gewaarschuwd word dat het niet de vraag is of er een terroristische aanval plaats zal vinden maar wanneer. Een wereld zonder respect, begrip of geduld. In deze wereld groeien mijn kinderen op.
Ik ben de laatste die zal zeggen dat ik een wereldverbeteraar ben. Ik zal nooit de Nobelprijs voor de Vrede winnen, noch zal ik ooit door een Paus tot Heilige worden verklaard. Dat is ook niet erg want met pak hem beet 7 miljard mensen op deze aardkloot is de kans statistisch gezien natuurlijk al klein. Toch wil ik een beetje helpen om het leven op deze aardkloot toch iets leuker te maken voor mijn kinderen.

Door op te staan voor ouderen, zwangere vrouwen en ook kleuters die in dezelfde bus of metro rijden als ik. Even die dame met haar zware boodschappentas te helpen of even de deur open te houden voor die collega die achter je aanloopt. Door niet op het sluiten knopje te rammen als ik de lift in stap maar deze openhoud voor iemand die aan komt lopen. Door te luisteren en niet te oordelen. Door te beseffen dat het prima is om het met elkaar eens te zijn dat we het oneens zijn met elkaar.

Door geduld te hebben als je in de rij staat voor de kassa van je supermarkt, bemand door een studente die net is begonnen. Door niet alleen via social media met je vrienden en familie in contact te blijven maar af en toe bellen om te vragen hoe het gaat, of er iets nieuws is. Door tevreden te zijn met wat je hebt en iemand iets te gunnen.

De jongedame lijkt nu echt te slapen en voorzichtig sta ik op van de bank en breng ik haar naar haar commode. Zachtjes leg ik haar terug en warempel, ze verroert geen vin, ook niet als ik haar nog een kusje geef. Terug naar de huiskamer waar ik de oudste optil, met zijn 20+ kg geen kattepis. Het lukt me om hem in zijn bed te leggen zonder hem te wekken. Ik dek hem af met een laken en ook hij krijgt nog een kus voordat ik naar mijn eigen bed ga.

Als een dief in de nacht sluip ik terug in bed om moeder de vrouw niet te wekken. Ik ben toch bezig dus kus ik haar ook nog zachtjes op haar bol. Ik vouw mijn armen achter mijn hoofd en met een lichte zucht sluit ik mijn ogen. Alles komt goed. Toch?

Sorry, ik ben niet sterk genoeg

Door Chief op vrijdag 28 april 2017 05:55 - Reacties (20)
Categorie: Gezin, Views: 6.756

Om maar met de deur in huis te vallen: ik ben verliefd. Hopeloos verliefd. Om het nog eens erger te maken, ik ben een getrouwde man. Bijna 10 jaar deel ik al lief en leed met vrouwlief en nooit had ik gedacht zoveel liefde te voelen voor het andere geslacht. Ik dacht dat ik sterker zou zijn dan dat….. Tien jaar geleden beloofde ik plechtig dat ik mijn vrouw lief zou hebben tot de dood ons zou scheiden. Nouuuuuu, als ze dit zou weten dan zou de dood wel eens een verlossing voor mij kunnen zijn. Ik ga dus vreemd. Niet zozeer fysiek maar zeker op emotioneel gebied.
Veroordeel me, verketter me, vierdeel me, kruisig me, ik kan het niet behelpen. Het was vannacht zelfs zo erg dat ik van opwinding de slaap niet kon vatten en schreef ik deze liefdesbrief voor mijn nieuwe liefde op de digitale snelweg. Anoniem, zonder hoop of verwachtingen, met een snel kloppend hart, deel ik dit met jullie Tweakers omdat ik het ergens kwijt moet.


Mijn liefste,

Nog niet zo lang geleden zag ik jou voor het eerst en ik herinner mij die eerste ontmoeting nog levendig. De nacht was al ingevallen en ik was nog op adem aan het komen van het sprintje dat ik zojuist had moeten trekken. Zodra mijn ogen jou vonden was het, echt waar, zonder enige vorm van twijfel liefde op het allereerste gezicht.

Mijn gevoelens voor jou werden niet meteen door jou beantwoord maar naarmate we meer tijd aan elkaar besteden, driewerf hoera, veranderde je houding ten opzichte van mij. Niet meteen op een uitbundige manier, dat niet. Het begon voorzichtig, als twee vlindertjes die om elkaar heen dansen. Je eerste verlegen glimlach naar mij, ik krijg het er nog warm van.

Je glimlach veranderde langzaam naar een meer uitbundige lach als we elkaar zagen. Ook begonnen we elkaar steeds beter te bergrijpen ondanks dat we twee verschillende talen spreken. Met handen en voeten lukt het ons steeds beter om onze gevoelens voor elkaar uit te drukken. Ik kan al niet wachten totdat we vloeiend dezelfde taal spreken.

Helaas zien we elkaar niet zo vaak als ik zou willen. Ik heb een drukke baan en jou ritme is behoorlijk onregelmatig. Toch koester ik ieder moment dat ik bij je kan zijn. Zelfs als je in mijn slaap om mijn aandacht vraagt, nee, schreeuwt, neem ik je liefdevol in mijn armen. Half wakker, half dromend, uiteraard over jou.

Lang heb ik geprobeerd mijn liefde voor jou te verbergen of tenminste te beteugelen maar dat was vechten tegen de bierkaai. Voor de omgeving werd het steeds duidelijker want mijn liefde voor jou was gewoon te opzichtig. Dat niet iedereen in diezelfde omgeving mijn liefde voor jou goedkeurt is evident. Zo vond je moeder het maar zwaar overdreven toen ik in haar nabijheid niets minder dan een ode aan jou uitbracht.

Mijn allerliefste, je hoeft er niets voor te doen en toch ben ik je allergrootste fan. Ik beloof je plechtig dat ik er altijd voor je zal zijn, je zal koesteren en je zal liefhebben. Dag en nacht, ik ben er voor je.

Liefs, papa

p.s. Laat je mama even weten dat ik vanavond later thuis ben?

Gebruikersreview: Miss

Door Chief op maandag 24 april 2017 03:08 - Reacties (24)
Categorie: Gezin, Views: 3.085

INLEIDING

Na de review te hebben gemaakt van de Junior ontkom ik er natuurlijk niet aan om ook de Miss van een – uiteraard zeer objectieve – review te voorzien. We hebben nu sinds ruim twee maanden een Miss in huis en ondanks dat we daarom minder ervaring hebben met de Miss dan met de Junior (die inmiddels meer dan vier jaar bij ons is blijven plakken) durf ik er toch een poging aan te wagen. Op de review van de Junior kwamen de zeer terecht kritieken met betrekking tot het ontbreken van foto’s die rijkelijk aanwezig zijn bij de topreviews op Tweakers. Deze kritiek heb ik mij ter harte genomen en voorgelegd aan de eindredactrice maar die was onverbiddelijk: geen beeldmateriaal. Ik heb het nog proberen te omzeilen, zie in deze review, en mochten jullie de komende weken niets van mij ontnemen dan is het geen slechte aanname dat de eindredactrice deze review heeft gelezen…..


BESTELLEN

Hier had ik in de review voor de Junior geen aandacht aan besteed waar het eigenlijk wel op z’n plaats is. Waar we tegenwoordig met gemak vanaf onze luie bank een product kunnen bestellen door een paar keer op een scherm te klikken of te drukken. Voor een Miss/Junior kan het bestelproces veel langer duren maar in de meeste gevallen, met name voor de mannelijke lezers onder ons, is dit juist een erg leuk gedeelte van het hele proces.
Nogmaals de waarschuwing dat u tijdens het bestellen niet kunt specifiëren of u een Miss dan wel een Junior wilt. De bevestiging hierover volgt pas enkele weken later. Het is min of meer 50%/50% wat je uiteindelijk binnenkrijgt en dat is iets wat je of a) accepteert of b) een alternatieve leverancier gaat zoeken (zie verderop in deze paragraaf).
Houd er ook rekening mee dat het hele bestelproces tijd in beslag neemt, zelfs maanden! Niet getreurd, stug volhouden (en vooral genieten) en uiteindelijk komt u dit bestelproces wel door. Mocht het desondanks niet lukken om tot de bestel confirmatie scherm te komen dan zijn er effectieve alternatieven zoals kunstmatige inseminatie, draagmoeder en adoptie waarbij de laatste twee als outsourcing alternatieven mogen worden gezien.


VERPAKKING

Pregant lady
Hoewel het product nog lang niet af is krijgt u de verpakking al vanaf het begin in huis! Net als met Sinterklaas vroeger is het ontzettend moeilijk om niet het grootste pakje al voor het pakjesavond is te openen maar geduld loont in deze lieve Tweakers! Hoe langer u wacht namelijk, hoe groter het pakje wordt! Zo’n 9 maanden wachten wordt als optimaal gezien al is daar enige variatie in mogelijk. Hoe u nou weet wanneer dit optimale moment voor u is aangebroken? Geen nood! De verpakking is zo intelligent om u daarvoor te waarschuwen. Houd in ieder geval altijd dweil en emmer in de buurt rond die tijd. Zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb.


UNBOXING

Delivery
Dan is het moment daar. U mag uitpakken! Hoera! In de review voor de Junior heb ik de algemene ervaringen rondom het uitpakken al uiteengezet en dus zal ik mijn persoonlijke ervaring bij het Unboxen van de Miss. Nou lieve Tweakers, dat was mij een ritje wel. Letterlijk. Tegen de 9 maanden na het bestellen moest ik op een avond mijn schoonbroertje en diens vriendin ophalen van het vliegveld. U raadt het natuurlijk al, de verpakking gaf op het moment dat ik op het vliegveld stond aan dat het uitpakken ieder moment kon gebeuren! Het was ontzettend snel en heftig gekomen. Ik ben de rij voor de taxi’s voorbij gesprint terwijl ik roep “EMERGENCY!!” en ben een taxi ingesprongen.
Rit van mijn leven lieve Tweakers, rit van mijn leven. Aan de taxi chauffeur doorgegeven dit toch echt een gevalletje spoedje was en snel belde ik de ambulance terwijl ik vrouwlief aan de andere lijn hield. De taxi chauffeur besefte dat ik niet de zoveelste lolbroek was en trapte het gaspedaal in. Op de speaker probeerde ik vrouwlief zo goed en kwaad als het ging te ondersteunen maar de verpakking was al deels gebroken en met één flinke duw was de Miss uit de verpakking gekomen en hoorde ik onze eigen kleine Miss voor het eerst huilen. In de taxi, op de speaker van mijn telefoon. Snel liet ik onze helper droge, warme handdoeken om de Miss wikkelen en enkele minuten later stond ik thuis. Daar zat vrouwlief op de bank met de Miss in haar armen, navelstreng en al daaraan. Pas tien minuten daarna kwam de ambulance maar het uitpakken was, ondanks alles en ondanks het gebrek aan hulp, een groot succes!


SPECIFICATIES

Crying baby

Naast datgene wat ik in mijn vorige review hierover heb geschreven kan ik u melden dat de Miss een onderdeel minder heeft dan de Junior, zo ongeveer onder het midden. Dit schijnt zo te horen en tot vandaag kan ik geen onderscheid in de functionaliteit tussen de Miss en Junior vinden ondanks dat de Miss een onderdeeltje minder heeft. Wellicht dat dit later komt – dit wordt vaak wel zo beschreven op het internet – maar dat zullen we wel ondervinden. Buiten dit ene genoemde verschil moet ik bekennen dat de Miss er als twee druppels uitziet als de Junior op die leeftijd. We hebben er foto’s bijgepakt van Jr op dezelfde leeftijd en verdraaid, als producent hebben wij toch het betere copy/paste werk afgeleverd!
Bij de overige technische specificaties ervaren wij wel duidelijke verschillen. Allereerst in het verbruik. U moet namelijk weten dat iedere Miss en Junior met een accu komen die verschillen in capaciteit en laadvermogen. Daar waar wij Tweakers in het algemeen gewend zijn met het fenomeen dat de accu minder capaciteit heeft naarmate het langer in gebruik is, is dat juist andersom bij de Miss/Junior: de capaciteit neemt, met name in de eerste jaren van gebruik, alleen maar toe. Ook de tijd om op te laden verandert met de tijd maar over het laadschema, daar kan ik kort over zijn: daar is geen maat op te trekken.
Zo kan het zijn dat uw Miss/Junior eerst om de twee uren opgeladen moet worden en dan vervolgens dagen heeft dat het vier uur lang door kan gaan op één lading om dan weer ineens weer opgeladen moet worden na een uur gebruik! Op het internet vindt u vele gebruikersreviews over dit onderwerp zodat u een idee krijgt hoe variabel dit kan zijn.
Dat brengt mij als gebruiker meteen bij een punt van irritatie wat betreft de technische specificatie: het alarm van de Miss/Junior. Zodra deze opgeladen moet worden of vies is dan zal uw Miss/Junior u waarschuwen. Niet met een emailtje of dat ze een beetje op gaan lichten of zo, neeeee, een uiterst luid alarm zal meteen uw aandacht trekken. Ook geen snoozeknop hier, u zult het probleem direct moeten zien verhelpen teneinde schade aan uw hoorvermogen te voorkomen. Ik heb eindeloos gezocht maar toch echt geen aan/uit knop kunnen vinden, nog niet eens een volumeknop. Dat u het weet.
Voorts kan ik u melden dat de Miss over het algemeen een andere geluidschip gebruikt voor het alarm. Het lijkt erop dat de Miss een schellere alarm laat klinken in vergelijking met de Junior.
De laadtijd kan ook van model tot model verschillen. Daar waar Junior de lading letterlijk binnen vijf minuten binnen had kan de jongere Miss rustig dertig tot veertig minuten aan de laadfles blijven hangen. Houd daar rekening mee in uw dagelijks schema.


DAGELIJKS GEBRUIK

Drinking baby
Het is wel ontzettend makkelijk dat we al gebruikerservaring met de Junior hadden zodat we voor minder verrassingen stonden dan destijds met de Junior. De Miss is daarentegen wel degelijk verschillend in dagelijks gebruik in vergelijking met de oudere Junior. Zo is de Miss nogal veeleisend: tussen 7pm en 9pm weigert deze in slaapmodus te gaan en blijft het alarm overgaan totdat u de Miss in uw armen of op uuw schouder neemt. De triomfantlijke blik in de ogen van de Miss zal ik u besparen. Ga daarom op tijd naar de sportschool om uw bovenlichaam te trainen voor het geval dat u hetzelfde overkomt.
Ook lijkt de uitlaat van de Miss niet helemaal goed gekallibreerd want de gassen die daaruit komen lieve Tweakers...... We hebben al alle planten in haar slaapkamer meerdere malen moeten vervangen omdat die van ellende verlepten.

Ook zie ik met frisse tegenzin tegemoet aan de tijd dat de Miss andere Juniors (of Missjes) interessant gaan vinden. Daarvoor heb ik al de nodige maatregelen in huis genomen zoals een honkbal knuppel en taser. Een gewaarschuwd mens telt namelijk voor twee!


ONDERHOUD EN ACCESSOIRES

shopping
Als toevoeging op datgene wat ik al beschreven heb bij de Junior: ik heb me kei- en keihard vergist in de hoeveel accessoires die voor de Miss te verkrijgen zijn. Het is bijna oneindig en u kunt hier uw portemonnee verschillende malen op stuk slaan. Een duidelijk budget afspreken met uw partner is hierin geen slecht advies hoewel dat in ons geval weinig zin had. Ik hoop voor u als mede-Tweaker dat dat beter af loopt dan bij ons: zo hoeven de meeste pakketbezorgers bij ons alleen maar de naam van de Mrs te zien om te weten waar het pakket afgeleverd moet worden want waargebeurd: bij minimaal twee pakketten van verschillende winkels misten ze huisnummer en unit nummer maar kwamen ze het toch netjes bezorgen.
Neem in ieder geval de nodige maatregelen zoals het doorknippen van alle credit cards, uitgave limiet op de pinpassen verlagen en zoek alvast een bijbaan bovenop uw dagelijkse baan.
Kosten kunt u enigzins besparen door de Miss te laden op een groene manier (lees: borstvoeding) maar heel veel scheelt het niet want de Mrs eet daardoor nog steeds voor drie....


CONCLUSIE

https://tweakers.net/ext/f/p9k5lLz9GY3mGHiwFsFIppBS/medium.png
Het aller- allerbelangrijkste is dat het ontzettend fijn is om een Miss in huis te hebben. De Junior gaat verbijsterend leuk om met de Miss ondanks dat we dachten dat hij haar als een concurrent zou zien. Vooralsnog is dat doemscenario nog uitgebleven.
De Miss zelf is wel higher maintance dan haar oudere Junior. Zo sliep de Junior significant meer op die leeftijd. Dat mag de pret echter niet drukken. Het huis is meer levendig geworden met de toevoeging van de Miss en ondanks het gebrek aan slaap houden we met ontzettend veel plezier de Miss in onze armen.
Het maakt ons inzien niet uit of je een Miss/Junior in huis haalt, u zult van beiden kunnen genieten. Wel de waarschuwing dat 1+1 niet gelijk is aan twee indien u meer dan één exemplaar in huis haalt.

Gebruikersreview: Junior

Door Chief op donderdag 8 december 2016 02:03 - Reacties (27)
Categorie: Gezin, Views: 4.113

INLEIDING

Na enkele maanden de eer te hebben gehad om opgenomen te zijn in de Tweakers Gebruikersreview/Blog van de Maand ben ik geïnspireerd geraakt door de prachtig geïllustreerde en uiterst informatieve gebruikersreviews die iedere maand de revue passeren. Aangezien ik toch niet kon slapen besloot ik mijn eerste review te schrijven. Zonder overigens de illusie te hebben dat ik ook maar ergens in de buurt kom van de gevestigde orde maar Rome is ook niet in één dag gebouwd.
Nu dat ik ruim 4 jaar een Junior in huis heb denk ik dat ik een redelijk goed inzicht heb in dit model en wil daarom mijn gebruikerservaring met jullie delen, voor wat het waard is. Helaas heb ik geen toestemming van de mede-gebruiker (vrouwlief) gekregen om foto's te plaatsen. Graag hiervoor uw begrip.

Koppeling tot de Tweakers product database kan helaas niet omdat het simpelweg, en tot mijn grote verbazing, ontbreekt.

VERPAKKING

Het begint meteen spannend want na productie duurt het even voordat je weet of je de mannelijke danwel vrouwelijke versie in handen gaat krijgen. Ik heb me daarnaast laten vertellen dat de logistiek van de producent zo nu en dan steken laat vallen en dat je uiteindelijk zelfs meer dan een exemplaar ontvangt. Mocht dat bij u gebeuren, maakt u dan geen zorgen: u hoeft de extra exemplaren niet te retourneren. Mocht u echter daarbij in paniek raken dan is dat echter ook heel normaal. In dat geval raad ik u aan de nodige maatregelen te nemen, waaronder zorgen voor een voldoende voorraad van Prozac.

In totaal duurt het een maand of 9 voordat je de Junior daadwerkelijk in handen mag nemen. Gedurende deze maanden is het volstrekt normaal dat de verpakking in omvang toeneemt wat tevens een goed teken is. Je wilt immers geen ondermaatse Junior na het lange wachten. Wel moet je voor lief nemen dat je partner je gewenste EN ongewenste updates geeft over de voortgang van productie. Deze variëren van overmatig anti-peristaltische bewegingen aan het begin tot krampen en slechte nachtrust aan het einde. Ook het gedrag van uw partner zal hevig fluctueren. Hier heb ik het al een en ander over gemeld in deze blog. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

UNBOXING

Het kan gebeuren dat je tijdens de lange wachtperiode een beetje je interesse in de Junior verliest en daarom is het enorm handig dat je partner je er dagelijks aan herinnert, mede via de genoemde updates. Dan komt het grote moment eindelijk aan: de unboxing! Wees gerust, hoewel de verpakking enorme proporties heeft aangenomen doet uw partner het zware werk. Ik moet u wel waarschuwen dat het uitpakken voor vele gebruikers een beetje als een anticlimax ervaren kan worden maar is (mede) afhankelijk hoe sterk uw maag is. Sommige medegebruikers die niet konden wachten hebben op bijvoorbeeld op Youtube gekeken naar de unboxing momenten van anderen wat vaker kwaad deed dan goed maar ook hier weer: de ervaringen verschillen daarin van man tot man.

Het unboxen zelf kan nogal tijd in beslag nemen. In ons geval was het in nog geen twee uur gepiept maar er zijn gevallen bekend dat het zelfs langer dan een dag kan duren. Lange adem, handen van staal en een onnatuurlijk sterke partner zijn hier dan ook zeer gewenst.
De manier van unboxen verschilt van gebruiker tot gebruiker. Normaliter volstaat de natuurlijke manier maar het kan ook zo zijn dat hulp ingeroepen moet worden van specialisten die u zullen bijstaan met hun gereedschap. Ook de plaats van unboxen kan nogal verschillen. Sommigen geven de voorkeur aan een huiselijke omgeving of zelfs in bad. Geef hier uw persoonlijke invulling zou ik zeggen.

Op advies hebben wij de unboxing in een ziekenhuis gedaan onder begeleiding van een team aan specialisten, ongetwijfeld omdat datzelfde team - niet geheel onterecht - weinig vertrouwen had in mij. Het zij ze vergeven.

Lastig is wel dat de Junior geleverd wordt zonder handleiding. Dit kan voor veel gebruikers, waaronder ikzelf, als uiterst lastig worden ervaren. Gelukkig kunt u op het internet en de betere boekenwinkels vele handleidingen vinden. Tevens hebben we hier op Tweakers ook verschillende topics met gebruikers. Ik raad u wel aan met enige terughoudendheid gebruik te maken van teveel bronnen aanzien ze meer dan eens elkaar tegenspreken. Onze ervaring is dat gezond verstand nog het beste advies is, gecombineerd met de specialisten van uw plaatselijke gezondheidscentrum.

U kunt daarnaast gebruik maken van uw ouders en/of schoonouders die zichzelf als experts zullen beschouwen. Overigens, zij zullen u hoogstwaarschijnlijk al van advies voorzien, ook al heeft u daar niet om gevraagd.

SPECIFICATIES

Daar waar dit onderdeel bij andere reviews vaak bovenaan staan heb ik het met opzet pas hier geplaatst. U weet immers pas na enkele maanden welke versie u zal ontvangen, een extra verrassingselement zoals ik dat graag noem. In ons geval was het een mannelijke versie en werd ons gegarandeerd dat we maar één geleverd zouden krijgen.

Hoewel het gewicht en de lengte van uw Junior normaliter binnen bepaalde bandbreedtes zal vallen kunnen de uiterlijke specificaties significant van elkaar verschillen. Hier kan ik wel enig gebruikersadvies geven. Zo mag de huidskleur van Junior bijvoorbeeld niet teveel afwijken van die van u of uw partner. Is dit bij levering wel het geval dan moet u met uw partner in conclaaf of u daadwerkelijk bij het productieproces betrokken was. Dit geldt in mindere mate voor gelaatstrekken en bijvoorbeeld de kleur van het haar maar bij twijfel biedt een DNA test soelaas.

Uniek aan de Junior is dat de specificaties gedurende het gebruik veranderen. De manier waarop is voor een groot deel het resultaat van hoe u met uw Junior omgaat. Dit is overigens een vrij moeizaam en op momenten zelfs pijnlijk proces maar andere gebruikers blijven u vertellen dat u er heel veel voor terugkrijgt. Helaas kan ik u niet vertellen wat u dan terugkrijgt of wanneer want ik ben er zelf nog steeds op aan het wachten.

DAGELIJKS GEBRUIK

Dan het dagelijks gebruik. Net als met de specificaties zult u merken dat uw dagelijks gebruik met Junior verandert naarmate de Junior ouder wordt. De interactie is vrij beperkt aan het begin maar neemt exponentieel toe tot de Junior ongeveer 15-16 jaar in gebruik is. Daarna neemt de interactie net zo snel weer af, soms tot een niveau dat u zich afvraagt of u nog wel een Junior in huis heeft. Althans, dat is mij verteld want wij hebben zelf onze Junior nu pas iets meer dan 4 jaar. Wellicht dat ik in de toekomst hierover een update kan geven.

Hoeveel plezier u dagelijks heeft aan uw Junior ligt ook grotendeels aan u. Over het algemeen geldt hier dat u meer plezier heeft naarmate u er meer tijd mee doorbrengt maar helaas zijn hier geen garanties voor te geven. Daarnaast is het natuurlijk zo dat u natuurlijk nog andere bezigheden heeft maar u zult zien dat u vrij snel (on)vrijwillig uw hobbytijd zult inruilen voor Junior. Uw partner zal daar ook een uiterst grote rol in spelen, met name als zij uw hobbies sowieso al tijdverspilling vindt.

Tot op heden moet ik zeggen dat ik de Junior als uiterst prettig heb ervaren. Ik kan er veel mee/om lachen en door veelvuldig gebruik zie ik dat de Junior ook steeds meer op mezelf begin te lijken. Dat willen we uiteindelijk allemaal, meer mini-me's, nietwaar? Ook word ik dagelijks verrast door de enorme ontwikkeling van de Junior wat in mijn ogen meer verbazingwekkend is dan de ontwikkeling in de IT maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening die menige Tweaker zal betwisten. Tijd doorbrengen met de Junior werkt soms wel verslavend en ik geef toe dat ik daardoor weinig tijd meer heb voor mijn andere hobbies, waaronder het schrijven van blogs en hopelijk meer gebruikersreviews in de toekomst maar het zij zo.

Uiteraard heb ik, net als alle andere ervaringsdeskundigen, ook de moeilijke momenten gehad. De vele gebroken nachten en het schijnbaar eigen willetje van de Junior zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Het mooie van het ontwikkelen van de Junior is dat daarmee uw persoonlijke ontwikkeling ook een vlucht neemt. Zo ben ik bijvoorbeeld meer geduldig geworden en ben ik soms bewust en soms onbewust gezonder gaan leven.

ONDERHOUD EN ACCESSOIRES

Ik zal meteen met de deur in huis vallen: onderhoud van de Junior is verre van goedkoop. U zult toch een flink deel van uw inkomen moeten reserveren voor de Junior en dan niet alleen voor de eerste jaren maar zelfs tot vele jaren daarna. Gelukkig heeft u, tot een bepaalde hoogte, de kosten in uw eigen hand. Zeer belangrijke rol daarin speelt uw partner die vaker wel dan niet uw Junior van vele accessoires zal willen voorzien ook al zijn deze niet strikt noodzakelijk.

Daarmee beland ik meteen bij de accessoires die zeer, ZEER talrijk aanwezig zijn. Voor ieder is wat wils en u zult merken dat uw Junior er zich steeds nadrukkelijker mee gaat bemoeien, met name als u een vrouwelijke Junior heeft.

CONCLUSIE

Ik denk dat ik de Junior tekort doe als ik domweg alle plussen en minnen op ga sommen en dus zal ik dat achterwege laten. Na ruim 4 jaar samen met een Junior doorgebracht te hebben moet ik zeggen dat ik een uiterst gelukkige gebruiker ben. Ik denk zelfs dat ik een gelukkiger mens ben geworden dankzij de Junior, een ervaring die door de meeste andere gebruikers wordt beaamt. Het is, zoals u heeft kunnen lezen, niet altijd rozegeur en maneschijn maar over het algemeen domineert het gelukkige gevoel. Behalve op de ochtenden dat onze Junior ons om 5 uur in de ochtend wakker maakt maar ik houd mijzelf maar voor dat het bij de gebruikerservaring hoort.

Het is zelfs zo goed bevallen dat we nu in afwachting zijn van de tweede Junior en in dit geval is ons medegedeeld dat het om de vrouwelijke versie gaat, de Miss. De verwachte levering hiervan is februari 2017. Ik verwacht dus dat ik hier in de toekomst meer over kan vertellen en of de gebruikerservaring vergelijkbaar is met de Junior. Indien gewenst kan ik u hierover inlichten.

Om deze review ten slotte af te sluiten kan ik u ten zeerste aanraden om een Junior, Miss danwel een combinatie hiervan te overwegen. Al was het maar om de vergrijzing enige tegengewicht te geven.