Achterstand

Door Chief op dinsdag 16 juni 2020 06:10 - Reacties (20)
Categorie: Over mij, Views: 5.798

Na maanden van complete radiostilte mag ik eindelijk weer eens genieten van een blogje tikken. Dat het zo lang heeft geduurd heeft voornamelijk te maken met de COVID-19 situatie hier in Singapore en laat ik in deze blog daar wat meer over vertellen.

Vrij snel na de meldingen over het mysterieuze virus in China kregen ook wij hier in Singapore met het virus te maken. De overheid sloot vrij snel de verbindingen met Wuhan en andere steden in China en lange tijd leek de situatie onder controle tot ook wij begin april in een vrijwel volledige lockdown gingen. Even een vergelijking met Nederland: Singapore kent nu officieel 26 doden en Nederland iets meer dan 6k terwijl Nederland ongeveer 3 maal zoveel inwoners kent.

Toch zie je de zogenaamde “headline” aantal besmettingen in Singapore iedere dag met honderden toenemen en dan komt het, zeer pijnlijke, klassensysteem hier aan het licht: 99% van de nieuwe besmettingen zijn gevonden bij de “foreign workers” oftewel gastarbeiders die in deze maatschappij als tweederangs, nee, derderangs worden gezien. Jonge mannen uit arme landen zoals Nepal, India, Sri Lanka en ga zo maar door die hier voornamelijk in de bouw, scheepvaart en andere sectoren werken waar de lokale bevolking blijkbaar hun neus voor ophalen. Letterlijk als je bedenkt dat bijna alle vuilnisauto’s bemant worden door deze gastarbeiders.

In een dappere poging om een beter financieel bestaan te bereiken voor hun familie en zichzelf steken deze jonge mannen zich in diepe schulden om de oversteek naar Singapore te kunnen maken. Het duurt maanden en soms langer om de schulden af te lossen alvorens zij zelf iets van hun karig loon overhouden. Eenmaal aangekomen moet hun werkgever hen van huisvesting voorzien al is huisvesting een wel erg groot woord: gebouwen ver van de bewoonde wereld waar ze met > 10 personen in een kamer zonder airco moeten slapen. Sanitaire voorzieningen worden met tientallen gedeeld. Je kan je voorstellen dat de hygiëne ver te zoeken is in deze dormatories, een perfecte plek voor het coronavirus om zich te verspreiden.

De overheid hier had dat een beetje laat door maar toen het kwartje eenmaal gevallen was hebben ze met man en macht geprobeerd het virus binnen de sub-gemeenschap in te dammen. Hele expohallen zijn omgebouwd om zieke gastarbeiders op te vangen en nog meer tijdelijke constructies werden uit de grond gestampt om besmette maar niet zieke gastarbeiders te isoleren. Voor vele gastarbeiders betekenden deze tijdelijke accommodaties een sterke vooruitgang en geruchten gingen op een gegeven moment dat sommige gastarbeiders met opzet besmet wilden raken om maar in die faciliteiten te geraken. Persoonlijk vind ik dat ver gezocht.

Tot op heden is geen enkele gastarbeiders aan het virus bezweken en hebben maar een handvol een ziekenhuisopname nodig gehad omdat ze over het algemeen nog jong en gezond zijn. Nu de situatie onder de gastarbeiders onder controle lijkt heeft de overheid aangekondigd verbeteringen aan te brengen in de woonomstandigheden van de gastarbeiders waaronder extra accommodaties zodat ze niet meer hutje mutje op elkaar zitten. Aangezien Singapore maar een klein eiland is betekent het dat sommige van deze nieuw te bouwen accommodaties dichter bij de “normale” bevolking komt te liggen wat een golf van verontwaardigde reacties op social media opleverde van lokale bewonders die daar helemaal niet blij mee zijn…..

Ze gaan zelfs zo ver om de gastarbeiders parasieten te noemen die willen profiteren van de rijkdommen dat Singapore biedt. Gek als je bedenkt dat die rijkdom deels wordt bewerkstelligt door diezelfde gastarbeiders. Frappant is het dat een virus dat iedereen, ongeacht afkomst, religie, huidskleur en sociale status even ziek kan maken tegelijkertijd er voor zorgt dat de economische ongelijkheid nog verder bloot legt. Niet alleen hier in Singapore overigens, wereldwijd.

Ga maar na, wie worden er het hardst geraakt in het huidige economisch klimaat? Juist, diegenen die al moeten leven van paycheck naar paycheck, die al geen rode cent op de bank hebben staan en die al een gigantische achterstand hebben op de rest van de maatschappij. Die achterstand wordt groter en groter.

Daarom klaag ik niet dat ik thuis moet werken. Dat ik niet zo maar naar buiten mag. Dat mijn kinderen niet naar school mogen en soms het huis lijken af te breken. Dat ik niet even lekker ergens een koffie kan drinken of naar vrienden kan. Nee, klagen mag en zal ik niet want ik besef dat ik nog mijlen voorsprong heb op diegenen die veel minder geluk hebben in het leven.

Volgende: Relikwie 11-'20 Relikwie
Volgende: It's alive......ALIVE!!!!! Well....most of me.... 05-'20 It's alive......ALIVE!!!!! Well....most of me....

Reacties


Door Tweakers user bvsteyn, dinsdag 16 juni 2020 07:20

Mooi geschreven, Chief! _/-\o_

Door Tweakers user Andros, dinsdag 16 juni 2020 10:09

En dan wordt de blanke hier beschimpt als zijnde racist, waar zijn we hier dan in vredesnaam mee bezig...

Door Tweakers user jbdeiman, dinsdag 16 juni 2020 10:54

Mooi geschreven en erg herkenbaar.
Mijn vrouw en ik hebben ook het geluk (veel) vanuit huis te kunnen werken, of het zo te kunnen organiseren dat we beiden nog wel ons werk kunnen doen en ons inkomen behouden. We zeggen ook vaak genoeg tegen elkaar dat we veel geluk hebben met hoe het voor ons (en gelukkig ook voor de mensen om ons heen) allemaal loopt, maar hoe verschrikkelijk het moet zijn als je al op het minimum loon zit en dan geen werk (of inkomen) meer hebt omdat het bedrijf(je) waar je voor werkt is omgevallen. Dan zit je thuis, nieuw werk vinden is momenteel erg lastig en zit je met verschrikkelijke onzekerheid. En dan moet de economische klap/ recessie die verwacht wordt nog beginnnen.

Door Tweakers user dylan111111, dinsdag 16 juni 2020 13:22

Gezamenlijk hebben we Nederland gemaakt zoals het nu is of moeten we (terug) naar een situatie waarin iedereen gelijk is? Nee, geluk bestaat niet, dat bereik je alleen zelf door de handen uit de mouwen te steken.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 16 juni 2020 13:26]


Door Tweakers user Erwin537, dinsdag 16 juni 2020 14:27

Thanks Chief, interessant stuk.
Andros schreef op dinsdag 16 juni 2020 @ 10:09:
En dan wordt de blanke hier beschimpt als zijnde racist, waar zijn we hier dan in vredesnaam mee bezig...
Interessant hoe je dat uit deze blog haalt. In de blog van chief noch 'hier' in Nederland/Belgie wordt 'de blanke' beschimpt als racist.
dylan111111 schreef op dinsdag 16 juni 2020 @ 13:22:
Gezamenlijk hebben we Nederland gemaakt zoals het nu is of moeten we (terug) naar een situatie waarin iedereen gelijk is? Nee, geluk bestaat niet, dat bereik je alleen zelf door de handen uit de mouwen te steken.
Ook al zo'n vreemde gefrustreerde reactie op een goede blog. Inhoudelijk: je moet dan wel eerst het geluk hebben dat je überhaupt mouwen hebben om je handen uit te steken. Natuurlijk een belachelijke opmerking, de blog van Chief legt juist uit dat het om geluk gaat - deze mensen die juist risico's nemen, hard gaan werken in een ander land om daar als uitschot behandeld te worden in de hoop dat ze het beter kunnen maken voor hun familie. En binnen Nederland net zo, al is het waarschijnlijk wat minder extreem.

Door Tweakers user Technomania, dinsdag 16 juni 2020 14:30

Leuk stukje Chief!

Door Tweakers user Pwuts, dinsdag 16 juni 2020 22:59

Ik heb een halve minuut gezocht naar de upvote-knop maar die was er niet, dan maar zo. Ik deel je conclusie, en je hebt het goed verwoord. Klasse!

Door Tweakers user codebeat, woensdag 17 juni 2020 06:52

dylan111111 schreef op dinsdag 16 juni 2020 @ 13:22:
Gezamenlijk hebben we Nederland gemaakt zoals het nu is of moeten we (terug) naar een situatie waarin iedereen gelijk is? Nee, geluk bestaat niet, dat bereik je alleen zelf door de handen uit de mouwen te steken.
Het eerste is natuurlijk superweird, waarom zou niet iedereen gelijk mogen zijn? Dankzij ongelijkheid (helaas nu nog steeds ondanks dat vooruit zijn gegaan met alles) zijn er allerlei maatschappelijke problemen. Wat wil je liever, dat mensen gelijk zijn en geen problemen of dat er ongelijkheid is en veel problemen. De meeste die voor ongelijkheid gaan komen uit een nest waar het allemaal voor de wind gaat. Als het dan met iemand niet zo lekker gaat, dan heeft die persoon dat, per definitie en uiteraard aan zichzelf te danken.

Het tweede, geluk hebben. Jij hebt zeker het geluk dat je de handen uit de mouwen kunt steken. Zou je wel eens willen horen als je dat, om wat voor redenen dan ook, niet zou kunnen, dat je dat geluk niet had. Je schrijft dat geluk niet bestaat maar ondertussen koppel je "het geluk hebben" aan "poten uit de mouwen steken". Het bestaat dus wél volgens jou als je maar de ""poten uit de mouwen steekt". Weird, welke docent heb jij gehad die jou dat wijs heeft gemaakt? Hoogstwaarschijnlijk (is een aanname vanwege je post) heb je er zelf nog nooit goed over nagedacht.


Jij zit goed, dus iedereen die het niet goed doet heeft dat aan zichzelf te danken (dat zie helaas hier wel vaker op Tweakers). Jou zal dat nooit overkomen want jij bent superieur, nietwaar? Je kreeg van pappa en mamma de mogelijkheden. Natuurlijk gal spuien over dat gespuis dat, uitgerekend die van jou, jou dure fiets jat of je op een andere manier je proberen te lichten. Jij hebt meer dan zij hebben, je wil toch zo graag ongelijkheid? Dit is een prima voorbeeld, gedreven door ongelijkheid, want tja, zonder geld (of bezittingen) ben je niets en kun je niets. Als je niets (voorelkaar) kunt krijgen (om wat voor reden dan ook) dan moet het op een andere manier, een minder prettige manier.

Mensen die ongelijkheid prefereren (je kunt het ook tunnelvisioinairs of egoïsten noemen) vergeten een belangrijk ding, dat je iedereen nodig hebt om een prettige samenleving te hebben. Dan kan maar beter iedereen gelijk zijn, denk je niet? Jij kan tonnen binnen slepen (met aan je bureau zitten) maar als de ander niets te vreten heeft (ondanks inspanningen) gaat er toch wat mis. Kan niet begrijpen wat daar nou zo prettig aan is.

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 juni 2020 07:04]


Door Tweakers user jbdeiman, woensdag 17 juni 2020 09:34

dylan111111 schreef op dinsdag 16 juni 2020 @ 13:22:
Gezamenlijk hebben we Nederland gemaakt zoals het nu is of moeten we (terug) naar een situatie waarin iedereen gelijk is? Nee, geluk bestaat niet, dat bereik je alleen zelf door de handen uit de mouwen te steken.
Zullen we niet alle gevallen over één kam scheren hier? Dat doet nogal af aan het (in mijn ogen) goede beeld wat Chief hier schetst in zijn blog. Daarbij vraag ik me af of je hem werkelijk helemaal hebt gelezen, of dat je halverwege bent gestopt.
Chief schrijft heel duidelijk over:
  • Singapore
  • mensen die daar heen gaan om hard te werken (m.a.w. mensen die de handen uit de mouwen steken)
Diegenen die minder bedeeld/ begaafd zijn zitten hier in Nederland ook met (voor het beeld van de meeste mensen) niet de leukste baantjes opgescheept die ook nog vaak eens (erg) slecht verdienen. Ook die mensen kunnen prima gelukkig zijn, net als mensen die (letterlijk) geen handen hebben om uit de mouwen te steken. Ieder mens haalt zijn geluk uit andere dingen, maar uiteidenlijk heeft iedereen wel een paar basisbehoeften.
Goed eten, goed onderdak en gezondheid zijn daar wel een paar van. Als het (zoals in het verhaal van Chief) op 1 van die onderdelen niet goed gaat ontbreekt er iets in de basisbehoeften. In Singapore is het dus zo dat die mensen die daar het werk opknappen wat de elite niet wil doen, worden weggestopt in een ongezonde leefomgeving (met heel veel onder een dak, ja wel een dak boven het hoofd, maar geen gezonde situatie). Ik heb altijd geleerd dat ook die groep mensen/ werknemers hard nodig is, want wat als ze ineens het vuilnis maar niet meer ophalen? De elite voelt zich te goed en zal dit nooit doen, maar de situatie wordt al snel onhoudbaar.
Behandel een ieder dan ook als een onderdeel van de functionerende keten en zorg er goed voor, ze kunnen nog wel eens hard nodig zijn.

Figuurlijk gesproken kan je het zien als een ketting van schakeltjes, als je een ketting hebt van 50 gouden schakels (de elite) en 20 zilveren schakels (kantoormensen) en vervolgens nog 10 brozen schakeltjes (de 'gelukszoekers') en je verzorgt alleen de gouden en zilveren schakels goed, zal de ketting vroeg of laat breken en wel op het zwakste punt, door het negeren van de bronzen schakels. Ook die bronzen schakels zijn nodig om de ketting heel te houden, niet alleen de rijken en anderen die het goed hebben. Men lijkt dat nogal eens te vergeten.

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 juni 2020 09:36]


Door Tweakers user Xepos, woensdag 17 juni 2020 10:52

Leuk om weer van je te horen Chief!

Hoe is de situatie nu in Singapore? Zitten jullie nog altijd in een lockdown zelfs met de weinige doden? Of is het juist een oorzaak waardoor er weinig doden zijn en blijven jullie nog wel even binnen?

Door Tweakers user Hiawatta, woensdag 17 juni 2020 11:38

Mooi maar confronterend verhaal Chief!

Door Tweakers user JT, woensdag 17 juni 2020 11:45

Hij is er weer!

Spijtig om te lezen dat mensen die de luxe van een ander betaalbaarder maken (buitenlands personeel die voor te weinig geld moeten werken) door de lokale bewoners die er baat bij hebben zo worden uitgekotst. Misselijk. Niet dat het hier perfect is, maar dit gaat wel ver.

Hoe betrouwbaar zijn de cijfers in Singapore?

Door Tweakers user iskelmaikel, woensdag 17 juni 2020 15:46

Wauw, het einde van je blog zet menig mens op zijn plaats. Hoewel ik zelf ook niet klaag dat we niet altijd weg mochten (en in sommige gevallen mogen) biedt jouw blog wel een nieuw perspectief over "hoe goed we er hier van af komen".

Leuk stukje om te lezen, dankjewel!

Door Tweakers user Chief, donderdag 18 juni 2020 03:06

Dank je!
Andros schreef op dinsdag 16 juni 2020 @ 10:09:
En dan wordt de blanke hier beschimpt als zijnde racist, waar zijn we hier dan in vredesnaam mee bezig...
Discriminatie, door wie en waar dan ook, is niet goed te praten.
jbdeiman schreef op dinsdag 16 juni 2020 @ 10:54:
Mooi geschreven en erg herkenbaar.
Mijn vrouw en ik hebben ook het geluk (veel) vanuit huis te kunnen werken, of het zo te kunnen organiseren dat we beiden nog wel ons werk kunnen doen en ons inkomen behouden. We zeggen ook vaak genoeg tegen elkaar dat we veel geluk hebben met hoe het voor ons (en gelukkig ook voor de mensen om ons heen) allemaal loopt, maar hoe verschrikkelijk het moet zijn als je al op het minimum loon zit en dan geen werk (of inkomen) meer hebt omdat het bedrijf(je) waar je voor werkt is omgevallen. Dan zit je thuis, nieuw werk vinden is momenteel erg lastig en zit je met verschrikkelijke onzekerheid. En dan moet de economische klap/ recessie die verwacht wordt nog beginnnen.
Fijn dat jullie dat beseffen!
dylan111111 schreef op dinsdag 16 juni 2020 @ 13:22:
Gezamenlijk hebben we Nederland gemaakt zoals het nu is of moeten we (terug) naar een situatie waarin iedereen gelijk is? Nee, geluk bestaat niet, dat bereik je alleen zelf door de handen uit de mouwen te steken.
Hier zijn al enkele reacties op geweest.
Erwin537 schreef op dinsdag 16 juni 2020 @ 14:27:
Thanks Chief, interessant stuk.


[...]

Interessant hoe je dat uit deze blog haalt. In de blog van chief noch 'hier' in Nederland/Belgie wordt 'de blanke' beschimpt als racist.


[...]

Ook al zo'n vreemde gefrustreerde reactie op een goede blog. Inhoudelijk: je moet dan wel eerst het geluk hebben dat je überhaupt mouwen hebben om je handen uit te steken. Natuurlijk een belachelijke opmerking, de blog van Chief legt juist uit dat het om geluk gaat - deze mensen die juist risico's nemen, hard gaan werken in een ander land om daar als uitschot behandeld te worden in de hoop dat ze het beter kunnen maken voor hun familie. En binnen Nederland net zo, al is het waarschijnlijk wat minder extreem.
Dus dat :)
Thanks G.!
Pwuts schreef op dinsdag 16 juni 2020 @ 22:59:
Ik heb een halve minuut gezocht naar de upvote-knop maar die was er niet, dan maar zo. Ik deel je conclusie, en je hebt het goed verwoord. Klasse!
Dank! Upvoten is geen feature op Tweakers blogs :)
jbdeiman schreef op woensdag 17 juni 2020 @ 09:34:
[...]

Zullen we niet alle gevallen over één kam scheren hier? Dat doet nogal af aan het (in mijn ogen) goede beeld wat Chief hier schetst in zijn blog. Daarbij vraag ik me af of je hem werkelijk helemaal hebt gelezen, of dat je halverwege bent gestopt.
Chief schrijft heel duidelijk over:
  • Singapore
  • mensen die daar heen gaan om hard te werken (m.a.w. mensen die de handen uit de mouwen steken)
Diegenen die minder bedeeld/ begaafd zijn zitten hier in Nederland ook met (voor het beeld van de meeste mensen) niet de leukste baantjes opgescheept die ook nog vaak eens (erg) slecht verdienen. Ook die mensen kunnen prima gelukkig zijn, net als mensen die (letterlijk) geen handen hebben om uit de mouwen te steken. Ieder mens haalt zijn geluk uit andere dingen, maar uiteidenlijk heeft iedereen wel een paar basisbehoeften.
Goed eten, goed onderdak en gezondheid zijn daar wel een paar van. Als het (zoals in het verhaal van Chief) op 1 van die onderdelen niet goed gaat ontbreekt er iets in de basisbehoeften. In Singapore is het dus zo dat die mensen die daar het werk opknappen wat de elite niet wil doen, worden weggestopt in een ongezonde leefomgeving (met heel veel onder een dak, ja wel een dak boven het hoofd, maar geen gezonde situatie). Ik heb altijd geleerd dat ook die groep mensen/ werknemers hard nodig is, want wat als ze ineens het vuilnis maar niet meer ophalen? De elite voelt zich te goed en zal dit nooit doen, maar de situatie wordt al snel onhoudbaar.
Behandel een ieder dan ook als een onderdeel van de functionerende keten en zorg er goed voor, ze kunnen nog wel eens hard nodig zijn.

Figuurlijk gesproken kan je het zien als een ketting van schakeltjes, als je een ketting hebt van 50 gouden schakels (de elite) en 20 zilveren schakels (kantoormensen) en vervolgens nog 10 brozen schakeltjes (de 'gelukszoekers') en je verzorgt alleen de gouden en zilveren schakels goed, zal de ketting vroeg of laat breken en wel op het zwakste punt, door het negeren van de bronzen schakels. Ook die bronzen schakels zijn nodig om de ketting heel te houden, niet alleen de rijken en anderen die het goed hebben. Men lijkt dat nogal eens te vergeten.
:D
Xepos schreef op woensdag 17 juni 2020 @ 10:52:
Leuk om weer van je te horen Chief!

Hoe is de situatie nu in Singapore? Zitten jullie nog altijd in een lockdown zelfs met de weinige doden? Of is het juist een oorzaak waardoor er weinig doden zijn en blijven jullie nog wel even binnen?
Wij gaan a.s. vrijdag (mogen) naar fase 2 van de lockdown wat betekent dat vrijwel alles weer open gaat maar met beperkingen zoals max aantal en social distance.

Het lage aantal doden in zowel absolute aantallen als % van bevestigde gevallen heeft verschillende oorzaken:
- De meeste positieve geteste gevallen zijn de genoemde gastarbeiders die jong en gezond zijn
- Er wordt in Singapore relatief veel getest, ongeveer 100k per 1 miljoen inwoners (5x zoveel als NL, bron: https://www.statista.com/...lect-countries-worldwide/) waardoor relatief veel gevallen worden opgepikt die asymptotisch zijn.
- Het land is vroeg in lockdown gegaan, we gingen dicht toen het aantal bevestigde gevallen dicht in de buurt van 100 per dag kwam
JT schreef op woensdag 17 juni 2020 @ 11:45:
Hij is er weer!

Spijtig om te lezen dat mensen die de luxe van een ander betaalbaarder maken (buitenlands personeel die voor te weinig geld moeten werken) door de lokale bewoners die er baat bij hebben zo worden uitgekotst. Misselijk. Niet dat het hier perfect is, maar dit gaat wel ver.

Hoe betrouwbaar zijn de cijfers in Singapore?
Ik heb vertrouwen in de cijfers over Singapore. Het lijkt transparant en tot nu toe geen enkele indicatie dat er met de cijfers gesjoemeld wordt als je dat bedoelt.
iskelmaikel schreef op woensdag 17 juni 2020 @ 15:46:
Wauw, het einde van je blog zet menig mens op zijn plaats. Hoewel ik zelf ook niet klaag dat we niet altijd weg mochten (en in sommige gevallen mogen) biedt jouw blog wel een nieuw perspectief over "hoe goed we er hier van af komen".

Leuk stukje om te lezen, dankjewel!
Graag gedaan!

Door Tweakers user DrD, donderdag 18 juni 2020 09:53

Top stuk Chief! Bedroevend dat sommige figuren erop reageren met hun populistische geblaat.

Hoop dat fase 2 voorspoedig loopt en geen 2e golf veroorzaakt. Stay safe!

Door Tweakers user i-chat, donderdag 18 juni 2020 14:59

goed en duidelijk geschreven chief - upvote +1

Door Tweakers user Martinusz, vrijdag 19 juni 2020 10:58

Singapore kent nu officieel 26 doden
Aan dit soort cijfers uit de landen uit het Oosten hecht ik niet zoveel waarde.
De 6K doden in Nederland is al dubieus gemeten (dat zijn er vele meer, maar niet 'officieel').

Door Tweakers user Chief, vrijdag 19 juni 2020 11:14

DrD schreef op donderdag 18 juni 2020 @ 09:53:
Top stuk Chief! Bedroevend dat sommige figuren erop reageren met hun populistische geblaat.

Hoop dat fase 2 voorspoedig loopt en geen 2e golf veroorzaakt. Stay safe!
Thanks!
i-chat schreef op donderdag 18 juni 2020 @ 14:59:
goed en duidelijk geschreven chief - upvote +1
Dank je man!
Martinusz schreef op vrijdag 19 juni 2020 @ 10:58:
[...]

Aan dit soort cijfers uit de landen uit het Oosten hecht ik niet zoveel waarde.
De 6K doden in Nederland is al dubieus gemeten (dat zijn er vele meer, maar niet 'officieel').
Euh, duidelijke mening. Ik zou me echter eerst verdiepen in de situatie in Singapore.
* Het is een van de rijkste landen ter wereld in GDP/capita
* Heeft een van de beste/meest efficiente, zo niet beste, gezondheidszorg ter wereld
* Was veel beter voorbereid in termen van testen en policy vanwege ervaring met SARS
* Test 3-4x zoveel per 1 miljoen inwoners dan Nederland

Nederland had/heeft niet de testcapaciteit om de overleden personen te testen en zijn uit "armoede" overgegaan om te kijken naar oversterfte.....

Door Tweakers user iiooii, vrijdag 19 juni 2020 11:55

dylan111111 schreef op dinsdag 16 juni 2020 @ 13:22:
Gezamenlijk hebben we Nederland gemaakt zoals het nu is of moeten we (terug) naar een situatie waarin iedereen gelijk is? Nee, geluk bestaat niet, dat bereik je alleen zelf door de handen uit de mouwen te steken.
Volgens mij komen de meeste problemen juist door ongelijkheid.
Direct en indirect.
En geluk door je handen uit je mouwen te steken ?
Waar is het geluk voor al die verplegers, politieagenten etc die amper rond kunnen komen ? waar is het geluk van de mensen die iedere dag opstaan om naar een baan te gaan die ze eigenlijk niet willen ? Waarom krijgen die mensen minder geld en waardering dan Die familie Roelvink bijvoorbeeld ? die lui kunnen NIKS nuttigs, maar verkeren wel in kringen waar de lamborghhi's je letterlijk om de oren vliegen...
Waarom verdient een pontschipper in Amsterdam minder dan de manager die veilig op zijn kantoortje achter zijn pc'tje zit te niksen, terwijl de schipper alle risico's van het iedere 5 minuten kruisen van één van de drukste vaarwegen van Europa met 200-300 man aan boord neemt ? Wie zou er nu eigenlijk beter moeten verdienen?

Als je goed een balletje kunt trappen verdienen je op je 18e miljoenen, maar als je je hele leven de strontluiers van bejaarden loopt te verschonen heb je amper inkomen en pensioen.
Dat soort ongelijkheid slaat echt nergens op en en veroorzaakt een boel problemen, gewoon omdat het niet klopt, iedereen weet het, maar niemand weet wat je er tegen moet doen, en als je het al weet wil je het niet veranderen omdat je toevallig die voetballer of rijkeluiskind bent, en als je aan de onderkant zit moet je zoveel tijd in je werk steken om rond te komen dat je er gewoon geen tijd en energie voor hebt,. Ik praat uit ervaring, heb het een stuk beter dan vroeger, maar het klopt allemaal voor geen meter hoe het nu verdeeld is.

Door Tweakers user Euronitwit, dinsdag 25 augustus 2020 14:40

Genieten is bij mij al weer uitgewerkt na 1 2 3 4 maanden.

Ben toe aan een nieuw stukje genieten Chief. :)


Reactie gewijzigd:
aanpassing van alweer één maand voorbij. :'(

[Reactie gewijzigd op dinsdag 27 oktober 2020 11:48]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.