Ben en Las Vegas

Door Chief op maandag 10 juni 2019 08:45 - Reacties (11)
Categorieën: Gezin, Over mij, Views: 2.997

De vorige blog eindigde met mij in Las Vegas waar Ben al was gearriveerd. Ben heb ik leren toen ik als jonge Chief bij de lokale tafeltennisvereniging ging en dat is al meer dan drie decennia geleden. Hij speelde toen al in het hoogste juniorenteam, was ook nog eens zes jaar ouder en bijna vanzelfsprekend keek ik dus tegen hem op. Door het gat in onze leeftijden trokken we niet echt met elkaar op maar al snel schoof ik door naar de hogere trainingsgroepen waar hij al in zat en niet veel later kwam ik bij hem in het hoogste juniorenteam.

Hij was de enige die daar geen problemen mee had. Anderen voelden zich gepasseerd, vonden het vanwege mijn leeftijd niet gepast en/of dat ik werd voorgetrokken etc. Niet dat Ben een voorstander van dat geheel was, hij hield zich gewoon op de vlakte en deed zijn ding wat Ben ten voeten uit is: Ben is een ontzettend relaxte gast die zich zelden druk maakt. Qua persoonlijkheid lijken wij ook helemaal niet op elkaar. Ik ben mondig, heb een beetje haantje-de-voorste symptomen en steek mijn mening niet onder banken of stoelen. Ben is juist observerend, bijna timide maar laat zich overigens niet het kaas van z’n brood eten.

Ondanks de grote verschillen in persoonlijkheid bouwden we over de loop der jaren een sterke vriendschap op want we hadden meer gemeen dan dat we van elkaar verschilden. Het begon natuurlijk met de sport en verspreid over meerdere perioden hebben we toch meer dan tien jaar bij elkaar in het team gespeeld. Toen ik eenmaal bij Ben in het team zat mocht ik ook meedoen met hun kaart groepje op de club wat voornamelijk uit rikken bestond.

Dat evolueerde uiteraard verder naar pokeren met daartussen nog meer gezamenlijke hobby’s zoals poolen en StarCraft. Dat laatste doen we nog steeds op (mijn) zondagavond waar we gewoon relaxed 2v2 spelen en via Skype slap ouwehoeren. Vrouwlief fronst iedere keer weer haar wenkbrauwen als ze bedenkt dat twee veertigplussers online aan het gamen zijn, waarschijnlijk tegen spelertjes die nog niet oud genoeg zijn om hun rijbewijs te mogen halen maar dat terzijde.

Dat Ben de laatste jaren mijn vaste Vegas maatje is komt door een enorm voordeel dat Ben heeft t.o.v. mijn andere vrienden: hij is namelijk nog vrijgezel. Hij kan dus gaan en staan waar hij wil. Ik hoef maar even aan te geven wanneer ik kan en Ben is van de partij. Voor mij is dat natuurlijk geniaal. Ben heeft in het verleden wel vriendinnen gehad maar de laatste moet al meer dan tien jaar geleden zijn. Ach, het is zoals het is.

Voor zover een kort historisch overzicht over Ben en mijzelf maar laten we terug gaan dichter bij het heden: Las Vegas dus. Door de genoemde vertraging kwam ik pas midden in de nacht in Vegas aan. Ben zat zoals verwacht aan de pokertafel. Die arme drommel heeft altijd enorme last van jetlag als hij naar de VS gaat en ik verwacht niet dat het deze keer anders is. Ik besluit om te gaan slapen om de volgende dag fris en fruitig aan de pokertafels te verschijnen.

Dat lukt nog aardig ook want ik slaap toch zo’n zes uurtjes als een roos voordat ik wakker word. Van Ben natuurlijk nog geen spoor en dus drentel ik bijna als een jong hertje naar de pokerroom. Man, wat heb ik er zin in! Ik heb meer dan een jaar niet meer aan een pokertafel gezeten en nu kriebelt het natuurlijk enorm! Ik wuif even naar Ben die ik zie zitten met een niet noemenswaardige stack dus ik neem aan dat hij nog niet de gouden berg heeft gevonden. Ik meld mij bij de dienstdoende manager van de pokerroom. Er zijn plekken zat en ik begin rustig aan een 1-3NL tafel om er in te komen. Dat is maar goed ook want lieve hemel, in de eerste uren regende het fouten van mijn kant.

Desondanks vermaak ik mij prima en sluit de dag af met iets meer dan $1k in het groen af dankzij een paar grote potten die ik won. Ik hoop dat ik niet al mijn geluk voor de week heb verbruikt….. Als ik de chips in de rack stop krijg ik een aantal Whatsapp berichten van moeder de vrouw. Het zijn foto’s van het rapport van onze oudste en nou weet ik niet hoe jullie lezertjes dat ervaren maar ik spiegel de rapporten van onze kroost aan mijzelf, met name de teksten die het rapport vergezellen.


Zo zag één van de paragrafen eruit:
Junior is een enthousiaste jongen die iedere ochtend vol energie de klas in komt. Hij heeft afgelopen jaar goede vooruitgang geboekt op alle gebieden. Tijdens de pauzes is hij het vaakst op het voetbalveld te vinden en hij begint een steeds betere voetballer te worden. In de klas is hij vrijwel altijd vrolijk en vindt het leuk om zijn klasgenootjes te helpen. Als hij zich zo blijft ontwikkelen dan weet ik zeker dat hij ook groep 4 succesvol zal afsluiten.


Dan lees ik als zijn vader het dus als volgt:
Junior is een drukke gast die al pogo-end de klas in komt. Dankzij mij heeft dat addergebroed van jullie dit jaar nog iets geleerd. Tijdens de pauzes schopt hij alle kinderen onderuit en raakt die nog steeds geen ene pepernoot. In de klas is het ook een druktemaker en bemoeit hij zich constant met andere kinderen. Ik wens zijn juf/meester van volgend jaar alle succes en prozac toe en als jullie nog eens 20 ruggen lappen dan groeit die misschien niet op voor galg en rad.

Heel raar is dat. Anyway, volgende keer gaan we weer terug naar Las Vegas.

Volgende: Ben en Las Vegas, deel 2 06-'19 Ben en Las Vegas, deel 2
Volgende: Bitter and sweet 06-'19 Bitter and sweet

Reacties


Door Tweakers user edeboeck, maandag 10 juni 2019 09:32

Hulde voor je "rapportenvertalingskills" :) _/-\o_
(en die "vertalingsreflex" klinkt behoorlijk vertrouwd, moet ik toegeven :D )

En weer maar eens: bedankt voor de maandagochtendglimlach! :Y)

[Reactie gewijzigd op maandag 10 juni 2019 09:34]


Door Tweakers user walteij, dinsdag 11 juni 2019 08:18

Titel: Ben en Las Vegas
1e 2 zinnen: De vorige blog eindigde met mij in Las Vegas waar Bas al was gearriveerd. Ben heb ik leren toen.

Verder weer een leuk artikel, ook de be/veroordeling van de rapport tekst is erg herkenbaar (op die 20 ruggen na dan).

Door Tweakers user Curva, dinsdag 11 juni 2019 09:26

Haha, genoten van dit deel, Chief! :+

Leuk hoe je Ben hebt leren kennen!

Door Tweakers user ybos, dinsdag 11 juni 2019 13:30

"als jullie nog eens 20 ruggen lappen dan groeit die misschien niet op voor galg en rad." _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

hier ook een glimlach, hij is weer fijn!

Door Tweakers user Chief, woensdag 12 juni 2019 02:09

edeboeck schreef op maandag 10 juni 2019 @ 09:32:
Hulde voor je "rapportenvertalingskills" :) _/-\o_
(en die "vertalingsreflex" klinkt behoorlijk vertrouwd, moet ik toegeven :D )

En weer maar eens: bedankt voor de maandagochtendglimlach! :Y)
Thx! We doen het voor die glimlach!
walteij schreef op dinsdag 11 juni 2019 @ 08:18:
Titel: Ben en Las Vegas
1e 2 zinnen: De vorige blog eindigde met mij in Las Vegas waar Bas al was gearriveerd. Ben heb ik leren toen.

Verder weer een leuk artikel, ook de be/veroordeling van de rapport tekst is erg herkenbaar (op die 20 ruggen na dan).
Aangepast! Dat krijg je er van als je met pseudoniemen werkt. Gelukkig is zijn echte naam geen Bas of Ben.... :)
Curva schreef op dinsdag 11 juni 2019 @ 09:26:
Haha, genoten van dit deel, Chief! :+

Leuk hoe je Ben hebt leren kennen!
Thx Curva! Ik ben er ook blij mee :)
ybos schreef op dinsdag 11 juni 2019 @ 13:30:
"als jullie nog eens 20 ruggen lappen dan groeit die misschien niet op voor galg en rad." _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

hier ook een glimlach, hij is weer fijn!
Mooi! Tot blogs!

Door Tweakers user Technomania, woensdag 12 juni 2019 11:55

Leuke blog weer.
En dat mannen nog lekker kinds kunnen gamen is alleen maar goed toch? Forever Young :)

Alsof dames volwassen worden. :|

Door Tweakers user Chief, vrijdag 14 juni 2019 10:19

Technomania ® schreef op woensdag 12 juni 2019 @ 11:55:
Leuke blog weer.
En dat mannen nog lekker kinds kunnen gamen is alleen maar goed toch? Forever Young :)

Alsof dames volwassen worden. :|
Thx G!
Nou, die dame van mij vertoont anders aardig volwassen gedrag. Dat kan van mij niet gezegd worden :)

Door Tweakers user LankHoar, dinsdag 18 juni 2019 11:33

Heb ik het nou juist dat Ben >6 uur aaneen aan de pokertafel zat terwijl jij sliep? Dat klinkt als een veelbelovend begin van een pokervakantie :+

Over vakantie gesproken, ik ben net terug van anderhalve week Frankrijk (Normandië) en een weekje Nederland. Eerste dag werken valt altijd even zwaar, dus je blog is een welkome afwisseling ;)

Door Tweakers user Kecin, woensdag 19 juni 2019 18:35

Hij is erweer. Lekker man *O*

Door Tweakers user Jantje2000, maandag 24 juni 2019 11:23

Chief, mijn F5 toets gaat zo kapot :')

Door Tweakers user Chief, dinsdag 25 juni 2019 03:10

LankHoar schreef op dinsdag 18 juni 2019 @ 11:33:
Heb ik het nou juist dat Ben >6 uur aaneen aan de pokertafel zat terwijl jij sliep? Dat klinkt als een veelbelovend begin van een pokervakantie :+

Over vakantie gesproken, ik ben net terug van anderhalve week Frankrijk (Normandië) en een weekje Nederland. Eerste dag werken valt altijd even zwaar, dus je blog is een welkome afwisseling ;)
Iedere sessie <6u zien wij als een hele korte sessie :P

Lekkere vakantie gehad?
Jezeker! ;)
Jantje2000 schreef op maandag 24 juni 2019 @ 11:23:
Chief, mijn F5 toets gaat zo kapot :')
Ja ja, doe mijn best!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.