Bitter and sweet

Door Chief op maandag 3 juni 2019 03:48 - Reacties (12)
Categorie: Over mij, Views: 2.162

Daar zijn we dan lieve Tweakertjes, maar weer eens een blogje na een aantal weken radiostilte van mijn kant. Een radiostilte die voornamelijk veroorzaakt werd door een reis naar de VS dat een combinatie van business en pleasure was maar laten we eerst met het bittere gedeelte beginnen voordat we naar het zoete gaan.

Zoals de meesten van de regulars van deze blog weten werk ik in Singapore maar aangezien het hoofdkantoor van mijn werkgever zich in de VS bevindt moet ik zo’n één a twee keer per jaar voor mijn werk die kant op. Het is een hele reis en daarboven op ook wel extra vermoeiend aangezien het minimaal een week lang niets anders is dan meetings overdag en social events in de avond. Daarnaast is het ook geen goedkope grap voor mijn werkgever. Ga maar na: retourticket businessclass, accommodatie, autohuur, maaltijden etc. Ik waardeer het dus ook.

Het is overigens geen verspilde tijd hoor. Heel veel beslissingen worden bewust of onbewust beïnvloedt door persoonlijke relaties. Ook komt er hier en daar een gunfactor om de hoek kijken. Ook is er ieder jaar een soort van leadership conferentie waar er gediscussieerd wordt over strategie e.d. en dat alles tezamen maakt het wel wenselijk dat je in die relaties investeert. Bonus is dat je de collega’s aldaar ook beter leert kennen en een soort van vriendschappen mee opbouwt.

By far het grootste nadeel is wel de locatie van onze HQ: smack midden in de bible belt van de midwest. Zo’n stadje waar je nooit verwacht dat het een Fortune 500 bedrijf herbergt, dodelijk conservatief - wat overigens erg handig is als je bedrijfsmodel bestaat uit het prijzen van risico’s – en niet geheel objectief, ook erg lelijk is. Een stad die ook nog jaarlijks wordt geteisterd door tornado’s en overstromingen……. Om het nog erger te maken ligt het kantoor ook nog eens in een buitenwijk staat en je beseft al snel dat ik naast het werk weinig zin heb om de buurt te verkennen ook al heb ik dan een huurauto tot mijn beschikking.

Het is echt een slaapstad, zonder bruisend uitgaansleven en waar iedereen fan is van hun lokale ijshockey en/of honkbalploeg en…..BBQ! Vrijwel iedere collega schijnt mee te doen met BBQ wedstrijden, de een wat serieuzer dan de ander. Dat resulteert al snel in uitnodigingen om bij hen thuis te komen om een bak vlees weg te werken. Dat dan wel weer.

Ook staat er tegenover deze saaie omgeving een verhoudingsgewijs erg goede work/life balance. Collega’s komen v.a. 6 uur in de ochtend binnen – het hotel waar ik altijd verblijf staat recht tegenover het kantoor en dus kan ik spioneren - en de eersten vertrekken weer rond 4 uur in de middag. Ook kan je hier voor relatief weinig geld een prima woning met een flinke lap grond bemachtigen. Het is dan ook niet gek dat wij best veel mensen in dienst hebben die een tijd op Wallstreet gewerkt hebben maar vanwege deze aspecten toch bij ons op de HQ aan de slag gaan.

Anyway, voor zover de omgeving. De meetings waren over het algemeen prima. Nog een korte presentatie aan de board gegeven, met name over de meest recente deals die we gesloten hadden. Wellicht een leuke om met jullie te delen, het betreft één van de laatste die we in Azië gesloten hadden. De deal was met één van de grootste bankverzekeraars ter wereld waarbij wij een blok van verzekeringspolissen van hun overnemen en waarvoor zij ons een bedrag X zouden betalen. Dat bedrag X, wat enkele honderden miljoenen was, zou dan per een datum Y bij ons binnen moeten zijn. Straightforward en geen gekke dingen tot de klant mij na het tekenen van het contract belde. Ondanks dat de betaaldatum nog meer dan zes weken weg was maakten ze zich zorgen dat ze niet op tijd konden betalen. Of we het erg vonden dat ze het eerder betaalden.

Op dat moment viel ik bijna van mijn stoel. Bedenk maar: we hebben het hier over één van de grootste, en afhankelijk van welke maatstaf je gebruikt zelfs grootste, banken ter wereld. Natuurlijk, een transactie van honderden miljoenen moet door een hele mallemolen maar als zo’n bank al blijkbaar niet nauwkeurig een betaling kunnen doen, wie in Godensnaam dan wel???? Natuurlijk had ik daar geen problemen mee. Meteen na dat telefoontje heb ik onze Treasury afdeling laten weten dat we het geld wel eens eerder konden ontvangen en wat denk je, we hadden vier weken eerder dan afgesproken het geld binnen. Vier hele weken. Het leverde ons bijna twee ton op door het simpelweg te laten sweepen naar onze cash facility waar we een bescheiden rente over krijgen. Ik heb wel eens harder moeten werken voor dit bedrag…… Drie keer raden wie mijn favoriete klant is tegenwoordig. Zou ik daar gaan bankieren? Probably not.

Anyway, na 8 dagen werk kon ik mij eindelijk opmaken voor het zoete, lekker een paar dagen pokeren en ander vermaak in Las Vegas. Helaas begon die trip al met een enorme achterstand door een vertraging voor mijn vlucht van maar liefst acht uren. Alle kudo’s overigens voor de vliegtuigmaatschappij: ik en de medepassagiers werden keurig te woord gestaan, kregen maaltijdvouchers en per email een travel voucher voor $200. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt.

Die acht uren heb ik doorgebracht in de lounge met een prima internet verbinding dus een ontzettende straf was het niet. Ik had natuurlijk veel liever die acht uren in de stad der Ultieme Vermaak doorgebracht maar het is zoals het is. Niet iets om mij heel erg druk om te maken. Anyway, de vlucht verliep daarna vlekkeloos en bijna drie uur later zette ik voet op het bekende McCarran. Snel mijn koffer pakken, Ubertje in en af laten zetten in de Aria waar mijn maat Ben al op mij wachtte. In deze post is hij al voorbijgekomen zonder veel op hem in te gaan maar meer over hem en de dagen in Las Vegas lezen jullie in een volgende blog.

Volgende: Ben en Las Vegas 10-06 Ben en Las Vegas
Volgende: Warm water 22-04 Warm water

Reacties


Door Tweakers user thedutchdragon, maandag 3 juni 2019 08:17

Jaaaaa!!! He's back! Ik ga de blogs weer volgen:-)

Door Tweakers user EJlol, maandag 3 juni 2019 09:06

Zoals de meesten van de regulars van deze blog weten werk ik in Singapore maar aangezien het hoofdkantoor van mijn werkgever zich in de VS bevindt moet ik zo’n één a twee keer per voor mijn werk die kant op.
per jaar? per maand? per dag? ;)

Door Tweakers user wizai, maandag 3 juni 2019 10:42

Leuke blog weer Chief! Op naar de LV verhalen... :)

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 3 juni 2019 11:04

Ahhh. Eindelijk weer eens een CBM.

Leuk hoe je het weet te omschrijven. Nog nooit in de VS geweest maar ik kan het zo aan de binnenkant van mijn ogen zien. Het lijkt me echt vreselijk. Ik zou binnen een dag huilend mijn werkgever bellen om te smeken of ik weer naar huis mag.

Ga je nog schrijven over ja avonturen in Las Vegas? Ik ben benieuwd.

Klein schoonheidsfoutje.
Op dat moment voel ik bijna van mijn stoel.
viel?

Door Tweakers user Qwerty-273, maandag 3 juni 2019 11:52

Ha, hetzelfde als het HQ van Epic Systems (epic.com).
Nee niet van Epic Games, maar ook software al is het in de medische hoek.
https://www.nytimes.com/2...pus-verona-wisconsin.html

(nou ja hetzelfde, het is daar ten minste wel een "leuk" HQ, maar wel in de hoek van Verona, Wisconsin. De highlights van de stad/buurt zijn een Farmers' Market, football games, stadhuis en de universiteit volgens https://www.epic.com/visiting :) )

Door Tweakers user masauri, maandag 3 juni 2019 17:18

Op dat moment voel ik bijna van mijn stoel. ^^

Leuk om weer te lezen, maar ik kijk nu al uit naar het vervolg uit vegas!

Door Tweakers user Snuffel, maandag 3 juni 2019 19:31

Top Chief! Laat de verhalen over Vegas maar komen :)
Ook is er ieder jaar is er ook een soort van leadership conferentie waar er gediscussieerd
Ietsjes aanpassen :)

[Reactie gewijzigd op maandag 3 juni 2019 19:32]


Door Tweakers user Chief, dinsdag 4 juni 2019 04:48

thedutchdragon schreef op maandag 3 juni 2019 @ 08:17:
Jaaaaa!!! He's back! Ik ga de blogs weer volgen:-)
Ben niet weg hoor, alleen beetje stil :). Bedankt voor het volgen!
EJlol schreef op maandag 3 juni 2019 @ 09:06:
[...]


per jaar? per maand? per dag? ;)
Thanks, aangpast!
wizai schreef op maandag 3 juni 2019 @ 10:42:
Leuke blog weer Chief! Op naar de LV verhalen... :)
Thx Wizai :)
Technomania ® schreef op maandag 3 juni 2019 @ 11:04:
Ahhh. Eindelijk weer eens een CBM.

Leuk hoe je het weet te omschrijven. Nog nooit in de VS geweest maar ik kan het zo aan de binnenkant van mijn ogen zien. Het lijkt me echt vreselijk. Ik zou binnen een dag huilend mijn werkgever bellen om te smeken of ik weer naar huis mag.

Ga je nog schrijven over ja avonturen in Las Vegas? Ik ben benieuwd.

Klein schoonheidsfoutje.


[...]


viel?
Oh well, het kan echt erger hoor :). Dank en: aangepast!
Qwerty-273 schreef op maandag 3 juni 2019 @ 11:52:
Ha, hetzelfde als het HQ van Epic Systems (epic.com).
Nee niet van Epic Games, maar ook software al is het in de medische hoek.
https://www.nytimes.com/2...pus-verona-wisconsin.html

(nou ja hetzelfde, het is daar ten minste wel een "leuk" HQ, maar wel in de hoek van Verona, Wisconsin. De highlights van de stad/buurt zijn een Farmers' Market, football games, stadhuis en de universiteit volgens https://www.epic.com/visiting :) )
:D
masauri schreef op maandag 3 juni 2019 @ 17:18:
Op dat moment voel ik bijna van mijn stoel. ^^

Leuk om weer te lezen, maar ik kijk nu al uit naar het vervolg uit vegas!
Thanks masauri en: aangepast!
Snuffel schreef op maandag 3 juni 2019 @ 19:31:
Top Chief! Laat de verhalen over Vegas maar komen :)


[...]


Ietsjes aanpassen :)
Thx Snuffel en ik heb het aangepast :)

Door Tweakers user Kliko, dinsdag 4 juni 2019 08:52

Dat zal best een overgang zijn, van zo'n slapend stadje naar Vegas..

Wat belabberd van zo'n bank zeg. Zou het betalen zo'n probleem zijn omdat ze zo'n logge machine zijn, of omdat ze verwachten cashflow problemen te hebben?

Ben benieuwd naar je nieuwe verhalen, Chief!

Door Tweakers user Curva, dinsdag 4 juni 2019 11:08

Nice, een CBM. Leuke beschrijving van je werkweek in de VS. Het lijkt mij totaal niks, maar ieder z'n ding :)

Ben benieuwd naar je Vegas verhaal!

Door Tweakers user ybos, woensdag 5 juni 2019 09:25

Poker en Ben. Dat moet wel een vervolgverhaal opleveren! :P
Of, in een paar uur blut en een blog van enkele regels :X

[Reactie gewijzigd op woensdag 5 juni 2019 09:25]


Door Tweakers user Chief, donderdag 6 juni 2019 03:29

Kliko schreef op dinsdag 4 juni 2019 @ 08:52:
Dat zal best een overgang zijn, van zo'n slapend stadje naar Vegas..

Wat belabberd van zo'n bank zeg. Zou het betalen zo'n probleem zijn omdat ze zo'n logge machine zijn, of omdat ze verwachten cashflow problemen te hebben?

Ben benieuwd naar je nieuwe verhalen, Chief!
Ach, het is tenminste een leuke overgang ;)

Zal geen cashflow probleem zijn aangezien ze te VROEG hebben betaald. Eerlijk waar, ze geven zo een paar ton weg, er zijn dagen dat ik minder verdien......
Curva schreef op dinsdag 4 juni 2019 @ 11:08:
Nice, een CBM. Leuke beschrijving van je werkweek in de VS. Het lijkt mij totaal niks, maar ieder z'n ding :)

Ben benieuwd naar je Vegas verhaal!
Oh well, it pays the bills!!
ybos schreef op woensdag 5 juni 2019 @ 09:25:
Poker en Ben. Dat moet wel een vervolgverhaal opleveren! :P
Of, in een paar uur blut en een blog van enkele regels :X
"Ik ging naar Las Vegas. Nu ben ik blut. Dat was niet zo leuk"

Zoiets?

:D

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.