Een nieuwe dag

Door Chief op maandag 18 maart 2019 02:33 - Reacties (14)
Categorie: Over mij, Views: 2.723

Het is zo donker dat ik letterlijk geen hand voor mijn ogen zie. Op de tast zoek ik naar mijn bril maar die ligt niet op de gebruikelijke plek naast me. Ik voel geen enkele vorm van fysiek contact met de wereld om mij heen. Zachtjes wrijf ik in mijn ogen maar de duisternis waarin ik mij bevind lost niet op. De duisternis die vergezelt wordt door een oordovende stilte.

Langzaam laat ik mij bovenlichaam voorover buigen zodat ik mijn benen voel om er zeker van te zijn dat ik rechtop sta. Ik trek mijn linkervoet omhoog en laat die zachtjes weer zakken totdat ik voel dat mijn voet weer de grond aanraakt. Met het voelen van de grond krijg ik weer wat moed. Ik zak door mijn knieën en beweeg mijn handen om mijn voeten heen, zoekend naar een groter oppervlak om iets van een weg uit de duisternis te vinden maar mijn handen voelen niets. Geen grond, geen objecten, niets. Een lichte vorm van paniek maakt zich van mij meester.

Met het verstrijken van de tijd wordt de paniek sterker. Ik voel de zweetdruppels op mijn gezicht rollen. Een voor een banen ze zich een weg van mijn voorhoofd naar beneden maar ik hoor geen druppels op de grond vallen. Ik voel dat ik probeer te schreeuwen maar het geluid lijkt gevangen te worden door de duisternis dat geen enkel geluid doorlaat.

Dan voel ik het. Een kalmte. Een gloed van herkenning.

De duisternis is gebleven maar het zweet en de paniek zijn verdwenen. De herkenning voelt goed, vertrouwd. Ontspannen blijf ik nu staan, wachtend op wat komen gaat maar er komt niets. Geen geluid, geen licht maar het vertrouwde gevoel wordt sterker tot ik het zeker weet.

Ik heb duizenden vragen en wil ze allemaal stellen en ik stel ze ook, ik weet het zeker. In mijn hoofd komen de vragen als een spervuur uit mijn mond maar de stilte blijft. Geen geluid dringt de ruimte door maar desondanks krijg ik toch alle antwoorden. Die kalmte, die rust, dat vertrouwde gevoel.

Mijn ogen zijn nu wagenwijd open en ik zie onze slaapkamer. Kleine banen van licht dringen door de gordijnen. Ik tast met mijn hand naar mijn bril die weer op de vertrouwde plek ligt en met die bril op mijn gezicht loop ik de vijf stappen naar de badkamer. Zachtjes de deur open om de vrouw niet te wekken.

In de spiegel zie ik mijn vertrouwde gezicht. Zwarte en grijze haren, bril, de stoppels na een nacht slapen. Geen sporen van zweet. Ik zet mijn bril af en was mijn gezicht. Ik kijk weer in de spiegel en zie het vertrouwde gezicht. Niet de mijne, maar net zo vertrouwd. De bekende kwajongensachtige lach. Ik lach terug en zeg hetzelfde wat ik iedere ochtend zeg: “Goedemorgen pap”.

Een nieuwe dag.
Een nieuw begin.
Hetzelfde vertrouwd gevoel.

Volgende: Da Wat? 15-04 Da Wat?
Volgende: Spanning 11-03 Spanning

Reacties


Door Tweakers user wizai, maandag 18 maart 2019 08:18

Wauw Chief!

Een nieuwe dag.
Een nieuw begin.
Een nieuwe CBM. :D

Door Tweakers user Snuffel, maandag 18 maart 2019 08:24

Op naar de volgende!

(dag/blog/vul in wat van toepassing is)

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 18 maart 2019 10:11

Kort maar krachtig. (y)

Vooral dat stukje op de tast naar je bril zoeken wat altijd op dezelfde plek ligt komt mij (en ik denk vele andere brildragers) heel bekent voor.

Fijne dag Chief!

Door Tweakers user Deurges, maandag 18 maart 2019 11:37

Mooi geschreven! Afgelopen nacht erg onrustig geslapen volgens mijn wederhelft stopte het niet.. Ze maakt me wakker en vroeg WAT BEN JE AAN HET DOEN? Mijn reactie: De wereld aan het redden.. Geen wonder dat ik moe wakker ben geworden..

Door Tweakers user edeboeck, maandag 18 maart 2019 15:57

Zo blijven ze toch steeds wat bij ons he... fijn dat je hem nog steeds elke ochtend begroet!

Door Tweakers user Kliko, dinsdag 19 maart 2019 08:29

Tip: Ga je ogen (edit: laten) laseren. Dan hoef je die klotebril niet meer te zoeken. Ik heb het nu een jaartje geleden gedaan. Heerlijk. ;)

Bedankt weer voor deze mooie blog Chief.

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 maart 2019 16:55]


Door Tweakers user Curva, dinsdag 19 maart 2019 09:12

Mooi geschreven!

Door Tweakers user Hkuit, woensdag 20 maart 2019 09:21

Wauw, dat klinkt wel erg do-it-yourself, zijn daar ook al tutorials van? Lijkt mij in ieder geval doodeng :|

Goed verhaal Chief.

Door Tweakers user Kliko, woensdag 20 maart 2019 16:55

Hkuit schreef op woensdag 20 maart 2019 @ 09:21:
[...]

Wauw, dat klinkt wel erg do-it-yourself, zijn daar ook al tutorials van? Lijkt mij in ieder geval doodeng :|
Goed... Goed... LATEN laseren dan... *zucht*

Door Tweakers user EJlol, maandag 25 maart 2019 10:15

Voordat je naar de laserwinkel stapt, lees je ook eerst even in over de bijwerkingen en gevaren van laseren. :X

Door Tweakers user Jantje2000, maandag 8 april 2019 19:13

Maar waar blijven de nieuwe blogs?

Door Tweakers user MichielK71, dinsdag 9 april 2019 15:40

Jantje2000 schreef op maandag 8 april 2019 @ 19:13:
Maar waar blijven de nieuwe blogs?
Hoi Chief, hier ook een trouwe lezer die zich zorgen maakt. Alles wel daar in Zuid-Oost Azië?

Door Tweakers user Chief, donderdag 11 april 2019 02:16

Geen zorgen! Prioriteiten lagen even ergens anders. A.s. maandag hoop ik weer een blog te plaatsen!


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.