Gebruikersreview: update

Door Chief op maandag 4 maart 2019 01:27 - Reacties (20)
Categorieën: Gezin, Over mij, Views: 2.965

Een tijd geleden heb ik korte gebruikersreviews geschreven voor de modellen Junior hier en Miss hier. Ondertussen zijn we weer een jaar verder en wil ik mijn opgedane ervaring met jullie delen, met name de constatering van enkele gebreken, waarvan hieronder akte.

Hoewel de Miss een nieuwer model is dan de Junior zal ik meteen met de deur in huis vallen: de nieuwere Miss heeft veel meer last van bugs dan de oudere Junior. De OS’en van beiden worden continue voorzien van nieuwe updates dankzij de kunstmatige intelligentie die aan boord is (of in sommige gevallen: het gebrek daar aan) maar desondanks blijft de Command.txt file van de Miss zichzelf wissen. Je kunt hoog en laag springen maar zonder de Command.txt weigert de Miss te reageren op iedere voice command die je maar kan bedenken. Ik heb het bestand in alle mogelijke talen herschreven maar helaas zonder blijvend succes. Geschreven commando’s heeft nog geen enkele nut voor dit model omdat de kunstmatige intelligentie er jaren over doet om een “Read” module te compileren.

Op zulke momenten kan je een beter een hartverzakking voorkomen door geduldig te wachten tot het bestand zichzelf weer compileert. Ja, dit bestand verwijdert zichzelf en verschijnt weer op een magische manier en schijnbaar op de meest willekeurige momenten. Ik heb enige correlatie ontdekt tussen het geven van extra suiker en het weer verschijnen van Command.txt maar 100% zekerheid geeft het zeker niet. Het is allicht voor diegenen die met hetzelfde probleem kampen het proberen waard. Wel oppassen: overmatig gebruik van deze truc kan leiden tot versnelde slijtage van enkele componenten in de toekomst dus garantie tot aan de voordeur.

Ook de “Sleep” modus van de Miss toont al vanaf het begin kuren. Bij het Junior model is het een kwestie van het invoeren van de gewenste tijden dat het in “Sleep” modus moet en hoef je op de gezette tijdstippen alleen maar te denken aan de “Sleep” modus en de Junior gaat hop, de Sleep modus in. Dit is bij de Miss dus geenszins het geval. Ten eerste kan je klikken wat je wilt maar de Miss lijkt zich aan een compleet ander schema te houden dan wat je vooraf had geprogrammeerd. Met name in het eerste jaar was dit het geval. Of dat nog niet erg genoeg was sprong de Miss spontaan vanuit de Sleep modus binnen een tel in Turbo modus met alle gevolgen van dien.

Dan de voeding. De Junior is helemaal niet kieskeurig wat dat betreft. Groene stroom of niet, de Junior blieft het allemaal zolang het wattage maar voldoende is. Bij de Miss kan je groene stroom vergeten, mengen met ander soort stroom tot de groene stroom verwaterd is tot minder dan 1% maar nee hoor, opladen wil de Miss niet. Daarentegen vreet de Junior dusdanig meer stroom dan de Miss dat wij het sterke vermoeden hadden dat de Junior lekken had. We hebben zes jaar lang gezocht maar lekkage hebben we tot op heden niet kunnen ontdekken dus misschien is het nieuwere model Miss wel energiezuiniger wat weer enigszins strookt met het feit dat de Miss niet op te laden is met groene stroom.

Als laatste, en dit heeft niet zozeer met de Miss/Junior te maken als wel met de Mrs: de hoeveelheid accessoires voor de Miss! Het begint schrikbarende vormen aan te nemen met dito rekeningen! De creditcard rekening alleen al is tegenwoordig drie A4-tjes lang…… Of dat de reden is of niet, de relatie met de Mrs. is wel veranderd sinds de komst van de Junior en daarna de Miss. Voor die tijd stond de Mrs met stip op één op mijn ranglijst met belangrijkste mensen in mijn leven maar ik zeg het je: sinds die twee er zijn gooi ik zonder er ook maar over na te denken de Mrs op een landmijn als dat de Junior en de Miss zou beschermen van enige schade. Het is dat jullie dat ook weten.


////////////////////////

Nou lijkt het natuurlijk allemaal kommer en kwel als je het zo leest maar laat ik het meteen nuanceren: hier schrijft een zeer trotse eigenaar, voor zover je als eigenaar van een Miss dan wel Junior kunt spreken dan hè. Zoals gisteravond nog, na het avondeten. Ik zit uit te buiken in mijn favoriete recliner stoel. Je kent het wel: rugleuning naar achteren, voetensteun omhoog, pootjes erop, boekje erbij nog een laatste kopje koffie voor de dag. Zon die langzaam zakt, de ventilator die zachtjes zoemt. Heerlijk.

Je steekt dan even heel langzaam je ogen boven het boekje uit en je ziet de Miss samen met de Junior netjes in de hoek met de klei in de weer zijn. Elkaar verschillende kleuren klei aangevend, de Junior die de Miss helpt met een vormpje. Samen een meer-laags klei taart “bakken”. Geen moord, geen brand, geen drama’s. Je ziet de Mrs ditzelfde beeld gelukzalig aanschouwen. Vervolgens laat je je ogen weer heel langzaam zakken zodat je het zojuist aanschouwde beeld niet verstoort en je lippen zich spontaan en onbewust zich vormen tot de meest gelukzalige glimlach.

Of een paar weken eerder waar we te horen kregen dat de huidaandoening van de Miss serieuzer is dan aanvankelijk gedacht. Dat die aandoening wordt verdacht van relaties met auto-immuun ziektes, juist, een soortgelijke aandoening die de Mrs ook heeft. Dat je kleine wereld dan even in elkaar stort omdat je weet dat je met zo’n jong exemplaar een heel medisch traject door moet om het, hopelijk, uit te sluiten maar dat je dan even naar diezelfde dreumes kijkt die stoer een sticker uitzoekt na een prik. Diezelfde dreumes die zoveel op haar moeder lijkt dat ik gesterkt wordt door de gedachte dat ze dan ook net zo sterk zal zijn als haar moeder. Misschien wel sterker zelfs.

Of wanneer ik denk aan mei, als ik voor twee weken naar de VS moet/mag. Een week voor werk, één week voor mezelf naar Sin City. Dat, hoeveel zin ik ook in Las Vegas heb, de gedachten dat ik die twee opdonders voor twee weken moet missen mij ook helemaal week maken. Dat ik dan een extra lege koffer moet meenemen zodat ik de online kooplust van de Mrs ook weer mee terug kan nemen we graag voor lief.

Juist dat soort momenten lieve lezers, dat soort momenten zijn voor mij alles bepalend. Dus laat je vooral niet door mijn broddelwerk ontmoedigen om zelf een Miss/Junior te proberen te scoren. Denk er wel heel goed over na, probeer voor zover mogelijk te beseffen en begrijpen waar je aan begint maar ik verzeker jullie: een groter avontuur dan dat ga je niet beleven. Zelfs niet met de Uncles.

Volgende: Spanning 03-'19 Spanning
Volgende: Tijd voor een CBM! 02-'19 Tijd voor een CBM!

Reacties


Door Tweakers user bvsteyn, maandag 4 maart 2019 06:34

_/-\o_ Dank voor de lach vanochtend! :)

En ja zelf twee juniors gescoord..genieten! ;)

Door Tweakers user Xepos, maandag 4 maart 2019 07:23

Wat een geweldig verhaal op deze ochtend!
Heerlijk gelachen bij mijn ontbijtje.

Ik hoop dat het niets ernstigs is met de Miss. Om dit ook al mee moeten te maken op zo'n jonge leeftijd. Sterkte!

Door Tweakers user Snuffel, maandag 4 maart 2019 07:53

Top wederom! :)

Door Tweakers user ybos, maandag 4 maart 2019 08:47

Super geschreven. Zit hier met een glimlach te lezen.

En voor de twijfelaars: elke junior is anders. Je kan nog zoveel reviews lezen, nothing is what it seems :)

Door Tweakers user wizai, maandag 4 maart 2019 09:11

Top blog Chief :D
Goed begin van de week...

Door Tweakers user LankHoar, maandag 4 maart 2019 09:18

Volgens mij heeft de Miss geen Sleep modus maar alleen een Standby modus. Althans, mijn systeem gaat niet binnen 1 tel van Sleep naar Turbo, alleen vanuit Standy is dat mogelijk. Wellicht is daar nog winst te behalen! :+
Groene stroom of niet, de Junior blieft het allemaal zolang de wattage maar voldoende is.
het
Diezelfde dreumes die zoveel op haar moeder lijkt dat ik gesterkt wordt door de gedachte dan ze dan ook net zo sterk zal zijn als haar moeder.
dat
Dat ik dan een extra lege koffer moet meenemen zodat ik de online kooplust van de Mrs ook weer mee terug kan nemen graag voor lief.
neem ik (en wat komma's in deze zin zouden ook niet misstaan ;) )

Door Tweakers user masauri, maandag 4 maart 2019 09:36

We houden het hier voorlopig toch nog maar op 1 junior.
Die is sinds 3 weken aan zijn "peuterpuberteit" begonnen. :X

Door Tweakers user Eryq, maandag 4 maart 2019 09:50

Allemaal erg herkenbaar..
Zit nu te wachten op de eerste firmware update.. Hopelijk gaat die langer mee als de eerste 2 jaar..met veel bug fixes hopelijk..

Door Tweakers user Valar, maandag 4 maart 2019 10:04

Heb je het moederbord al uitgesloten als oorzaak van de problemen? :+

Door Tweakers user Technomania, maandag 4 maart 2019 10:40

Mooie CBM weer. Duurde even voor ik doorhad dat het over je kids ging.

Ik hoor van iedereen dat kinderen het mooiste avontuur is wat je kan overkomen. Maar nee, ook deze blog weet mij niet te overtuigen om er zelf aan te beginnen.

En dat is maar goed ook want ik ben er 1. te oud (40) voor en 2. Zelf in de pubertijd blijven hangen.

Bedankt maar weer.

Door Tweakers user Suggs, maandag 4 maart 2019 11:00

Ik wacht geduldig op de productreview van Junior over Senior: Over geheugenlekken en rammelende hardware :P

Door Tweakers user AMD1800, maandag 4 maart 2019 13:11

Leuk verhaal. Misschien Dat Miss wel groene stroom lust als je vertelt dat Mrs en Mr er ook groot en sterk mee zijn geworden. Volgens het boek How To Win Friends and Influence People zou dit kunnen werken.

Door Tweakers user gj710, maandag 4 maart 2019 13:48

Geniaal! Mooi verhaal. Kan er over mee praten.

Door Tweakers user Snowmiss, maandag 4 maart 2019 13:48

Suggs schreef op maandag 4 maart 2019 @ 11:00:
Ik wacht geduldig op de productreview van Junior over Senior: Over geheugenlekken en rammelende hardware :P
Zo'n reactie is op zijn minst net zo lezenswaardig als de blog zelf. Bedankt beiden!

Door Tweakers user tinusbalpol, maandag 4 maart 2019 14:32

Weer een goed verhaal, vooral veel succes als ik kijk naar Miss in de medische wereld. Wel een heel herkenbaar beeld.

Door Tweakers user Chief, dinsdag 5 maart 2019 01:15

bvsteyn schreef op maandag 4 maart 2019 @ 06:34:
_/-\o_ Dank voor de lach vanochtend! :)

En ja zelf twee juniors gescoord..genieten! ;)
Thanks en geniet er van!
Xepos schreef op maandag 4 maart 2019 @ 07:23:
Wat een geweldig verhaal op deze ochtend!
Heerlijk gelachen bij mijn ontbijtje.

Ik hoop dat het niets ernstigs is met de Miss. Om dit ook al mee moeten te maken op zo'n jonge leeftijd. Sterkte!
Thanks! Keeping fingers and toes crossed!
Dank je Snuffel!
ybos schreef op maandag 4 maart 2019 @ 08:47:
Super geschreven. Zit hier met een glimlach te lezen.

En voor de twijfelaars: elke junior is anders. Je kan nog zoveel reviews lezen, nothing is what it seems :)
Hear hear!
wizai schreef op maandag 4 maart 2019 @ 09:11:
Top blog Chief :D
Goed begin van de week...
Dank je wizai!
LankHoar schreef op maandag 4 maart 2019 @ 09:18:
Volgens mij heeft de Miss geen Sleep modus maar alleen een Standby modus. Althans, mijn systeem gaat niet binnen 1 tel van Sleep naar Turbo, alleen vanuit Standy is dat mogelijk. Wellicht is daar nog winst te behalen! :+


[...]


het


[...]


dat


[...]


neem ik (en wat komma's in deze zin zouden ook niet misstaan ;) )
Dank je! Ook de links aan het begin ingevoegd :D
masauri schreef op maandag 4 maart 2019 @ 09:36:
We houden het hier voorlopig toch nog maar op 1 junior.
Die is sinds 3 weken aan zijn "peuterpuberteit" begonnen. :X
Jongen, dat is nog maar het begin ;)
Eryq schreef op maandag 4 maart 2019 @ 09:50:
Allemaal erg herkenbaar..
Zit nu te wachten op de eerste firmware update.. Hopelijk gaat die langer mee als de eerste 2 jaar..met veel bug fixes hopelijk..
Ik help het je hopen!!
Valar schreef op maandag 4 maart 2019 @ 10:04:
Heb je het moederbord al uitgesloten als oorzaak van de problemen? :+
Zie een van de laatste alinea's. het moederbord is zeker 1 vd problemen :)
Technomania ® schreef op maandag 4 maart 2019 @ 10:40:
Mooie CBM weer. Duurde even voor ik doorhad dat het over je kids ging.

Ik hoor van iedereen dat kinderen het mooiste avontuur is wat je kan overkomen. Maar nee, ook deze blog weet mij niet te overtuigen om er zelf aan te beginnen.

En dat is maar goed ook want ik ben er 1. te oud (40) voor en 2. Zelf in de pubertijd blijven hangen.

Bedankt maar weer.
Ach G, ieder zo z'n ding he!
Suggs schreef op maandag 4 maart 2019 @ 11:00:
Ik wacht geduldig op de productreview van Junior over Senior: Over geheugenlekken en rammelende hardware :P
Dat zou mooi zijn! Wordt geen heel enthousiaste review, zo veel weet ik wel zeker :)
AMD1800 schreef op maandag 4 maart 2019 @ 13:11:
Leuk verhaal. Misschien Dat Miss wel groene stroom lust als je vertelt dat Mrs en Mr er ook groot en sterk mee zijn geworden. Volgens het boek How To Win Friends and Influence People zou dit kunnen werken.
Nope :)
gj710 schreef op maandag 4 maart 2019 @ 13:48:
Geniaal! Mooi verhaal. Kan er over mee praten.
Thanks!
Snowmiss schreef op maandag 4 maart 2019 @ 13:48:
[...]


Zo'n reactie is op zijn minst net zo lezenswaardig als de blog zelf. Bedankt beiden!
Dank je!
tinusbalpol schreef op maandag 4 maart 2019 @ 14:32:
Weer een goed verhaal, vooral veel succes als ik kijk naar Miss in de medische wereld. Wel een heel herkenbaar beeld.
Dank je tinusbalpol!Door Tweakers user Kliko, donderdag 7 maart 2019 11:06

Klasse geschreven Chief. Complimenten aan je mooie prachtige gezin. Jaloersmakend. Zoals je zelf al zegt. Genieten! :>

Door Tweakers user Chief, maandag 11 maart 2019 01:33

Kliko schreef op donderdag 7 maart 2019 @ 11:06:
Klasse geschreven Chief. Complimenten aan je mooie prachtige gezin. Jaloersmakend. Zoals je zelf al zegt. Genieten! :>
Dank je Kliko maarruh, dit zijn de mooie momenten he ;)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.