Tijd voor een CBM!

Door Chief op maandag 25 februari 2019 07:46 - Reacties (22)
Categorieën: Gezin, Over mij, Views: 3.753

Zo lieve Tweakertjes, de afgelopen weken heb ik jullie mogen vervelen met toch wel een lang vervolgverhaal. Je zou bijna denken dat ik geen leven heb. Is overigens ook zo, daar zorgen de twee koters vol overgave wel voor. Andere ouders zullen dit denk ik wel herkennen: het maakt niet uit of je een goede of slechte dag hebt gehad, je kinderen hebben daar maling aan en willen gewoon aandacht van hun ouder.

De jongste is wat dat betreft nog lekker makkelijk: een beetje spelen met klei, beetje ravotten in het zwembad of stukje fietsen. Of ja, fietsen. Ondergetekende beklimt met de tong op de grond heuvel na heuvel – lekker dan, hebben we natuurlijk het enige heuvelachtige gebied in Singapore gekozen als woonplaats - terwijl de miss hoogst comfortabel rondkijkt vanuit het Koninklijke Zitje achterop, vaker wel dan niet met een koekje in haar knuistje. Jaloers kijk ik dan naar Junior die schijnbaar moeiteloos voor me uit raast. Was ik vroeger ook zo energiek? Ik kan me dat absoluut niet voorstellen.

Junior laat zich niet zo makkelijk afschepen. Nee, meneer heeft de vreugde der Bordspellen ontdekt. Monopoly en met name Kolonisten van Catan zijn in trek bij onze 6-jarige. Nou zou je zeggen, Chief jongen, wat zeur je nou? Bordspel! Lekker lui op een stoel zitten, kop koffie erbij, hoe moeilijk kan dat nou zijn? Laat ik het zo zeggen: alles, maar dan ook werkelijk waar ALLES wat je je kroost leert ontploft vroeger of later in je gezicht. Laat ik een voorbeeld noemen. Junior kent de basale regels van het genoemde Kolonisten van Catan prima. Hij onthoudt ook welke kaarten die IK heb ontvangen, speelt dan vrolijk een Ridder om dan triomfantelijk te zeggen dat alle drie mijn grondstoffen die ik in mijn hand heb hout zijn. Ben ik dan mooi klaar mee.

Maar gelukkig is de finesse van onderhandelen nog lastig voor hem. Hij kan dus vrolijk roepen “Papa, ik geef jou drie granen in ruil voor hout”. Dan leg ik, voor de zoveelste keer uit, dat hij niet meteen zo’n hoog bod moet doen. “Begin met het aanbieden van één graan” leg ik dan uit “misschien zegt papa dan wel ja”. (Papa zegt natuurlijk nooit ja maar dat terzijde). Hoe dat dan in mijn gezicht ontploft?

Wel, bedenk jullie dat ik inmiddels de “tenminste houdbaar tot” datum ben gepasseerd. Dat betekent dat ik op zich nog wel te gebruiken ben maar het beste is er eigenlijk wel vanaf. Op zondagmiddag ben ik dan meestal ook wel helemaal op en doe dan graag een dutje als de jongste ook haar dutje doet. Junior maakt daar altijd dankbaar gebruik van door mijn zwakste moment aan te grijpen om te vragen of hij op de Wii mag. Hmmmm…dutje doen of pedagogisch correct antwoord geven? Dutje doen wint. Elke keer weer.

Dan mag Junior op de Wii en vraagt hij zoals altijd hoe lang. Nou ja, een uurtje dutten is wel het minste wat ik nodig heb dus dat is ook mijn antwoord: een uurtje. Zegt meneer cynisch: “was maar met een half uurtje begonnen papa, dan had ik misschien ook wel ja gezegd”. Dus dat.

Als je dan denkt dat het mij beter af gaat met de Mrs, vergeet dat ook maar snel. En dan te bedenken dat ik vrijwel ALLES voor haar overheb! Zo is haar gezondheidstoestand helaas verslechterd. Ergens in het vorig kwartaal kreeg ze weer een tinteling in haar nog enige werkende hand. Een tinteling die ze herkende en de vorige keer tot een hersenoperatie leidde. Jawel hoor, op de MRIs waren verhardingen te zien in enkele bloedvaten. Minuscuul maar desalniettemin een slecht teken. We zijn zelfs naar Nederland terug gevlogen om haar neuroloog aldaar te bezoeken. Die gaf dezelfde voorzichtige conclusie als de neuroloog in Singapore wat simpelweg inhoudt dat haar ziekte inderdaad progressief is. Iedere bezoek aan de arts, daar ben ik bij. Ik houd haar hand vast als we de uitslag te horen krijgen, ik bied mijn schouder aan als ze moet huilen. Miljaar, dat zou toch wel moet betekenen niet?

Zou je denken hè. Zo min als mijn vrouw zich door de ziekte laat kennen, zo min toont ze haar dankbaarheid. Zo had ik een maand geleden op mijn werk een bijeenkomst. We hadden een nieuwe zorgverzekering voor medewerkers en aangezien die ook je “dependents”, dus je echtgenote en/of kinderen, dekken waren de echtgenoten en echtgenotes van de werknemers ook uitgenodigd. In de verzekeringspolis zit ook een overlijdensrisico dekking. Deze dekking betaalt uit op het moment dat de verzekerde, in ons geval ik, komt te overlijden met uitzondering van zelfmoord. De hand van mijn vrouw gaat de lucht in. Of zelfmoord enige uitzondering tot uitkering is? Ja, luidt daarop het antwoordt. Moord wordt dus WEL uitgekeerd vraagt mijn vrouw? Ook daarop luidt het antwoord ja.

Enough said?

Gelukkig zijn er ook nog positieve dingen in mijn leven lieve Tweakers! Zo was ik tot mijn vreugde rn dankzei jullie allen wederom genomineerd voor de Tweaker Awards in de categorie “User-reviewer”! Dat ik uiteindelijk, net als voorgaand jaar, op een straatlengte achterstand vijfde ben geworden drukt die vreugde geenszins en gaan we op de dezelfde vrolijke manier door met bloggen. Nou ja, in ieder geval tot die overlijdensrisico dekking tot uitkering komt hè.

Volgende: Gebruikersreview: update 03-'19 Gebruikersreview: update
Volgende: To the moon! Part 14 (End) 02-'19 To the moon! Part 14 (End)

Reacties


Door Tweakers user JT, maandag 25 februari 2019 08:13

Leuk leesvoer :)
Zo min als mijn vrouw zich door de ziekte laat kennen, zo min toont ze haar dankbaarheid.
Je licht dit toe met een grap maar zit er ook een kern van waarheid in?

Door Tweakers user naftebakje, maandag 25 februari 2019 10:09

^Zo goed als vrouwen zijn in praten, zo goed worden sommige zaken niet uitgesproken :/
Zal ook wel zo'n exemplaar zijn, ze zien je heel graag maar ze houden het stil 8)7

Door Tweakers user ranjo, maandag 25 februari 2019 10:14

Als Junior nu al in staat is om de kaarten te onthouden die de ander heeft, dan vraag ik me af of Junior niet een beetje erfelijk belast is? wanneer ga je hem leren pokeren? Ben benieuwd wanneer Junior de Uncles mag ontmoeten..

Door Tweakers user Technomania, maandag 25 februari 2019 10:38

Pfft. Ik ben blij dat ik geen kinderen heb zeg.

Vervelend nieuws voor de kleine. Sterkte samen. :'(

Door Tweakers user i-chat, maandag 25 februari 2019 10:52

ranjo schreef op maandag 25 februari 2019 @ 10:14:
Als Junior nu al in staat is om de kaarten te onthouden die de ander heeft, dan vraag ik me af of Junior niet een beetje erfelijk belast is? wanneer ga je hem leren pokeren? Ben benieuwd wanneer Junior de Uncles mag ontmoeten..
Om te pokeren moet je redelijk goed zijn in het scheppen van valse verwachtingen, ik zou dus wachten met pokeren tot ze 21 zijn (of elke andere arbitraire leeftijd waarop jij als ouder niet meer financieel verantwoordelijk bent voor je kroost). ;)


verder top geschreven.

Door Tweakers user Snuffel, maandag 25 februari 2019 11:05

Haha, leuk stukje weer Chief!
Top!

Door Tweakers user LankHoar, maandag 25 februari 2019 12:11

Zo was ik tot mijn vreugde rn dankzei jullie allen wederom genomineerd voor de Tweaker Awards in de categorie “User-reviewer”!
Dit bezorgt dan wel weer een grijns op mijn gezicht :+

Zeg Chief, heb ik iets gemist of word mijn geheugen slechter? Ik kan me zo 1,2,3 niet herinneren eerder gelezen te hebben over de ziekte van Mrs. Chief..
Zo was ik tot mijn vreugde rn dankzei jullie allen wederom genomineerd voor de Tweaker Awards in de categorie “User-reviewer”!
en

Door Tweakers user MatHack, maandag 25 februari 2019 13:05

Technomania ® schreef op maandag 25 februari 2019 @ 10:38:
Vervelend nieuws voor de kleine. Sterkte samen. :'(
Hij heeft het over zijn vrouw, niet over de jongste telg.

Door Tweakers user harley, maandag 25 februari 2019 13:21

Vervelend van je vrouw en sterkte met het herstel !

En dat van die "bijdehante" kinderen kan ik me helemaal in vinden.
Die van ons is inmiddels 8.
Mama rijdt auto, mama we zijn toch in de stad ?
- Ja jongen.
Maar daar mag je toch maar 50 ?
- Ja jongen
Waarom rijd je dan 54 ?
- Grrrr, sorry jongen.
Ik ben slim he ?
- (Nee je bent fucking irritant)

Door Tweakers user EJlol, maandag 25 februari 2019 13:43

LankHoar schreef op maandag 25 februari 2019 @ 12:11:
[...]
Zeg Chief, heb ik iets gemist of word mijn geheugen slechter? Ik kan me zo 1,2,3 niet herinneren eerder gelezen te hebben over de ziekte van Mrs. Chief..
[...]
Het is al een tijdje terug, zie deze blog: Chief's Random Thoughts: Wat eten we vandaag

[Reactie gewijzigd op maandag 25 februari 2019 13:52]


Door Tweakers user Flimovic, maandag 25 februari 2019 17:30

Chief, sterkte met de situatie met je vrouw!

Verder leuke blog!

Door Tweakers user ybos, maandag 25 februari 2019 20:30

Weet niet of ik moet zeggen bedankt voor de link...

Heftig verhaal. Ten tijde dat het gebeurde was ze pas 24 ... Blog is nu 3 jaar geleden maar Chief schrijft dat het materiaal al ouder was.

Heftig. 1 hand die niet werkt is al verre van praktisch (om het voorzichtig uit te drukken, maar als die ander er dan ook mee gaat stoppen, manman.

@Chief: Zwaar respect voor je vrouw, zeker omdat ze jou je avontuurtjes gunt, zoals las vegas, een simpel start-upje ( ;) ) en waarschijnlijk nog andere zaken die we niet weten.

Door Tweakers user Chief, dinsdag 26 februari 2019 01:16

JT schreef op maandag 25 februari 2019 @ 08:13:
Leuk leesvoer :)


[...]

Je licht dit toe met een grap maar zit er ook een kern van waarheid in?
Thanks! Ach, ik denk dat je me soms niet al te serieus moet nemen :D
naftebakje schreef op maandag 25 februari 2019 @ 10:09:
^Zo goed als vrouwen zijn in praten, zo goed worden sommige zaken niet uitgesproken :/
Zal ook wel zo'n exemplaar zijn, ze zien je heel graag maar ze houden het stil 8)7
Onder het motto "Geen woorden maar daden" :)
ranjo schreef op maandag 25 februari 2019 @ 10:14:
Als Junior nu al in staat is om de kaarten te onthouden die de ander heeft, dan vraag ik me af of Junior niet een beetje erfelijk belast is? wanneer ga je hem leren pokeren? Ben benieuwd wanneer Junior de Uncles mag ontmoeten..
De kinderen hebben Uncle John en Aunt May al meerdere keren ontmoet en zijn dol op ze. Allicht, kinderen krijgen iedere keer een berg speelgoed......

Ik begin nog niet met pokeren, op straffe van slapen op de bank.... ;)
Technomania ® schreef op maandag 25 februari 2019 @ 10:38:
Pfft. Ik ben blij dat ik geen kinderen heb zeg.

Vervelend nieuws voor de kleine. Sterkte samen. :'(
G, ik zeg het je: vader zijn is het aller mooiste, aller leukste maar ook het alle rmoeilijkste en aller zwaarste wat ik ooit heb gedaan, by a wide margin!!

Ging trouwens over de Mrs, niet over de Miss maar helaas blijft ook de kleine Miss niet ongeschonden maar daarover een andere keer
i-chat schreef op maandag 25 februari 2019 @ 10:52:
[...]
Om te pokeren moet je redelijk goed zijn in het scheppen van valse verwachtingen, ik zou dus wachten met pokeren tot ze 21 zijn (of elke andere arbitraire leeftijd waarop jij als ouder niet meer financieel verantwoordelijk bent voor je kroost). ;)


verder top geschreven.
Bwah, zal heus wel voor zijn 21e zijn maar zie mijn reactie ergens hierboven: er staat op dit moment een embergo op aanleren van pokeren, uitgegeven door de Mrs ;)
Snuffel schreef op maandag 25 februari 2019 @ 11:05:
Haha, leuk stukje weer Chief!
Top!
Thx Snuffel!
LankHoar schreef op maandag 25 februari 2019 @ 12:11:
[...]


Dit bezorgt dan wel weer een grijns op mijn gezicht :+

Zeg Chief, heb ik iets gemist of word mijn geheugen slechter? Ik kan me zo 1,2,3 niet herinneren eerder gelezen te hebben over de ziekte van Mrs. Chief..


[...]


en
Zie de reactie van EJlol!
Thx!
Flimovic schreef op maandag 25 februari 2019 @ 17:30:
Chief, sterkte met de situatie met je vrouw!

Verder leuke blog!
Thx Flimovic!
ybos schreef op maandag 25 februari 2019 @ 20:30:
[...]

Weet niet of ik moet zeggen bedankt voor de link...

Heftig verhaal. Ten tijde dat het gebeurde was ze pas 24 ... Blog is nu 3 jaar geleden maar Chief schrijft dat het materiaal al ouder was.

Heftig. 1 hand die niet werkt is al verre van praktisch (om het voorzichtig uit te drukken, maar als die ander er dan ook mee gaat stoppen, manman.

@Chief: Zwaar respect voor je vrouw, zeker omdat ze jou je avontuurtjes gunt, zoals las vegas, een simpel start-upje ( ;) ) en waarschijnlijk nog andere zaken die we niet weten.
Oh ja, zeker. Ze heeft heel wat te stellen door ondergetekende maar daarvoor krijgt ze toch ook een enerverend leven terug :P

Door Tweakers user Chief, dinsdag 26 februari 2019 09:18

harley schreef op maandag 25 februari 2019 @ 13:21:
Vervelend van je vrouw en sterkte met het herstel !

En dat van die "bijdehante" kinderen kan ik me helemaal in vinden.
Die van ons is inmiddels 8.
Mama rijdt auto, mama we zijn toch in de stad ?
- Ja jongen.
Maar daar mag je toch maar 50 ?
- Ja jongen
Waarom rijd je dan 54 ?
- Grrrr, sorry jongen.
Ik ben slim he ?
- (Nee je bent fucking irritant)
Dus dat :)

Door Tweakers user Curva, dinsdag 26 februari 2019 09:40

Leuk stuk weer chief!
Vervelend om te lezen over de Mrs, wel top hoe ze er mee om gaat!

Door Tweakers user Kliko, dinsdag 26 februari 2019 11:50

Leest weer lekker weg Chief! Leuk om te lezen dat je zoontje al Kolonisten speelt! Best knap voor een 6 jarige! Is hij al een beetje tactisch met het plaatsen van dorpen en wegen? Verder knap dat hij het spel uberhaupt al snapt op die leeftijd!

Ik speel het af en toe met mijn (schoon)ouders of andere familie en ik heb echt facepalm na facepalm. Straatje leggen naar een 2, een 12 en woestijn. -> "Waarom bouw je daar een straat naartoe?" Antwoord: "Geen idee, ik had die grondstoffen." *zucht...*

Sterkte met vrouwlief, hopelijk valt er nog lang (goed) mee te leven!

Door Tweakers user LankHoar, dinsdag 26 februari 2019 11:59

Aha. Ik dacht dat ik al je blogs gelezen had, en nu blijk ik er zowaar twee gemist te hebben. Afijn, het is me duidelijk nu. Wat een rotsituatie zeg. Ik ben zelf 27 en kan me niet voorstellen hoe het is om nu al (of uberhaupt ooit) een handicap van dergelijk formaat te moeten doorstaan.. :-(

Door Tweakers user Chief, woensdag 27 februari 2019 07:25

Curva schreef op dinsdag 26 februari 2019 @ 09:40:
Leuk stuk weer chief!
Vervelend om te lezen over de Mrs, wel top hoe ze er mee om gaat!
Thx! Idd, ze mag trots zijn op zichzelf hoe ze er mee om gaat!
Kliko schreef op dinsdag 26 februari 2019 @ 11:50:
Leest weer lekker weg Chief! Leuk om te lezen dat je zoontje al Kolonisten speelt! Best knap voor een 6 jarige! Is hij al een beetje tactisch met het plaatsen van dorpen en wegen? Verder knap dat hij het spel uberhaupt al snapt op die leeftijd!

Ik speel het af en toe met mijn (schoon)ouders of andere familie en ik heb echt facepalm na facepalm. Straatje leggen naar een 2, een 12 en woestijn. -> "Waarom bouw je daar een straat naartoe?" Antwoord: "Geen idee, ik had die grondstoffen." *zucht...*

Sterkte met vrouwlief, hopelijk valt er nog lang (goed) mee te leven!
Hij snapt dat hij beter af is om een dorpje te leggen dat aan 3 getallen grenst maar in zijn belevening is de kans op 11 net zo groot als op 6 :): "Maar papa, de vorige keer gooiden we heel vaak 11!!"

Thx!
LankHoar schreef op dinsdag 26 februari 2019 @ 11:59:
[...]


Aha. Ik dacht dat ik al je blogs gelezen had, en nu blijk ik er zowaar twee gemist te hebben. Afijn, het is me duidelijk nu. Wat een rotsituatie zeg. Ik ben zelf 27 en kan me niet voorstellen hoe het is om nu al (of uberhaupt ooit) een handicap van dergelijk formaat te moeten doorstaan.. :-(
Niet aan zo'n hypothetische situatie denken :)

Door Tweakers user Kliko, woensdag 27 februari 2019 08:31

Chief schreef op woensdag 27 februari 2019 @ 07:25:
[...]

Hij snapt dat hij beter af is om een dorpje te leggen dat aan 3 getallen grenst maar in zijn belevening is de kans op 11 net zo groot als op 6 :): "Maar papa, de vorige keer gooiden we heel vaak 11!!"

Thx!
Dan heb je nog veel te leren wat betreft Catan. Want die kleine snotneus heeft helemaal gelijk! ;)

Afgelopen maandag lag ik nog aan 2 8-en, een 6 en een 5. Er werd vervolgens ALLEEN maar 3 en 9 gegooid. Potje keihard verloren. Mijn andere 2 maten waren gekgenoeg euforisch... Dusja, die rode getallen bieden geen winstgarantie! :o

Door Tweakers user Chief, woensdag 27 februari 2019 09:00

Kliko schreef op woensdag 27 februari 2019 @ 08:31:
[...]


Dan heb je nog veel te leren wat betreft Catan. Want die kleine snotneus heeft helemaal gelijk! ;)

Afgelopen maandag lag ik nog aan 2 8-en, een 6 en een 5. Er werd vervolgens ALLEEN maar 3 en 9 gegooid. Potje keihard verloren. Mijn andere 2 maten waren gekgenoeg euforisch... Dusja, die rode getallen bieden geen winstgarantie! :o
Wellll duhhhhh. Statistiek en gemiddeldes werken alleen als de sample groep groot genoeg is. 1 potje Catan is nou niet echt een hele grote sample ;)

Persoonlijk heb ik de gekke voorkeur voor 9 boven 5. Idk, that's how my brain plays tricks with me :D

Door Tweakers user Xepos, vrijdag 1 maart 2019 08:10

Chief, zo jammer om te horen van je vrouw en dat nog op zo'n jonge leeftijd!
Sterkte gewenst aan jullie allebei.

Door Tweakers user Chief, maandag 4 maart 2019 01:27

Xepos schreef op vrijdag 1 maart 2019 @ 08:10:
Chief, zo jammer om te horen van je vrouw en dat nog op zo'n jonge leeftijd!
Sterkte gewenst aan jullie allebei.
Thanks Xepos! We roeien gewoon met de riemen die we hebben en ach, als dat 1 riem blijkt te zijn dan is er nog geen man overboord :)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.