To the moon! Part 14 (End)

Door Chief op maandag 18 februari 2019 07:51 - Reacties (16)
Categorieën: Over mij, Uncles, Werk, Views: 2.062

Nadat RichieRich op een normale toon een toezegging had gedaan om de medewerkers financieel tegemoet te komen, althans telefonisch, verviel hij weer in de driftkikker van weleer. Ik kreeg werkelijk de volle laag en kreeg vooral de schuld. Het falen van DreamHolding, het akkefietje in Bangkok, afijn, de lijst ging maar door. Nog even en ik zou de schuld krijgen van zijn terugtrekkende haarlijn dacht ik terwijl ik mijn mobiel zo ver mogelijk van mijn oor weghield.

Ik had veel, heel veel gedachten verzameld als antwoord maar ik beet in mijn tong. Alles wat ik zou zeggen zou toch alleen maar tegen mij gebruikt worden en zou zeker de financiële vergoeding voor de medewerkers geen goed doen maar het borrelde van binnen zodanig dat mijn vrije hand inmiddels was veranderd in een vuist. Wat had ik graag die vuist met een hoge snelheid vierkant in zijn gezicht willen plaatsen…..

Wat mijn aandacht vervolgens trok was zijn opmerking waarom alles via mij verliep en niet via Mark. Daaruit concludeerde ik voorzichtig dat RichieRich ook niets van Mark had gehoord. Mark leek zich echt verstopt te hebben. Toen RichieRich eindelijk zijn energie een beetje kwijt was en uitgeraasd leek had hij nog één vraag voor mij: hoe ik die mensen in Bangkok op de been had gekregen. Mijn eerste reactie was een snappy opmerking die ik op het laatste moment nog kon inslikken en in plaats daarvan zei ik alleen dat ik het geluk had om vrienden te hebben. Dat leek hem aan het denken te krijgen want het bleef even stil aan de lijn. Ook fijn.

Voordat hij de kans kreeg om weer een te hoog aantal decibel op mij af te vuren sloot ik snel af dat ik moest gaan maar graag zijn voorstel voor de financiële afhandeling op schrift tegemoet zou zien waarop hij resoluut ophing. Owwwwkkkkk…… Ik wist niet goed wat ik daarmee aan moest maar de volgende dag kreeg ik via een medewerker een mailtje doorgestuurd. Die mail was van de legal council van RichieRich waarin de medewerkers de volgende boodschap kregen: ze waren per direct ontslagen maar zouden tot en met het einde van de maand betaald worden. Daarnaast kreeg een ieder nog twee maanden extra salaris mee plus de 13e maand pro-rata naar hun dienstverband.

Aangezien de meesten van de medewerkers nog geen jaar bij DreamHolding in dienst waren vond ik dat een royale aanbieding en die mening heb ik ook met de medewerkers gedeeld. Desondanks vond ik het klote dat DreamHolding niet een betere toekomst kon geven aan de mensen die er zo hard voor gewerkt hadden, ze hadden beter verdiend en dat hebben we helaas niet kunnen waarmaken. DreamHolding zou een Dream blijven, vooralsnog.


Daarmee kwam voor mij ook een einde aan mijn avontuur. Een avontuur dat mij ontzettend veel heeft opgeleverd, van hartverzakkingen tot eureka momenten. Misschien is het een vorm van ontkenning maar ik zie dit avontuur niet als een mislukking. Met gepaste trots kan ik zeggen dat geen van de medewerkers langer dan een maand werkeloos is geweest, een teken dat wij goede mensen aan hadden genomen wat een essentiële voorwaarde is voor succes.

Tot heden ten dage heb ik geen enkel teken van leven van Mark gezien. Eerlijk is eerlijk, ik heb er ook niet heel hard meer naar gezocht maar ik vond dat ik daar wel genoeg aan had gedaan. Het is vooralsnog een mysterie wat er met die man is gebeurd maar jammer vind ik het natuurlijk wel dat ik in principe een goede vriend minder heb en die liggen nou eenmaal niet voor het oprapen.

Al met al was dit avontuur toch met afstand mijn spannendste wat betreft werk en als ik eerlijk ben: het smaakt naar meer! :)

Volgende: Tijd voor een CBM! 25-02 Tijd voor een CBM!
Volgende: To the moon! (Part 13) 12-02 To the moon! (Part 13)

Reacties


Door Tweakers user S4All, maandag 18 februari 2019 08:04

Argggggg weer afgelopen!

Maar weer het is weer een geweldig verhaal geworden.
Blijft 1 vraag hangen: Hoe is het afgelopen met Mark?

Keep it going Chief!
We want more, We want more!

Groetjes,

S4All

Door Tweakers user Viper_4111, maandag 18 februari 2019 08:19

Mooi einde Chief dankjewel voor weer een spannende 'rollercoaster' aan avonturen.

Ik en de medetweakers zullen met smacht wachten op weer een verhaal!

Door Tweakers user wizai, maandag 18 februari 2019 08:37

Top verhaal Chief, ik heb me er goed mee vermaakt :D

Met de afsluiter "het smaakt naar meer" doel je op een nieuw verhaal?
Bedankt en tot een volgende keer.

Door Tweakers user Kliko, maandag 18 februari 2019 08:58

Wat een avontuur Chief, ongelofelijk!

Ik ben erg benieuwd wat de volgende blog gaat worden.
Je zou bijna willen dat het nog spannender gaat worden dan dit, maar eigenlijk gun ik het je ook weer niet! ;)

De bloeddruk en grijze haren zullen dan misschien teveel floreren. :9

Door Tweakers user Snuffel, maandag 18 februari 2019 09:05

Abrupt einde Chief!
Mooi verhaal, dat absoluut wel en smaakt naar meer :)

Wat wordt je volgende verhaal?

Door Tweakers user Xepos, maandag 18 februari 2019 09:27

Echt Chief, je bent een goede verhalenverteller.
Wat een geweldige ervaringen heb jij meegemaakt in je leven, ik ben er stiekem toch wel jaloers op. Dankjewel dat je die met ons wilt delen!

Kijk al uit naar je volgende levenservaring.

Door Tweakers user Curva, maandag 18 februari 2019 09:46

Mooi verhaal Chief! Ook top dat de medewerkers een redelijke financiële tegemoetkoming hebben gekregen en natuurlijk ook erg fijn dat ze allemaal snel weer aan de bak konden.
Wat ik mij nog wel af vraag, waar ben jij naartoe gegaan? In part 12 gaf je aan dat je vorige manager positief tegenover een terugkeer stond, maar je antwoord weten we niet. Of komt er een To the moon 2.0? :+

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 18 februari 2019 10:00

Dat was weer een spannend avontuur. Jammer dat het ten einde is. Maar ik vertrouw erop dat het volgende verhaal net zo spannend gaat worden.

Fijn voor de werkgevers dat ze een knappe vergoeding kregen. Maar hebben ze die ook echt gehad?

Afijn, Tot Blogs

Door Tweakers user Drunken_Bear, maandag 18 februari 2019 12:34

Ik ben een nieuwe trouwe lezer en ben met terugwerkende kracht al je blogs aan het teruglezen. Je hebt een geweldige schrijfstijl.

Ik heb 1 vraagje, zijn dit fictieve verhalen of waargebeurd, of een combinatie van de 2?

Door Tweakers user masauri, maandag 18 februari 2019 12:51

Mark is "swimming with the fishes"? O-)

Wat gaat er volgende week verschijnen!!!???

Door Tweakers user Remy!!!!, maandag 18 februari 2019 14:17

Even uit nieuwsgierigheid, wanneer heeft dit afgespeeld? Afgelopen jaar? Of al een aantal jaar terug?

Door Tweakers user Sander_v, maandag 18 februari 2019 14:40

Thanks for sharing the adventures!

Door Tweakers user Chief, dinsdag 19 februari 2019 02:57

Viper_4111 schreef op maandag 18 februari 2019 @ 08:19:
Mooi einde Chief dankjewel voor weer een spannende 'rollercoaster' aan avonturen.

Ik en de medetweakers zullen met smacht wachten op weer een verhaal!
Heel graag gedaan!
wizai schreef op maandag 18 februari 2019 @ 08:37:
Top verhaal Chief, ik heb me er goed mee vermaakt :D

Met de afsluiter "het smaakt naar meer" doel je op een nieuw verhaal?
Bedankt en tot een volgende keer.
Fijn om te horen wizai!
Ik bedoel niet specifiek nieuw verhaal, meer dat werken voor een startup eigenlijk wel retecool was :)
Kliko schreef op maandag 18 februari 2019 @ 08:58:
Wat een avontuur Chief, ongelofelijk!

Ik ben erg benieuwd wat de volgende blog gaat worden.
Je zou bijna willen dat het nog spannender gaat worden dan dit, maar eigenlijk gun ik het je ook weer niet! ;)

De bloeddruk en grijze haren zullen dan misschien teveel floreren. :9
Meer grijze haren is vrijwel onmogelijk maar fijn dat je over mijn gezondheid waakt :)
Snuffel schreef op maandag 18 februari 2019 @ 09:05:
Abrupt einde Chief!
Mooi verhaal, dat absoluut wel en smaakt naar meer :)

Wat wordt je volgende verhaal?
Dat weet ik nog niet Snuffel. Ik heb wel enkele ideetjes maar ik weet nog niet of ik er meteen weer een vervolgverhaal tegenaan knal :)
Xepos schreef op maandag 18 februari 2019 @ 09:27:
Echt Chief, je bent een goede verhalenverteller.
Wat een geweldige ervaringen heb jij meegemaakt in je leven, ik ben er stiekem toch wel jaloers op. Dankjewel dat je die met ons wilt delen!

Kijk al uit naar je volgende levenservaring.
Dank je Xepos maar ik weet zeker dat jij ook dingen hebt meegemaakt die ik niet heb meegemaakt!
Curva schreef op maandag 18 februari 2019 @ 09:46:
Mooi verhaal Chief! Ook top dat de medewerkers een redelijke financiële tegemoetkoming hebben gekregen en natuurlijk ook erg fijn dat ze allemaal snel weer aan de bak konden.
Wat ik mij nog wel af vraag, waar ben jij naartoe gegaan? In part 12 gaf je aan dat je vorige manager positief tegenover een terugkeer stond, maar je antwoord weten we niet. Of komt er een To the moon 2.0? :+
Ah, dat klopt! Ik ben weer aan de slag op het "oude" nest. 2.0 komt er misschien nog wel, ooit :)
Technomania ® schreef op maandag 18 februari 2019 @ 10:00:
Dat was weer een spannend avontuur. Jammer dat het ten einde is. Maar ik vertrouw erop dat het volgende verhaal net zo spannend gaat worden.

Fijn voor de werkgevers dat ze een knappe vergoeding kregen. Maar hebben ze die ook echt gehad?

Afijn, Tot Blogs
Jawel, die hebben ze gekregen, zij het 2 weken later dan de bedoeling was. RichieRich schijnt nogal een cashflow probleem te hebben......
Bjarne666 schreef op maandag 18 februari 2019 @ 12:34:
Ik ben een nieuwe trouwe lezer en ben met terugwerkende kracht al je blogs aan het teruglezen. Je hebt een geweldige schrijfstijl.

Ik heb 1 vraagje, zijn dit fictieve verhalen of waargebeurd, of een combinatie van de 2?
Ah, een nieuwe lezer, leuk om te horen!
Het enige fictieve aan mijn verhalen zijn de namen :)
masauri schreef op maandag 18 februari 2019 @ 12:51:
Mark is "swimming with the fishes"? O-)

Wat gaat er volgende week verschijnen!!!???
Zou het? Ik hoop het van niet en ik verwacht dat eerlijk gezegd ook niet.
Tjah, ik weet zelf ook niet waar ik de volgende keer over ga bloggen :)
Remy!!!! schreef op maandag 18 februari 2019 @ 14:17:
Even uit nieuwsgierigheid, wanneer heeft dit afgespeeld? Afgelopen jaar? Of al een aantal jaar terug?
Afgelopen jaar inderdaad :)
Thanks for reading the sh**!! :D

Door Tweakers user Curva, dinsdag 19 februari 2019 06:58

Chief schreef op dinsdag 19 februari 2019 @ 02:57:
[...]

Ah, dat klopt! Ik ben weer aan de slag op het "oude" nest. 2.0 komt er misschien nog wel, ooit :)
Fijn dat je weer terug bent, dat zal voor jezelf en het gezin weer even wat rust geven! :)

Door Tweakers user burnds, woensdag 20 februari 2019 11:39

Tnx voor de moeite van je verhalen. Zijn leuk geschreven!

De laatste alinea's bevatten echter een paar slordigheden:

Een avontuur die dat mij ontzettend veel heeft opgeleverd, van hartverzakkingen tot eureka momenten. Misschien is het een vorm van ontkenning maar ik zie dit avontuur niet als een mislukking. Met gepaste trots kan ik zeggen dat geen van de medewerkers langer dan een maand werkeloos zijn is geweest, een teken dat wij goede mensen aan hadden genomen wat een essentiële voorwaarde is voor succes.

Tot heden ten dage heb ik geen enkele enkel teken van leven van Mark gezien. Eerlijk is eerlijk, ik heb er ook niet heel hard meer naar gezocht maar ik vond dat ik daar wel genoeg aan had gedaan. Het is vooralsnog een mysterie wat er met die man is gebeurd maar jammer vind ik het natuurlijk wel dat ik in principe een goede vriend minder heb en die liggen natuurlijk niet voor het oprapen. (hier staat twee keer 'natuurlijk' in één zin.)

Misschien geneuzel, maar viel mij tijdens het lezen op en dat is zonde.

Succes met alles verder!

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 februari 2019 11:40]


Door Tweakers user Chief, donderdag 21 februari 2019 07:27

Curva schreef op dinsdag 19 februari 2019 @ 06:58:
[...]

Fijn dat je weer terug bent, dat zal voor jezelf en het gezin weer even wat rust geven! :)
Bwah, rust.... ;)
burnds schreef op woensdag 20 februari 2019 @ 11:39:
Tnx voor de moeite van je verhalen. Zijn leuk geschreven!

De laatste alinea's bevatten echter een paar slordigheden:

Een avontuur die dat mij ontzettend veel heeft opgeleverd, van hartverzakkingen tot eureka momenten. Misschien is het een vorm van ontkenning maar ik zie dit avontuur niet als een mislukking. Met gepaste trots kan ik zeggen dat geen van de medewerkers langer dan een maand werkeloos zijn is geweest, een teken dat wij goede mensen aan hadden genomen wat een essentiële voorwaarde is voor succes.

Tot heden ten dage heb ik geen enkele enkel teken van leven van Mark gezien. Eerlijk is eerlijk, ik heb er ook niet heel hard meer naar gezocht maar ik vond dat ik daar wel genoeg aan had gedaan. Het is vooralsnog een mysterie wat er met die man is gebeurd maar jammer vind ik het natuurlijk wel dat ik in principe een goede vriend minder heb en die liggen natuurlijk niet voor het oprapen. (hier staat twee keer 'natuurlijk' in één zin.)

Misschien geneuzel, maar viel mij tijdens het lezen op en dat is zonde.

Succes met alles verder!
Thx! Ik leun zwaar op de community wat befteft het vinden van spelfouten wat normaliter @Flimovic of @Lankhoar doen :)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.