To the moon! (Part 12)

Door Chief op maandag 4 februari 2019 06:01 - Reacties (13)
Categorieën: Over mij, Uncles, Werk, Views: 2.504

De vier uur durende vlucht van Hong Kong naar Singapore bood mij tijd om mijn gesprek met vrouwlief voor te bereiden maar laten we eerlijk zijn, zelfs een vlucht naar de andere kant van de aardkloot en weer terug zou slechts een uitstel van executie zijn. Ik hoopte alleen dat het woord “executie” figuurlijk zou blijven en hield mijn hart, en alle andere vitale organen, stevig vast terwijl donkere wolken zich boven mijn hoofd verzamelden.

Die donkere wolken werden tijdelijk onderbroken bij het zien van de twee kleine koters thuis die oprecht blij waren hun vader weer te zien en voor ik het wist lag ik onder die twee donderstenen. Zouden deze twee niet mijn reddende engeltjes zijn? Ik bedoel, de vrouw zal toch niet……. Dat er iets mis was zag mijn vrouw natuurlijk meteen maar ze speelde het spelletje voorlopig mee. Ik probeerde de bedtijd van de kroost nog wat op te rekken. Iedere minuut dat ik ademende was er tenminste nog een troostte ik mijzelf.

Maar ook dat bood maar kort soelaas en al snel moest ik, helaas nu weer figuurlijk, met de billen bloot toen we eenmaal alleen waren op onze slaapkamer. Ik liet de details weg maar de strekking van de boodschap die ik voor de vrouw had was duidelijk: DreamHolding was ten einde en dus ook mijn avontuur. Haar reactie die op die boodschap volgde was opvallend rustig. Zo rustig dat ik er zelfs een beetje ongemakkelijk van werd. Was dat het zwaard van Damocles dat stilletjes boven mijn nek gehesen werd?

Niets was minder waar. Dit was volgens haar een ingecalculeerd risico en ze vond het juist heel erg jammer voor mij dat het avontuur zo kort geduurd had. Ze vroeg daarnaast hoe lang we nog hadden voordat onze werkvisum zou verlopen. Ontzettend opgelucht kon ik toch nog een blijde boodschap overbrengen: Mark was de enige formele eigenaar van de entiteit in Singapore waar ik officieel op de loonlijst stond. Ook al had RichieRich ons ontslagen, hij zou eerst zelf de entiteit over moeten nemen alvorens hij mij kon ontslaan. Dat betekende dat ik nog wat tijd had om emplooi te vinden in Singapore.

Of ik eraan gedacht had om mijn vorige werkgever eens te polsen? Eigenlijk niet, zo moest ik bekennen. Ik had mijn vorige manager wel het een en ander verteld tijdens een lunch maar vrouwlief had, zoals zo vaak, een prima idee. Ik kon natuurlijk altijd proberen mijn oude baan weer terug te krijgen. Ik had het daar immers prima naar mijn zin en ben in goede verstandhouding vertrokken. Ik besloot dan ook meteen een mailtje te sturen naar mijn voormalige manager in de VS waarin ik kort en bondig uitlegde wat er was gebeurd én met de vraag of mijn oude positie nog open was en zo ja, of ik eventueel nog terug kon komen.

Op het moment dat ik op “send” klikte zag ik dat er vrijwel tegelijkertijd een mail van Mark in de mailbox kwam! Hij leefde nog! Godzijdank. Of ja, Godzijdank. In de mail zei hij helemaal niets over hoe het met hem ging, alleen maar de boodschap dat ik officieel ontslagen was en dat het hem speet. W T F. In totaal twee zinnen. Dat was het. Natuurlijk probeerde ik hem meteen te bellen maar ik kreeg constant een in-gesprek toon. Via alle andere digitale kanalen weigerde hij ook te reageren.

Zelden in mijn leven ben ik zo woest geweest. Gelukkig stond vrouwlief onder de douche en ben ik naar buiten gelopen maar goedendag, ik was zo ontzettend kwaad dat ik het met geen pen/keyboard kan beschrijven. Ik probeerde allerlei excuses voor Mark te verzinnen, dat RichieRich misschien leverage over hem had. Geen onwaarschijnlijk scenario maar dan nog kon Mark toch wel het fatsoen hebben om mij dat uit te leggen? Ik voelde mij enorm verraden en erger nog, beschaamd dat ik Mark zo vertrouwd had.

Gelukkig kreeg ik tijdens die gedachten ook een Whatsapp van mijn voormalige manager ondanks dat het daar nog erg vroeg in de ochtend was. Hij vond het erg jammer voor me dat DreamHolding niet geleverd had wat wij hoopten maar mijn positie was nog open en ik was welkom om terug te keren. Of ik door wilde geven wanneer ik weer zou willen beginnen. Dat gaf mij even een heel goed gevoel maar om eerlijk te zijn hield de boosheid de bovenhand. Die boosheid moest ik alleen nog even opzij zetten want het was duidelijk dat Mark niets meer voor DreamHolding kon betekenen maar we hadden daar nog wel ruim twee dozijn werknemers in Thailand die ook nog hun rekeningen moesten betalen natuurlijk. Daarvoor zou ik toch op een of andere manier weer met RichieRich aan tafel moeten……

Volgende: To the moon! (Part 13) 12-02 To the moon! (Part 13)
Volgende: To the moon! (Part 11) 01-'19 To the moon! (Part 11)

Reacties


Door Tweakers user Chief, maandag 4 februari 2019 06:01

Excuses dat deel 12 zo lang op zich heeft laten wachten! Ik doe mijn best om volgende week deel 13 te publiceren maar: garantie tot aan de voordeur!

Door Tweakers user Jantje2000, maandag 4 februari 2019 07:36

Jammer dat het zo'n korte blog is :'(
Op naar volgende week

Door Tweakers user Snuffel, maandag 4 februari 2019 07:55

Zo zie je maar weer, gaat er een deur voor je dicht, gaat er een raam elders open.
Goed verhaal weer Chief!

Door Tweakers user Curva, maandag 4 februari 2019 08:05

Een onderhoudend deel. Ik ben toch benieuwd wat er met Mark aan de hand is. Je boosheid is zeker te begrijpen! Ben benieuwd naar het vervolg :)

Door Tweakers user wizai, maandag 4 februari 2019 08:38

:w op naar volgende week.

Door Tweakers user Ghanghis, maandag 4 februari 2019 08:48

Ha Chief. Thanks voor het maandagochtend leesvoer. Was gelopen week toch wel wat kaal hoor.

Door Tweakers user Deakers, maandag 4 februari 2019 09:38

no worries chief! Je hebt geen lever deadline...
op dinsdag of woensdag ochtend mag , ik blijf F5-en _/-\o_

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 4 februari 2019 09:47

Een maandag zonder zorgen
met een (korte) Blog van Chief in de morgen.

Weer leuk geschreven en begrijpelijk dat je je flink genaaid voelt. Wel helemaal top dat je weer bij je oude werkgever aan de gang kon. Dan waren ze zeker tevreden met de kwaliteit van het geleverde werk.

Ook alvast een gelukkig nieuw jaar (WTF 4716 alweer). En wees voorzichtig met vuurwerk. Blogs typen zonder vingers gaat zo lastig.

Door Tweakers user Viper_4111, dinsdag 5 februari 2019 08:30

Hoi Chief, het is je vergeven, bedankt voor weer een mooie beschrijving van hoe het allemaal gelopen is.

Door Tweakers user Deurges, dinsdag 5 februari 2019 11:05

Goed bezig! Soms zijn die vrouwen toch wel handig in ons leven he. En het mooie is, dat ze onvoorwaardelijk zal blijven steunen en zeker als je je oude baan weer terug hebt. Mooi om te lezen!

Door Tweakers user Hkuit, dinsdag 5 februari 2019 12:42

Goed vervolg en zo kort vond ik hem niet ('dat zei mijn ....'; nee, da's te flauw)

Door Tweakers user Chief, donderdag 7 februari 2019 05:32

Jantje2000 schreef op maandag 4 februari 2019 @ 07:36:
Jammer dat het zo'n korte blog is :'(
Op naar volgende week
Sorry!
Snuffel schreef op maandag 4 februari 2019 @ 07:55:
Zo zie je maar weer, gaat er een deur voor je dicht, gaat er een raam elders open.
Goed verhaal weer Chief!
Yea, moet ik wel door die raam kruipen! :P
Curva schreef op maandag 4 februari 2019 @ 08:05:
Een onderhoudend deel. Ik ben toch benieuwd wat er met Mark aan de hand is. Je boosheid is zeker te begrijpen! Ben benieuwd naar het vervolg :)
Stay tuned to find out!
Bijna! :D
Ghanghis schreef op maandag 4 februari 2019 @ 08:48:
Ha Chief. Thanks voor het maandagochtend leesvoer. Was gelopen week toch wel wat kaal hoor.
Dat zal toch wel zijn meegevallen, niet? :)
Deakers schreef op maandag 4 februari 2019 @ 09:38:
no worries chief! Je hebt geen lever deadline...
op dinsdag of woensdag ochtend mag , ik blijf F5-en _/-\o_
Ghehehe, die arme F5 ;)
Technomania ® schreef op maandag 4 februari 2019 @ 09:47:
Een maandag zonder zorgen
met een (korte) Blog van Chief in de morgen.

Weer leuk geschreven en begrijpelijk dat je je flink genaaid voelt. Wel helemaal top dat je weer bij je oude werkgever aan de gang kon. Dan waren ze zeker tevreden met de kwaliteit van het geleverde werk.

Ook alvast een gelukkig nieuw jaar (WTF 4716 alweer). En wees voorzichtig met vuurwerk. Blogs typen zonder vingers gaat zo lastig.
Maak je geen zorgen. Hier in Singapore mogen wij inwoners niet zelf vuurwerk afsteken.....
Viper_4111 schreef op dinsdag 5 februari 2019 @ 08:30:
Hoi Chief, het is je vergeven, bedankt voor weer een mooie beschrijving van hoe het allemaal gelopen is.
Graag gedaan en bedankt voor het lezen!
Deurges schreef op dinsdag 5 februari 2019 @ 11:05:
Goed bezig! Soms zijn die vrouwen toch wel handig in ons leven he. En het mooie is, dat ze onvoorwaardelijk zal blijven steunen en zeker als je je oude baan weer terug hebt. Mooi om te lezen!
Hmmmm....onvoorwaardelijk zou ik met de nodige voorzichtigheid gebruiken in deze context :)
Hkuit schreef op dinsdag 5 februari 2019 @ 12:42:
Goed vervolg en zo kort vond ik hem niet ('dat zei mijn ....'; nee, da's te flauw)
Thx!

Door Tweakers user Mad-Monkey, donderdag 7 februari 2019 12:35

het is een hobby waarvan wij mogen meegenieten, dus sorry voor wat? Ik moet zeggen blij om te lezen dat je er persoonlijk goed uit lijkt te komen maar je weet zoals altijd de intrige factor hoog te houden voor mij. Mark?, hoe nu dreamholding netjes afwikkelen.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.