To the moon! (Part 11)

Door Chief op maandag 14 januari 2019 05:53 - Reacties (24)
Categorieën: Over mij, Uncles, Werk, Views: 3.801

Waar was ik gebleven? Oh ja, ik was bij Uncle John en Aunt Mai thuis, meer specifiek, in de studeerkamer van Uncle John.

Met de moed was ook mijn houding ingezakt. Als een zak aardappels zat ik in de uiterst comfortabele bureaustoel die ongetwijfeld duizenden dollars had gekost en toen landde de gedachte dat ik voor de eerste keer werkeloos was keihard in mijn gedachten. De kans dat het met DreamVenture goed zou komen schatte ik optimistisch in op 0.01%. Ik was dus werkeloos. Verrek. Het voelde raar maar meer eigenlijk ook niet. Bijkomend probleem was mijn werkvisum in Singapore. Die zou ongeveer twee maanden na mijn ontslag aflopen. Het risico op dit scenario had ik natuurlijk besproken met vrouwlief maar in de veronderstelling dat ik als CFO het wel redelijk zou kunnen zien aankomen wat ons tijd zou geven om te zoeken naar alternatieven. Niet dus.

Verzonken in die gedachten hoorde ik noch het geroezemoes, noch het kloppen op de deur toen ineens Uncle Ngau naar binnen stormde. “Ja jochie, ik sta hier al 5 minuten op die deur te bonken. Kom toch maar even kijken of je niet jezelf hebt opgehangen” lachte hij naar mij toen ik hem verbaasd aanstaarde terwijl achter hem Uncle Yin en Uncle John dezelfde kamer binnen kwamen. Uncle Ngau, op de bekende tactvolle en subtiele manier zoals alleen hij kon communiceren. Ik kon mijn lach niet houden, sprong uit de stoel en gaf Uncle Ngau en Uncle Yin een ferme handdruk terwijl zij mijn schouders een aantal centimeters omlaag sloegen.

Het was duidelijk dat Uncle John het een en ander over mijn situatie met de andere uncles had gedeeld, zoveel was duidelijk maar Uncle John kennende was het niet meer dan wat strikt noodzakelijk was. “Slapen zal je toch niet kunnen, dan kunnen we net zo goed even een kaartje leggen” grijnsde dezelfde Uncle John en gelijk had die want dit was precies wat ik nodig had! Even mijn gedachten volledig verzetten met een potje kaarten. You got to love that man.

Blijkbaar waren de Uncles helemaal fan geworden van Open Face Chinese Poker. Dat was een aantal jaren geleden nog wel even een ware rage binnen de pokerwereld maar werd nu een stuk minder gespeeld. De Uncles zou het worst wezen of het nog een rage was, ze vonden het een machtig spelletje aangezien het gokgehalte enorm hoog lag. Ik zal jullie lieve lezertjes niet vermoeien met de regels, die kan je bijvoorbeeld hier vinden: https://en.wikipedia.org/wiki/Open-face_Chinese_poker
Lees dan met name even het stukje over “Fantasyland” want dat was natuurlijk waar de Uncles elke keer voor gingen, hoe groot de kans op een “foul” ook was. We speelden voor HK$10 per punt, niets schokkends dus en het allermooiste was dat ik even de sores rond DreamVenture vergat. Binnen de kortste keren deed mijn buik puin van het lachen. Iedere hand probeerden de Uncles “Fantasyland” te bereiken, hoe klein die kans ook was. Echt, ik hoefde nul komma nul risico’s te nemen om toch binnen de kortste keren ver in de plus te staan. Het was dan ook ironisch dat ik de eerste was die “Fantasyland” haalde ondanks de verwoede pogingen van de Uncles. Zo zat tenminste nog iets mee deze week.

Door het bulderende lachen aangetrokken kwam Aunt Mai eens polshoogte nemen. Ze vroeg ons het wat rustiger aan te doen voordat een van de Uncles een hartaanval zou krijgen gezien hun leeftijd. Uncle John, gemaakt beledigd, trok daarop Aunt Mai op zijn schoot en fluisterde wat in haar oor wat ongetwijfeld 18+ taal was. Het was prachtig om te zien dat twee mensen op die leeftijd nog zo frivool met elkaar omgingen en ik nam mij voor om daar een voorbeeld aan te nemen.

De tijd vloog voorbij en voor we het wisten was het tijd voor mij om naar het vliegveld te vertrekken en mijn vlucht naar Singapore te nemen. Tijd om af te rekenen en zoals zo vaak stonden de Uncles diep in het rood en was ik de enige die groene cijfers had. Het ging om minder dan HK$1,000 per Uncle maar toch, een winnende sessie was een winnende sessie en dit kon ik weer mooi bijschrijven op mijn overzicht. Ik was dan ook stomverbaasd toen Uncle Yin en Uncle Ngau dan ook ieder mij een cheque overhandigden gezien de kleine bedragen. Mijn kaak raakte de grond toen ik het aantal nullen op de cheque ontdekte.

“Ik ga je niet vragen om mij uit te leggen wat je met je bedrijfje wilt doen, iets met verzekeringen of zo, want ik begrijp er toch geen donder dan. Wat ik wel begrijp is dat John hier echt in je idee gelooft. Nou, dan geloven wij er ook in” zei Uncle Yin. “Geef ons maar een percentage van het bedrijf wat jou redelijk lijkt voor deze bedragen en zie ons maar als investeerders” deed Uncle Ngau er bovenop. Ik keek Uncle John aan en die haalde zijn schouders op. “Van die cheques weet ik niets” zei hij verontschuldigend. “Maar wat voor hen geldt, geldt ook voor mij dus als je wilt kan ik even mijn chequeboekje vragen al weet ik denk ik wat je antwoord wordt aangezien je ons om een goede reden al een keer hebt afgewezen” vervolgde hij.

Even, heel even gloeide mijn gezicht van hoop. Met deze cheques konden we opnieuw beginnen, nu zonder RichieRich. “The world is my oyster” dacht ik heel even. “Dit geld is witter dan wit” zei Uncle Ngau die mijn twijfel zag. Daar twijfelde ik geen moment aan maar het probleem was nog steeds niet het geld maar de personen die achter het geld zaten. Ergens was ik wel heel erg schijnheilig. Blijkbaar had ik er geen moeite mee om hun geld aan te nemen als ik het met kaarten won maar hun geld was dan niet goed genoeg om zaken mee te doen? Dat klonk paradoxaal maar toch, toch kneep het ergens.

Mijn antwoord was dan ook eentje van dankbaarheid ook maar een resolute nee, dit kon en wilde ik niet accepteren. Ik legde uit dat ik 100% zeker wist dat het geld wit was maar dat de reputatie van de Uncles nou eenmaal een feit was waar wij niet omheen konden. Hoe ver in het verleden die reputatie ook opgebouwd was deed er niet toe. Er zou altijd een zweem van hun verleden om hun reputatie heen hangen en laten we eerlijk zijn, zonder die reputatie had Uncle John mij waarschijnlijk niet in Thailand kunnen helpen.

Dat begrepen de Uncles natuurlijk donders goed en ook al waren ze niet meer actief in de onderwereld, ze zouden er nooit helemaal van gescheiden kunnen worden zoals voor veruit de meesten maffialeden gold. De Uncles stopten hun cheque weer in hun binnenzak met de mededeling dat ik die cheques ten alle tijden kon komen halen als dat zou helpen en die gedachte alleen al was voor mij meer waard dan wat er op die cheques stond en met die gedachte maakte ik aanstalten om naar het vliegveld te vertrekken.

Volgende: To the moon! (Part 12) 04-02 To the moon! (Part 12)
Volgende: Nog even geduld aub! 07-01 Nog even geduld aub!

Reacties


Door Tweakers user bvsteyn, maandag 14 januari 2019 06:35

Yes! Heerlijk begin van de dag en nieuwe werkweek; weer een verhaal van Chief!! Fijne week! Bedankt!

Door Tweakers user ybos, maandag 14 januari 2019 06:47

Grappig hoe het leven kan lopen. Die beste mannen hebben je toch wel een aantal keren flink uit de penarie geholpen!
Keep em coming!

Door Tweakers user Snuffel, maandag 14 januari 2019 07:35

Ah, mooi begin van de week weer!
Je hebt me toch een mooi stelletje om je heen verzameld zo, geweldig!
Kijk uit naar de volgende :)

Door Tweakers user ranjo, maandag 14 januari 2019 08:08

“Slapen zal je toch niet kunnen, dan kunnen we net zo goed even een kaartje leggen”

Grijns }>

Door Tweakers user Curva, maandag 14 januari 2019 08:28

Geweldig weer! _/-\o_

Door Tweakers user SuperKneus, maandag 14 januari 2019 08:42

Leuk begin van het nieuwe jaar. Ik kijk ook uit naar de volgende.

Door Tweakers user Viper_4111, maandag 14 januari 2019 08:57

Nice, fijn om weer verder te gaan met de serie, bedankt Chief.

Door Tweakers user Flimovic, maandag 14 januari 2019 09:31

Dus Chief wordt eigen baas oOo

Door Tweakers user Kroga, maandag 14 januari 2019 09:50

Op en top genieten! _/-\o_

Door Tweakers user LankHoar, maandag 14 januari 2019 10:00

Leest weer lekker weg Chief, welcome back :)

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 14 januari 2019 11:38

De maandag is weer compleet met een blog van Chief. bedankt maar weer.
Je mag je wel verdomde gelukkig prijzen met zulke vrienden als de Uncles.

Alleen... Dit keer een maar.
trok daarop Aunt Mai op zijn schoot en fluisterde wat in haar oor wat ongetwijfeld 18+ taal was. Het was prachtig om te zien dat twee mensen op die leeftijd nog zo frivool met elkaar omgingen en ik nam mij voor om daar een voorbeeld aan te nemen.
Heb jij nu ook Aunt Mai op schoot getrokken om wat 18+ taal in haar oren te fluisteren? Wat vind je vrouw daarvan? :X

[Reactie gewijzigd op maandag 14 januari 2019 11:42]


Door Tweakers user JT, maandag 14 januari 2019 14:36

Ha, leuke blog weer. Ligt het meer aan het verhaal of kon je echt zo direct zijn tegen de heren? Is ook niet de eerste keer :P Zoals ik de Chinese en veel andere Aziatische culteren ken (laat het duidelijk zijn, die kennis vrij beperkt :+ ) wordt directheid doorgaans niet gewaardeerd en het afslaan van "giften" ook niet. Of heeft het te maken met hun achtergrond?

[Reactie gewijzigd op maandag 14 januari 2019 14:36]


Door Tweakers user Kliko, maandag 14 januari 2019 16:51

*O* Wauw, lekker geschreven en een goede episode! *O*

Enne, ik ben het eens met Flimovic, Chief gaat eigen baas worden! oOo

Door Tweakers user MrSparkels, dinsdag 15 januari 2019 08:22

Daar is tie weer .... Chief staat ook echt voor Chief/ Boss / eind Baas!!

Wat een heerlijk verhaal weer ... soms lijkt het mij ook wel heerlijk om zo met cheques te kunnen strooien.
Sparkels opent zijn portemonnee en ziet een structureel Shara-syndroom... alleen wat stof en zand en zucht maar weer)

Kijk maar uit, ik zie de Uncles nog instaat om een spaarrekening voor Junior en Little Miss te openen .... :P

Ik kijk uit naar het vervolg ......

Door Tweakers user Chief, vrijdag 18 januari 2019 06:11

Sorry, late reactie van mijn kant. Was paar dagen het land uit voor een offsite meeting.
bvsteyn schreef op maandag 14 januari 2019 @ 06:35:
Yes! Heerlijk begin van de dag en nieuwe werkweek; weer een verhaal van Chief!! Fijne week! Bedankt!
Jij ook bedankt voor hte lezen!

Door Tweakers user Chief, vrijdag 18 januari 2019 06:15

ybos schreef op maandag 14 januari 2019 @ 06:47:
Grappig hoe het leven kan lopen. Die beste mannen hebben je toch wel een aantal keren flink uit de penarie geholpen!
Keep em coming!
Yep! Maar vergeet niet dat ik ze ook priceless lessen in pokeren heb gegeven!! ;)
Snuffel schreef op maandag 14 januari 2019 @ 07:35:
Ah, mooi begin van de week weer!
Je hebt me toch een mooi stelletje om je heen verzameld zo, geweldig!
Kijk uit naar de volgende :)
Mooi he! :D
ranjo schreef op maandag 14 januari 2019 @ 08:08:
“Slapen zal je toch niet kunnen, dan kunnen we net zo goed even een kaartje leggen”

Grijns }>
Idd :D
Dank je wel!
SuperKneus schreef op maandag 14 januari 2019 @ 08:42:
Leuk begin van het nieuwe jaar. Ik kijk ook uit naar de volgende.
Ik ook! :D
Viper_4111 schreef op maandag 14 januari 2019 @ 08:57:
Nice, fijn om weer verder te gaan met de serie, bedankt Chief.
Graag gedaan!
Ik ben al baas, over mijn eigen lichaam. Daar zal mijn vrouw het overigens niet mee eens zijn :P
Mooi!
LankHoar schreef op maandag 14 januari 2019 @ 10:00:
Leest weer lekker weg Chief, welcome back :)
Thanks LankHoar!
Technomania schreef op maandag 14 januari 2019 @ 11:38:
De maandag is weer compleet met een blog van Chief. bedankt maar weer.
Je mag je wel verdomde gelukkig prijzen met zulke vrienden als de Uncles.

Alleen... Dit keer een maar.


[...]


Heb jij nu ook Aunt Mai op schoot getrokken om wat 18+ taal in haar oren te fluisteren? Wat vind je vrouw daarvan? :X
Graag gedaab G. Ennuh, als je Aunt Mai ooit hebt gezien dan is dat nog niet eens zo'n slechte manier van interpreteren :)
JT schreef op maandag 14 januari 2019 @ 14:36:
Ha, leuke blog weer. Ligt het meer aan het verhaal of kon je echt zo direct zijn tegen de heren? Is ook niet de eerste keer :P Zoals ik de Chinese en veel andere Aziatische culteren ken (laat het duidelijk zijn, die kennis vrij beperkt :+ ) wordt directheid doorgaans niet gewaardeerd en het afslaan van "giften" ook niet. Of heeft het te maken met hun achtergrond?
Nee, tegen deze vier heren kan ik zo direct zijn maar in het algemeen heb je gelijk.
Kliko schreef op maandag 14 januari 2019 @ 16:51:
*O* Wauw, lekker geschreven en een goede episode! *O*

Enne, ik ben het eens met Flimovic, Chief gaat eigen baas worden! oOo
Thx Kliko!!
MrSparkels schreef op dinsdag 15 januari 2019 @ 08:22:
Daar is tie weer .... Chief staat ook echt voor Chief/ Boss / eind Baas!!

Wat een heerlijk verhaal weer ... soms lijkt het mij ook wel heerlijk om zo met cheques te kunnen strooien.
Sparkels opent zijn portemonnee en ziet een structureel Shara-syndroom... alleen wat stof en zand en zucht maar weer)

Kijk maar uit, ik zie de Uncles nog instaat om een spaarrekening voor Junior en Little Miss te openen .... :P

Ik kijk uit naar het vervolg ......
Oh, ik heb nooit gezegd dat ze dat nooit aangeboden hebben :P

Door Tweakers user LankHoar, maandag 21 januari 2019 11:52

Geen CBM deze week? -O-

Door Tweakers user elmo_1978, dinsdag 22 januari 2019 13:39

Mijn F5 toets begint kuren te vertonen... 8)7

maar is er nog een nieuwe in aantocht ?

Door Tweakers user SpiceWorm, dinsdag 22 januari 2019 15:52

Waarom is het bedrijf nu uiteindelijk ten onder gegaan? Of staat dat wel in deze blogreeks maar ben ik het weer vergeten? Was iets met een financierder die plotseling zich terugtrok, maar hoe veroorzaakt dat een faillisement?


Door Tweakers user JT, zaterdag 26 januari 2019 08:24

Chiiiieeee-hiiiieef, waar ben je?!?!

Door Tweakers user Chief, maandag 28 januari 2019 04:40

Nee, sorry. Ook deze week geen CMB.....
elmo_1978 schreef op dinsdag 22 januari 2019 @ 13:39:
Mijn F5 toets begint kuren te vertonen... 8)7

maar is er nog een nieuwe in aantocht ?
Jawel maar helaas gaat het langer duren!
SpiceWorm schreef op dinsdag 22 januari 2019 @ 15:52:
Waarom is het bedrijf nu uiteindelijk ten onder gegaan? Of staat dat wel in deze blogreeks maar ben ik het weer vergeten? Was iets met een financierder die plotseling zich terugtrok, maar hoe veroorzaakt dat een faillisement?
Zeker bij een startup is wegvallen van grootste financierder funest.
If I had only that much money to lose.... ;)
JT schreef op zaterdag 26 januari 2019 @ 08:24:
Chiiiieeee-hiiiieef, waar ben je?!?!
Hier!! Helaas erg druk met andere werkzaamheden


Sorry lieve lezertjes, nieuw deel zal nog even op zich laten wachten!

Door Tweakers user LankHoar, maandag 28 januari 2019 09:40

Chief schreef op maandag 28 januari 2019 @ 04:40:
Sorry lieve lezertjes, nieuw deel zal nog even op zich laten wachten!
Jammer, en in ieder geval bedankt voor de update. Heb mijn koffie maar zonder blog gedronken deze ochtend ;)

Succes met die andere werkzaamheden!

Door Tweakers user masauri, maandag 28 januari 2019 10:27

He, net te laat gekeken hier voor ik een dm stuurde...
http://ishetalmaandag.nl/

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.