To the moon! (Part 10)

Door Chief op maandag 10 december 2018 04:16 - Reacties (22)
Categorieën: Uncles, Werk, Views: 3.585

Door de aangeboden hulp van Mr. Young en het gezelschap van Uncle John en Aunt Mai kon ik extra genieten van de maaltijd die ik mij dan ook prima liet smaken. De meerderheid van mijn medetafelgenoten waren het wel gewend dat ik at alsof ik weken niet had gegeten maar Mr. Young klaarblijkelijk niet gezien zijn verbaasde blik. Voor iemand van 1m80 met een gewicht van 65kg kan ik nog altijd buitenproportioneel veel eten ondanks dat ik de veertig al gepasseerd ben. Genetics, got to love it.

In de tussentijd kreeg ik een kleine run-down van Uncle John van wat er verder in Bangkok gebeurt was en dat was eigenlijk verbazingwekkend weinig. De mannen die ons kantoor waren binnengedrongen deden helemaal niet moeilijk. Zodra wij het kantoor verlaten hadden gingen zij als makke lammetjes er ook vandoor zonder ook maar iets te proberen. Uncle John kon me vertellen dat die mannen “hired guns” waren, die voor een appel en een ei de opdracht hadden aangenomen. Het leek er dus niet op dat RichieRich of diens vrouw hele sterke banden hadden met de onderwereld. Toch leek het Uncle John beter dat ik voorlopig uit Bangkok zou blijven en ik had alle intenties om naar dat advies te luisteren. Ik vroeg Uncle John om de mannen die ons, via hem, geholpen hadden te bedanken maar daar hoefde ik mij natuurlijk geen zorgen over te maken.

Aunt Mai vroeg mij naar de plannen van die dag. Die had ik niet maar ik besloot ter plekke dat ik eigenlijk dezelfde dag nog wel terug wilde vliegen naar Singapore. Bangkok was voorlopig nog geen optie en dan zou het vanuit Singapore toch makkelijker zijn om dingen te regelen. Daarnaast vond ik het ook wel fijn om bij mijn gezin te zijn, ik was de afgelopen weken toch wel veel van huis geweest hoewel dat natuurlijk ingecalculeerd was. Tot die tijd kon ik mee met Uncle John en Aunt Mai naar hun huis.

Zo gezegd, zo gedaan. Nadat ik Mr. Young hartelijk bedankte voor zijn aangeboden hulp reed ik met het echtpaar mee naar huis. Vanuit de auto boekte ik de vlucht in de vroege avond naar Singapore en tot die tijd kon ik misschien proberen wat aan damage control te doen en oh, een goed verhaal verzinnen om het aan moeder de vrouw uit te leggen. Geen idee wat moeilijker zou zijn.

Ik mocht de “studieruimte” van Uncle John gebruiken en het eerst wat ik deed was de aandeelhoudersovereenkomst naar Mr. Young sturen. Mr. Young had mij advies gegeven om nog geen contact op te nemen met RichieRich maar hem een mail voor te laten bereiden om ons beklag te doen over de belachelijke stunt die RichieRich had uitgehaald. Het kostte mij moeite om het niet zelf te doen en even mijn ongezouten mening te geven maar het advies van Mr. Young sprak natuurlijk voor zichzelf.

Op Slack en via Whatsapp waren het aantal nerveuze berichten niet meer bij te houden en dus organiseerde ik maar een groepscall. In die call excuseerde ik mij voor de zaken die zo gelopen waren. De medewerkers hoefden zich geen zorgen te maken over hun veiligheid, het geschil was echt tussen de aandeelhouders en ik betreurde ten zeerste dat er een aantal collega’s toch getroffen waren. Wel was ik heel eerlijk over de toekomst van DreamHolding en diens dochtermaatschappijen: die zag ik somber in. Ik drukte de medewerkers dan ook op hun hart om elders te gaan solliciteren. Het kon bij ons nog allemaal goedkomen natuurlijk maar een plan B heeft nog niemand kwaad gedaan. Ik wou dat ik beter nieuws had maar dat had ik dus niet.

Waar ik mij tegelijkertijd meer zorgen om maakte was Mark die van de aardbodem leek te zijn verdwenen. Hij had op geen enkele manier een teken van leven gegeven. Was hij nog in Bangkok en belangrijker nog: was hij ongedeerd? Op dat moment ging mijn mobiel over en op het scherm zag ik dat het Mark was. Godzijdank! Hij was veilig in Manilla bij zijn gezin maar zijn stem brak voortdurend. Hij was nog bij Dave langs gegaan voordat hij vertrok om er zeker van te zijn dat ook met alles goed ging maar toen hij bij het appartement van Dave was aangekomen bleek die helemaal leeg te zijn! Navraag bij de security van het gebouw leerde hem dat een week geleden verhuizers waren langs geweest die de meeste spullen hadden meegenomen.

Een week geleden?!?! Hoe was dat mogelijk? Niemand van ons had daar ook maar iets van gehoord. Het leek er nu ontzettend sterk op dat Dave betrokken was bij de actie van RichieRich. Ik dacht tot nu toe dat Dave de admin gegevens onder druk had gegeven maar waarom was hij dan een week geleden dan al verhuisd zonder dat tegen ons te zeggen? Had RichieRich hem dan al eerder onder druk gezet? Had Dave vrijwillig meegedaan aan de poppenkast? Een ketting is natuurlijk net zo sterk als de zwakste schakel en blijkbaar was Dave deze schakel. Zijn situatie was dan ook heel anders dan die van ons: hij was net getrouwd, zijn vrouw was in verwachting van hun eerste kindje en hij was op basis van een werkvergunning in Thailand. Ongetwijfeld dat RichieRich hem aardig bang kon maken o.a. door te dreigen dat hij het wel voor mekaar kon krijgen om zijn werkvergunning in te laten trekken, met alle gevolgen voor zijn gezin van dien.

Of Dave onder druk was gezet of niet, het maakt niet uit voor de uitkomst: wij waren uitgesloten van de systemen maar Mark was ontzettend aangedaan. Hij werkte al meer dan tien jaar samen met Dave en zag hem meer als een broer dan een vriend. Mark voelde zich ontzettend verraden. Ik probeerde Mark ervan te overtuigen dat die conclusie te vroeg was om te trekken maar dat had weinig tot geen invloed. Natuurlijk begreep ik wel hoe Mark zich voelde maar op dit moment moest hij dat opzij zetten en aan de toekomst denken van DreamHolding en diens medewerkers of op z’n minst de schade te minimaliseren. Dat besef leek Mark helemaal niet te hebben want er kwam geen zinnig woord daarover uit zijn mond.

Nadat Mark had opgehangen zakte de moed mij aardig in de schoenen. Voorlopig leek ik weinig hulp te krijgen van Mark terwijl het toch echt zijn onderneming was. Als iemand alles te verliezen had was het wel Mark maar niets leek erop dat hij dat besefte. Of had hij al de handschoenen neergegooid? Mark had dan ook al het nodige meegemaakt. Een aantal jaar geleden was hij door een vechtscheiding gegaan die hem financieel compleet had gestript en daarna was zijn eerste startup mislukt. Tot aan een week geleden leek hij weer op de weg omhoog te zijn maar nu leek plotsklap zijn droom in duigen te zijn gevallen. Misschien ligt het aan mij maar zou dat niet iets zijn om voor te vechten met alles wat je in je had?

Volgende: Nog even geduld aub! 07-01 Nog even geduld aub!
Volgende: To the moon! (Part 9) 04-12 To the moon! (Part 9)

Reacties


Door Tweakers user Chief, maandag 10 december 2018 04:18

Bij deze deeltje 10 van deze serie dat tevens het laatste deel zijn van dit jaar. Komende weken ga ik de feestdagen met mijn gezin en familie vieren in Nederland!

Alvast hele fijne feestdagen en een fantastisch jaareinde toegewenst.

Tot blogs!

Chief

Door Tweakers user bvsteyn, maandag 10 december 2018 06:37

Dank voor deel 10! Geniet van de feestdagen en dat het maar een mooi jaar voor je mag worden komend jaar! :)

Door Tweakers user Snuffel, maandag 10 december 2018 07:21

Mooi weer!
Geniet van de tijd met je gezin, familie en vrienden Chief. Hele fijne dagen gewenst en tot blogs!

Door Tweakers user m-vw, maandag 10 december 2018 07:31

Weer een spannend hoofstuk.

Deze zin loopt niet zo goed:

Mr. Young had mij advies gegeven om nog geen contact op te nemen met RichieRich maar hem een hem een mail voor te bereiden om ons beklag te doen over de belachelijke stunt die RichieRich had uitgehaald.

Volgens mij halverwege van gedachte veranderd.

Door Tweakers user Orthodroom, maandag 10 december 2018 07:52

Fijne feestdagen!

Door Tweakers user Snowmiss, maandag 10 december 2018 07:55

Fijne vakantie in NL gewenst!

Door Tweakers user Viper_4111, maandag 10 december 2018 08:13

Chief bedank en een hele fijne jaarwisseling en feestdagen toegewenst. Tot volgend jaar!

PS ik zou niet komen naar Nederland, het begint koud te worden ;)

Door Tweakers user MrSparkels, maandag 10 december 2018 08:37

Uhhh Chief... ik weet niet of jij gekeken hebt wat voor takke weer het hier is.

Doe je moeder de groeten van ons en ben benieuwd of ze al een beetje is ingeburgerd is in Rotteknor (tenminste dat kon ik me herinneren van een van je blogs .... ik groet tenminste iedere Aziatische vrouw in Rotterdam met de hoop dat een ervan je moeder is :P)

Fijne feestdagen hier en ik hoop voor 2019 op bergen spannende verhalen.

Laterrrrrrrrrrrrrrrr

Door Tweakers user SuperKneus, maandag 10 december 2018 09:09

Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Door Tweakers user LankHoar, maandag 10 december 2018 09:14

4 weken geen CBM, en ik begon er net weer aan te wennen..! Ik geef je groot gelijk hoor, lekker tijd met je familie spenderen. Overigens doet zo'n lange vakantie vermoeden dat DreamHolding momenteel weinig van je tijd in beslag neemt, if at all ;)

Komende vrijdag is mijn laatste werkdag dit jaar, en volgende week krijg ik een paar vrienden uit NL op visite. Mijn vrouw gaat juist naar NL toe, dus dat geeft me tussen kerst en NYE mooi wat me time. Twijfel nog of ik voor NYE zelf naar NL zal gaan. Voor het weer hoef ik het niet te laten in ieder geval, want hier is het zeker niet warmer dan in NL :+
De mannen die onze kantoor waren binnengedrongen deden helemaal niet moeilijk.
ons
Mr. Young had mij advies gegeven om nog geen contact op te nemen met RichieRich maar hem een hem een mail voor te bereiden om ons beklag te doen over de belachelijke stunt die RichieRich had uitgehaald.
een mail voor hem
Dat besef leek Mark helemaal niet te hebben want er kwam geen zinnig daarover woord uit zijn mond.
woord daarover

Het valt me op dat de laatste paar blogs netjes constant in verleden tijd zijn geschreven, en dat leest veel makkelijker, thanks :)

Door Tweakers user Thekk, maandag 10 december 2018 09:14

Fantastisch verhaal!
..., die zag ik bleek in.
Ik denk dat je somber bedoeld?

Veel plezier tijdens de feestdagen.

[Reactie gewijzigd op maandag 10 december 2018 09:15]


Door Tweakers user Curva, maandag 10 december 2018 09:37

Spannend deel weer!

Fijne vakantie en plezier in Nederland!

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 10 december 2018 10:11

Prachtig deeltje weer.

Ik ga er van uit dat het verzinnen van een goed verhaal voor moeder de vrouw geen enkel probleem is gezien je ook prachtige Blogs schrijft. Pas je wel op dat zij misschien ook op Tweakblogs kan komen en je verhalen kan lezen?

Voor nu hele fijne feestdagen en een spetterend nieuw jaar toegewenst. (jaar van het varken toch?)

Tot volgend jaar Chief-san :)

(ook de rest van de volgers fijne feestdagen)

Door Tweakers user Qwerty-273, maandag 10 december 2018 10:24

Veel feest plezier Chief in het koude natte kikkerlandje!

Door Tweakers user wizai, maandag 10 december 2018 11:23

top Chief!

Fijne feestdagen in ons mooie Nederland :)

Door Tweakers user Mad-Monkey, maandag 10 december 2018 12:03

nou fijne feestdagen dan alvast en we hebben ons eerste goede voornemen voor volgend jaar ;) blogs blijven volgen

Door Tweakers user Bugles1984, maandag 10 december 2018 12:36

Fijne dagen Chief.

Cheers!

Door Tweakers user Chief, dinsdag 11 december 2018 02:04

bvsteyn schreef op maandag 10 december 2018 @ 06:37:
Dank voor deel 10! Geniet van de feestdagen en dat het maar een mooi jaar voor je mag worden komend jaar! :)
Dank je wel en dat gaat helemaal goed komen!
Snuffel schreef op maandag 10 december 2018 @ 07:21:
Mooi weer!
Geniet van de tijd met je gezin, familie en vrienden Chief. Hele fijne dagen gewenst en tot blogs!
Dank je Snuffel en jij ook alvast hele fijne dagen!
m-vw schreef op maandag 10 december 2018 @ 07:31:
Weer een spannend hoofstuk.

Deze zin loopt niet zo goed:

Mr. Young had mij advies gegeven om nog geen contact op te nemen met RichieRich maar hem een hem een mail voor te bereiden om ons beklag te doen over de belachelijke stunt die RichieRich had uitgehaald.

Volgens mij halverwege van gedachte veranderd.
Ah, dank je. Aangepast!
Jij ook!!
Thanks!!
Viper_4111 schreef op maandag 10 december 2018 @ 08:13:
Chief bedank en een hele fijne jaarwisseling en feestdagen toegewenst. Tot volgend jaar!

PS ik zou niet komen naar Nederland, het begint koud te worden ;)
Jij ook alvast hele fijne dagen! Jr wil graag naar Nederland maar ik denk dat kleine Miss linea recta na aankomst omdraait :)
MrSparkels schreef op maandag 10 december 2018 @ 08:37:
Uhhh Chief... ik weet niet of jij gekeken hebt wat voor takke weer het hier is.

Doe je moeder de groeten van ons en ben benieuwd of ze al een beetje is ingeburgerd is in Rotteknor (tenminste dat kon ik me herinneren van een van je blogs .... ik groet tenminste iedere Aziatische vrouw in Rotterdam met de hoop dat een ervan je moeder is :P)

Fijne feestdagen hier en ik hoop voor 2019 op bergen spannende verhalen.

Laterrrrrrrrrrrrrrrr
Namens alle 60+ Aziatische vrouwen in Rotterdam: dank je wel! Zo maken we het net iets leuker voor iedereen :)
SuperKneus schreef op maandag 10 december 2018 @ 09:09:
Fijne feestdagen en tot volgend jaar!
Tot volgend jaar!
LankHoar schreef op maandag 10 december 2018 @ 09:14:
4 weken geen CBM, en ik begon er net weer aan te wennen..! Ik geef je groot gelijk hoor, lekker tijd met je familie spenderen. Overigens doet zo'n lange vakantie vermoeden dat DreamHolding momenteel weinig van je tijd in beslag neemt, if at all ;)

Komende vrijdag is mijn laatste werkdag dit jaar, en volgende week krijg ik een paar vrienden uit NL op visite. Mijn vrouw gaat juist naar NL toe, dus dat geeft me tussen kerst en NYE mooi wat me time. Twijfel nog of ik voor NYE zelf naar NL zal gaan. Voor het weer hoef ik het niet te laten in ieder geval, want hier is het zeker niet warmer dan in NL :+


[...]

ons


[...]

een mail voor hem


[...]

woord daarover

Het valt me op dat de laatste paar blogs netjes constant in verleden tijd zijn geschreven, en dat leest veel makkelijker, thanks :)
Tegenwoordig is fysieke lokatie niet zo heel erg belangrijk. Met een laptop en internetverbinding kan je overal werken he. Daarnaast was deze break allang met Mark afgesproken en als CFO heb je net wat meer vrijheid he ;)

Dank voor de opmerkingen. Aangepast!
Thekk schreef op maandag 10 december 2018 @ 09:14:
Fantastisch verhaal!

[...]

Ik denk dat je somber bedoeld?

Veel plezier tijdens de feestdagen.
Kan het niet bleek zijn? Aangepast en jij ook alvast fijne feestdagen!
Curva schreef op maandag 10 december 2018 @ 09:37:
Spannend deel weer!

Fijne vakantie en plezier in Nederland!
Tjhanks Curva!!
Technomania schreef op maandag 10 december 2018 @ 10:11:
Prachtig deeltje weer.

Ik ga er van uit dat het verzinnen van een goed verhaal voor moeder de vrouw geen enkel probleem is gezien je ook prachtige Blogs schrijft. Pas je wel op dat zij misschien ook op Tweakblogs kan komen en je verhalen kan lezen?

Voor nu hele fijne feestdagen en een spetterend nieuw jaar toegewenst. (jaar van het varken toch?)

Tot volgend jaar Chief-san :)

(ook de rest van de volgers fijne feestdagen)
Ik leef nog dus vrouwlief heeft mij (nog) niet vermoord ;). Alvast hele fijne dagen maar CNY is het nog niet :)
Qwerty-273 schreef op maandag 10 december 2018 @ 10:24:
Veel feest plezier Chief in het koude natte kikkerlandje!
Dank je!
wizai schreef op maandag 10 december 2018 @ 11:23:
top Chief!

Fijne feestdagen in ons mooie Nederland :)
Thanks Wizai!
Mad-Monkey schreef op maandag 10 december 2018 @ 12:03:
nou fijne feestdagen dan alvast en we hebben ons eerste goede voornemen voor volgend jaar ;) blogs blijven volgen
Ha! Hopelijk kan ik dan ook blijven bloggen!
Fijne dagen Bugles1984!

Door Tweakers user Gismo1979, dinsdag 11 december 2018 06:57

Alvast fijne feestdagen en dat 2019 je voorspoediger mag lopen dan 2018.

Door Tweakers user Kliko, dinsdag 11 december 2018 09:08

Fijne feestdagen Chief!
Kom goed tot rust (als dat lukt hier in NL), en ik hoop dat het feit dat je deze reis kunt maken dat alles toch aardig goed is gekomen...

Een goede jaarwisseling alvast!

Door Tweakers user Xepos, dinsdag 11 december 2018 23:39

Chief bedankt voor je geweldige verhalen en geniet van je vakantie!
En alvast fijne dagen en een goed 2019 gewenst!

Door Tweakers user Chief, woensdag 12 december 2018 09:27

Gismo1979 schreef op dinsdag 11 december 2018 @ 06:57:
Alvast fijne feestdagen en dat 2019 je voorspoediger mag lopen dan 2018.
Dank je en jij ook alvast hele fijne feestdagen!
Kliko schreef op dinsdag 11 december 2018 @ 09:08:
Fijne feestdagen Chief!
Kom goed tot rust (als dat lukt hier in NL), en ik hoop dat het feit dat je deze reis kunt maken dat alles toch aardig goed is gekomen...

Een goede jaarwisseling alvast!
Dank je wel Kliko, gaat helemaal goed komen! Alvast fijne feestdagen!
Xepos schreef op dinsdag 11 december 2018 @ 23:39:
Chief bedankt voor je geweldige verhalen en geniet van je vakantie!
En alvast fijne dagen en een goed 2019 gewenst!
En jij bedankt voor het volgen van de blog! Fijne feestdagen alvast!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.