To the moon! (Part 9)

Door Chief op dinsdag 4 december 2018 06:36 - Reacties (16)
Categorieën: Over mij, Uncles, Werk, Views: 2.899

Zoals altijd was het druk met toeristen en zakenreizigers op Hong Kong International Airport, één van de drukste zo niet de drukste luchthaven van de regio. In tegenstelling tot de meeste anderen had ik geen enkele haast. Verrek, ik had niet eens een idee waar ik heen zou gaan zodra ik het vliegveld mocht verlaten. Ja, ik had Uncle John een berichtje gestuurd dat ik veilig in Hong Kong was aangekomen maar hij had er nog niet op gereageerd. Er stond daarnaast toch een behoorlijke rij voor de paspoortcontrole dus ik kon voorlopig toch nergens heen.

Ik stond een aantal minuten in de rij toen mijn mobiel overging. Het was Uncle John die mijn berichtje net had gelezen en verheugd was dat ik in Hong Kong was aangekomen al was hij enigszins verbaasd dat ik niet naar Singapore was gevlogen. Snel legde ik uit dat dit de snelste manier was om uit Bangkok te geraken. Plus, het thuisfront was helemaal niet op de hoogte van wat er zich de afgelopen dagen had afgespeeld. Dat laatste zei ik alleen niet hardop.

Het voorstel van Uncle John om mij op te komen halen sloeg ik halfhartig af en gelukkig voor mij hield hij, zoals een rasechte Chinees betaamt, voet bij stuk. Ik had makkelijk de metro en/of de taxi kunnen nemen maar om heel eerlijk te zijn was het vooruitzicht om dezelfde rit in een luxe limousine te maken een heel stuk aantrekkelijker. Misschien had ik nog wel een beetje meer geluk: misschien had Uncle John zijn Aston Martin van stal gehaald!

De ambtenaren aan de balies van de paspoortcontrole deden hun werk naar behoren met als gevolg dat de rij buitenlanders die het landje in wilden langzaam maar zeker korter werd. Met enige weemoed dacht ik terug aan de tijd dat ik een lokale identiteitskaart had waarmee ik de elektronische toegangspoortjes kon gebruiken. Weemoed naar het gevoel dat ik had toen ik een aantal uren geleden voor de paspoortcontrole in Bangkok stond had ik zeker niet. Nee, nu stond ik redelijk relaxed, enigszins vermoeid, te wachten op mijn beurt.

Dat duurde nog een kleine drie kwartier en aangezien ik alleen handbagage bij me had hoefde ik niet op de ruimbagage te wachten en kon zo door de douanecontrole lopen. Uncle John stond al op me te wachten toen ik door de grote schuifdeuren de aankomsthal binnenliep. Hartelijk begroetten we elkaar en ik bedankte Uncle John voor alle hulp die hij had gegeven. Hij wuifde het weg en zei dat het maar een paar telefoontjes had gekost. Niet alleen dat dacht ik bij mezelf want de onderwereld verschilt op tenminste één punt niet van de zakenwereld: quid pro quo.

We liepen samen de hal uit en ik hoopte stiekem dat we naar zijn Aston zouden lopen maar het mocht ditmaal niet zo zijn. Een donkerblauwe BMW 7 stopte voor onze neus en zijn chauffeur maakte netjes de deur voor ons open. Blijkbaar had Uncle John zijn Mercedes ingeruild voor dit exemplaar. Geruisloos bewoog de auto over de weg en Uncle John vroeg mij of ik moe was. Anders konden we wel even “yam cha", wat letterlijk thee drinken betekent maar bij de meeste Nederlanders bekend is als dim summen.

De honger won het, zoals zo vaak, van de vermoeidheid en accepteerde graag de uitnodiging. Uncle John die mij al langer kende had daar kennelijk al op gerekend want hij vertelde mij dat er mensen op mij wachtten in het restaurant. Ja natuurlijk, gooi er nog maar een verrassing tegenaan dacht ik. Wat kon mij het ook bommen, ik zat nu veilig in de auto van Uncle John en mijn maag zou terstond worden gevuld. Hoewel, veilig….. Als je bij Uncle John was wist je nooit wat je te wachten stond leerde mijn ervaring.

De rit was slechts iets langer dan een kwartier bezig toen de auto al voor een restaurant stopte. Samen met Uncle John stapte ik de auto uit en het restaurant binnen en meteen zag ik al Aunt Mai op mij afstemmen door wie ik ook weer hartelijk werd omhelst. Nou, als dit de verrassing was, laat ze maar komen! Na de omhelzing gingen we naar een tafel waar ik een ander bekend gezicht zag: Mr. Young! *

Dit was uiteraard geen toeval, de hulp van Uncle John rijkte zoals altijd verder dan mijn neus lang was en ik was ontzettend dankbaar voor het gebaar van Uncle John: ik kon nu zeker juridisch advies gebruiken. Na het uitwisselen van beleefdheden legde ik op zo’n duidelijk mogelijke manier uit wat er gebeurd was: de onverklaarbare financiële transacties die ik had gevonden, de onbereidheid van Venture om de nieuwe geldschieter te accepteren, de belachelijke manier van het veiligstellen van de programmeercode. Ook de domme email van Mark naar de belangrijkste partners van Venture passeerde de revue. Mijn drie tafelgenoten luisterden stilzwijgend toe.

Na het einde van mijn relaas vroeg Mr. Young of ik een kopie van het aandeelhouderscontract had. Die stond op de laptop welke in mijn handbagage zat, nu in de kofferbak bij de auto van Uncle John. Mr. Young verklaarde dat hij meer een specialist was in strafrecht (johhhhhh) en al helemaal weinig verstand had van rechtspraak in Thailand maar hij kon in zijn uitgebreide netwerk natuurlijk wat lijntjes uitgooien. Kosteloos uiteraard.

Die woorden gaven mij enigszins hoop. Hoop waarop, dat wist ik niet. Het was natuurlijk ijdele hoop dat de samenwerking met Venture/RichieRich hersteld kon worden, daar was te veel voor gebeurd maar op één of andere manier wilde ik RichieRich laten boeten voor de belachelijke scene die hij had gecreëerd en onze collega’s zo nodeloos bang hadden gemaakt. De aangeboden hulp van Mr. Young gaf mij hoop dat ik nog iets terug kon doen en ik voelde de energie weer in mij terugkeren. Toegegeven, de aantrekkelijk uitziende dim sum die inmiddels op onze tafel was belandt kon ook geen kwaad voor mijn gemoedstoestand. Ik was er klaar voor: Let’s get rrrrreeadddyyy to RRRRUUUUMMMBBLLLLLEEEE!!


* Zie de serie "The Good, the Bad and the Condemned"

Volgende: To the moon! (Part 10) 12-'18 To the moon! (Part 10)
Volgende: To the moon! (Part 8) 11-'18 To the moon! (Part 8)

Reacties


Door Tweakers user masauri, dinsdag 4 december 2018 06:57

Zalig wakker worden zo... my weekly fix :)
Topper van een blog weer!

Door Tweakers user Snuffel, dinsdag 4 december 2018 07:31

More! More! More!
Je boft maar met zo'n mooi netwerk :)

Door Tweakers user Viper_4111, dinsdag 4 december 2018 08:25

Heel fijn, gisteren al meerdere keren F5 ingedrukt. Chief, het zijn echt top verhalen bedankt!

Door Tweakers user Bugles1984, dinsdag 4 december 2018 08:44

Pff to the moon!!!

Al over nagedacht om dit uit te brengen als een thriller? ;)

Stay tuned! 8-) _/-\o_

Door Tweakers user Kliko, dinsdag 4 december 2018 09:07

Thanks voor deze blog! Ik was even bang dat er geen een kwam deze week..! :o

Ik ben benieuwd wat voor staartje dit nog gaat krijgen...

ps. Je gaat toch wel even een potje pokeren met de Uncles, of niet?!? ;)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 4 december 2018 15:10]


Door Tweakers user Technomania ®, dinsdag 4 december 2018 10:02

Machtig mooie blog weer.

Wat me wel verbaasd is dat de paspoortcontrole zo lang duurt. Dacht dat ze in HK altijd druk, druk druk waren en dat ze geen tijd hadden om lang in de rij te staan.

Op naar deel #10, nog maar 6 dagen.

Door Tweakers user Deakers, dinsdag 4 december 2018 10:03

_/-\o_


<quote>meteen zag ik al Aunt Mai op mij afstemmen </quote>
is "afstemmen" hier het juist gekozen woord ?

Door Tweakers user EJlol, dinsdag 4 december 2018 10:31

Het zal me niks verbazen als in het volgende deel blijkt dat de laptop uit de auto gestolen is :o

Door Tweakers user Orthodroom, dinsdag 4 december 2018 12:14

Mijn F5 knop gisteren versleten, maar nu weer fijn verder met het verhaal. Van mij mag het 7 dagen in de week maandag zijn.

Door Tweakers user Curva, dinsdag 4 december 2018 12:52

Mr. Young. Dat was wel een aangename verrassing. Ik ben benieuwd of we nog meer bekende tegen gaan komen.

Top geschreven, zoals altijd, Chief! _/-\o_

Door Tweakers user ybos, dinsdag 4 december 2018 14:45

hij is weer fijn :)
laat de volgende maar weer komen!

Door Tweakers user Chief, woensdag 5 december 2018 01:23

masauri schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 06:57:
Zalig wakker worden zo... my weekly fix :)
Topper van een blog weer!
Ah, je bent een weekly junky. Dat noemen we een recreatieve junkie :)
Snuffel schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 07:31:
More! More! More!
Je boft maar met zo'n mooi netwerk :)
Ah, waarde Snuffel! Net als in vele andere gevallen geldt ook hier: less is better!
Boffen doe ik zeker!
Viper_4111 schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 08:25:
Heel fijn, gisteren al meerdere keren F5 ingedrukt. Chief, het zijn echt top verhalen bedankt!
Graag gedaan!
Bugles1984 schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 08:44:
Pff to the moon!!!

Al over nagedacht om dit uit te brengen als een thriller? ;)

Stay tuned! 8-) _/-\o_
Wel komt er af en toe een speelse gedachte om iets uit te geven maar dat is voor de lange termijn :). Dank voor je compliment!
Kliko schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 09:07:
Thanks voor deze blog! Ik was even bang dat er geen een kwam deze week..! :o

Ik ben benieuwd wat voor staartje dit nog gaat krijgen...

ps. Je gaat toch wel even een potje pokeren met de Uncles, of niet?!? ;)
Alsnog een blog deze week! ;)

ps, Wie weet!
Technomania schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 10:02:
Machtig mooie blog weer.

Wat me wel verbaasd is dat de paspoortcontrole zo lang duurt. Dacht dat ze in HK altijd druk, druk druk waren en dat ze geen tijd hadden om lang in de rij te staan.

Op naar deel #10, nog maar 6 dagen.
Dank je G! Tjah, iedereen kan wel haast hebben maar er zijn maar zoveel ambtenaren beschikbaar he :)
Deakers schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 10:03:
_/-\o_


<quote>meteen zag ik al Aunt Mai op mij afstemmen </quote>
is "afstemmen" hier het juist gekozen woord ?
Ah, dank je. Aangepast!

Door Tweakers user Chief, woensdag 5 december 2018 01:26

EJlol schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 10:31:
Het zal me niks verbazen als in het volgende deel blijkt dat de laptop uit de auto gestolen is :o
Hey, graag geen spoilers hier!!!
Orthodroom schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 12:14:
Mijn F5 knop gisteren versleten, maar nu weer fijn verder met het verhaal. Van mij mag het 7 dagen in de week maandag zijn.
Dank voor je compliment maar wees voorzichtig met waar je om vraagt: voor je het weet mag je 7 dagen in de week werken voor een onveranderd maandsalaris :)
Curva schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 12:52:
Mr. Young. Dat was wel een aangename verrassing. Ik ben benieuwd of we nog meer bekende tegen gaan komen.

Top geschreven, zoals altijd, Chief! _/-\o_
Dank je Curva! Was voor mij ook een aangename verrassing :)
ybos schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 14:45:
hij is weer fijn :)
laat de volgende maar weer komen!
Nog even geduld aub Ybos!


Als laatste een schaamteloze promo voor deze blog. De "Gebruikersreview van de Maand" gaat verdwijnen! Nog eenmaal heb ik de kans om de frontpage te versieren, zie hier:

Gebruikersreview/blog van de Maand: December 2018

Door Tweakers user LankHoar, woensdag 5 december 2018 09:24

EJlol schreef op dinsdag 4 december 2018 @ 10:31:
Het zal me niks verbazen als in het volgende deel blijkt dat de laptop uit de auto gestolen is :o
Dat was ook het eerste waar ik aan moest denken toen ik dat las! Ben benieuwd.
Chief schreef op woensdag 5 december 2018 @ 01:26:
Als laatste een schaamteloze promo voor deze blog. De "Gebruikersreview van de Maand" gaat verdwijnen! Nog eenmaal heb ik de kans om de frontpage te versieren, zie hier:

Gebruikersreview/blog van de Maand: December 2018
Done! :)
Ja, ik had Uncle John een berichte gestuurd dat ik veilig in Hong Kong was aangekomen maar hij had er nog niet op gereageerd.
Berichtje
We liepen samen de hal uit en ik hoopte stiekum dat we naar zijn Aston zouden lopen maar het mocht ditmaal niet zo zijn.
Zo schreef ik vroegah ook wel eens, maar tegunwoordug gebruik ik guwoon de e weer i.p.v. u :+
Anders konden we wel even “yam cha” dat letterlijk thee drinken betekent maar bij de meeste Nederlanders bekend is al dim summen.
Wat, en zou er een komma voorplaatsen. En al=als.

Door Tweakers user dracothetm, woensdag 5 december 2018 13:52

Hierbij mijn eerste antwoord op een van je blogs. Het zijn fantastische verhalen en ik ga ze ook zeker blijven volgen. Ze maken mij alleen maar nieuwsgieriger naar het grote azie om er zelf een tijd te leven in een van de landen.

Door Tweakers user Chief, vrijdag 7 december 2018 07:37

LankHoar schreef op woensdag 5 december 2018 @ 09:24:
[...]


Dat was ook het eerste waar ik aan moest denken toen ik dat las! Ben benieuwd.


[...]


Done! :)


[...]

Berichtje


[...]

Zo schreef ik vroegah ook wel eens, maar tegunwoordug gebruik ik guwoon de e weer i.p.v. u :+


[...]

Wat, en zou er een komma voorplaatsen. En al=als.
Thanks en aangepast!!!
dracothetm schreef op woensdag 5 december 2018 @ 13:52:
Hierbij mijn eerste antwoord op een van je blogs. Het zijn fantastische verhalen en ik ga ze ook zeker blijven volgen. Ze maken mij alleen maar nieuwsgieriger naar het grote azie om er zelf een tijd te leven in een van de landen.
Dank voor mooi compliment en als ervaringsdeskundige kan ik Azië van harte aanbevelen al is het ene deel van Azië niet hetzelfde als het ander deel :)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.