To the moon! (Part 8)

Door Chief op maandag 26 november 2018 06:50 - Reacties (22)
Categorieën: Uncles, Werk, Views: 3.320

Na de waarschuwende woorden van Uncle John hield ik abrupt stil in de hal van het gebouw. De woorden drongen langzaam maar met volle impact op mij in. Was ik in gevaar? Uncle John leek mijn stilte te begrijpen. Hij vertelde dat hij niet zeker wist in hoeverre ik in de problemen zat maar hij maakte zich enigszins zorgen dat ik het land niet uit zou komen indien RichieRich en zijn vrouw toch erg veel invloed hadden in Thailand.

Het zekere voor het onzekere, dat waren woorden die dicht aan mijn hart lagen. Snel bedankte ik Uncle John weer en zei dat ik zou maken dat ik het land uitkwam. De adrenaline raasde weer door mijn lijf en zette ik het op een lopen richting het hotel. Het was nu nog drukker op straat en ik had geen idee hoe vaak ik “sorry” riep als weer iemand opzij beukte. Het leek wel alsof ik tien minuten lang sorry achter elkaar zei.

Bij de receptie probeerde ik even op adem te komen, nieuwsgierig aangekeken door portiers en baliemedewerkers. Ik zag een halfvolle glas met doorzichtig vocht op een balie staan. Aangenomen dat het dezelfde sap was als een paar dagen eerder had gekregen bij het inchecken sloeg ik het vocht naar binnen in een poging van mijn droge bek af te komen. Gelukkig, het was inderdaad dezelfde smaak als een paar dagen eerder. Nu maar hopen dat er niemand met vreselijke ziektes aan gelurkt had. One problem at a time Chief, one problem at a time.

Al hijgend vroeg ik de baliemedewerker om een taxi voor mij te bellen die mij naar het vliegveld kon brengen. “Checkout…..*hijg*…..room xxxx *hijg*”. De baliemedewerker knikte en ik was dankbaar dat ik niet nog meer woorden uit mijn hijgende longen hoeven te persen. De man tikte op het toetsenbord en ik hoorde de printer mijn rekening uitspugen. Ik presenteerde mijn creditcard maar de autorisatie leek een eeuwigheid te duren hoewel het in werkelijkheid waarschijnlijk binnen tien seconden gebeurd was. Nadat ik mijn creditcard eindelijk terugkreeg vroeg de beste man of ik nog iets nodig had. “Taxi…..airport *hijg*. Weer knikte de man en pakte de telefoon.

Ik schoot naar de lift om snel mijn spullen te pakken. Op mijn kamer gooide ik alles in de kleine koffer, mijn paspoort stak ik in mijn achterzak. Zonder de kamer verder te controleren ging ik terug naar de lift. In de lift probeerde ik Mark te bellen maar hij nam niet op. Na de tweede poging ging de liftdeur open en ik besloot het in de taxi te proberen. Er stond inderdaad een taxi bij de ingang en ik nam maar aan dat die voor mij was. “Suvarnabhumi airport” vertelde ik de chauffeur die rustig weg reed. Weer probeerde ik Mark te bellen maar ook de volgende twee pogingen waren vruchteloos. Ik stuurde hem maar een bericht om net als ik het land te verlaten.

Daarna opende ik de browser op mijn telefoon om te kijken welke vlucht ik nog zou kunnen nemen. Ik had ruim de laatste vlucht naar Singapore gemist. De eerstvolgende vlucht zou om 8u in de ochtend vertrekken maar er ging nog een vlucht rond 3:30 in de nacht naar Hong Kong. Hong Kong, dat klonk zo slecht nog niet en dus besloot ik snel die ticket te boeken wat mij lukte. In de tussentijd gingen de berichten op Slack op en neer. Geen teken van leven van Mark noch Dave dus probeerde ik de medewerkers voor zover het ging gerust te stellen. Er was sprake van een misverstand en we zouden het oplossen. Ondertussen mochten ze thuis blijven tot nader order maar zouden gewoon doorbetaald worden. Ik hoopte maar dat we dat laatste waar konden maken.

De rit in de taxi ging traag. In Bangkok was er eigenlijk ook nooit sprake van spits: het was altijd een chaos in het verkeer. Ik nam doorgaans dan ook de metro van en naar het vliegveld maar daar had ik nu absoluut geen trek in. Toch kwam ik uiteindelijk aan bij het vliegveld waarna ik naar de balie van de vliegtuigmaatschappij ging. Ik voelde mij niet op mijn gemak en liep op een schichtige manier, de kraag van mijn polo zo hoog mogelijk omhoog getrokken en met de ogen naar de grond. Het was zo ruim voor vertrek dat er geen rij bij de incheckbalie stond. Ik had maar één stuk handbagage en al snel kreeg ik mijn instapkaart mee.

Met het koffertje rollend achter mij liep ik naar de 1e controle. Mijn hart raasde en ik voelde het zelfs in mijn keel kloppen toen ik mijn paspoort met daarin de incheckkaart in de vragende hand van de officier legde. Die scande mijn instapkaart, vergeleek een paar dingen op de paspoort met de instapkaart en gaf zonder mij aan te kijken de documenten terug. Een stap dichter bij vrijheid dacht ik. De grootste test zou echter nog komen, de paspoortcontrole.

Een lange rij stond er niet en al snel was ik aan de beurt. Langzaam stapte ik naar de officier die in het hokje zat en gaf mijn documenten af. Ik durfde hem niet aan te kijken maar het moest gebeuren. De jaren die ik aan een pokertafel had doorgebracht gaf datgene wat ik nu nodig had, een pokerface. Alsof ik met een bluf al mijn chips naar voren schoof keek ik de officier met een kalme lach aan en zowaar: de officier lachte terug! Mijn paspoort werd gescanned, er volgden nog een paar aanslagen op een toetsenbord waarna de hand van de officier naar de stempel ging. Als in slowmotion zag ik de hand met stempel de lucht in gaan maar net voordat de stempel op mijn paspoort belandde dook een collega officier op naast het hokje die een paar woorden Thais uitwisselde met de man in het hokje en mijn hart sloeg twee slagen over.

De nieuwe officier keek mij aan en ik wist de lach op mijn gezicht in stand te houden waarna de man mij vriendelijk toeknikte. De officier in het hokje liet eindelijk de stempel in mijn paspoort ploffen en gaf daarna mij de documenten terug. Ik knikte vriendelijk maar zette snel stappen richting de vertrekhal. Na een paar stappen draaide ik mij een beetje om en zag de twee officieren van plek wisselen. Het was dus tijd voor een dienstwissel. Ik verlaagde het tempo waarin ik liep en haalde een aantal keer diep adem. Bijna was ik er. Bijna.

Ik moest nog een paar uur doorkomen voordat mijn vlucht zou vertrekken. Bij de eerste de beste mogelijkheid kocht ik een halve liter water. Ik liep naar de gate vanwaar mijn toestel zou vertrekken maar ik ging twee gates verderop zitten waar een ander toestel over zo’n 1.5u zou vertrekken maar wel al wachtenden waren. Bij die gate waren er nog tal van vrije rijen zitplaatsen en toch ging ik in een rij tussen andere wachtenden zitten die mij lichtelijk geïrriteerd aankeken. Ik bleef strak voor me kijken en deed net alsof er niets aan de hand was.

Een paar uur later zat ik op enkele duizenden meters hoogte in het vliegtuig richting Hong Kong en sloeg de vermoeidheid zonder enige vorm van medelijden toe en werd ik pas weer wakker toen ik door een flight attendent wakker werd gemaakt. Verdoofd keek ik om mij heen en er was niemand te bespeuren. Ik had het voor elkaar gekregen om door de landing heen te slapen en had niet eens in de gaten dat alle passagiers waren uitgestapt. Snel sprong ik op en liep ik het vliegtuig uit waar de schoonmaakploeg al ongeduldig aan het wachten waren. De welbekende geuren en geroezemoes verwelkomden mij in de terminal van Hong Kong. Hong Kong, zelden was ik blijer dan nu om op deze luchthaven aan te komen.

Volgende: To the moon! (Part 9) 12-'18 To the moon! (Part 9)
Volgende: To the moon! (Part 7) 11-'18 To the moon! (Part 7)

Reacties


Door Tweakers user thedutchdragon, maandag 26 november 2018 07:42

Thanks, heb de afgelopen weken weer met veel plezier de blogs gelezen, ga zo door:)

Door Tweakers user MrSparkels, maandag 26 november 2018 07:44

Yes....! He escaped.....

Maruuuhhh hoe nu verder? :?

.... En weer en weekje wachten op het vervolg.
.... En speculeren waar Mark in godsnaam is gebleven?
.... En hoe boos is de vrouw van RichieRich nu geworden?
(Richie heeft thuis eigenlijk niks te vertellen) }>

To be continued.....

Door Tweakers user Snuffel, maandag 26 november 2018 08:57

Zo dan! Op naar de volgende! :D

Door Tweakers user LankHoar, maandag 26 november 2018 09:43

Daar had je me toch even met die stokkende stempel hoor! Veilig in mijn stoel schrok ik al enorm, kan me niet voorstellen hoe het voor jou was toen die tweede officier ineens in het spel kwam!
Ik presenteerde mijn creditcard maar het autorisatie leek een eeuwigheid te duren hoewel het in werkelijkheid waarschijnlijk binnen tien seconden gebeurd was.
de

Zou deze zin alinea sowieso even nalopen, je schrijft namelijk 2 keer over het bellen van een taxi en iets met je longen uitpersen :+
Bij de eerste de beste mogelijkheid en kocht ik een halve liter water.
Minus "en"

Door Tweakers user HKLM_, maandag 26 november 2018 09:46

Wakker worden op maandag en gelijk checken of de blog er al is :D En ja hoor weer leuk stuk :)

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 26 november 2018 11:35

Fantastische blog zoals altijd.

Maar water? Ik zou een biertje hebben gekocht. Maar mensen verschillen.

Door Tweakers user Curva, maandag 26 november 2018 11:36

Dit keer geen spannende cliffhanger, maar de spanning zat er tijdens het lezen wel goed in.

Ik ben toch wel benieuwd hoe het met Mark gaat..

Door Tweakers user Kliko, maandag 26 november 2018 15:30

He escaped!

Toch goed om te weten dat je niet in eens of andere vochtige kerker-cel je blogs aan het schrijven bent. ;)

Door Tweakers user Chief, dinsdag 27 november 2018 01:17

thedutchdragon schreef op maandag 26 november 2018 @ 07:42:
Thanks, heb de afgelopen weken weer met veel plezier de blogs gelezen, ga zo door:)
Dank je maar no promises from my end though :)
MrSparkels schreef op maandag 26 november 2018 @ 07:44:
Yes....! He escaped.....

Maruuuhhh hoe nu verder? :?

.... En weer en weekje wachten op het vervolg.
.... En speculeren waar Mark in godsnaam is gebleven?
.... En hoe boos is de vrouw van RichieRich nu geworden?
(Richie heeft thuis eigenlijk niks te vertellen) }>

To be continued.....
Zoveel vragen, zoveel antwoorden.... :)
Yep Snuffel, NEXT! :)
LankHoar schreef op maandag 26 november 2018 @ 09:43:
Daar had je me toch even met die stokkende stempel hoor! Veilig in mijn stoel schrok ik al enorm, kan me niet voorstellen hoe het voor jou was toen die tweede officier ineens in het spel kwam!


[...]


de

Zou deze zin alinea sowieso even nalopen, je schrijft namelijk 2 keer over het bellen van een taxi en iets met je longen uitpersen :+


[...]


Minus "en"
Hoop dat je niet hard gevallen bent...! :) Dank voor de controle, zoals altijd! Aangepast!
HKLM_ schreef op maandag 26 november 2018 @ 09:46:
Wakker worden op maandag en gelijk checken of de blog er al is :D En ja hoor weer leuk stuk :)
Glad you enjoyed it :)
Technomania schreef op maandag 26 november 2018 @ 11:35:
Fantastische blog zoals altijd.

Maar water? Ik zou een biertje hebben gekocht. Maar mensen verschillen.
Thanks G. Ik heb al jaren weinig met alcohol, meer dan voldoende gedronken in het verleden :)
Curva schreef op maandag 26 november 2018 @ 11:36:
Dit keer geen spannende cliffhanger, maar de spanning zat er tijdens het lezen wel goed in.

Ik ben toch wel benieuwd hoe het met Mark gaat..
Stay tuned to find out!
Kliko schreef op maandag 26 november 2018 @ 15:30:
He escaped!

Toch goed om te weten dat je niet in eens of andere vochtige kerker-cel je blogs aan het schrijven bent. ;)
Het is anders aardig vochtig hier.....
p/s stuur mij aub een taart met daarin een vijl....


Door Tweakers user Mad-Monkey, dinsdag 27 november 2018 11:24

inderdaad benieuwd welke kant dit allemaal op zal gaan :) had me tot nu nog niet eens echt gerealiseerd dat vrouw en kids (gelukkig als ik dit allemaal zo lees) niet bij je waren in Thailand.

Door Tweakers user Chief, woensdag 28 november 2018 01:14

:D
Mad-Monkey schreef op dinsdag 27 november 2018 @ 11:24:
inderdaad benieuwd welke kant dit allemaal op zal gaan :) had me tot nu nog niet eens echt gerealiseerd dat vrouw en kids (gelukkig als ik dit allemaal zo lees) niet bij je waren in Thailand.
Nope, die zaten "gewoon" in Singapore, wachtend op hun liefhebbende vader/man ;)

Door Tweakers user wizai, vrijdag 30 november 2018 20:32

Gave blog Chief, zeer benieuwd wat er maandag te lezen valt!

Keep it up _/-\o_


Door Tweakers user Chief, maandag 3 december 2018 08:13

Voor diegenen die zitten te wachten op het nieuwe deel:

Gaat mij vandaag helaas niet lukken. Wordt hoogstwaarschijnlijk morgen of woensdag!

Door Tweakers user frankyboy707, maandag 3 december 2018 08:16

Thnx voor de heads up chief! Mn F5 knop is jouw bericht dankbaar ;)

Door Tweakers user Flimovic, maandag 3 december 2018 11:46

I NEED MY FIX!!!!

Door Tweakers user Ghanghis, maandag 3 december 2018 12:43

+1 op beide berichtjes hierboven. Die dag a 2 dagen moeten wel vol te houden zijn.

(waar blijft het tweakers blog-subscription knopje met achterliggend notificatiesysteem ?)

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 3 december 2018 13:30

Geen Blog van Chief vandaag?

Dan maar aan het bier en mezelf ladderzat zuipen. :)

Door Tweakers user masauri, maandag 3 december 2018 14:52

Chief schreef op maandag 3 december 2018 @ 08:13:
Voor diegenen die zitten te wachten op het nieuwe deel:

Gaat mij vandaag helaas niet lukken. Wordt hoogstwaarschijnlijk morgen of woensdag!
https://www.ishetaldinsdag.nl/ O-)

Door Tweakers user Euronitwit, maandag 3 december 2018 15:50

Chief je bent te laat! :((
Het is nu 15:50 uur

Wacht al meer dan 9 uur op deel 10

Door Tweakers user Chief, dinsdag 4 december 2018 06:38

frankyboy707 schreef op maandag 3 december 2018 @ 08:16:
Thnx voor de heads up chief! Mn F5 knop is jouw bericht dankbaar ;)
Ik had al een sloot klaagbrieven van andere F5 knopjes gekregen in het verleden, vandaar ;)
wizai schreef op vrijdag 30 november 2018 @ 20:32:
Gave blog Chief, zeer benieuwd wat er maandag te lezen valt!

Keep it up _/-\o_
't is dinsdag geworden!
Nee ;)
Tssshhhhhhhh.....ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Deeltje 9 is er!
Ghanghis schreef op maandag 3 december 2018 @ 12:43:
+1 op beide berichtjes hierboven. Die dag a 2 dagen moeten wel vol te houden zijn.

(waar blijft het tweakers blog-subscription knopje met achterliggend notificatiesysteem ?)
Kan je wellicht ondervangen via een RSS feed
Technomania schreef op maandag 3 december 2018 @ 13:30:
Geen Blog van Chief vandaag?

Dan maar aan het bier en mezelf ladderzat zuipen. :)
Ook mooi!! ;)
yep!
Euronitwit schreef op maandag 3 december 2018 @ 15:50:
Chief je bent te laat! :((
Het is nu 15:50 uur

Wacht al meer dan 9 uur op deel 10
Deel 10 nog wel! Zullen we eerst maar deeltje 9 doen? Klikkerdeklik: Chief's Random Thoughts: To the moon! (Part 9)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.