To the moon! (Part 6)

Door Chief op maandag 12 november 2018 02:52 - Reacties (32)
Categorieën: Uncles, Werk, Views: 3.294

Terwijl de berichtjes van Mark binnen blijven komen dat zijn pogingen om RichiRich te bereiken niets hebben opgeleverd scroll ik op mijn telefoon naar het nummer van Uncle John. Als ik zijn nummer heb gevonden blijft mijn vinger boven het scherm zweven en twijfel ik even. Het daaropvolgend bericht van één van mijn medewerkers maakt aan alle twijfels een einde: iedereen behalve Dave zijn in een vergaderruimte gezet met twee “bewakers” en de angst sluipt er nu goed in. “Please help us” staat er als laatste bericht op mijn scherm.

Enkele seconden nadat ik op het scherm heb getikt neemt Uncle John op die zoals altijd hartelijk klinkt. Ik moet hem helaas onderbreken en met serieuze stem vertel ik hem dat ik problemen heb. Uncle John stopt meteen met praten en luistert. Op zo’n korte maar duidelijk mogelijke manier leg ik hem uit wat er is gebeurd: mijn medewerkers zitten vast in ons kantoor in Bangkok en worden daar tegen hun wil door een aantal mannen vastgehouden. We verdenken onze partner aangezien ze op zoek zijn naar alle admin login gegevens. Die partner en diens vrouw hebben goede relaties met zowel de politie, politiek alsmede de onderwereld.

Ik hoor mezelf het verhaal vertellen en zelfs in mijn eigen hoofd klinkt het absurd maar mijn benauwde stem verraadt dat het mij menens is. Mijn enige prioriteit is om mijn medewerkers daar veilig weg te krijgen en of Uncle John mij op wat voor manier dan ook kan helpen. Op heel zakelijke toon vraagt Uncle John naar details van de situatie: hoeveel medewerkers? Zes antwoordde ik. Hoeveel van de andere partij? Ongeveer tien. Waren ze gewapend? Volgens mij niet. Waar was ons kantoor? Ik gaf hem de naam van het gebouw waar ons gebouw gevestigd was, inclusief de verdieping. Als laatste vroeg hij waar ik was. In een hotel iets verderop was mijn antwoord. Enkele seconden bleef het stil aan de lijn.

“Ik bel je zo snel mogelijk terug en in de tussentijd blijf je op je kamer, ok?” klonk het. Ik antwoordde bevestigend en Uncle John hing op. De tijd kroop voorbij. Ik hoopte dat Dave ondertussen zo slim was geweest om gewoon te geven waar die mannen om vroegen maar daar leek het niet op. Ik stuurde nog een berichtje naar mijn collega: “Blijf rustig, werk mee en hulp is onderweg”. Hulp is onderweg….. Ik wist niets beter te zeggen en ik hoopte maar dat die woorden uit zouden komen, in wat voor vorm dan ook.

Eindelijk verscheen de naam van Uncle John op mijn scherm en snel pakte ik op. “Luister heel goed” begon Uncle John meteen en ik hield mijn adem in. Ik moest zorgen dat ik binnen een kwartier bij ons gebouw zou zijn. Dichtbij genoeg om de ingang te zien, ver genoeg weg om uit het zicht van dezelfde ingang te zijn. Ik moest pas tevoorschijn komen als ik een aantal tuk tuks voor de ingang zag verschijnen met daarin een man of twintig in totaal. Zij zouden mij wel herkennen als ze mij zagen, Uncle John had een foto van ons samen gestuurd. Slim, dacht ik bij mezelf.

Je gaat met die mannen naar binnen en die mannen gaan ontzettend veel kabaal maken en zorgen dat jij je mensen weg kan halen. “Hoor je dat Chief?” vroeg Uncle John en het enige wat ik kon zeggen was “Ja….”. “Maar Chief” ging Uncle John verder. “Als er ook maar één een wapen trekt, het maakt me niet uit wie, dan maak je je uit de voeten. Met OF zonder je mensen. Begrepen?”. Ik bleef stil. “Chief jongen?” klonk het. “Ik kan ze daar niet laten zitten Uncle John” klonk het na een paar seconden. Een zucht aan de andere kant van de lijn. “Haast je nu en bel mij zodra je de kans hebt” zei Uncle John nog. Ik bedankte hem snel, schoof mijn telefoon in mijn achter broekzak, schoot mijn schoenen aan en stormde naar buiten. Ik nam de trap om vanaf de vijfde verdieping naar beneden te gaan. Hoewel het hotel bijna een kilometer van ons kantoor was zag ik het moderne en hoge gebouw in de verte al staan. Ik probeerde zo snel mogelijk te rennen wat lastig was aangezien het stervensdruk was op straat. De avond was begonnen en dus legden straattentjes beslag van de stoep en de hongerige klanten dromden zich er om heen.

Hijgend kwam ik bij het gebouw aan en zag net een aantal tuk tuks stoppen bij de ingang. Ik stopte even bij het zien van de gedaantes die uit de tuk tuks sprongen. Ging dit gebeuren, dacht ik bij mijzelf? Ging ik nou echt ons eigen gebouw bestormen met mannen die ik niet ken? Met mannen die zogezegd hoogstwaarschijnlijk geen lid waren van het kerkkoor? Had ik een keus? Ik schudde de vragen van mij af en zette het weer op een sprint. Dichtbij de tuk tuks merkten een aantal mij op en ik zag ze op hun mobiel kijken en vervolgens weer naar mij. Grappig, blijkbaar gebruikten ook de mafia tegenwoordig ook een groepschat.

In een andere situatie zou ik hier waarschijnlijk hard om lachen maar ik kon met geen mogelijkheid een glimlach op mijn gezicht toveren. Zwaar ademend stond ik nu voor die groep mannen. Een daarvan, waarschijnlijk de leider, kwam naar mij toe. “Let’s go” zei hij. “Let’s go” antwoordde ik.

Volgende: To the moon! (Part 7) 19-11 To the moon! (Part 7)
Volgende: To the moon! (Part 5) 07-11 To the moon! (Part 5)

Reacties


Door Tweakers user Chief, maandag 12 november 2018 03:49

Ondanks wat tegenslag toch nog gered om er een CBM van te maken. Tot blogs!

Chief

Door Tweakers user bvsteyn, maandag 12 november 2018 06:31

Wauw..weer een cliffhanger! Zit hier op het puntje van mijn stoel en kan niet wachten tot het volgende deel! _/-\o_

Door Tweakers user Snuffel, maandag 12 november 2018 07:30

Damn Chief... wow....
Ben er stil van...

En wat mag jij (en ook je medewerkers lijkt me) je gelukkig prijzen dat je Uncle John kent.
Ben zo benieuwd hoe dit afloopt!

Door Tweakers user Curva, maandag 12 november 2018 08:35

Pfff, wat een spanning. En wat een beangstigende situatie. Van een normale day job naar een scene in een maffia film :+

Door Tweakers user Jantje2000, maandag 12 november 2018 09:26

Geweldig geschreven!
Ben nu eigenlijk wel heel benieuwd hoe het afloopt!

Door Tweakers user LankHoar, maandag 12 november 2018 09:41

Chief, waarom doe je ons dit aan? Nu moeten we wéér een week wachten terwijl het super spannend is, aargh! :+

Spoiler alert: ondanks dat er eventueel wapens in het spel komen, zal Chief het overleven (getuige deze blogposts).

Door Tweakers user Flimovic, maandag 12 november 2018 09:59

Dayum! Actie actie actie! Tof verhaal weer Chief! Wederom jongensboekmateriaal! Keep 'em coming! oOo

Door Tweakers user edeboeck, maandag 12 november 2018 10:13

Welcome back, Uncle John! _/-\o_

Door Tweakers user Heyman, maandag 12 november 2018 10:24

Potverdorie Chief! Kan je het allemaal nog spannender maken? Komt er al een boek uit met al je verhalen? en zet je ook handtekening?

Ik blijf je blog volgen en maak er morgen gerust een CBT van :) haha

Door Tweakers user Jogai, maandag 12 november 2018 12:04

_/-\o_
Is dit al op netflix of amazon prime? Oh nee, een exclusive voor Disney+ zeker? Even geduld dan maar..

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 12 november 2018 12:06

Wow, deze blog in 1 adem uitgelezen. Zonde van mijn sigaretje dat is opgebrand zonder er aan te lurken. maar, het was de moeite waard.

Vergeet James Bond, Uncle John overruled hem gewoon..

(mag ik mij vereerd voelen dat de term CBM nog steeds gebruikt wordt :) )

Door Tweakers user Ghanghis, maandag 12 november 2018 12:17

Wow Chief, Wat een adrenaline rush moet het geweest zijn bij de ontmoeting met de versterkingen en wat daarop ook maar mag volgen.

De spanning loopt in het verhaal nu onderhand ook zo hoog op dat het wel erg lastig gaat worden een week op het vervolg te wachten :)

Door Tweakers user HKLM_, maandag 12 november 2018 12:23

Is het al volgende week maandag? :P

Door Tweakers user SuperKneus, maandag 12 november 2018 12:53

Ik ben vandaag pas begonnen met de serie maar wow dit is weer genieten. Ik ben zeer benieuwd waar dit heen gaat.

Door Tweakers user ranjo, maandag 12 november 2018 13:19

Jogai schreef op maandag 12 november 2018 @ 12:04:
_/-\o_
Is dit al op netflix of amazon prime? Oh nee, een exclusive voor Disney+ zeker? Even geduld dan maar..
Precies dit! dit zou echt filmmateriaal waard zijn.

Door Tweakers user masauri, maandag 12 november 2018 15:36

Zalig om te lezen weer , ik snap niet dat er scenaristen bestaan met deze waargebeurde verhalen :p

Door Tweakers user dakong, maandag 12 november 2018 15:59

Fantastisch geschreven, je zou er zo een boek of film van kunnen maken. :P

[Reactie gewijzigd op maandag 12 november 2018 16:00]


Door Tweakers user tinusbalpol, maandag 12 november 2018 16:35

Niet weer zo'n cliffhanger!!!! The suspense is killing me. |:( |:( _/-\o_ _/-\o_

Door Tweakers user KnoxNL, maandag 12 november 2018 16:59

Kaaaaaaaaaaaaaak wat kort!!!! :( :( :(

Weekje wachten dan maar weer :+ :+

Door Tweakers user ybos, maandag 12 november 2018 17:10

Sommige mensen hebben altijd geluk. Jij lijkt meer een soort van probleemmagneet :P

Superspannend, benieuwd naar het vervolg!

Door Tweakers user Irtimid, maandag 12 november 2018 18:28

Wow geweldig weer Chief. Het gedeelte over de financiële handel en wandel vond ik soms wat moeilijk te volgen, maar hey Uncle John !
Bedankt weer en ik kan ook niet wachten tot het volgende deel (misschien wordt het tijd om naast de befaamde CBM ook een CBFriday in te lassen ? ;) ).


Door Tweakers user Mad-Monkey, maandag 12 november 2018 20:34

@ybos, Chief heeft zo lijkt het inderdaad de Chinese "zegen" over zich, may you live in interesting times indeed.

Door Tweakers user Silvos, dinsdag 13 november 2018 02:07

Wat een brilliante serie weer Chief.

Weet je, Cliffhangers dat is iets voor mutlinationals, die moeten daar geld aan verdienen. Ik weet zeker dat zo'n geweldig schrijver als Chief dat niet nodig heeft. Wellicht kun je gewoon alles in 1x posten, of elke dag een blog, of op zijn minst een wekelijks blog zonder tergend spannend einde O-) O-)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 november 2018 02:09]


Door Tweakers user Chief, dinsdag 13 november 2018 03:29

Zoooo, de Uncles worden genoemd en het "explodeert" aan reacties op de blog. Stelletje relnichten zijn jullie ook he ;)
bvsteyn schreef op maandag 12 november 2018 @ 06:31:
Wauw..weer een cliffhanger! Zit hier op het puntje van mijn stoel en kan niet wachten tot het volgende deel! _/-\o_
En toch vraag ik om een beetje geduld!
Snuffel schreef op maandag 12 november 2018 @ 07:30:
Damn Chief... wow....
Ben er stil van...

En wat mag jij (en ook je medewerkers lijkt me) je gelukkig prijzen dat je Uncle John kent.
Ben zo benieuwd hoe dit afloopt!
Ik heb Snuffel stil gekregen!!! Of ik mij gelukkig mag prijzen, dan moet zich nog uitwijzen ;)
Curva schreef op maandag 12 november 2018 @ 08:35:
Pfff, wat een spanning. En wat een beangstigende situatie. Van een normale day job naar een scene in een maffia film :+
Ik trek het blijkbaar aan......
Jantje2000 schreef op maandag 12 november 2018 @ 09:26:
Geweldig geschreven!
Ben nu eigenlijk wel heel benieuwd hoe het afloopt!
blijf de blog volgen zou ik zeggen!
LankHoar schreef op maandag 12 november 2018 @ 09:41:
Chief, waarom doe je ons dit aan? Nu moeten we wéér een week wachten terwijl het super spannend is, aargh! :+

Spoiler alert: ondanks dat er eventueel wapens in het spel komen, zal Chief het overleven (getuige deze blogposts).
Nou, omdat ik het je KAN aandoen :D
No spoilers pls!! ;)
Flimovic schreef op maandag 12 november 2018 @ 09:59:
Dayum! Actie actie actie! Tof verhaal weer Chief! Wederom jongensboekmateriaal! Keep 'em coming! oOo
Will do Flimovic!
:D
Heyman schreef op maandag 12 november 2018 @ 10:24:
Potverdorie Chief! Kan je het allemaal nog spannender maken? Komt er al een boek uit met al je verhalen? en zet je ook handtekening?

Ik blijf je blog volgen en maak er morgen gerust een CBT van :) haha
Ik zit serieus te overwegen om ooit een boek te schrijven. Wellicht een combinatie van fictie/non-fictie. Idk!
CBT is wel ERG optimistisch :)
Jogai schreef op maandag 12 november 2018 @ 12:04:
_/-\o_
Is dit al op netflix of amazon prime? Oh nee, een exclusive voor Disney+ zeker? Even geduld dan maar..
Geen van hen hebben contact met mij opgenomen maar dat kan gewoon via Tweakers :D
Technomania schreef op maandag 12 november 2018 @ 12:06:
Wow, deze blog in 1 adem uitgelezen. Zonde van mijn sigaretje dat is opgebrand zonder er aan te lurken. maar, het was de moeite waard.

Vergeet James Bond, Uncle John overruled hem gewoon..

(mag ik mij vereerd voelen dat de term CBM nog steeds gebruikt wordt :) )
Natuurlijk mag dat, jij bent met CBM begonnen! :)
Ghanghis schreef op maandag 12 november 2018 @ 12:17:
Wow Chief, Wat een adrenaline rush moet het geweest zijn bij de ontmoeting met de versterkingen en wat daarop ook maar mag volgen.

De spanning loopt in het verhaal nu onderhand ook zo hoog op dat het wel erg lastig gaat worden een week op het vervolg te wachten :)
En toch vraag ik om een klein beetje geduld :)
HKLM_ schreef op maandag 12 november 2018 @ 12:23:
Is het al volgende week maandag? :P
Nee :)
ranjo schreef op maandag 12 november 2018 @ 13:19:
[...]


Precies dit! dit zou echt filmmateriaal waard zijn.
Nogmaals, geinteresseerden kunnen via Tweakers contact met mij opnemen, het liefst met een blanco cheque :)
SuperKneus schreef op maandag 12 november 2018 @ 12:53:
Ik ben vandaag pas begonnen met de serie maar wow dit is weer genieten. Ik ben zeer benieuwd waar dit heen gaat.
Dan heb je lekker een paar blogs achter elkaar kunnen lezen :)
masauri schreef op maandag 12 november 2018 @ 15:36:
Zalig om te lezen weer , ik snap niet dat er scenaristen bestaan met deze waargebeurde verhalen :p
Tjah, zij gebruiken vast ook eigen ervaringen in hun scripts :)
dakong schreef op maandag 12 november 2018 @ 15:59:
Fantastisch geschreven, je zou er zo een boek of film van kunnen maken. :P
Gaat misschien ooit gebeuren!
tinusbalpol schreef op maandag 12 november 2018 @ 16:35:
Niet weer zo'n cliffhanger!!!! The suspense is killing me. |:( |:( _/-\o_ _/-\o_
Don't die on me!! Ik zou geen lezertje willen missen!!
KnoxNL schreef op maandag 12 november 2018 @ 16:59:
Kaaaaaaaaaaaaaak wat kort!!!! :( :( :(

Weekje wachten dan maar weer :+ :+
Idd, nog maar 6 dagen (at a minimum)
ybos schreef op maandag 12 november 2018 @ 17:10:
Sommige mensen hebben altijd geluk. Jij lijkt meer een soort van probleemmagneet :P

Superspannend, benieuwd naar het vervolg!
Ja joh, ik zou zeggen: blijf uit mijn buurt!!! :D
Irtimid schreef op maandag 12 november 2018 @ 18:28:
Wow geweldig weer Chief. Het gedeelte over de financiële handel en wandel vond ik soms wat moeilijk te volgen, maar hey Uncle John !
Bedankt weer en ik kan ook niet wachten tot het volgende deel (misschien wordt het tijd om naast de befaamde CBM ook een CBFriday in te lassen ? ;) ).
Ik kan me voorstellen dat het soms lastig volgen was. Zullen we het gewoon bij CBM houden? Dat is voor mij al lastig genoeg! :D
Wasn't me!
Mad-Monkey schreef op maandag 12 november 2018 @ 20:34:
@ybos, Chief heeft zo lijkt het inderdaad de Chinese "zegen" over zich, may you live in interesting times indeed.
Interesting for sure!!
Silvos schreef op dinsdag 13 november 2018 @ 02:07:
Wat een brilliante serie weer Chief.

Weet je, Cliffhangers dat is iets voor mutlinationals, die moeten daar geld aan verdienen. Ik weet zeker dat zo'n geweldig schrijver als Chief dat niet nodig heeft. Wellicht kun je gewoon alles in 1x posten, of elke dag een blog, of op zijn minst een wekelijks blog zonder tergend spannend einde O-) O-)
Dank je Silvos. Ik zou mezelf nooit een briljante schrijver noemen en ik neem de artistieke vrijheid om jullie lezertjes een beetje aan het lijntje te houden, anders komen jullie niet meer terug..... :)

Door Tweakers user JT, dinsdag 13 november 2018 08:11

Wow. Je overtreft jezelf.

Door Tweakers user Kliko, dinsdag 13 november 2018 08:55

Best chiefhanger so far, Chief.
Ik weet niet of ik dit nou stom of leuk moet vinden. ;)

Wanneer is het weer maandag?!?!

Door Tweakers user MrSparkels, dinsdag 13 november 2018 09:06

E=MC2

Balen dat tijdreizen een beetje onmogelijk is .... met zo'n verhaal ben je wel bereid om 6 dagen over te slaan.

Keep up to good work Chief....

|:( Nog zeker 399600 sec voordat de maandag begint |:(

Door Tweakers user wizai, dinsdag 13 november 2018 12:40

Wat een gave blog weer Chief, dit belooft wat!!

Op naar volgende week :*)

Door Tweakers user xscept, dinsdag 13 november 2018 16:06

Aaaah wat een blog weer! Een van de, zo niet dé, spannendste cliffhangers tot nu toe. Zoals anderen zeggen breng een boek uit! Ik zou het in een ruk uitlezen!

Ik kan niet wachten tot volgende week.

Door Tweakers user rvdvelden, dinsdag 13 november 2018 20:47

Terechte winnaar van de Tweakblog van de Maand, ik kan niet wachten op het vervolg. :-)

Door Tweakers user Chief, woensdag 14 november 2018 01:46

Fijn om te horen!
Kliko schreef op dinsdag 13 november 2018 @ 08:55:
Best chiefhanger so far, Chief.
Ik weet niet of ik dit nou stom of leuk moet vinden. ;)

Wanneer is het weer maandag?!?!
Ghe! http://www.ishetalmaandag.nl/
MrSparkels schreef op dinsdag 13 november 2018 @ 09:06:
E=MC2

Balen dat tijdreizen een beetje onmogelijk is .... met zo'n verhaal ben je wel bereid om 6 dagen over te slaan.

Keep up to good work Chief....

|:( Nog zeker 399600 sec voordat de maandag begint |:(
Thx Mr.Sparkels! Ik zou geen 6 dagen van je leven opgeven voor een simpel blogje tenzij je ook weer terug kan in de tijd :)
wizai schreef op dinsdag 13 november 2018 @ 12:40:
Wat een gave blog weer Chief, dit belooft wat!!

Op naar volgende week :*)
thx Wizai!
xscept schreef op dinsdag 13 november 2018 @ 16:06:
Aaaah wat een blog weer! Een van de, zo niet dé, spannendste cliffhangers tot nu toe. Zoals anderen zeggen breng een boek uit! Ik zou het in een ruk uitlezen!

Ik kan niet wachten tot volgende week.
Thx! Nog even geduld aub!
rvdvelden schreef op dinsdag 13 november 2018 @ 20:47:
Terechte winnaar van de Tweakblog van de Maand, ik kan niet wachten op het vervolg. :-)
Ah, dank je! Ik zie dat ik inmiddels ook weer een nominatie van LankHoar te pakken heb voor november :P

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.