To the moon! (Part 5)

Door Chief op woensdag 7 november 2018 07:40 - Reacties (25)
Categorie: Werk, Views: 2.750

RichieRich beweert bij hoog en laag dat hij vanaf het begin heel duidelijk is: hij wil onder geen beding dat zijn aandelenbelang onder de 51% valt tenzij het om een exit gaat en daar is op dit moment geen sprake van. Mark op zijn beurt beweert net zo stellig dat hij nooit van deze voorwaarde heeft gehoord en dat het ook niet in de aandeelhoudersovereenkomst staat. Tegen mij geeft Mark wel toe dat RichieRich dat destijds misschien wel genoemd had en dat hij het wellicht vergeten was….

Wie er ook gelijk heeft, feit is dat we in een onmogelijke situatie waren belandt: geen extra kapitaal. Geen extra kapitaal betekent geen verzekeringslicentie of overname en hoe langer deze situatie zou duren, hoe langer we geld blijven verbranden. Met de cashflow problemen bij Venture was het zelfs onzeker of we de rekeningen van deze maand zouden kunnen betalen.

Het mailverkeer tussen Mark en Venture ging vrolijk verder toen Mark weer onverrichter zake in Bangkok was teruggekeerd. De emails vlogen elkaar in een rap tempo op en per email werd de toon onvriendelijker tot er zelfs wederzijds dreigingen werden gebruikt. Ik waarschuwde Mark dat hij niet meer via emails moest communiceren hierover, het deed zeer klaarblijkelijk meer kwaad dan goed. Of het door zijn trots of zijn wanhoop kwam weet ik niet maar Mark maakte een kapitale fout: hij verstuurde een email naar alle belangrijke partners van Venture, inclusief Tencent in China en SoftBank in Japan, waarin hij RichieRich als een irrationale en onbetrouwbare partner omschreef.

Ik kreeg de mail pas nadat Mark deze verstuurd was en je hoeft geen Einstein te zijn om te begrijpen dat dit gewoon dom was. Hoe je het ook met elkaar oneens bent, je gaat geen vuile was ophangen bij buren die er niets mee te maken hebben en zeker niet met uitspraken die je niet eens op papier kan bewijzen. Voordat ik Mark te pakken kon krijgen op zijn mobiel kwam al het antwoord van RichieRich die fijntjes zijn mening gaf. Op niet misstaande wijze gaf hij zijn mening en dat niet alleen, hij deelde gelijk mede dat Mark CEO af was en dat hij zelf per direct de leiding over zou nemen en dat de rest van het management team van DreamHolding, waaronder ik, per direct op non-actief waren gesteld. Zo, daar konden we het mee doen.

Het was moeilijk rustig te blijven gezien al deze ontwikkelingen. Ik kreeg het nog voor elkaar om RichieRich persoonlijk te spreken toen hij eenmaal in Bangkok was maar hij was geenszins van plan om zijn mening te herzien. De email van Mark had dusdanige impact dat RichieRich nu nog bezig was met het herstellen van de relaties met haar partners en was, ook wel logischerwijs, laaiend. Na dit gesprek had ik voor het eerst het idee dat de toekomst van DreamHolding serieus in gevaar was. Daarop besloot ik dat het tijd werd om onze werknemers in te lichten over de laatste ontwikkelingen.

Tijdens een townhall probeerde ik de groep zo goed en kwaad mogelijk in te lichten over het feit dat het management team op non-actief was gesteld. Om de reden waarom draaide ik een beetje heen om Mark een beetje te beschermen. Mark voelde zich toch al niet op zijn gemak, gezien zijn geslagen houding tijdens de townhall. Ik besefte terdege dat we het risico namen dat enkelen er de brui aan zouden geven maar dat vond ik minder belangrijk dan open kaart te spelen. Daarbij kwam ook nog dat er een kans bestond dat wij de salarissen niet konden betalen door de cashflow problemen bij Venture. Ik wilde iedereen daarom zoveel mogelijk tijd geven om zichzelf opties te verschaffen. Verschillende collega’s meldden zich bij mij dat ze de eerlijkheid waardeerden maar zagen de noodzaak om actief op te zoek te gaan naar een nieuwe baan, just in case shit happens. Dat begreep ik volledig en ik moedigde het ook actief aan. De sfeer die dag was natuurlijk behoorlijk bedrukt.

Die avond gebeurde echter het ondenkbare. Het was rond acht ’s avonds toen ik net terug was op mijn hotelkamer in Bangkok. Ik kreeg een aantal Whatsapp berichten binnen van één van onze medewerkers: er waren een aantal onbekende mannen binnengedrongen die Dave, onze CTO, op een intimiderende manier de admin log in details probeerden te ontfutselen. Hij kon mij niet bellen want hij was ook nog op kantoor en stuurde mij stiekem berichten. Twee mannen hadden zich voor de deur geposteerd en niemand mocht erin of eruit. Ik vroeg hem kalm te blijven en vooral mee te werken maar er brak een lichte paniek in mij uit.

Snel belde ik Mark en ook bij hem hoorde ik paniek in zijn stem. Waarschijnlijk wilde RichieRich voorkomen dat wij alle programmeercode en ontwerpen zouden kopiëren om op die manier een doorstart te maken. Dat kon mij op dat moment geen bal interesseren, de veiligheid van onze collega’s was het allerbelangrijkste. Politie bellen was het eerste wat in mij opkwam maar Mark zei dat het weinig zin had in Bangkok: RichieRich en zijn vrouw hadden goede connecties binnen de politie die waarschijnlijk niet of op z’n hoogst zeer laat van zich zouden laten horen. Ik had geen persoonlijke ervaring met de Thaise politie maar ik geloofde Mark op zijn woord. Op dat moment kon ik maar één persoon bedenken die ons misschien kon helpen: Uncle John.

Volgende: To the moon! (Part 6) 12-11 To the moon! (Part 6)
Volgende: To the moon! (Part 4) 29-10 To the moon! (Part 4)

Reacties


Door Tweakers user Snuffel, woensdag 7 november 2018 07:55

OMG!!!! Uncle John komt in het verhaal!!!
Hoe doettie het???!!!

Jeezus Chief, wat een verhaal. En dan te bedenken dat je je baan hebt opgegeven voor.. ja, voor wat eigenlijk? Een spannend jongens avontuur? Een hoop ellende? Een hoop onzekerheid en veel stress?
Maar man, wat heb jij een tijd achter de rug, niet te geloven. En wat gaaf dat je dit allemaal met ons deelt, echt super tof.

Kan niet wachten tot de volgende update :)

Door Tweakers user Viper_4111, woensdag 7 november 2018 08:47

OMG Wtf dit is een cliff-hanger. Hoe komt je toch iedere keer in deze situaties terecht!

Ik hoop echt voor je dat het uiteindelijk allemaal weer met een sisser afloop maar wow, het einde had ik even niet aan zien komen. Chapeau.

Door Tweakers user HKLM_, woensdag 7 november 2018 09:26

Mooi verhaal!!!!!

Door Tweakers user LAD93, woensdag 7 november 2018 09:40

Hahaha, ik las dit stuk weer met de gepaste interesse, tot aan de laatste zin... Toen kon ik mijn glimlach niet meer onderdrukken. Benieuwd naar volgende keer!

Door Tweakers user Qwerty-273, woensdag 7 november 2018 09:50

De verhalen komen samen!

Door Tweakers user ranjo, woensdag 7 november 2018 10:20

Jemig! hoe kon het ook anders. Geweldige cliff-hanger Chief!

Door Tweakers user LankHoar, woensdag 7 november 2018 10:23

Maar goed dat dit niet op maandag gepost was; nu hoeven we (hopelijk) slechts 5 dagen te wachten tot deze enorme cliff-hanger ontrafelt word!! :D

Man man, het lijkt echt wel net een film hoor! En dan hebben we het nog niet eens over die vreemde boekingen gehad... Wanneer zou die ontrafeling komen? :)
Op niet misstaande wijze gaf hij zijn mening en dat niet alleen, hij deelde gelijk mede dat Mark CEO af en dat hij zelf per direct de leiding over zou nemen en dat de rest van het management team van DreamHolding, waaronder ik per direct op non-actief waren gesteld.
CEO af was? En een komma tussen ik en per.
hij verstuurde een email naar alle belangrijke partners van Venture, inclusief Tenscent in China en SoftBank in Japan, waarin hij RichieRich als een irrationale en onbetrouwbare partner omschreef.
Tencent.

[Reactie gewijzigd op woensdag 7 november 2018 20:21]


Door Tweakers user Technomania ®, woensdag 7 november 2018 10:30

Prachtige Chiefhanger weer.

Uncle John pint het benodigde bedrag waarschijnlijk.

Je houdt het weer spannend. Tot de volgende update!

Door Tweakers user Rincewind, woensdag 7 november 2018 11:47

De Uncle's zijn er zelf bij gehaald! Connectie's hebben kan dus blijkbaar zeer handig zijn ;) Nu potjandorie weer een week wachten op het volgende deel. _/-\o_

Door Tweakers user Ghanghis, woensdag 7 november 2018 13:10

Ha Chief, geen maandag maar niks niet minder.

Lees afgelopen weken weer met veel plezier de blogs, thnx voor de energie die je hier weer insteekt en de frequentie waarop ze uitkomen.

En nu afsluitende met Uncle John, dit laait bij mij toch per direct weer een boel nieuwsgierigheid en enthousiasme op voor het volgende deel. En volgens mij geld dat niet enkel voor mij :)

Door Tweakers user Kroga, woensdag 7 november 2018 16:19

He Chief, het leest elke keer zo fantastisch weg, kan hier werkelijk helemaal van genieten.
Kreeg stiekem zelfs kippevel van die cliffhanger, die had ik helemaal niet zien aankomen.
Kan niet wachten op het volgende deel.

Door Tweakers user ybos, woensdag 7 november 2018 19:47

Tegenwoordig zelf wat drukker dus regelmatig halverwege de week denk ik "verrek, zou er nog een Chiefje zijn" :?

Die laatste zin, man wat schrijf je heerlijk en weet je de eindes juist te timen! Laatste zin zorgde ervoor dat de blog eindigde met een glimlach! Benieuwd naar het vervolg!

Door Tweakers user Chief, donderdag 8 november 2018 00:59

Snuffel schreef op woensdag 7 november 2018 @ 07:55:
OMG!!!! Uncle John komt in het verhaal!!!
Hoe doettie het???!!!

Jeezus Chief, wat een verhaal. En dan te bedenken dat je je baan hebt opgegeven voor.. ja, voor wat eigenlijk? Een spannend jongens avontuur? Een hoop ellende? Een hoop onzekerheid en veel stress?
Maar man, wat heb jij een tijd achter de rug, niet te geloven. En wat gaaf dat je dit allemaal met ons deelt, echt super tof.

Kan niet wachten tot de volgende update :)
Wellicht tijd voor mij om achter de geraniums te gaan zitten..... :)
Thx! :)
LAD93 schreef op woensdag 7 november 2018 @ 09:40:
Hahaha, ik las dit stuk weer met de gepaste interesse, tot aan de laatste zin... Toen kon ik mijn glimlach niet meer onderdrukken. Benieuwd naar volgende keer!
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd :)
Idd!
ranjo schreef op woensdag 7 november 2018 @ 10:20:
Jemig! hoe kon het ook anders. Geweldige cliff-hanger Chief!
Anders kom je niet meer kijken he :)
LankHoar schreef op woensdag 7 november 2018 @ 10:23:
Maar goed dat dit niet op maandag gepost was; nu hoeven we (hopelijk) slechts 5 dagen te wachten tot deze enorme cliff-hanger ontrafelt word!! :D

Man man, het lijkt echt wel net een film hoor! En dan hebben we het nog niet eens over die vreemde boekingen gehad... Wanneer zou die ontrafeling komen? :)


[...]


CEO af was? En een komma tussen ik en per.


[...]


Tencent.
We doen ons best LankHoar. Bedankt voor het checken en: aangepast!
Technomania schreef op woensdag 7 november 2018 @ 10:30:
Prachtige Chiefhanger weer.

Uncle John pint het benodigde bedrag waarschijnlijk.

Je houdt het weer spannend. Tot de volgende update!
De man is wel rijk maar niet gek G!
Rincewind schreef op woensdag 7 november 2018 @ 11:47:
De Uncle's zijn er zelf bij gehaald! Connectie's hebben kan dus blijkbaar zeer handig zijn ;) Nu potjandorie weer een week wachten op het volgende deel. _/-\o_
Nog even geduld aub!
Ghanghis schreef op woensdag 7 november 2018 @ 13:10:
Ha Chief, geen maandag maar niks niet minder.

Lees afgelopen weken weer met veel plezier de blogs, thnx voor de energie die je hier weer insteekt en de frequentie waarop ze uitkomen.

En nu afsluitende met Uncle John, dit laait bij mij toch per direct weer een boel nieuwsgierigheid en enthousiasme op voor het volgende deel. En volgens mij geld dat niet enkel voor mij :)
Heel graag gedaan Ghanghis!
Kroga schreef op woensdag 7 november 2018 @ 16:19:
He Chief, het leest elke keer zo fantastisch weg, kan hier werkelijk helemaal van genieten.
Kreeg stiekem zelfs kippevel van die cliffhanger, die had ik helemaal niet zien aankomen.
Kan niet wachten op het volgende deel.
Fijn om te horen!
ybos schreef op woensdag 7 november 2018 @ 19:47:
Tegenwoordig zelf wat drukker dus regelmatig halverwege de week denk ik "verrek, zou er nog een Chiefje zijn" :?

Die laatste zin, man wat schrijf je heerlijk en weet je de eindes juist te timen! Laatste zin zorgde ervoor dat de blog eindigde met een glimlach! Benieuwd naar het vervolg!
Dank je ybos!! Stay tuned!

Door Tweakers user Curva, donderdag 8 november 2018 08:06

Die laatste zin }>

Ik ben zeeeer benieuwd naar het vervolg! Maar je maakt wat mee zeg, achteraf zijn het geweldige verhalen. Maar op het moment zelf lijkt mij het vrij vervelend..

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 november 2018 08:06]


Door Tweakers user Mad-Monkey, donderdag 8 november 2018 10:15

cliffhanger. Dat is gemeen! verder sluit ik me aan bij ybos, ik kome er vaak niet eens op een maandag aan toe om je blog te lezen (komt deze week dus goed uit) maar ik heb altijd wel een moment dat je blog me ineens te binnen schiet in de trant van snel even kijken.

Door Tweakers user Deurges, donderdag 8 november 2018 14:06

Nu moet ik toch even terug lezen wie Uncle John nog eens was hahah geweldig verhaal iig!

Door Tweakers user walteij, donderdag 8 november 2018 14:52

Geen slimme acties van Mark en een erg assertieve RitchieRich die een takeover probeert uit te voeren, om uiteindelijk met een klassieke chiefhanger te eindigen, de Uncles komen terug!!!!

Weet je zeker dat je niet stiekem een aantal scripts aan het schrijven bent voor een nieuwe serie films?
Deel 1: The Chief and the Uncles
Deel 2: The Chief and the dollars
Deel 3: ........

:)

Door Tweakers user Flimovic, donderdag 8 november 2018 16:59

Tof verhaal weer! Begint eindelijk beetje vaart in te komen. Benieuwd naar het vervolg! Er zit in ieder geval een mega Chief-hanger in oOo

Door Tweakers user Kraay89, donderdag 8 november 2018 17:14

Applaus! Wat een wending!

Door Tweakers user JT, vrijdag 9 november 2018 00:44

UNCLES!!!!!!!!!!1111234

Door Tweakers user Chief, vrijdag 9 november 2018 01:22

Curva schreef op donderdag 8 november 2018 @ 08:06:
Die laatste zin }>

Ik ben zeeeer benieuwd naar het vervolg! Maar je maakt wat mee zeg, achteraf zijn het geweldige verhalen. Maar op het moment zelf lijkt mij het vrij vervelend..
Ik weet nog niet eens of dit zelfs achteraf bezien een geweldig verhaal is..... :)
Mad-Monkey schreef op donderdag 8 november 2018 @ 10:15:
cliffhanger. Dat is gemeen! verder sluit ik me aan bij ybos, ik kome er vaak niet eens op een maandag aan toe om je blog te lezen (komt deze week dus goed uit) maar ik heb altijd wel een moment dat je blog me ineens te binnen schiet in de trant van snel even kijken.
Yes, I am pure evil :D
Deurges schreef op donderdag 8 november 2018 @ 14:06:
Nu moet ik toch even terug lezen wie Uncle John nog eens was hahah geweldig verhaal iig!
Mag ik je "The Good, the Bad and the Condemned" aanbevelen? :)
walteij schreef op donderdag 8 november 2018 @ 14:52:
Geen slimme acties van Mark en een erg assertieve RitchieRich die een takeover probeert uit te voeren, om uiteindelijk met een klassieke chiefhanger te eindigen, de Uncles komen terug!!!!

Weet je zeker dat je niet stiekem een aantal scripts aan het schrijven bent voor een nieuwe serie films?
Deel 1: The Chief and the Uncles
Deel 2: The Chief and the dollars
Deel 3: ........

:)
Ik heb geen ervaring met scripts schrijven maar iets zegt me dat het verschil aanzienlijk is met het posten van een paar blogjes ;)
Ik heb wel de ambitie om ooit een boek te schijven!
Flimovic schreef op donderdag 8 november 2018 @ 16:59:
Tof verhaal weer! Begint eindelijk beetje vaart in te komen. Benieuwd naar het vervolg! Er zit in ieder geval een mega Chief-hanger in oOo
Oh ja hoor, tempo ligt te laag voor onze hooggewaardeerde Flimovic ;)
*buigt in dank*
KLOPT!!!!!!!!1111234

Door Tweakers user koesie, vrijdag 9 november 2018 08:26

wow wat een cliffhanger !

Door Tweakers user Kliko, vrijdag 9 november 2018 14:44

3 woorden: Ho Ly Fuck!!!!!!111!!!one!!1 :o

Door Tweakers user Xepos, zondag 11 november 2018 21:33

Wow! Chief! Wow!
Toen ik de laatste zin las kwam er zo'n gigantische glimlach op mijn gezicht.

Geweldig, hoe je altijd zo'n einde kan schrijven.

Door Tweakers user Chief, maandag 12 november 2018 02:53

Niet slecht he? :)
Kliko schreef op vrijdag 9 november 2018 @ 14:44:
3 woorden: Ho Ly Fuck!!!!!!111!!!one!!1 :o
:D
Xepos schreef op zondag 11 november 2018 @ 21:33:
Wow! Chief! Wow!
Toen ik de laatste zin las kwam er zo'n gigantische glimlach op mijn gezicht.

Geweldig, hoe je altijd zo'n einde kan schrijven.
Thanks Xepos!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.