To the moon!

Door Chief op vrijdag 5 oktober 2018 11:31 - Reacties (25)
Categorie: -, Views: 5.920

Gisteravond was een sporadische avond dat ik vroeg thuis was en dus zat ik na het avondeten zowaar in één van onze comfortabele recliners met mijn neus in een VI. Voor de niet-voetballiefhebbers, dat is de afkorting van het weekblad Voetbal International dat wekelijks ook hier in Singapore op de deurmat valt. Vanuit deze comfortabele positie waar ik languit op de stoel lag hoorde ik hoe het begin van een kleine wereldoorlog tussen mijn kroost zich ontspon. Ongetwijfeld de zoveelste van vandaag.

“Gor gor share!” hoor ik de Miss tegen haar broer roepen die veelzeggend zwijgt. Terwijl ik het tijdschrift langzaam onder ooghoogte laat zakken om getuige te zijn van het eerste vuurwerk zie ik de jongste van ons gezin al dreigende stappen maken richting de stamhouder van onze familie. Ondanks het verschil in lengte en gewicht weet ik dat de Miss op geen enkele manier onder de indruk is van haar broer en dus grijpt ze met haar knuisjes in het boek die Junior nu krampachtig vasthoudt.

Ik heb geen enkele intentie om wat voor vorm van diplomatie dan ook uit te oefenen in deze situatie, ook niet als de Miss het op een gillen zet. Boven dat gegil hoor ik de stem van de Mrs: “Ach, geef haar even dat boekje jongen, ze is nog zo klein”. Na het horen van de interventie van de moeder des huizes spring ik op. “Aha!” roep ik. “Size DOES matter!” roep ik nog luider. De kinderen zijn hier van zo stomverbaasd dat ze het boekje wat ze zojuist nog allebei zo passioneel vasthielden op de grond laten vallen. Ongewild heb ik de explosieve situatie geneutraliseerd. Deze keer dan.

Deze situaties, wellicht met uitzondering van de laatste paragraaf, zullen de meeste ouders onder ons wel bekend voorkomen. Helaas ontstaan dit soort situaties ook onder volwassen, waar twee partijen krampachtig aan iets vasthouden maar dan niet zo makkelijk op te lossen valt. Afijn, laat ik niet op de dingen vooruitlopen. Dan is de blog wel heeeeeel snel afgelopen terwijl ik eindelijk de tijd heb om deze leuke hobby uit te oefenen.

Zoals sommigen van jullie zich misschien herinneren ben ik van de zomer van de zekerheid van een Fortune 500 onderneming overgestapt naar de onzekerheid een startup wat zich bezighoudt met verzekeringen. Laat ik even wat meer vertellen over deze startup die ik voor het gemak DreamHolding noem. Deze DreamHolding, de naam zegt het al, is een holding maatschappij waarbij standplaats Hong Kong is. Onder deze DreamHolding bevinden zich twee werkmaatschappijen, één in Bangkok (DreamThailand) en één in Singapore (DreamSingapore). In Bangkok zit het hele tech team, voornamelijk developers, met enkele medewerkers ter ondersteuning van het reilen en zeilen van de onderneming. In totaal zitten daar ruim twintig medewerkers. Het kantoor heeft 5 personen in dienst, inclusief mijzelf. Op papier ben ik de CFO van alle drie de maatschappijen maar in de praktijk is dat niets meer dan een manusje van alles. Heerlijk.

De holding heeft twee aandeelhouders waarvan de minderheidsaandeelhouder (25%) de kennis inbrengt en de meerderheidsaandeelhouder (75%, duh) het kapitaal. De minderheidsaandeelhouder is de CEO en tevens een goede vriend, Mark, die mij heeft overgehaald om deel uit te maken van DreamHolding. De andere aandeelhouder is een venture capitalist dat een notering heeft op de Canadeze beurs en een marktwaarde heeft van ongeveer CAD$500 miljoen en voor het gemak noem ik deze gewoon Venture.

Venture wordt feitelijk gerund door één persoon en laat ik hem RichieRich noemen. RichieRich is van oorsprong een Amerikaan die zich in Bangkok heeft gevestigd maar natuurlijk veelvuldig op reis is. Zijn pseudoniem heb ik niet willekeurig gekozen: die man is een fortuin waard. Zijn eerste zak goud heeft hij enkele decennia geleden in de financiële wereld vergaard en sindsdien is hij voor zichzelf begonnen. De zak goud is gaan rollen en die ene zak veranderde in de loop der jaren in meerdere zakken goud.

RichieRich heeft namens Venture enkele miljoenen in DreamHolding geïnvesteerd maar houdt zich daarbuiten afzijdig buiten de formele aandeelhoudersvergadering die eens per kwartaal plaatsvinden. Tussendoor wordt hij door mijn vriend Mark op de hoogte gehouden. Ik heb RichieRich enkele keren ontmoet en je zou niet snel doorhebben dat je te maken hebt met een multimiljonair, zeker niet als je naar zijn uiterlijk kijkt: slecht geschoren en zich het liefst voortbewegend in een doodnormale spijkerbroek, t-shirt en sneakers. Zijn vrouw daarentegen is van een compleet andere orde, onder andere door de vele juwelen die ze altijd leek te dragen als ik haar zag. Deze dame is een Thaise en niet zomaar eentje. Eentje van een rijke familie en die banden heeft met officiële functionarissen en de minder legale organisaties die in Bangkok de dienst uitmaken.

Met zulke mensen die achter je staan zou niets ons in de weg staan om van deze startup een doorslaand succes te maken. Een zo goed als gegarandeerde “ticket to the moon!” Toch?

Volgende: To the moon! (Part 2) 15-10 To the moon! (Part 2)
Volgende: Op een nacht 07-'18 Op een nacht

Reacties


Door Tweakers user Snuffel, vrijdag 5 oktober 2018 11:47

He's back! Eindelijk!
Nu snel even lezen wat er allemaal staat ;)

Door Tweakers user hanssen, vrijdag 5 oktober 2018 13:42

Welkom terug, Elke maandag toch maar enkele keren de bloglijst nakijken of je niets nieuws had gepost!

Door Tweakers user Snuffel, vrijdag 5 oktober 2018 13:46

Klinkt als: hier komen meerdere delen van!
Kijk er weer naar uit @Chief :)

Door Tweakers user Hiawatta, vrijdag 5 oktober 2018 14:34

Mooie Cliffhanger en eindelijk weer een blog, we gaan deze weer volgen!

Door Tweakers user sypie, vrijdag 5 oktober 2018 18:21

To the moon... Kreeg meteen een déjà vù van de Telegram groepen van enkele crypte's.

Ben wel benieuwd wat je nu weer allemaal gaat beleven. Was je Uncle's verhaal al klaar?

Door Tweakers user Rincewind, zaterdag 6 oktober 2018 08:28

Leuk! Ik zat al te hopen op een nieuwe van de Chief omdat het alweer zo lang geleden was. En nu ook weer meerdere 'hints' in de tekst naar vervolgafleveringen. Alleen als ik de toon goed begrijp komt er storm aan... :X

Door Tweakers user Technomania ®, zaterdag 6 oktober 2018 13:07

Hej. We hebben een nieuwe blogger? Ohnee het is onze vertrouwde Chief.

Goed om weer eens wat van je te lezen. Stuur je een kaartje als je op de maan bent?

Door Tweakers user jorrit91, zaterdag 6 oktober 2018 14:26

Wie is Chief, dat iedereen zo graag z'n adoratie uit wil spreken in de comments?

Door Tweakers user xscept, zaterdag 6 oktober 2018 14:42

jorrit91 schreef op zaterdag 6 oktober 2018 @ 14:26:
Wie is Chief, dat iedereen zo graag z'n adoratie uit wil spreken in de comments?
Chief schrijft al een tijdje hele goede blogs, net zoals deze weer een mooie blog is! Ik raad zeker aan om zijn vorige blogs te lezen.

Glad you’re back chief! Ik kijk altijd uit naar een van je blogs!

Door Tweakers user Snuffel, zaterdag 6 oktober 2018 17:16

jorrit91 schreef op zaterdag 6 oktober 2018 @ 14:26:
Wie is Chief, dat iedereen zo graag z'n adoratie uit wil spreken in de comments?
Doe je dat niet, dan komt Miss je opzoeken en die zorgt er dan wel voor dat je in het vervolg dit soort opmerking achterwege laat. En dat je, net zoals iedereen, je adoratie uitspreekt.

Mocht Miss onverhoopts niet kunnen, dan zal een van de Uncles die taak op zich nemen.
Voorwaar geen pretje...

Door Tweakers user ybos, zondag 7 oktober 2018 07:56

Hehe, hoeveel maandagen zijn we wel niet teleurgesteld :? ;)

Benieuwd naar het vervolg!

Door Tweakers user Viper_4111, zondag 7 oktober 2018 13:27

Thanks chief fijn dat je weer terug bent. Om niet te snel van stapel te lopen, zullen we afspreken dat er nu om de twee weken een blog komt? Dit kan dan langzaam opgehoogd worden naar een keer in de week.

Succes met je job ik hoop dat het allemaal een beetje wil lopen.

Door Tweakers user masauri, zondag 7 oktober 2018 15:36

Ik vind dat je je eigen inbreng in dreamholding wel zéér erg minimaliseert chief...

Door Tweakers user MichielK71, zondag 7 oktober 2018 18:46

Wat fijn om weer eens een blog van je te lezen Chief. Had afgelopen week bijna een DM naar je gestuurd om je te vragen hoe het met je gaat. Zo te zien heb je het erg druk gehad de laatste tijd.

Hopelijk heb je nu wat ruimte om wat vaker te bloggen. Als ik vragen mag, wat voor verzekeringen gaat het eigenlijk om?


Door Tweakers user Xepos, zondag 7 oktober 2018 21:54

Chief! Super dat je weer terug bent. Werd al een beetje ongerust.

Door Tweakers user Chief, maandag 8 oktober 2018 02:06

hanssen schreef op vrijdag 5 oktober 2018 @ 13:42:
Welkom terug, Elke maandag toch maar enkele keren de bloglijst nakijken of je niets nieuws had gepost!
Ah, dank voor het trouw controleren! :D
Snuffel schreef op vrijdag 5 oktober 2018 @ 13:46:
Klinkt als: hier komen meerdere delen van!
Kijk er weer naar uit @Chief :)
Serieus Snuffel, heb je er echt 1u59 over gedaan om dit stukje gebroddel te lezen? :D
Hiawatta schreef op vrijdag 5 oktober 2018 @ 14:34:
Mooie Cliffhanger en eindelijk weer een blog, we gaan deze weer volgen!
Top!
sypie schreef op vrijdag 5 oktober 2018 @ 18:21:
To the moon... Kreeg meteen een déjà vù van de Telegram groepen van enkele crypte's.

Ben wel benieuwd wat je nu weer allemaal gaat beleven. Was je Uncle's verhaal al klaar?
Crypto's..... breek me de bek niet open. Uncles verhaal is nog niet af!
Rincewind schreef op zaterdag 6 oktober 2018 @ 08:28:
Leuk! Ik zat al te hopen op een nieuwe van de Chief omdat het alweer zo lang geleden was. En nu ook weer meerdere 'hints' in de tekst naar vervolgafleveringen. Alleen als ik de toon goed begrijp komt er storm aan... :X
Storm, tsunami, what's in a name? :)
Technomania schreef op zaterdag 6 oktober 2018 @ 13:07:
Hej. We hebben een nieuwe blogger? Ohnee het is onze vertrouwde Chief.

Goed om weer eens wat van je te lezen. Stuur je een kaartje als je op de maan bent?
Zal ik doen G! Portokosten zijn uiteraard voor jou :)
jorrit91 schreef op zaterdag 6 oktober 2018 @ 14:26:
Wie is Chief, dat iedereen zo graag z'n adoratie uit wil spreken in de comments?
Wie ik ben? Klikkerdeklik: Chief's Random Thoughts: Introduction
xscept schreef op zaterdag 6 oktober 2018 @ 14:42:
[...]


Chief schrijft al een tijdje hele goede blogs, net zoals deze weer een mooie blog is! Ik raad zeker aan om zijn vorige blogs te lezen.

Glad you’re back chief! Ik kijk altijd uit naar een van je blogs!
Thanks xcept!
Snuffel schreef op zaterdag 6 oktober 2018 @ 17:16:
[...]


Doe je dat niet, dan komt Miss je opzoeken en die zorgt er dan wel voor dat je in het vervolg dit soort opmerking achterwege laat. En dat je, net zoals iedereen, je adoratie uitspreekt.

Mocht Miss onverhoopts niet kunnen, dan zal een van de Uncles die taak op zich nemen.
Voorwaar geen pretje...
Vergeet Junior niet, die zet zijn tandjes ook graag in het een en ander :D
ybos schreef op zondag 7 oktober 2018 @ 07:56:
Hehe, hoeveel maandagen zijn we wel niet teleurgesteld :? ;)

Benieuwd naar het vervolg!
Niet te veel mag ik hopen? :)
Viper_4111 schreef op zondag 7 oktober 2018 @ 13:27:
Thanks chief fijn dat je weer terug bent. Om niet te snel van stapel te lopen, zullen we afspreken dat er nu om de twee weken een blog komt? Dit kan dan langzaam opgehoogd worden naar een keer in de week.

Succes met je job ik hoop dat het allemaal een beetje wil lopen.
Geef ze een vinger en ze nemen je hele hand..... ;)
masauri schreef op zondag 7 oktober 2018 @ 15:36:
Ik vind dat je je eigen inbreng in dreamholding wel zéér erg minimaliseert chief...
Ach, veel meer was het ook niet masauri! :)
MichielK71 schreef op zondag 7 oktober 2018 @ 18:46:
Wat fijn om weer eens een blog van je te lezen Chief. Had afgelopen week bijna een DM naar je gestuurd om je te vragen hoe het met je gaat. Zo te zien heb je het erg druk gehad de laatste tijd.

Hopelijk heb je nu wat ruimte om wat vaker te bloggen. Als ik vragen mag, wat voor verzekeringen gaat het eigenlijk om?
Ah, DM sturen mag altijd, je zou de enige niet zijn geweest :). Wb de soort verzekeringen, ik denk dat dat nog wel aan de orde komt :)
LankHoaaaaaaaaarrrrrrr!!! :)
Xepos schreef op zondag 7 oktober 2018 @ 21:54:
Chief! Super dat je weer terug bent. Werd al een beetje ongerust.
Thx Sepot! Good to be back. Onkruid vergaat niet dus maak je vooral geen zorgen om mij :)

Door Tweakers user TK2803, maandag 8 oktober 2018 09:36

Welcome back Chief,
Veelvuldig heb ik de afgelopen weken/maanden op de maandagochtend Tweakers bekeken of je een nieuwe blog had toegevoegd.
Deze blog zou weer eens een nieuw begin kunnen zijn voor al je lezers.

Door Tweakers user Flimovic, maandag 8 oktober 2018 15:36

He is back! The man, the legend, the.... eh... Chief?

Door Tweakers user Chief, dinsdag 9 oktober 2018 07:34

TK2803 schreef op maandag 8 oktober 2018 @ 09:36:
Welcome back Chief,
Veelvuldig heb ik de afgelopen weken/maanden op de maandagochtend Tweakers bekeken of je een nieuwe blog had toegevoegd.
Deze blog zou weer eens een nieuw begin kunnen zijn voor al je lezers.
Zie nu pas dat ik 2 maanden niet gepost heb. Ach, het was meer een poosje (onbetaald) verlof zullen we maar zeggen :)
Flimovic schreef op maandag 8 oktober 2018 @ 15:36:
He is back! The man, the legend, the.... eh... Chief?
Yes! Ik ben terug, met meer spel- en taalfouten dan ooit! :D

Door Tweakers user Curva, dinsdag 9 oktober 2018 10:47

Ha Chief, leuk dat je weer is wat van je laat horen. Je schrijfstijl is niet verandert gelukkig en het leest weer lekker weg! :+
Leuk dat je ons een inkijkje geeft in je nieuwe avontuur!

Door Tweakers user Sky2k, woensdag 10 oktober 2018 00:49

Hi Chief! Leuk dat je weer terug bent na 2 maanden verlof ;) ! Heb weer van je blog genoten!

Door Tweakers user pimskie, woensdag 10 oktober 2018 12:41

Yea, Chief is er weer! Tof om weer een blog van je te lezen. Ik ben benieuwd hoe dit verhaal gaat lopen.

Door Tweakers user Kliko, woensdag 10 oktober 2018 16:58

Aaawyisss, finally! Weer een blog van Chief!
Enneh, laat ons vanaf nu niet te lang meer in spanning he... ;) Wanneer komt de volgende?? :D

Door Tweakers user Chief, donderdag 11 oktober 2018 02:48

Curva schreef op dinsdag 9 oktober 2018 @ 10:47:
Ha Chief, leuk dat je weer is wat van je laat horen. Je schrijfstijl is niet verandert gelukkig en het leest weer lekker weg! :+
Leuk dat je ons een inkijkje geeft in je nieuwe avontuur!
Thanks Curva, good to be "back :D
Sky2k schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 00:49:
Hi Chief! Leuk dat je weer terug bent na 2 maanden verlof ;) ! Heb weer van je blog genoten!
Dank je! Wel flauw van de Tweakers crew, kon geen kadobon voor verlof vanaf ;)
pimskie schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 12:41:
Yea, Chief is er weer! Tof om weer een blog van je te lezen. Ik ben benieuwd hoe dit verhaal gaat lopen.
Dank voor je enthousiasme!!
Kliko schreef op woensdag 10 oktober 2018 @ 16:58:
Aaawyisss, finally! Weer een blog van Chief!
Enneh, laat ons vanaf nu niet te lang meer in spanning he... ;) Wanneer komt de volgende?? :D
No promises! Probeer maandag weer te posten.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.