Op een nacht

Door Chief op woensdag 18 juli 2018 09:06 - Reacties (19)
Categorie: Gezin, Views: 6.756

Hmmm…het is nog best donker. Zou het dan nog nacht zijn? Doet er niet toe, ik heb dorst. Natuurlijk heeft er weer niemand een fles water naast mijn bed gelegd, alsof ik niet zelf mijn drinken kan pakken. Pffffff, ik ben niet achterlijk of zo en als dat zo is dan is dat hun schuld. Ze hadden mij best wel vaker mogen waarschuwen als ik iets wilde proberen maar dan op mijn kop knalde. Heeft mij echt wel wat IQ punten gekost hoor! Gelukkig ben ik nog wel mooi!

Nou ja, jullie hebben er zelf om gevraagd. Hoe heet ze ook alweer? Oh ja: “MAMA? MAAAAAAMMMAAAAAA”….…”MAAAAAAAMMMMMAAAAAA!!”. Oh, wacht. Die is de vorige keer bij mij geweest dacht ik en volgens mij komen ze om en om. Nu is het zeker die vent aan de beurt. Die heeft ook al zo’n belachelijke naam. Wie dat ooit verzonnen heeft?! Wat was het? “PAPA, PAPA, PAPA” ……. “PAAAAAAAAAAAAAAPPPAAAAA!!!!”.

Jeetje, ik wist dat ze oud waren maar blijkbaar dus ook al slechthorend. Of willen ze mijn geduld testen? Ik weet heus wel dat ze de babyfoon aan hebben hoor. Niet goedschiks, dan kwaadschiks. Zo, even keeltje schrapen en mezelf schrap zetten hoor. *HUIL, KRIJS, SCHREEUW, NOG MEER GEHUIL*. Phoehee, ik word er nog moe van ook nog! Kijk aan, ik heb er zelfs nog wat traantjes uit weten te persen! Hier met die Oscar!

Ah, daar hoor ik iets. Ho! Rustig met die deur jij! De vorige keer liet je die deur ook al tegen de muur knallen. Dadelijk maak je die andere jongen die in de kamer naast de mijne slaapt nog wakker en dan wil die natuurlijk ook weer aandacht. Aansteller. Hoe heet die ook alweer? Broer? Gor gor? Jullie noemen hem ook de hele tijd anders. Hoe moet ik dan nou allemaal onthouden.

Genoeg over hem. Ha! Ik zie al de fles in je handen! Kom maar op! Ja, ik heb dorst ja. Dat hoef je me toch niet te vragen? Je weet dat ik je daar geen antwoord op geef. Geef hier. *Slurp*. WAT IS DIT?!?! WATER?! Ben je nu helemaal betoeterd? Wat is dit voor onzin? Blasphemy! Ja ik wil dat je mij oppakt ja. Denk je dat ik hier voor de lol met mijn armen in de lucht zit. Vort, pak me maar op. Pak ook gelijk de fles die ik op de vloer heb gemikt.

Wacht eens even, die luier is wel vol zeg. Nu voel ik het op mijn zachte billen. Oh ja, hier reageer jij wel goed op. “Nat, nat!”. Ja, ik ben nat ja. Halllllooooooooo. Moet ik het voor je spellen? Goed zo, pak maar een nieuwe luier uit de kast en verschoon mij even. Het duurde wel even voordat je dat begreep hè? Je bent niet bepaald een Einstein, wel? En nu hop naar beneden, melk halen jij! Ik geef je een hint: “Milk, Milk!”. Makkelijker dan dit kan ik het echt niet voor je maken hoor.

Jaaaaaa, doe maar zachtjes die trap aflopen met mij op je arm. Loop je wel voorzichtig? Je ziet er niet heel wakker uit en ik heb geen zin om weer een paar IQ punten kwijt te raken door jouw gekluns. Ja, heel goed, daar is het knopje voor het licht in de keuken. Nu die fles maken want dan kan ik weer naar bed. Ik heb wel mijn beautyslaapje nodig hè, je kan niet jong genoeg beginnen met aan je huidje te denken! Daar is die mevrouw die naast jou ligt vorstelijk te laat mee maar dat is niet mijn probleem. Behalve als ze weer met me wil knuffelen maar daar wil ik het nu niet over hebben. Klaar? Ein-de-lijk!!

Ja, leg me maar neer. Hier die fles. Kom dan. Je ziet toch mijn grijpende handjes? Wat, is het te donker voor je? Wil je het licht niet aandoen omdat je bang bent dat ik helemaal wakker word? Ik BEN wakker, gek! Hoe had ik je anders kunnen roepen? Echt, hoe die andere jongen die hier woont zolang heeft overleefd is mij een compleet raadsel.

*Slurp, slurp, slebber*. Ahhhhh, dat was lekker. Jammer dat het zo lang duurde en dat de melk niet geheel op de temperatuur is die ik wilde hebben maar ik zal het deze keer door de vingers zien. Wil je nog het muziekje aanzetten? Zo ja. Goed zo, ditmaal zonder dat ik er om hoef te vragen. Nu nog zachtjes….wat doe je nou weer? Wil je die kusjes alsjeblieft voor jezelf houden? Hallo…..!!

God zij dank, die is weer weg. Jammer dat ik hem nodig heb voor wat melk. Door elke keer die vieze kusjes ga ik mij toch afvragen of dat het de melk waard is. Daar moet ik toch maar over nadenken. Niet nu. Ah, lekker deuntje. Waar is mijn knuffel? Hebbes! Nog even lekker aan sabbelen. *geeuw*. En nu, beautyslaapje en hopelijk droom ik niet over die vieze kusjes.

Volgende: To the moon! 05-10 To the moon!
Volgende: Man down...... 07-'18 Man down......

Reacties


Door Tweakers user Snuffel, woensdag 18 juli 2018 09:16

Hahaha, geweldig! :D

Door Tweakers user ranjo, woensdag 18 juli 2018 09:32

Meesterlijk! (was ik de enige die bij de 3e alinea pas wist wie de ik persoon was? )

[Reactie gewijzigd op woensdag 18 juli 2018 09:33]


Door Tweakers user S0epkip, woensdag 18 juli 2018 10:36

Chief is vader? :P

Door Tweakers user holygame, woensdag 18 juli 2018 10:44

ranjo schreef op woensdag 18 juli 2018 @ 09:32:
Meesterlijk! (was ik de enige die bij de 3e alinea pas wist wie de ik persoon was? )
Nee je was niet de enige, weer een lekker stukje tekst!

Door Tweakers user walteij, woensdag 18 juli 2018 10:45

Wat een feest van herkenning........
Ergens ben ik trouwens wel blij dat ik deze tijd voorbij ben, ik kan gewoon heerlijk de nacht doorslapen. Het enige dat bij ons gebeurd is dat de jongste (5 jaar) nog wel eens uit zijn bed komt als hij 's nachts wakker wordt, om bij ons in het bed te kruipen.
En aangezien ik het dichtste bij de deur slaap, maar de uk toch bij mama wil liggen, wordt er dan dus niet al te subtiel over mij heen geklommen om het gewenste plekje te bereiken.

Ik kreeg laatst van de oudste (bijna 10) de vraag: "Waarom knuffelen jullie mij niet meer?"
Toen moest ik hem even uitleggen dat hij zelf een half jaar eerder had gezegd dat al die knuffels niet meer hoefden, om hem daarna even flink te knuffelen en te kietelen. Sindsdien krijgt hij ook weer met enige regelmaat een flinke knuffel, maar een zoen, dat hoeft inderdaad écht niet meer bij hem. Als ik (of mijn vrouw) hem een zoen geeft, is het meteen "GATVER!!" en wordt alles weggeveegd (soms wel leuk om hem mee te pesten trouwens).

Door Tweakers user Technomania ®, woensdag 18 juli 2018 11:40

Meesterlijk geschreven. Ik zie het zo voor me gebeuren...

En wat ben ik blij dat ik geen kinderen heb. Ik ben nogal narrig als ik wordt gewekt uit mijn schoonheidsslaapje, ook al hebben mijn vogeltjes daar maling aan.

Tot blogs!


Door Tweakers user Saffie_time, woensdag 18 juli 2018 15:49

Thnx Chief!
Made me smile :) En dat kon ik vandaag goed gebruiken!

Door Tweakers user Chief, donderdag 19 juli 2018 04:03

Voor jou wel ja ;)
ranjo schreef op woensdag 18 juli 2018 @ 09:32:
Meesterlijk! (was ik de enige die bij de 3e alinea pas wist wie de ik persoon was? )
Dank je ;)
Correct!
holygame schreef op woensdag 18 juli 2018 @ 10:44:
[...]
Nee je was niet de enige, weer een lekker stukje tekst!
:D
walteij schreef op woensdag 18 juli 2018 @ 10:45:
Wat een feest van herkenning........
Ergens ben ik trouwens wel blij dat ik deze tijd voorbij ben, ik kan gewoon heerlijk de nacht doorslapen. Het enige dat bij ons gebeurd is dat de jongste (5 jaar) nog wel eens uit zijn bed komt als hij 's nachts wakker wordt, om bij ons in het bed te kruipen.
En aangezien ik het dichtste bij de deur slaap, maar de uk toch bij mama wil liggen, wordt er dan dus niet al te subtiel over mij heen geklommen om het gewenste plekje te bereiken.

Ik kreeg laatst van de oudste (bijna 10) de vraag: "Waarom knuffelen jullie mij niet meer?"
Toen moest ik hem even uitleggen dat hij zelf een half jaar eerder had gezegd dat al die knuffels niet meer hoefden, om hem daarna even flink te knuffelen en te kietelen. Sindsdien krijgt hij ook weer met enige regelmaat een flinke knuffel, maar een zoen, dat hoeft inderdaad écht niet meer bij hem. Als ik (of mijn vrouw) hem een zoen geeft, is het meteen "GATVER!!" en wordt alles weggeveegd (soms wel leuk om hem mee te pesten trouwens).
Ik denk dat iedere ouder dit herkent en blij is als het minder wordt. Gelukkig gebeurt het niet vaak meer bij ons :)
Technomania schreef op woensdag 18 juli 2018 @ 11:40:
Meesterlijk geschreven. Ik zie het zo voor me gebeuren...

En wat ben ik blij dat ik geen kinderen heb. Ik ben nogal narrig als ik wordt gewekt uit mijn schoonheidsslaapje, ook al hebben mijn vogeltjes daar maling aan.

Tot blogs!
Thx G! Probeer het eens lief aan je vogeltjes te vragen. Werkte niet bij mijn kinderen maar wellicht heb je meer geluk
:D
Saffie_time schreef op woensdag 18 juli 2018 @ 15:49:
Thnx Chief!
Made me smile :) En dat kon ik vandaag goed gebruiken!
Graag gedaan en zo te horen heb je een rotdag gehad.... Sorry to hear

Door Tweakers user Snowmiss, donderdag 19 juli 2018 08:37

Eigenlijk niet herkenbaar, ondanks dat ik vier kinderen heb ;-)

Door Tweakers user LankHoar, donderdag 19 juli 2018 11:12

Inderdaad goed geschreven. Kostte mij zeker een aantal alinea's voor ik doorhad dat het om Miss Chief ging; eerst dacht ik aan zieke Chief, toen jonge Chief, maar nee, het is toch Miss Chief :+
Je ziet er niet heel wakker uit en ik heb geen zin om weer een paar IQ punten kwijt te raken door jou gekluns.
Jouw.

Door Tweakers user resixh, donderdag 19 juli 2018 12:21

LankHoar schreef op donderdag 19 juli 2018 @ 11:12:
Inderdaad goed geschreven. Kostte mij zeker een aantal alinea's voor ik doorhad dat het om Miss Chief ging; eerst dacht ik aan zieke Chief, toen jonge Chief, maar nee, het is toch Miss Chief :+


[...]


Jouw.
Denk dat het eerder de Chief junior is :)

Door Tweakers user LankHoar, donderdag 19 juli 2018 13:30

resixh schreef op donderdag 19 juli 2018 @ 12:21:
[...]
Denk dat het eerder de Chief junior is :)
Indien het niet Miss Chief is, hoe verklaar je dit dan:
Dadelijk maak je die andere jongen die in de kamer naast de mijne slaapt nog wakker en dan wil die natuurlijk ook weer aandacht.
Ik zie geen andere mogelijkheid hoor :)

Door Tweakers user G00ss3ns, donderdag 19 juli 2018 15:21

Haha, inderdaad heel herkenbaar. Die van ons slaapt inmiddels gelukkig de nacht door...
Maar deze nachten vergeet je nooit meer.

Door Tweakers user Technomania ®, donderdag 19 juli 2018 15:35

Chief schreef op donderdag 19 juli 2018 @ 04:03:
[...]

Thx G! Probeer het eens lief aan je vogeltjes te vragen. Werkte niet bij mijn kinderen maar wellicht heb je meer geluk
Ik kon het altijd lief vragen met behulp van een plantenspuit maar door het warme weer vinden ze dat nu alleen maar lekker. :)

Door Tweakers user Chief, vrijdag 20 juli 2018 10:52

Snowmiss schreef op donderdag 19 juli 2018 @ 08:37:
Eigenlijk niet herkenbaar, ondanks dat ik vier kinderen heb ;-)
;)
LankHoar schreef op donderdag 19 juli 2018 @ 11:12:
Inderdaad goed geschreven. Kostte mij zeker een aantal alinea's voor ik doorhad dat het om Miss Chief ging; eerst dacht ik aan zieke Chief, toen jonge Chief, maar nee, het is toch Miss Chief :+


[...]


Jouw.
Dank weer voor de check! Aangepast!! Leuk dat het ff duurde voordat sommigen het door hadden :D
resixh schreef op donderdag 19 juli 2018 @ 12:21:
[...]
Denk dat het eerder de Chief junior is :)
Denk je? :D
LankHoar schreef op donderdag 19 juli 2018 @ 13:30:
[...]


Indien het niet Miss Chief is, hoe verklaar je dit dan:


[...]


Ik zie geen andere mogelijkheid hoor :)
Goed punt!
G00ss3ns schreef op donderdag 19 juli 2018 @ 15:21:
Haha, inderdaad heel herkenbaar. Die van ons slaapt inmiddels gelukkig de nacht door...
Maar deze nachten vergeet je nooit meer.
Nope, vergeten doe je het inderdaad niet!
Technomania schreef op donderdag 19 juli 2018 @ 15:35:
[...]

Ik kon het altijd lief vragen met behulp van een plantenspuit maar door het warme weer vinden ze dat nu alleen maar lekker. :)
Hmmm...brandweerspuit proberen? :D

Door Tweakers user Kliko, vrijdag 20 juli 2018 16:20

Geweldig geschreven Chief!
Zoals anderen dacht ik eerst ook aan zieke Chief.
Toen dacht ik: Junior. (Want water en Miss drink nog melk gok ik zo)

En toen kwam de melk en de opmerking met de deur die Junior wakker maakt. Dus ja: Het is little princess Miss Chief. Haha!

You made my day Chief. Bedankt! :D

Door Tweakers user axensir, zondag 22 juli 2018 22:07

Wat een geweldig verhaal, hopelijk komen er nog meer delen!

Door Tweakers user Chief, maandag 23 juli 2018 02:34

Kliko schreef op vrijdag 20 juli 2018 @ 16:20:
Geweldig geschreven Chief!
Zoals anderen dacht ik eerst ook aan zieke Chief.
Toen dacht ik: Junior. (Want water en Miss drink nog melk gok ik zo)

En toen kwam de melk en de opmerking met de deur die Junior wakker maakt. Dus ja: Het is little princess Miss Chief. Haha!

You made my day Chief. Bedankt! :D
Thx Kliko! Fijn dat ik je dag net dat beetje leuker heb kunnen maken
axensir schreef op zondag 22 juli 2018 @ 22:07:
Wat een geweldig verhaal, hopelijk komen er nog meer delen!
Zeg, ramptoerist: nog meer van zulke verhalen en je kan mij bij elkaar rapen he! :)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.