Gewoon, een dinsdag

Door Chief op dinsdag 22 mei 2018 11:28 - Reacties (18)
Categorie: Over mij, Views: 3.754

Leuk joh, die ouders-van-de-kinderen-uit-groep-1/2A Whatsapp groep. Dat is een Whatsapp groep gecreëerd door en voor de ouders van de kinderen uit de klas van mijn zoon. Meestal wordt die gebruikt om vrijwilligers te zoeken voor een activiteit in de klas en dan blijft het angstaanjagend stil in de chat. Wordt er echter animo getest voor een borrel voor de ouders dan meldt zich in een rap tempo de ene na het andere drankorgel. Ik zal verder geen namen noemen.

Zelf reageer ik sporadisch. Een enkele keer, op straffe van een week lang op de bank te slapen, om mij aan te melden als vrijwilliger zoals als coach voor het schoolvoetbaltoernooi uit de vorige blog. Soms gewoon omdat ik het niet kan laten zoals vorige week. Tijdens een zeldzaam rustig moment op kantoor zag ik dat er nieuwe berichten waren in de genoemde Whatsapp groep. Een foto zelfs, een foto van een besmeurde linkerschoen met als ondertiteling “Hallo! Mocht je een vergelijkbare rechter schoen tegenkomen in de spullen van je kind, zou je die dan aub mee willen geven aan je kind?”

Kon het niet laten. Ik ben het model van die schoen gaan opzoeken op internet wat een fluitje van een cent was. Even snel Photoshop zodat ik alleen de rechter variant had en hup, die Whatsapp groep in gooien met als ondertiteling “Hallo! Mocht je een vergelijkbare LINKER schoen tegenkomen in de spullen van je kind, zou je die dan aub mee willen geven aan je kind?””. Uit de reacties in de chat kan ik de keuze maken uit de volgende conclusies: a) Ik heb een obscure gevoel voor humor of b) de andere ouders hebben geen gevoel voor humor. De tijd zal het leren.

Over tijd gesproken, ik worstel nogal met het vinden van tijd om te werken aan de volgende Uncles, toch wel een crowdpleaser als ik zo onbescheiden mag zijn, te werken. Het zit uiteraard in grote lijnen al in mijn hoofd aangezien het om herinneringen gaat maar de tijd er voor vinden wil vooralsnog niet lukken.

Nou is tijd sowieso al een breed en rekbaar begrip. Zo had ik als twintiger geen enkel besef van tijd. Ik YOLO-de gewoon van het ene feestje naar de ander en ik kon dagenlang onafgebroken aan een pokertafel zitten om daarna in een diepe winterslaap te geraken. Op papier was ik student met een bijbehorende collegerooster maar er waren weken bij dat ik geen collegezaal van dichtbij zag. Tijd bestond niet, had nauwelijks waarde. Chump change at best.

Ik kan je eerlijk vertellen dat in het laatste decennia tijd in waarde nog harder is gestegen dan in de hoogtijdagen van Bitcoin. Voor mij is het enorm lastig om bijvoorbeeld werk en privé goed te balanceren. Ik weet heus wel dat het een kwestie is van keuzes maken maar niemand die je dan vertelt wat de juiste keuze nu is. Ja, achteraf is het makkelijk lullen maar dat is de koe in de spreekwoordelijke kont kijken. Koeien lijken mij lieve beesten hoor maar aangezien ik geen koe fetisjisme heb doe ik dat toch liever niet. Ja, dat zeg ik er toch maar even expliciet bij voordat het een eigen (internet) leven gaat leiden.

Jaahaaa, ik weet ook wel dat ik vaker voor mijn privé leven zou moeten kiezen. “Je krijgt de tijd nooit meer terug” wordt er dan gezegd. Ja, hallo, ik ben niet achterlijk. Iedere dag weer verlang ik naar de dagen dat mijn vader er nog was, dat ik gewoon even met hem kon kletsen ook al duurde dat nooit lang. Ik weet echt wel dat ik noch die tijd noch mijn vader terug krijg. Fact of life.

Ik weet daarnaast ook heus wel dat de ene seconde even snel tikt als de andere seconde maar toch lijkt het op momenten alsof de tijd exponentieel snel voorbij vliegt, met name bij mijn kinderen. Zo leek de Miss gisteren nog hulpeloos op het speelmatje te liggen terwijl het vandaag al vrolijk door de speeltuin stuift. Als er dan ook nog eens een mannelijke peuter een bovengemiddelde interesse toont in mijn dochter dan krijg ik het helemaal te kwaad.

“Zooooo, wat zijn je plannen met mijn dochter? Wat doe je voor de kost of ben je zo'n klaploper zonder baan? Waar heb je je opleiding genoten, als je uberhaubt al op school hebt gezeten?”. Zomaar een aantal vragen die ik in een spervuur op die arme peuter loslaat die mij dan uiterst beteuterd aan blijft staren (of in een enkel geval gillend wegrent met alle gevolgen van dien). Ze mogen mijn tijd stelen maar van mijn dochter, daar blijven ze maar mooi vanaf.

Ach, ik kan talloze voorbeelden blijven noemen en uren over tijd praten maar laten we dat nou net niet hebben: tijd.

Volgende: Bedelen 06-'18 Bedelen
Volgende: Voetbalvader 04-'18 Voetbalvader

Reacties


Door Tweakers user vanaalten, dinsdag 22 mei 2018 11:34

Ik vond juist die 'uncles' verhalen en andere pokeravonturen niet interessant - en zo'n blog als deze nou net WEL leuk om te lezen. Ofwel, niks mis met eens een totaal ander onderwerp. :)

Door Tweakers user Xepos, dinsdag 22 mei 2018 11:40

Hé, Chief dat is een tijdje geleden. Druk bezig met de start-up en de kids?

Anyway zulk soort posts zijn ook leuk om te lezen!

Door Tweakers user Technomania ®, dinsdag 22 mei 2018 12:25

Chief is Alive _/-\o_

Tijd. Ik snap precies wat je bedoeld. Op school leek het wel een EEUWIGHEID te duren voordat je weer schoolvakantie had. En nu? Nu vraag ik mij af, hebben die mormels alwéér vakantie.

Ik heb nu al medelijden met je aanstaande schoonzoon. :9~

Was weer leuk om te lezen. Thnx.

Guido

Door Tweakers user Snuffel, dinsdag 22 mei 2018 12:58

Ha, mooi stuk weer Chief! Altijd leuk om weer wat van je te lezen.

Door Tweakers user sugarlee89, dinsdag 22 mei 2018 13:07

Waardeer die momenten maar uit het verleden en vertel ze maar flink aan je kids. Helaas zullen ze dat nooit meemaken zoals wij hebben genoten van onze studie verwaarloos tijd. Genoten zeker, komt nooit meer terug. Jammer is dat,

Door Tweakers user himlims_, dinsdag 22 mei 2018 14:15

tip; ga in onderwijs werken :+

smakelijk stukje +1

Door Tweakers user Heyman, dinsdag 22 mei 2018 15:45

Heerlijk dat je weer terug bent Chief!

Wel een lastige zin:

"Dat is een Whatsapp groep gecreëerd door en voor de ouders van de kinderen waar mijn zoon in zit."

Lijkt mij niet heel geruststellend als Junior daar in zit ;) Maar ik vermoed bij in de klas zit.

Door Tweakers user masauri, dinsdag 22 mei 2018 20:30

Het zo bekende probleem waar ik ook mee sukkel, tijd vinden om al die 1000den dingen te doen die je zou willen doen om jezelf te ontwikkelen. (of t een positieve ontwikkeling kan noemen is een 2e , maar gezien mijn 2.0 versie komt dat wel goed.)

Keuzes maken waarin je waar je tijd in steekt met welk doel voor ogen.
Lang leve korte projecten waar je nog iets uit leert en ze soms daarom niet direct afmaakt.
Zolang er dan maar geleerd word.

Door Tweakers user Chief, woensdag 23 mei 2018 02:11

vanaalten schreef op dinsdag 22 mei 2018 @ 11:34:
Ik vond juist die 'uncles' verhalen en andere pokeravonturen niet interessant - en zo'n blog als deze nou net WEL leuk om te lezen. Ofwel, niks mis met eens een totaal ander onderwerp. :)
Fijn om te lezen, thanks!
Xepos schreef op dinsdag 22 mei 2018 @ 11:40:
Hé, Chief dat is een tijdje geleden. Druk bezig met de start-up en de kids?

Anyway zulk soort posts zijn ook leuk om te lezen!
Yea, onder andere ja en dank voor compliment!
Technomania schreef op dinsdag 22 mei 2018 @ 12:25:
Chief is Alive _/-\o_

Tijd. Ik snap precies wat je bedoeld. Op school leek het wel een EEUWIGHEID te duren voordat je weer schoolvakantie had. En nu? Nu vraag ik mij af, hebben die mormels alwéér vakantie.

Ik heb nu al medelijden met je aanstaande schoonzoon. :9~

Was weer leuk om te lezen. Thnx.

Guido
Yes, still alive and kicking!
Ja, die aanstaande schoonzoon mag nu al heel HEEL bang zijn }>
Fijne week alvast G!
Snuffel schreef op dinsdag 22 mei 2018 @ 12:58:
Ha, mooi stuk weer Chief! Altijd leuk om weer wat van je te lezen.
Thx Snuffel!!
sugarlee89 schreef op dinsdag 22 mei 2018 @ 13:07:
Waardeer die momenten maar uit het verleden en vertel ze maar flink aan je kids. Helaas zullen ze dat nooit meemaken zoals wij hebben genoten van onze studie verwaarloos tijd. Genoten zeker, komt nooit meer terug. Jammer is dat,
Heel spijtig maar fact of life....
himlims_ schreef op dinsdag 22 mei 2018 @ 14:15:
tip; ga in onderwijs werken :+

smakelijk stukje +1
No thanks, ik vind mij bezighouden met 2 kinderen al meer dan genoeg ;)
Heyman schreef op dinsdag 22 mei 2018 @ 15:45:
Heerlijk dat je weer terug bent Chief!

Wel een lastige zin:

"Dat is een Whatsapp groep gecreëerd door en voor de ouders van de kinderen waar mijn zoon in zit."

Lijkt mij niet heel geruststellend als Junior daar in zit ;) Maar ik vermoed bij in de klas zit.
Likewise, fijn om weer even te bloggen!
Dank voor de opmerking. Aangepast!
masauri schreef op dinsdag 22 mei 2018 @ 20:30:
Het zo bekende probleem waar ik ook mee sukkel, tijd vinden om al die 1000den dingen te doen die je zou willen doen om jezelf te ontwikkelen. (of t een positieve ontwikkeling kan noemen is een 2e , maar gezien mijn 2.0 versie komt dat wel goed.)

Keuzes maken waarin je waar je tijd in steekt met welk doel voor ogen.
Lang leve korte projecten waar je nog iets uit leert en ze soms daarom niet direct afmaakt.
Zolang er dan maar geleerd word.
Pfffff....ik ben wel klaar met leren op mijn leefijd hoor.... :)

Door Tweakers user ybos, woensdag 23 mei 2018 06:59

Zo, F5 knop kan eindelijk gaan afkoelen ;)

Goed om weer wat te horen/lezen. En nog beter om te horen dat er nog een uncles avontuur aankomt. Geeft niks als dat nog ff duurt, wat in het vat zit verzuurt niet ;)

Door Tweakers user Marzman, woensdag 23 mei 2018 12:38

Grappig met die schoen, maar ik kan me ook voorstellen dat andere ouders het niet waarderen (ik zou de grap niet maken, onder vrienden ofzo zou het wel kunnen)

Door Tweakers user Lednov, woensdag 23 mei 2018 15:08

In mijn ervaring is het zo dat A en B beide waar zijn. Ik zou mij er niet al te druk over maken, die Btjes zijn toch mensen die te saai voor woorden zijn :)

Door Tweakers user LankHoar, donderdag 24 mei 2018 12:50

Yes, gelukkig maar! Ik had besloten dat wanneer er een maand geen update zou komen ik alle hulptroepen in zou schakelen (lees: een DM sturen om te checken of alles OK gaat).

Welcome back :)

Enige suggesties Chief:
Wordt er echter animo getest voor een borrel voor de ouders dan meldt zich in een rap tempo de ene na de andere drankorgel.
Het ene naar het andere; het orgel, niet de orgel.
Een enkele keer, op straffe van een week lang op de bank te slapen, om mij aan te melden als vrijwilliger zoals als coach voor het schoolvoetbaltoernooi uit de vorige blog.
Het blog.
Koeien lijken mij lieve beesten hoor naar aangezien ik geen koe fetisjisme heb doe ik dat toch liever niet.
Maar.
Zomaar een aantal vragen die ik een spervuur op die arme peuter loslaat die mij dan uiterst beteuterd aan blijft staren (of in een enkel geval gillend wegrent met alle gevolgen van dien).
Daar mist "in" geloof ik.

Door Tweakers user Bugles1984, donderdag 24 mei 2018 12:55

Tijd niet een "uncle" gelezen zie ik hier zowaar een klassiek voorbeeld van de luizenmoeder, hoe zullen we dit nu noemen de luizen-uncles?

Want ik kan niet wachten totdat mijn zoon naar school mag, gaat ik even keten in de appgroep lolz! :+

Top stukje tekst weer Chief!


Door Tweakers user Chief, vrijdag 25 mei 2018 02:36

ybos schreef op woensdag 23 mei 2018 @ 06:59:
Zo, F5 knop kan eindelijk gaan afkoelen ;)

Goed om weer wat te horen/lezen. En nog beter om te horen dat er nog een uncles avontuur aankomt. Geeft niks als dat nog ff duurt, wat in het vat zit verzuurt niet ;)
Nouhou, als je een maand lang je F5 knop hebt misbruikt..... ;)
Ennuh, geloof mij: die Uncles verzuren wel hoor! :P
Marzman schreef op woensdag 23 mei 2018 @ 12:38:
Grappig met die schoen, maar ik kan me ook voorstellen dat andere ouders het niet waarderen (ik zou de grap niet maken, onder vrienden ofzo zou het wel kunnen)
Tjah, soms kan ik mij gewoon niet inhouden :)
Lednov schreef op woensdag 23 mei 2018 @ 15:08:
In mijn ervaring is het zo dat A en B beide waar zijn. Ik zou mij er niet al te druk over maken, die Btjes zijn toch mensen die te saai voor woorden zijn :)
Oh, maak ik me ook niet druk over hoor :). Mijn humor is nogal "an acquired taste" zullen we maar zeggen :)
LankHoar schreef op donderdag 24 mei 2018 @ 12:50:
Yes, gelukkig maar! Ik had besloten dat wanneer er een maand geen update zou komen ik alle hulptroepen in zou schakelen (lees: een DM sturen om te checken of alles OK gaat).

Welcome back :)

Enige suggesties Chief:


[...]


Het ene naar het andere; het orgel, niet de orgel.


[...]


Het blog.


[...]


Maar.


[...]


Daar mist "in" geloof ik.
Ja uhu, DM als hulptroepen....met jou win ik dus ook geen oorlog. Thanks though :D
Bedankt voor de controle, aangepast!
Brazos schreef op vrijdag 25 mei 2018 @ 00:57:
[...]


De of het blog mag beide.
Heb die dus maar laten staan al was het maar uit luiigheid :P

Door Tweakers user Kliko, maandag 28 mei 2018 09:06

hehe... eindelijk weer een dosis blog-van-chief. :)

Leuk verhaal, we zielig voor de menneke hoor. Gooit als eerste keer in zijn leven zijn versiertrucs in de strijd, komt er zo'n lastige vader er zich mee bemoeien! ;)

Enneh... Laten we nou eerlijk zijn. Als je niet zoveel moeite had gestoken in die rechter schoen te shoppen, had je die tijd kunnen gebruiken voor de nieuwe uncles serie. Ja, dat klinkt wat streng. Maar dat is natuurlijk volledig eigen belang. haha :)

Bedankt voor je blog chief. Was weer een genot om te lezen. Over een paar jaar zal ik hopelijk ook die wereld instappen en zal ik met een glimlach aan deze blogs terugdenken.

Zit je toevallig ook in een whatsapp buurtpreventie app? Daar hoor je ook altijd mooie verhalen van. Ik heb mijzelf er maar buiten gehouden, gezien ik vergelijkbare streken uit zou gaan halen als jij nu doet met die schoen!

Door Tweakers user Curva, maandag 28 mei 2018 12:21

Leuk om weer wat van je te lezen, Chief!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.