Zijn we weer!

Door Chief op maandag 26 maart 2018 08:22 - Reacties (16)
Categorieën: Gezin, Over mij, Werk, Views: 4.610

Jaaaaa lieve Tweakertjes, we zijn er weer. Een beetje minder frequent dan jullie van mij gewend zijn maar vergeten ben ik jullie niet hoor. Het is alleen vaak passen en meten wat betreft de tijdsindeling want net als in jullie tijdzone, sinds afgelopen slechts zes uur verschil met de mijne, bestaat mijn dag uit slechts 24 uren. Wat het zo uitdagend maakt is de combinatie van twee banen en vader zijn van een peuter en een kleuter. Soms is het werk het moeilijke maar meestal die twee kleine spruiten.

Het voordeel, als ik dat al zo mag noemen, van twee kinderen hebben is dat je vergelijkingsmateriaal hebt. Je hebt immers al enige ervaring met de oudste alvorens de jongste verschijnt. Overigens geldt dit niet voor ouders die – God hebbe medelijden met ze – als eerste een tweeling hebben gekregen. Het is trouwens niet geheel eerlijk om twee mensen met elkaar te vergelijken, zelfs niet als ze broer en zus zijn van elkaar maar onbewust doe je het toch.

Zo eet de kleine Miss bij lange na niet zo goed als haar grote broer in die zin dat die laatste een veelvraat is en vrijwel alles lekker vindt. De jongste, nou, die heeft met haar 13 maanden al een heel verfijnd pallet. Althans, dat vindt ze zelf. Groenten vist ze vakkundig uit haar eten en weigert deze te consumeren en fruit blieft ze alleen als deze minimaal op kamertemperatuur is. Haal je dus wat fruit uit de koelkast dan mag je deze dus eerst even opwarmen in de magnetron voordat je het serveert.

Ook brabbelt de Miss heel wat minder dan onze Junior op dezelfde leeftijd. Daar waar Junior op deze leeftijd al de oren van onze kop kon lullen beperkt de Miss zich tot korte doch duidelijke opdrachten. “Papa” en “Mama” als ze onze aandacht wil, “Op” als ze opgetild wil worden en “mjam mjam” als ze dorst dan wel iets te eten wil. Wat ze aan kwantiteit achterloopt op haar broer maakt ze echter ruimschoots goed in het aantal decibellen wat ze kan produceren. Zet zij het op een gillen, en dat wil ook in ons huishouden regelmatig gebeuren, dan duiken ze zelfs tot ver in Maleisië in de schuilkelders in de veronderstelling dat het luchtalarm is afgegaan. Ik heb tevens het vermoeden dat wij allen thuis al enige oorletsel hebben. Huh, zei je iets?

Een wekker heb ik sinds jaar en dag al niet meer gebruikt, daar hebben we de kinderen voor die steevast tussen 5:30 en 6:30 wakker worden wat ruim voor de tijd is dat denk ik legaal toegestaan zou mogen worden. Enige notie daarbij van hoe laat papa en mama naar bed zijn geweest zit er niet bij. Boeit ze ook niet denk ik eerlijk gezegd. De oudste kan gelukkig zelf al zijn ontbijt in elkaar flansen. Pap of een boterham, dat lukt hem wel zonder iets te breken maar heel veel slaap scheelt dat niet voor ons want de jongste die is nog niet zover. Het is niet dat we het niet geprobeerd hebben hoor maar de eerste fles aanmaakmelk koste bijna een hele blik van 1kg aan babymelk poeder wat toch wel een dure aangelegenheid is. Aangezien ik weliswaar twee banen heb doch slechts voor één betaald wordt moeten we ons voorlopig maar onszelf uit bed hijsen voor de jongste.

Die tweede baan, dat betreft mijn aanstaande overgang naar een nieuwe werkgever. Een aantal blogs geleden berichte ik al over de mogelijkheid om mij aan te sluiten bij een start up. Na hard, heeeel hard, nadenken heb ik besloten om dat te doen. Dat besluit had ik medio november al genomen waarna de start up is begonnen aan de aanvraag van een nieuwe werkvergunning voor mij. Hier in Singapore is de werkvergunning namelijk gekoppeld aan de werkgever. Wissel je van werkgever dan heb je dus een nieuwe werkvergunning nodig. Normaliter duurt zo’n aanvraag slechts 1 tot 2 weken maar nu presteerde de MoM (hoe toepasselijk) oftewel de Ministry of Manpower dat over de werkvergunning gaat het om er bijna 4 (!!!!) maanden over te doen.

Aan mijn profiel lag het niet, ik voldeed aan alle eisen maar omdat het hier een start up ging kregen zij vraag na vraag na vraag na….afijn, je kan het zelf invullen. Enkele weken geleden het verlossend woord, of eigenlijk brief, dat de werkvergunning was toegekend. Nu nog kwestie van mijn baan opzeggen, het opzeg termijn respecteren tenzij ze mij op garden leave sturen wat niet heeeel onwaarschijnlijk is en dan ga ik in principe over. Ik zeg hier met opzet “in principe” want er kan nog altijd van alles in de tussentijd gebeuren.

Anyways, omdat het hier een start up betreft moet er nog ontzettend veel gebeuren, zeg maar vrijwel alles. Ik heb mijn hele werkleven voor beursgenoteerde bedrijven gewerkt waar alle processen tot in den treure zijn vastgelegd en dus waar je eigenlijk in een gespreid bedje belandt. Alles, maar dan ook alles moest van de grond af gebouwd worden voor deze start up. In Bangkok zijn er nu zo’n 25 toegewijde mensen full time aan de slag om de backend te ontwerpen en te programmeren. Dat gaat met horten en stoten maar met meer horten dan stoten en dus zien we een voortgang waar we heel tevreden mee mogen zijn.

Het betekende echter ook dat ik in de afgelopen maanden vrijwel iedere avond bezig was met mening geven over webdesigns, processen, mensen werven en zelfs het ontwerpen van een financieel administratief systeem. Last but not least zijn we ook hard bezig met het werven van durfkapitaal. Het betreft hier namelijk een start up wat zich bezig gaat houden met verzekeringen en je kan niet zomaar lukraak beginnen met het verkopen van verzekeringen. Daarvoor zal je in de jurisdictie waar je commerciële verzekeringsactiviteiten wilt ontplooien een verzekeringslicentie moeten hebben. Ook daarin zijn wij vergevorderd en ziet het op zich goed uit.

Hoewel dat het er goed uitziet is het een beetje een kip en ei verhaal: geen kapitaal, geen licentie. Geen licentie, moeilijk om kapitaal aan te trekken. Gelukkig zijn we al een heel eind op weg wat betreft het kapitaal wat toch wel een stevige vetrouwensboost geeft. Naast de initiële investeerder van US$3mm die nu zeg maar de salarissen etc betaalt hebben we een vrij grote vis van US$20mm gevangen wat een heel stuk op weg is naar het bedrag wat we nodig hebben. We hebben goede hoop dat het gaat lukken maar mocht dat niet lukken dan tjah, dan is het in principe einde oefening.

Hoewel die tweede baan mij slaap kost is het wel erg gaaf om met een start up bezig te zijn. Je leert onwaarschijnlijk veel omdat je met van alles en nog wat bezig moet zijn. Ook de wereld van VC’s, venture capitalists, is fascinerend. Niet direct een wereldje waar ik mij thuis voel maar desalniettemin verdraaid interessant. Ongetwijfeld dat ik daar nog wel verder over ga bloggen maar voor nu zeg ik: tot blogs!

Volgende: Vakantie 04-'18 Vakantie
Volgende: Bezint eer ge begint 03-'18 Bezint eer ge begint

Reacties


Door Tweakers user Snuffel, maandag 26 maart 2018 08:35

Ah, daar is 'ie weer!
Leuk om weer wat te lezen van je Chief, maakt niet uit met welke frequentie dit is :)

En succes met je nieuwe uitdaging... altijd spannend om wat nieuws aan te gaan, helemaal als het een startup betreft

[Reactie gewijzigd op maandag 26 maart 2018 08:39]


Door Tweakers user prettynifty, maandag 26 maart 2018 08:37

Welkom terug!
We hebben je gemist.

klein foutje in de eerste alinea; sinds afgelopen slechts zes uur verschil met de mijne.
Daar moet nog nacht tussen (denk ik...).

Door Tweakers user LankHoar, maandag 26 maart 2018 10:08

Yes, weer een CBM! Durfde er al haast niet meer op te rekenen :+ En een follow up op die interessante meeting met een oud bekende van je is alleen nog maar mooier natuurlijk. Nu maar hopen dat je harde werk beloond gaat worden. Zelf heb ik 2 weken terug besloten de stekker uit mijn side-gig te trekken. Stond al een paar maanden min of meer stil, maar daarvoor toch ruim een half jaar veel vrije uurtjes ingestoken. Ik ben echter alweer nieuwe plannen aan het maken :)
...en “mjam mjam” als ze dorst dan wel iets eten.
Iets eten wilt.

Door Tweakers user Technomania, maandag 26 maart 2018 10:21

Ahhh Chief is terug.

Hoe was de jaarwisseling? Je kan nog bloggen dus ik ga er van uit dat je al je vingers nog bezit.

Wow. Die startup zeg :)

Dat klinkt verdomde spannend zeg. Dat bied volop nieuwe kansen als alles goed gaat. Ik wens je veel succes.

Wat betreft de kids. Als ik dit allemaal zo lees en de (vergelijkbare) verhalen van vrienden hoor (die inmiddels grijs beginnen te worden) ben ik toch heel blij dat ik geen kinderen heb.

Tot de volgende Blog.

Door Tweakers user ybos, maandag 26 maart 2018 11:17

Hehe, F5 knop bijna kapot maar hij is er weer ;)

Snap alleen het probleem van het kapitaal niet zo. Ff de uncles wat laten investeren :? Hebben toch geld zat en weten niet wat ze er mee moeten (heeft dat door je hoofd gespeeld?).

Hebben ze als het goed is tenminste rendement van hun geld ipv het weg te gooien o pde pokertafel :P

Door Tweakers user Pinky-H9, maandag 26 maart 2018 11:48

Chief ....

Nog zakken drop nodig? Ben over ruim 2 weken in KL
(Helaas geen tijd om naar SI te komen)

Door Tweakers user Ghanghis, maandag 26 maart 2018 12:03

Ha chief, Tof om weer wat van je te horen. De afgelopen maandagen vielen toch wat zwaarder zonder ochtendblog.

Veel plezier met de nieuwe uitdaging.
Mogen we er vanuit gaan dat bij de nieuwe werkgever je werkdruk wat lager zal liggen en er daarbij vanzelfsprekend weer iets geregelder CBM'etjes geschreven worden ?

Door Tweakers user masauri, maandag 26 maart 2018 18:38

EIN-DE-LIJK! ;)
Nee hoor, zelf druk met een nieuwe baan sinds afgelopen week dus moe genoeg om aan iets anders te denken.

Vanwaar eigenlijk de keuze om niet voor bestaand administratief systeem te kiezen en vanaf de grond op iets te maken?

Door Tweakers user Chief, dinsdag 27 maart 2018 02:59

Snuffel schreef op maandag 26 maart 2018 @ 08:35:
Ah, daar is 'ie weer!
Leuk om weer wat te lezen van je Chief, maakt niet uit met welke frequentie dit is :)

En succes met je nieuwe uitdaging... altijd spannend om wat nieuws aan te gaan, helemaal als het een startup betreft
Thanks Snuffel! Ik heb er zin in en zullen zien hoe het gaat!
prettynifty schreef op maandag 26 maart 2018 @ 08:37:
Welkom terug!
We hebben je gemist.

klein foutje in de eerste alinea; sinds afgelopen slechts zes uur verschil met de mijne.
Daar moet nog nacht tussen (denk ik...).
Likewise! Heb jullie ook gemist <3.
Typo aangepast, dank!!
LankHoar schreef op maandag 26 maart 2018 @ 10:08:
Yes, weer een CBM! Durfde er al haast niet meer op te rekenen :+ En een follow up op die interessante meeting met een oud bekende van je is alleen nog maar mooier natuurlijk. Nu maar hopen dat je harde werk beloond gaat worden. Zelf heb ik 2 weken terug besloten de stekker uit mijn side-gig te trekken. Stond al een paar maanden min of meer stil, maar daarvoor toch ruim een half jaar veel vrije uurtjes ingestoken. Ik ben echter alweer nieuwe plannen aan het maken :)


[...]


Iets eten wilt.
Van iedere "side-gig" leer je weer dus een failure is het nooit!
Ook deze typo aangepast, weer dank Lankhoar!
Technomania schreef op maandag 26 maart 2018 @ 10:21:
Ahhh Chief is terug.

Hoe was de jaarwisseling? Je kan nog bloggen dus ik ga er van uit dat je al je vingers nog bezit.

Wow. Die startup zeg :)

Dat klinkt verdomde spannend zeg. Dat bied volop nieuwe kansen als alles goed gaat. Ik wens je veel succes.

Wat betreft de kids. Als ik dit allemaal zo lees en de (vergelijkbare) verhalen van vrienden hoor (die inmiddels grijs beginnen te worden) ben ik toch heel blij dat ik geen kinderen heb.

Tot de volgende Blog.
In SNG is zelf vuurwerk afsteken niet toegestaan, 1 vd vele betuttelende regels.
Papa zijn is niet makkelijk maar ik ren door muren als een van die bengels mij roept, dat kan ik je verzekeren :)
ybos schreef op maandag 26 maart 2018 @ 11:17:
Hehe, F5 knop bijna kapot maar hij is er weer ;)

Snap alleen het probleem van het kapitaal niet zo. Ff de uncles wat laten investeren :? Hebben toch geld zat en weten niet wat ze er mee moeten (heeft dat door je hoofd gespeeld?).

Hebben ze als het goed is tenminste rendement van hun geld ipv het weg te gooien o pde pokertafel :P
Hehehe, Uncle John heeft aangeboden om te investeren maar dat heb ik helaas gelijk af moeten slaan. Een van de landen waar wij willen starten is HK en de lokale toezichthouder heeft daar, net als de meeste landen, strenge regels mbt de investeerders. Ik denk niet dat de Uncles een Verklaring van Goed Gedrag krijgen ;).
Pinky-H9 schreef op maandag 26 maart 2018 @ 11:48:
Chief ....

Nog zakken drop nodig? Ben over ruim 2 weken in KL
(Helaas geen tijd om naar SI te komen)
Ah, dank voor je aanbod! Maak je geen zorgen, wij kunnen hier "gewoon" Venkel drop kopen in de meeste supermarkten. Daarnaast heeft mijn familie ons weer van vele kilo's bediend tijdens het afgelopen bezoek :)
Ghanghis schreef op maandag 26 maart 2018 @ 12:03:
Ha chief, Tof om weer wat van je te horen. De afgelopen maandagen vielen toch wat zwaarder zonder ochtendblog.

Veel plezier met de nieuwe uitdaging.
Mogen we er vanuit gaan dat bij de nieuwe werkgever je werkdruk wat lager zal liggen en er daarbij vanzelfsprekend weer iets geregelder CBM'etjes geschreven worden ?
Ghe! Dank voor je compliment. Ik doe mijn best met meer regelmaat te bloggen maar ga er maar niet vanuit dat ik in mijn nieuwe rol meer tijd ga hebben ;)
masauri schreef op maandag 26 maart 2018 @ 18:38:
EIN-DE-LIJK! ;)
Nee hoor, zelf druk met een nieuwe baan sinds afgelopen week dus moe genoeg om aan iets anders te denken.

Vanwaar eigenlijk de keuze om niet voor bestaand administratief systeem te kiezen en vanaf de grond op iets te maken?
Ah! Gefeliciteerd met je nieuwe baan masauri! Ik herinner mij nog dat je voor de geboorte van jullie zoontje naar een nieuwe uitdaging op zoek was.

Wij hebben een compleet tech team in BKK en het is zonde om daar geen gebruik van te maken. Dat biedt meteen het voordeel dat je het zelf zo in elkaar kan steken als je wilt en dus ook beter op je andere systemen aan kan laten sluiten. Alles wordt in-house ontwikkeld.

Door Tweakers user Kenzi, dinsdag 27 maart 2018 06:40

He's back! :)

Succes met je nieuwe uitdaging. :)

Dat papierwerk komt me bekend voor. China kan ook lastig zijn maar volgens mij is Singapore nog een stuk strenger met die werkvergunningen. Heb je daar eigenlijk niet zo'n systeem als HK (permanent residence) of China (green card)?

Door Tweakers user Chief, dinsdag 27 maart 2018 07:00

Kenzi schreef op dinsdag 27 maart 2018 @ 06:40:
He's back! :)

Succes met je nieuwe uitdaging. :)

Dat papierwerk komt me bekend voor. China kan ook lastig zijn maar volgens mij is Singapore nog een stuk strenger met die werkvergunningen. Heb je daar eigenlijk niet zo'n systeem als HK (permanent residence) of China (green card)?
Ha die Kenzi! De eerste EP, Employment Pass, was binnen een week goedgekeurd. De MoM geeft zelf aan dat ze >95% van de aanvragen binnen twee weken hebben afgehandeld. Deze keer zat ik dus bij die 5%. Ja, je hebt hier PR, Permanent Resident, maar dat brengt ook plichten met zich mee. Ik ga wel zsm een Personal Employment Pass aan proberen te vragen, die is nl niet aan een werkgever gekoppeld.

Door Tweakers user Kliko, dinsdag 27 maart 2018 08:41

Chief is back!

Leuk verhaal over de kinders, hehe. Ik dacht even een split second dat je het gezin je tweede baan noemde. ;)

Het feit dat het zo rustig was... Ik had al zo'n vermoeden dat het met die start-up te maken had. Leuk voor je dat je een nieuwe uitdaging bent aangegaan! Gefeliciteerd!

Ik heb sinds deze maand ook een nieuwe functie (promotie binnen hetzelfde bedrijf), ben er erg blij mee!

Door Tweakers user Kars, dinsdag 27 maart 2018 12:31

Cool! Leuk je weer te lezen! En succes met je nieuwe baan!

Door Tweakers user Chief, donderdag 29 maart 2018 14:57

Kliko schreef op dinsdag 27 maart 2018 @ 08:41:
Chief is back!

Leuk verhaal over de kinders, hehe. Ik dacht even een split second dat je het gezin je tweede baan noemde. ;)

Het feit dat het zo rustig was... Ik had al zo'n vermoeden dat het met die start-up te maken had. Leuk voor je dat je een nieuwe uitdaging bent aangegaan! Gefeliciteerd!

Ik heb sinds deze maand ook een nieuwe functie (promotie binnen hetzelfde bedrijf), ben er erg blij mee!
Thanks maar er kan nog van alles gebeuren voordat ik daar echt start.
Jij ook van harte met de promotie!!
Kars schreef op dinsdag 27 maart 2018 @ 12:31:
Cool! Leuk je weer te lezen! En succes met je nieuwe baan!
Dank je Kars!! <3

Door Tweakers user Kecin, zaterdag 31 maart 2018 02:30

Zonder T ;-). Wilt is een vorm van hypercorrectie.

Verder Chief, jeej, welcome back. Die startup gaat niets worden, ga maar full-time bloggen. 100% succes gegarandeerd. Oh wacht, jij durft wel een gokje te nemen, als ik denk dat het iemand gaat lukken dan ben jij het wel :).

Wat/hoeveel is US$20mm?

Door Tweakers user Chief, maandag 2 april 2018 02:14

Kecin schreef op zaterdag 31 maart 2018 @ 02:30:
[...]

Zonder T ;-). Wilt is een vorm van hypercorrectie.

Verder Chief, jeej, welcome back. Die startup gaat niets worden, ga maar full-time bloggen. 100% succes gegarandeerd. Oh wacht, jij durft wel een gokje te nemen, als ik denk dat het iemand gaat lukken dan ben jij het wel :).

Wat/hoeveel is US$20mm?
Gehhehe. Gecorrigeerd! Als ik full time zou gaan bloggen dan gaat mijn gezin aan honger lijden, zoveel is zeker :)

mm staat in dit geval voor millions dus US$20 million.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.