Ooooone hundred aaaaannnd.......!!

Door Chief op maandag 5 februari 2018 07:11 - Reacties (24)
Categorie: Over mij, Views: 3.169

Nee nee, ik verwijs niet naar het edele darts hoewel ook ik net als vele andere Nederlanders een setje darts aanschafte toen Raymond van Barneveld in 1998 zijn eerste wereldtitel bemachtigde. Mijn ambitie om de eerste Aziatische wereldkampioen darts te worden was helaas een kort leven beschoren aangezien ik binnen de korste keren een toegangsverbod had voor cafés in de meeste provincies van Nederland: ik raakte van alles maar zelden het dartbord. Het helpt natuurlijk niet als, net als ik, spleetoogjes hebt maar ik zou zeggen dat ik in ieder geval een "A" for efforts heb verdiend. Vele slachtoffers die mijn pogingen om de “triple 20” te raken én dat overleefd hebben zullen dat tegenspreken.

Anyway, I’m degressing. De blogtitel verwijst naar het heugelijke feit dat dit mijn, jawel, 100e blog hier op Tweakblogs.


*Wacht geduldig op applaus wat uiteraard uitblijft*


Nee? Geen applaus? Fair enough. Ik zal de laatste zijn die mijn blogs zal betichten van enige literaire inhoud of vormgeving. Misschien enige vorm van vermaak? Een beetje dan? Voor mij in ieder geval wel. Lekker af en toe niet nadenken over de dagelijkse zaken maar heerlijk oude tijden herleven in bijvoorbeeld de avonturen van de Uncles, emoties een plek geven zoals tijdens de ziekte van mijn vader of schaamteloos paraderen over mijn lieve gezin zoals de blogs over vrouwlief, Junior en de kleine Miss. Oh, over de kleine Miss gesproken, sinds gisteren is ze iets minder klein want ze is één jaar geworden! Knallend feest tot in de kleine uurtjes lieve Tweakers, knallend feest inclusief spuitende champagne, knallend vuurwerk en een hoofdrolspeelster die ver na haar gebruikelijke bedtijd op bed ging. Althans, zo wil ik het mij graag herinneren. In werkelijkheid spoot alleen het flesje melk wat rond omdat ondergetekende weer eens de speen niet goed had vastgezet, was het enige vuurwerk voorbehouden aan het kleine kaarsje op de taart en lag de hoofdrolspeelster om 18:35, zeg zo’n 5 minuten later dan haar normale bedtijd, volledig uitgeteld in haar commode. Fantasie, dat heb ik dan wel weer.

Het was ontzettend lief dat enkele schoon familie leden tijd, moeite en geld hadden genomen om de oversteek van Vietnam naar Singapore te maken en de heugelijke dag nog feestelijker hebben gemaakt. Ik wil graag denken dat het ere was van mijn nakende 100e blog maar ok, ik begrijp dat dat een beetje ondersneeuwde aan de eerste verjaardag van de Miss. Die heeft overigens ontzettend genoten van alle aandacht die ze kreeg. Ik weet vrij zeker dat ze de flauwste benul heeft van het concept “verjaardag” maar dat zal haar worst wezen. De vele klodders slagroom – en begin aub niet over “a moment on the lips, forever on the hips” – op haar glimmende toet sprak boekdelen: MOOOORRREEEEE!!!

De medebewoners van het complex zullen trouwens wel raar hebben gekeken toen zij bij ons binnen gluurden: ineens was het vol in een huis waar normaliter een handvol mensen rondlopen. Die zullen wel gedacht hebben dat wij de betere rent-a-friend bedrijf hadden gevonden of misschien geld weggaven. Het was in ieder geval illustrerend dat ze langer voor onze tuin stonden dan normaal. Het was in ieder geval een tof weekend bedacht ik mij toen ik eindelijk in bed lag. Junior op wiens kamer wij sliepen aangezien onze slaapkamer was geconfisqueerd door een deel van onze bezoekers snurkte tevreden, de Miss die nog even van zich liet horen met een klein huiltje maar weer snel stil was en een vrouw die boe noch ba kon zeggen. Het leven lacht mij toe. Keihard.

Volgende: 010 02-'18 010
Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part XV 01-'18 The Good, the Bad and the Condemned, part XV

Reacties


Door Tweakers user Chief, maandag 5 februari 2018 07:12

Hmmmm......misschien moet ik maar eens categorieen introduceren voor de blogs. Misschien zoekt dat makkelijker.

Door Tweakers user frankyboy707, maandag 5 februari 2018 07:27

Gefeliciteerd met de kleine, Chief!

En natuurlijk met de mijlpaal van de 100 blogs!

Door Tweakers user Snuffel, maandag 5 februari 2018 07:36

Jeetje, 100 blogs alweer en kleine Miss alweer een jaar oud?
Man, wat gaat de tijd toch hard zeg.

Maar van harte gefeliciteerd met beide! Dat jij nog maar vele vele jaren mag genieten van de kleine Miss en wij van je blogs over o.a. de kleine Miss.

Door Tweakers user tinusbalpol, maandag 5 februari 2018 07:58

Gefeliciteerd met beide mijlpalen!

Door Tweakers user Viper_4111, maandag 5 februari 2018 08:22

Hoppa de illustere 100 blogs! Gefeliciteerd en dat er nog een stuk of 100 bij mogen komen.

Daarnaast gefeliciteerd met de kleine, ze hebben er inderdaad geen benul van wat er allemaal aan de hand is, zolang ze maar eten krijgen (het liefst zo zoet mogelijk). _/-\o_

Door Tweakers user TheFes, maandag 5 februari 2018 09:45

* TheFes staat op van zijn stoel
* TheFes applaudisseert
* TheFes vraagt zich af waarom al zijn collega's zo raar kijken

Gefelicteerd!

[Reactie gewijzigd op maandag 5 februari 2018 09:45]


Door Tweakers user jef3003, maandag 5 februari 2018 09:45

100 blogs waar ik vooral in stilte van genoten heb. ik kijk uit naar de volgende 100!

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 5 februari 2018 10:19

100 Blogs was 100x genieten.

Hopelijk zullen er nog vele, vele volgen.

Ook van harte gefeliciteerd met de kleine Miss.

Toch, een puntje van kritiek. Leer nou eens typen :*)
In werkelijkheid sppot alleen het flesje
(zal vast wel door het enthousiasme komen)

Door Tweakers user LankHoar, maandag 5 februari 2018 10:28

Chief schreef op maandag 5 februari 2018 @ 07:12:
Hmmmm......misschien moet ik maar eens categorieen introduceren voor de blogs. Misschien zoekt dat makkelijker.
Puik plan! Ook al lees ik je blog doorgaans elke maandag (of dinsdag, woensdag.. :+) is het soms lastig om details terug te vinden in oudere blogs ;)

Gefeliciteerd met je dochter, en 100 blogs! Mooi getal om even te reflecteren op het verleden. Ik kan me nog goed herinneren dat ik je eerste blog las tijdens een lange treinreis van Praag naar Hamburg. Toen gelijk ook maar alle voorgaande delen gelezen en sindsdien alle nieuwe delen gelezen :) Man, wat gaat de tijd snel zeg..

Zeg Chief, je geeft ons altijd een peek in je leven, of in ieder geval in een deel van je leven dat je ons wilt laten zien (bijvoorbeeld de uncles, maar ook Bas en je vader), waardoor ik als lezer een beeld vorm van de Chief achter de blogs. Echter, jij als schrijver moet het doen met de korte comments die je krijgt op je blogs. Hoe ervaar je dat eigenlijk?

En gaat je volgende blog nu eindelijk wat meer vertellen over je verse avontuur in de verzekeringswereld? :)

Door Tweakers user Koenzie, maandag 5 februari 2018 11:00

:) Van Harte! Mooie mijlpaal. Je hebt mij/ons al veel leesplezier geschonken.

Door Tweakers user maquis, maandag 5 februari 2018 11:22

"...and the crowd goes wild" <juicherdejuich>

gratz man. :)

Door Tweakers user Xepos, maandag 5 februari 2018 13:56

Zeker een applausje waard!
Met de 100 blogposts heb ik me zeker vermaakt en ik verwacht er nog zeker 100 te gaan!

"toen ik eindelijk in bed la" <- Je mist de 'g' in lag.

Door Tweakers user Flimovic, maandag 5 februari 2018 13:57

Mooie mijlpaal Chief! Congratz! Ik heb altijd genoten van je blogs, ga zo door!

Door Tweakers user ybos, maandag 5 februari 2018 14:21

Ik haak aan bij lankhoar, erg benieuwd naar het vervolg. Sowieso vind ik het vermakelijk om verhalen van zelfstandig ondernemers of mensen met totaal ander werk dan ik te horen. Pik je regelmatig hoop van op!

Dubbel van harte chief, met je 100 blogs en de kleine!

Door Tweakers user masauri, maandag 5 februari 2018 19:54

Al 100x plezier gehad, de tijd vliegt.

Is bij jou trouwens ook de opwarming voor de Olympische spelen begonnen?
Men zoon is ingeschreven voor de volgende categorieën:
- Hardste scheet waarbij je jezelf verschrikt
- Sneldrinken
- Langslapen
- Slabbetje Zwaaien
- Net er langs kakken
- Keihard boeren

Ik heb er goede hoop op dat hij minimaal 1 medaille zal winnen ^^

Door Tweakers user Kecin, maandag 5 februari 2018 21:41

Gefeliciteerd, en gefeliciteerd!

Door Tweakers user Chief, dinsdag 6 februari 2018 04:20

frankyboy707 schreef op maandag 5 februari 2018 @ 07:27:
Gefeliciteerd met de kleine, Chief!

En natuurlijk met de mijlpaal van de 100 blogs!
Hartelijk dank!!
Snuffel schreef op maandag 5 februari 2018 @ 07:36:
Jeetje, 100 blogs alweer en kleine Miss alweer een jaar oud?
Man, wat gaat de tijd toch hard zeg.

Maar van harte gefeliciteerd met beide! Dat jij nog maar vele vele jaren mag genieten van de kleine Miss en wij van je blogs over o.a. de kleine Miss.
Gaat snel he! De kleine Miss gaat niet klein blijven, die tijd ga ik op den duur zeker een keer missen. Tot die tijd gewoon van haar proberen te genieten (ondanks of juist mede alle uitdagingen) en ook van het bloggen!
Dank je wel!!
Viper_4111 schreef op maandag 5 februari 2018 @ 08:22:
Hoppa de illustere 100 blogs! Gefeliciteerd en dat er nog een stuk of 100 bij mogen komen.

Daarnaast gefeliciteerd met de kleine, ze hebben er inderdaad geen benul van wat er allemaal aan de hand is, zolang ze maar eten krijgen (het liefst zo zoet mogelijk). _/-\o_
Idd, ik denk ook dat ze geen flauw benul had van wat er gaande was maar dat ze van alle aandacht genoot, dat staat vast!
TheFes schreef op maandag 5 februari 2018 @ 09:45:
* TheFes staat op van zijn stoel
* TheFes applaudisseert
* TheFes vraagt zich af waarom al zijn collega's zo raar kijken

Gefelicteerd!
Ahhhhhh, dank je! Hoop dat je collega's niet overdonderd werden ;)
jef3003 schreef op maandag 5 februari 2018 @ 09:45:
100 blogs waar ik vooral in stilte van genoten heb. ik kijk uit naar de volgende 100!
Heel fijn om te lezen en tot blogs!!
Technomania schreef op maandag 5 februari 2018 @ 10:19:
100 Blogs was 100x genieten.

Hopelijk zullen er nog vele, vele volgen.

Ook van harte gefeliciteerd met de kleine Miss.

Toch, een puntje van kritiek. Leer nou eens typen :*)


[...]


(zal vast wel door het enthousiasme komen)
Dank je G!! Tjah, niet alleen de spelling blijft een punt van aandacht. Vaak typ ik de blogs op de mobiel of tablet en dan maak ik net even meer fouten maar om heel eerlijk te zijn controleer ik nauwelijks op spel- en taalfouten. Daarvoor leun ik op de vele lieve vrijwilligers :)
LankHoar schreef op maandag 5 februari 2018 @ 10:28:
[...]


Puik plan! Ook al lees ik je blog doorgaans elke maandag (of dinsdag, woensdag.. :+) is het soms lastig om details terug te vinden in oudere blogs ;)

Gefeliciteerd met je dochter, en 100 blogs! Mooi getal om even te reflecteren op het verleden. Ik kan me nog goed herinneren dat ik je eerste blog las tijdens een lange treinreis van Praag naar Hamburg. Toen gelijk ook maar alle voorgaande delen gelezen en sindsdien alle nieuwe delen gelezen :) Man, wat gaat de tijd snel zeg..

Zeg Chief, je geeft ons altijd een peek in je leven, of in ieder geval in een deel van je leven dat je ons wilt laten zien (bijvoorbeeld de uncles, maar ook Bas en je vader), waardoor ik als lezer een beeld vorm van de Chief achter de blogs. Echter, jij als schrijver moet het doen met de korte comments die je krijgt op je blogs. Hoe ervaar je dat eigenlijk?

En gaat je volgende blog nu eindelijk wat meer vertellen over je verse avontuur in de verzekeringswereld? :)
Ik zal proberen categorieen te introduceren :)
Ja, de tijd vliefgt. Ook voor mij! Eerste blog dateert van mei 2016. Lijkt wel gisteren.

Goede vraag! Ik ervaar het als ontzettend gaaf dat er reacties komen en je ziet ook vaak dezelfde lezers reageren. Daarnaast reageren lezers regelmatig via PB dus dat schept ook wel een band :)

Wat betreft dat avontuur, daar kom ik misschien nog eens op terug :)
Koenzie schreef op maandag 5 februari 2018 @ 11:00:
:) Van Harte! Mooie mijlpaal. Je hebt mij/ons al veel leesplezier geschonken.
Super om te horen en: tot blogs!
maquis schreef op maandag 5 februari 2018 @ 11:22:
"...and the crowd goes wild" <juicherdejuich>

gratz man. :)
Bwah, dat zal wel meevallen van dat gejuich maar thanks!! :D
Xepos schreef op maandag 5 februari 2018 @ 13:56:
Zeker een applausje waard!
Met de 100 blogposts heb ik me zeker vermaakt en ik verwacht er nog zeker 100 te gaan!

"toen ik eindelijk in bed la" <- Je mist de 'g' in lag.
Dank je wel, ook voor het vinden van de spelfout! Ik zie wel bij hoeveel blogs het schip strands maar vooralsnog gaan we lekker verder :)
Flimovic schreef op maandag 5 februari 2018 @ 13:57:
Mooie mijlpaal Chief! Congratz! Ik heb altijd genoten van je blogs, ga zo door!
Thx Flimovic! Hopelijk ben je een beetje gesettled in je nieuwe baan!
ybos schreef op maandag 5 februari 2018 @ 14:21:
Ik haak aan bij lankhoar, erg benieuwd naar het vervolg. Sowieso vind ik het vermakelijk om verhalen van zelfstandig ondernemers of mensen met totaal ander werk dan ik te horen. Pik je regelmatig hoop van op!

Dubbel van harte chief, met je 100 blogs en de kleine!
Ik ben zeker niet de beste ondernemer om wat van te leren!
Thx voor de felicitaties!!
masauri schreef op maandag 5 februari 2018 @ 19:54:
Al 100x plezier gehad, de tijd vliegt.

Is bij jou trouwens ook de opwarming voor de Olympische spelen begonnen?
Men zoon is ingeschreven voor de volgende categorieën:
- Hardste scheet waarbij je jezelf verschrikt
- Sneldrinken
- Langslapen
- Slabbetje Zwaaien
- Net er langs kakken
- Keihard boeren

Ik heb er goede hoop op dat hij minimaal 1 medaille zal winnen ^^
Ahhh, je maakt de klassieke beginnersfout: teveel onderdelen! Focus is keyword here, FOCUS! ;)
Kecin schreef op maandag 5 februari 2018 @ 21:41:
Gefeliciteerd, en gefeliciteerd!
Thx Kecin!!

Door Tweakers user xscept, dinsdag 6 februari 2018 09:15

Gefeliciteerd, mooie mijlpaal! Ookal reageer ik niet zo vaak geniet ik altijd weer van je leuke en bijzondere blogs. Bedankt voor al het leesplezier!

Door Tweakers user LankHoar, maandag 19 februari 2018 11:52

Deze mijlpaal was voldoende? 100 als in 100% klaar met bloggen? Al twee keer geen CBM.

Nu maar hopen dat er straks een extra stevig verhaal komt over je side gig waar je nu zo druk mee bezig bent dat je geen tijd hebt om te bloggen :+

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 19 februari 2018 16:10

Denk dat Chief te druk is met het vieren van Chinees nieuwjaar.

Chief! Beste wensen nog.

Door Tweakers user maquis, dinsdag 20 februari 2018 10:15

........ondertussen bij Chief in zijn natuurlijke omgeving.

Door Tweakers user Chief, woensdag 21 februari 2018 02:29

xscept schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 09:15:
Gefeliciteerd, mooie mijlpaal! Ookal reageer ik niet zo vaak geniet ik altijd weer van je leuke en bijzondere blogs. Bedankt voor al het leesplezier!
Super, dank je wel!!
LankHoar schreef op maandag 19 februari 2018 @ 11:52:
Deze mijlpaal was voldoende? 100 als in 100% klaar met bloggen? Al twee keer geen CBM.

Nu maar hopen dat er straks een extra stevig verhaal komt over je side gig waar je nu zo druk mee bezig bent dat je geen tijd hebt om te bloggen :+
Ja, voldoende lijkt me? :)
Anyway, I'll be back!
Technomania schreef op maandag 19 februari 2018 @ 16:10:
Denk dat Chief te druk is met het vieren van Chinees nieuwjaar.

Chief! Beste wensen nog.
Thx! Happy (belated) CNY!! :) Was het maar, van feest vieren is weinig terecht gekomen.
maquis schreef op dinsdag 20 februari 2018 @ 10:15:
........ondertussen bij Chief in zijn natuurlijke omgeving.
Que? :D

Door Tweakers user Kliko, woensdag 21 februari 2018 08:24

Hey Chief, beetje late reactie hier, maar gezien drukte op werk EN vakanties (je moet wat met die vrije dagen) heb ik ein-de-lijk weer tijd om bij te lezen.

Gefeliciteerd met beide mijlpalen. Ik kreeg zelf ook een beetje het gevoel van jou dat je zo tevreden bent. Thanks for sharing! Op naar de 200 en 2 jaar! ;)

Door Tweakers user Chief, maandag 26 februari 2018 08:40

Kliko schreef op woensdag 21 februari 2018 @ 08:24:
Hey Chief, beetje late reactie hier, maar gezien drukte op werk EN vakanties (je moet wat met die vrije dagen) heb ik ein-de-lijk weer tijd om bij te lezen.

Gefeliciteerd met beide mijlpalen. Ik kreeg zelf ook een beetje het gevoel van jou dat je zo tevreden bent. Thanks for sharing! Op naar de 200 en 2 jaar! ;)
Lekker hoor, vakantie!!
Weet niet of we de 200 gaan halen, laten we zien waar het schip strandt!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.