The Good, the Bad and the Condemned, part XIII

Door Chief op dinsdag 16 januari 2018 10:37 - Reacties (25)
Categorie: Uncles, Views: 2.779

Met de Uncles was ik in een politiebusje aangekomen op het politiebureau van Wan Chai. Wat er zich vervolgens afspeelde, dat lezen jullie hieronder

Met de gezicht van herkenning van Lok sir draaide mijn maag een beetje om want dit kon geen toeval zijn. Ik deed de aanname dat het telefoontje die ik de agent zag maken in de pokerroom richting Lok sir was of in ieder geval werd gemaakt om Lok sir te verwittigen. Ik bedoel, de agent zag de Uncles, pleegde een telefoontje en nu zagen we Lok sir. Je hoeft geen Einstein te zijn om die link te leggen….

Lok sir liep naar binnen op het moment dat wij uitstapten, alsof hij zich ervan wilde verzekeren dat de Uncles uit het busje stapten. Met Lok sir uit het zicht volgden wij de agenten het bureau binnen al leken de Uncles geen tourgeleiden nodig te hebben. Op zich wel logisch want ik kon mij niet voorstellen dat dit de eerste keer was dat zij dit, of ieder ander politiebureau, voor het eerst bezochten.

Ik was wel verbaasd dat de wachtruimte die wij betraden compleet uitgestorven was. Het was immers zaterdagnacht en ik had in mijn hoofd een beeld van een met prostituees en dronkenlappen uitpuilende politiebureau. Toeval of niet, op deze zaterdag wij waren de enigen in de wachtruimte. We hadden nauwelijks onze stoelen opgewarmd of ik mocht als eerste met ome agent mee. Ik nam het ze niet eens kwalijk ook niet: ik zou ook op zoek gaan naar de schakel en ook nu geldt dat je geen Sherlock Holmes hoefde te zijn om te ontdekken wie dat was…. Ik dus.

De bemoedigende knik van Uncle John ten spijt moest ik heel eerlijk toegeven dat ik niet geheel zorgeloos opstond om met de agent mee te gaan. Uncle John stond op en fluisterde iets in mijn oor: “Geef vooral eerlijk antwoord op de vragen die ze je stellen”. Uncle Ngau deed dat op zijn eigen (en veel minder subtiele) manier door hardop te verkondigen dat ik mij geen zorgen hoefde te maken en dat hulp onderweg was. Hulp? Op dat moment was ik eigenlijk te nerveus om helder te kunnen denken en kon dan ook niet bevatten wat, of beter wie, onderweg was.

De agent nam mij mee naar een lange gang met talloze deuren en ondertussen sloeg mijn fantasie op hol. Ik zag mijzelf al in een donker kamertje zitten, met mijn rug naar een spiegel die natuurlijk maar van één kant doorzichtig was. Dat ik kei- en keihard dagen ondervraagd zou worden door een dozijn doorgewinterde agenten met een felle bureaulamp in mijn gezicht. Het zweet kwam weer langzaam op mijn voorhoofd en zelfs het duiveltje liep zenuwachtig heen en weer terwijl het engeltje bevend in de spelonken van mijn gedachten zat. Een ding was zeker, van die twee kon ik iedere vorm van hulp wel vergeten.

Mijn verbazing was dan ook groot toen de agent mij naar een grote kamer dirigeerde waar een tiental bureaus stonden. De bureaus waren verlaten maar ik voelde mij al een stuk geruster. Ik nam plaats aan een van de bureaus terwijl de agent aan de andere kant ging zitten. Hij legde mijn ID kaart op het bureau en stelde mij wat elementaire vragen. Naam, geboorte datum, ID nummer. De eerste twee kon ik feilloos beantwoorden maar mijn ID nummer, die kende ik niet uit mijn hoofd. De agent keek mij verbaasd aan maar ik vertelde dat ik pas een aantal maanden in het bezit van de ID kaart was. Ik was namelijk pas een paar maanden geleden naar Hong Kong geëmigreerd. Waar ik vandaan kwam. Nou, Nederland. Kleine glimlach van de agent. “Goellit” zei die. Ja natuurlijk, Gullit. Met liefde zou ik de basis elf van de EK finale van ’88 oprakelen als ik maar van deze ongein verlost zou worden maar helaas.

De agent leunde nu rustig achterover en vroeg wat ik in Kings hotel deed. Nou, gewoon een drankje met vrienden. “Vrienden?” vroeg de man nieuwsgierig. “Die mannen zijn minimaal twee keer zo oud als jij?” ging hij verder maar voordat ik de vraag had kunnen beantwoorden klopte er iemand op de deur. Blij met de afleiding draaide ik mij om en in de deuropening zag ik een agent met een oudere man naast hem staan. “Voor hem” wees de agent in de deuropening naar mij en de oudere man liep verbazend vlot naar het bureau waar ik aan zat. Klaarblijkelijk kenden de agent en de man elkaar want het ging best joviaal. Zo van “Hallo, hoe gaat het? Zo laat nog hier? Alles goed met je kinderen? Is de oudste al afgestudeerd”.

De mannen wisselden minuten lang koetjes en kalfjes uit en ik had zoiets van: ja hallllooo!! Ik ben hierrrrr, ben er ook nog! Eindelijk leek het dan over mij te gaan. De onbekende man vroeg of hij mij mee mocht nemen en de agent stemde eigenlijk meteen in. Ik gleed bijna van verbazing van mijn stoel. Ging dat zo makkelijk tegenwoordig? Had ik iets gemist? Ik wilde het risico echter niet lopen dat de agent zich zou bedenken en sprong op. Onbekende Man, laat ik hem even zo noemen, knikte mij vriendelijk toe en vroeg de agent of hij mij naar buiten wilde begeleiden want hij moest nog wat dingen doen op het bureau.

“Ga maar alvast, er staat iemand op je te wachten buiten” vertelde Onbekende Man en half verdoofd liep ik weer met de agent mee. Het duizelde in mijn hoofd van de vragen: wat er was gebeurd, wie Onbekende Man nu eigenlijk was en wie er op mij stond te wachten. Toen we door de wachtkamer liepen was deze net zo verlaten als dat die was toen wij arriveerden en ik had geen flauw idee waar de Uncles waren. Stonden zij al buiten op mij te wachten? De agent geleidde mij naar buiten waar tenminste één van de vragen werd beantwoord want daar stond Aunt Mai! Godzijdank, eindelijk enig licht in de duisternis.

Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part XIV 01-'18 The Good, the Bad and the Condemned, part XIV
Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part XII 01-'18 The Good, the Bad and the Condemned, part XII

Reacties


Door Tweakers user Vinales, dinsdag 16 januari 2018 10:49

Weer een mooie aflevering :-)

Door Tweakers user walteij, dinsdag 16 januari 2018 11:10

Zomaar een wilde gok: Onbekende man is de advocaat :).
Maar ergens had ik wel verwacht dat Lok sir de vragen zou stellen.

Paar kleine opmerkingen:
Met de gezicht van herkenning van Lok sir
Met een gezicht van herkenning is volgens mij de uitdrukking.
ik zou ook op zoek gaan naar de schakel
Ik denk dat je hier 'zwakste' bent vergeten.

Door Tweakers user Flimovic, dinsdag 16 januari 2018 11:10

Chief, ben erg benieuwd waar dit allemaal heen gaat, hoe dan ook een mooi avontuur (achteraf gezien dan ;)). Vraagje, wie is nu die Lok Sir? De naam is vast eerder voorbij gekomen, maar dat heb ik even niet opgeslagen denk ik.

Door Tweakers user Snuffel, dinsdag 16 januari 2018 11:17

Beter opletten @Flim ;)

Mooi geschreven weer Chief, welkome afleiding op deze saaie dag.

Door Tweakers user Flimovic, dinsdag 16 januari 2018 11:30

Snuffel schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 11:17:
Beter opletten @Flim ;)

Mooi geschreven weer Chief, welkome afleiding op deze saaie dag.
Jij weet het zeker wel... Maar het antwoord geven ho maar :(

Door Tweakers user Xepos, dinsdag 16 januari 2018 11:32

Flimovic schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 11:10:
Chief, ben erg benieuwd waar dit allemaal heen gaat, hoe dan ook een mooi avontuur (achteraf gezien dan ;)). Vraagje, wie is nu die Lok Sir? De naam is vast eerder voorbij gekomen, maar dat heb ik even niet opgeslagen denk ik.
Dat is volgens mij de hoofdagent of recherche, die Chief eerder op de trap naar een restaurant is tegengekomen.

@Chief keep up the good writing!

[Reactie gewijzigd op dinsdag 16 januari 2018 11:32]


Door Tweakers user LankHoar, dinsdag 16 januari 2018 11:32

Het was immers zaterdagnacht en ik had in mijn hoofd een beeld van een met prostituees en dronkenlappen uitpuilende politiebureau.
Uitpuilend.
Toeval of niet, op deze zaterdag wij waren de enigen in de wachtruimte.
Waren wij.
Ik nam het ze niet eens kwalijk ook niet:
Een niet teveel.

Leest weer lekker weg, zoals gewoonlijk. Toch weer even spannend hoor wanneer er op maandagochtend geen blog is. Echter lijkt CBM nu (tijdelijk) CBT geworden te zijn :)

Even iets anders Chief, hoe is het eigenlijk afgelopen met die verzekeraar plannen die je aangeboden kreeg? Of heeft dat te maken met je drukte?

Door Tweakers user Technomania ®, dinsdag 16 januari 2018 11:45

En weer een pareltje om te lezen op de maandagdinsdagmorgen.

Door Tweakers user SuperKneus, dinsdag 16 januari 2018 12:17

Deze las weer erg lekker weg. Op naar de volgende serie en laten we hopen dat het verhaal voorlopig nog net af is.

Door Tweakers user HKLM_, dinsdag 16 januari 2018 12:46

Leest weer lekke weg Chief!

Door Tweakers user Viper_4111, dinsdag 16 januari 2018 12:54

En weer een leuk verhaal, ik zou zeggen maak er een boek van! :)

Door Tweakers user masauri, dinsdag 16 januari 2018 12:56

Ik heb een maandaggevoel vandaag Chief, thx voor weer een geweldige blog ;)

Door Tweakers user wizai, dinsdag 16 januari 2018 13:37

lekker deeltje Chief, op naar de volgende :9

Door Tweakers user Flimovic, dinsdag 16 januari 2018 13:52

Xepos schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 11:32:
[...]


Dat is volgens mij de hoofdagent of recherche, die Chief eerder op de trap naar een restaurant is tegengekomen.
Yes, helemaal goed, heb t ff terug gezocht en het klopt inderdaad.

Door Tweakers user Snuffel, dinsdag 16 januari 2018 14:49

Duurde wel lang @Flim ;)

Door Tweakers user Flimovic, dinsdag 16 januari 2018 15:05

Heb wel wat beters te doen, jou negeren bijvoorbeeld :+

Door Tweakers user Snuffel, dinsdag 16 januari 2018 15:42

+1
Lukt je alleen niet :D
Galgje spelen maar? Wordt ook tijd voor @Chief om zich weer eens te melden daar....

Door Tweakers user breew, dinsdag 16 januari 2018 23:05

walteij schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 11:10:
Paar kleine opmerkingen:
[...]
Met een gezicht van herkenning is volgens mij de uitdrukking.
[...]
volgens mij is het een blik van herkenning ;)

Door Tweakers user Chief, woensdag 17 januari 2018 03:07

Dank je :)
walteij schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 11:10:
Zomaar een wilde gok: Onbekende man is de advocaat :).
Maar ergens had ik wel verwacht dat Lok sir de vragen zou stellen.

Paar kleine opmerkingen:

[...]

Met een gezicht van herkenning is volgens mij de uitdrukking.

[...]

Ik denk dat je hier 'zwakste' bent vergeten.
:) We zullen het meemaken in het volgend deel!
Dank voor de opmerkingen. Aangepast!
Flimovic schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 11:10:
Chief, ben erg benieuwd waar dit allemaal heen gaat, hoe dan ook een mooi avontuur (achteraf gezien dan ;)). Vraagje, wie is nu die Lok Sir? De naam is vast eerder voorbij gekomen, maar dat heb ik even niet opgeslagen denk ik.
Thanks Flim en ik lees al dat de "community" je vraag jeeft beantwoordt :)
Snuffel schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 11:17:
Beter opletten @Flim ;)

Mooi geschreven weer Chief, welkome afleiding op deze saaie dag.
Graag gedaan Snuffel!
Xepos schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 11:32:
[...]


Dat is volgens mij de hoofdagent of recherche, die Chief eerder op de trap naar een restaurant is tegengekomen.

@Chief keep up the good writing!
Ding ding ding!! Correct!
LankHoar schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 11:32:
[...]

Uitpuilend.


[...]

Waren wij.


[...]

Een niet teveel.

Leest weer lekker weg, zoals gewoonlijk. Toch weer even spannend hoor wanneer er op maandagochtend geen blog is. Echter lijkt CBM nu (tijdelijk) CBT geworden te zijn :)

Even iets anders Chief, hoe is het eigenlijk afgelopen met die verzekeraar plannen die je aangeboden kreeg? Of heeft dat te maken met je drukte?
Super, bedankt voor de correcties. Aangepast!
Idd, op een of andere manier komt het net ff niet uit om op maandag te posten, ondanks de dappere pogingen die ik daartoe onderneem......
Ik ga niet spoileren wat betreft de drukte. Stay tuned!! :)
Technomania schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 11:45:
En weer een pareltje om te lezen op de maandagdinsdagmorgen.
Mooi Guido! Fijne week alvast!!
SuperKneus schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 12:17:
Deze las weer erg lekker weg. Op naar de volgende serie en laten we hopen dat het verhaal voorlopig nog net af is.
Aan alles komt een einde he :)
Fijn!!
Viper_4111 schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 12:54:
En weer een leuk verhaal, ik zou zeggen maak er een boek van! :)
Thanks! Boek, misschien ooit?
masauri schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 12:56:
Ik heb een maandaggevoel vandaag Chief, thx voor weer een geweldige blog ;)
En het mooie is dat de maandag al voorbij was :)
wizai schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 13:37:
lekker deeltje Chief, op naar de volgende :9
Yes, komt eraan!
Snuffel schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 15:42:
+1
Lukt je alleen niet :D
Galgje spelen maar? Wordt ook tijd voor @Chief om zich weer eens te melden daar....
Lief blijven allemaal he! Galgje zit er voorlopig niet in voor mij....
breew schreef op dinsdag 16 januari 2018 @ 23:05:
[...]


volgens mij is het een blik van herkenning ;)
Eensch. Aangepast!

Door Tweakers user Kliko, woensdag 17 januari 2018 10:20

Bedankt weer Chief. Tot volgende week. 8-)

Door Tweakers user LankHoar, woensdag 17 januari 2018 14:41

Chief schreef op woensdag 17 januari 2018 @ 03:07:
Ik ga niet spoileren wat betreft de drukte. Stay tuned!! :)
Dat belooft een mooi nieuw blog erbij over je nieuwe avonturen in de verzekeringswereld! :*)

Door Tweakers user Curva, donderdag 18 januari 2018 13:41

Top stuk weer! Benieuwd waar de uncles nu uithangen. Ik gok wel dat de onbekende man de advocaat is. En eigenlijk dacht ik dat Percy buiten op je stond te wachten :+

Door Tweakers user Chief, donderdag 18 januari 2018 13:50

Kliko schreef op woensdag 17 januari 2018 @ 10:20:
Bedankt weer Chief. Tot volgende week. 8-)
Graag gedaan en tot de volgende keer Kliko!
LankHoar schreef op woensdag 17 januari 2018 @ 14:41:
[...]


Dat belooft een mooi nieuw blog erbij over je nieuwe avonturen in de verzekeringswereld! :*)
Misschien wel! :D
Curva schreef op donderdag 18 januari 2018 @ 13:41:
Top stuk weer! Benieuwd waar de uncles nu uithangen. Ik gok wel dat de onbekende man de advocaat is. En eigenlijk dacht ik dat Percy buiten op je stond te wachten :+
Hela, gokken laten we maar aan mij over, ok? :D

Door Tweakers user ybos, donderdag 18 januari 2018 19:37

:o blog gepost op dinsdag, donderdagavond pas gelezen! Gaat niet goed hier :N
Lijkt wel of ze wat korter worden dan de eerste serie van de uncles, maar vooruit, we doen het er (maar) mee ;)
Thanks weer :)

Door Tweakers user Chief, vrijdag 19 januari 2018 01:27

ybos schreef op donderdag 18 januari 2018 @ 19:37:
:o blog gepost op dinsdag, donderdagavond pas gelezen! Gaat niet goed hier :N
Lijkt wel of ze wat korter worden dan de eerste serie van de uncles, maar vooruit, we doen het er (maar) mee ;)
Thanks weer :)
Bwah, dagje eerder of later lezen, maakt niet zoveel uit :)
Zijn de blogs korter dan voorheen? Niet echt op gelet om eerlijk te zijn...

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.