The Good, the Bad and the Condemned, part XII

Door Chief op dinsdag 9 januari 2018 04:36 - Reacties (22)
Categorie: Uncles, Views: 2.610

Nadat ik ogenschijnlijk een blauwtje had gelopen bij Percy vond er een inval van de politie plaats in de pokerclub waar wij ons op dat moment bevonden. Hoe het toen verder ging, dat lees je hieronder

Het leek erop dat de politie weer eens van zich wilde laten zien bij de illegale pokerclubs die als paddenstoelen uit de grond groeiden in Hong Kong. Wel humor als je bedenkt dat het ook wel min of meer de schuld van de overheid zelf was door heel lang een gedoogbeleid te hanteren terwijl het aanbieden van pokeren om geld illegaal was. Dat pokerclubs dit zagen als carte blanche en zelfs openlijk gingen adverteren hielp de zaak natuurlijk niet.

Dit was dan ook niet de eerste keer dat ik aanwezig was bij een politie inval tijdens het pokeren. Dat is een redelijk lang verhaal, afijn, dat kan je hier nalezen. Het stelde allemaal weinig voor en deze keer had ik zelfs het geluk dat ik helemaal niet aan het pokeren was: ik zat nog met de Uncles aan de bar! Ik keek dan ook uiterst relaxed naar het tafereel wat zich voor mij afspeelde.

De emoties die ik zag verschilden nogal. Zo hadden enkelen duidelijk al één of meerdere invallen meegemaakt en “knew the drill” terwijl de n00bs behoorlijk nerveus op hun stoel aan het wippen waren. Een agent riep iedereen op om naast elkaar te gaan staan in een rij bij de muur, de ID tevoorschijn te halen en vooral stil te zijn. Gedwee volgden de meesten de instructies op. Meesten, want de Uncles en ik bleven rustig aan de bar zitten.

Enkele agenten liepen dan ook op ons af en één van hun was zo vriendelijk om te vragen of we doof waren. “Geen idee wat hier aan de hand is maar wij zijn gewoon een drankje aan het doen hoor” antwoordde Uncle Yin droog. Toen wij geen enkele aanstalten maakten om op te staan kwam, wat ik aannam, de leider van operatie op ons af. Het was niet moeilijk te zien dat hij de Uncles herkenden want zijn gezicht dat op standje onweer stond veranderde in een gezicht dat duidelijk verbaasd was. Zonder een woord te zeggen stak hij een hand op naar de agenten die bij ons stonden als teken dat ze daar moesten blijven staan, draaide zich om en greep een mobiele telefoon uit zijn broekzak.

Nu was het wel tijd om een beetje zenuwachtig te worden want de combinatie van herkennen van de Uncles plus een telefoontje plegen leek mij niet een heel positieve ontwikkeling. Een paar minuten later kwam de kopman terug en liep hij naar Uncle John. Of wij rustig met hem mee wilden naar het bureau. Nu werd Uncle Ngau pissig want wij waren toch gewoon wat aan het drinken? Hij wilde best zijn ID laten zien om te bewijzen dat hij oud genoeg was om alcohol te bestellen. Uncle John stond langzaam op en zei in een kalme stem dat zij meer dan bereid waren om mee te gaan. “Hij moet ook mee” wees de kopman nu naar mij en ik voelde een schok door mijn lichaam toen de vinger naar mij wees. Ik plaste nog net niet in mijn broek…..

Toch vermande ik mij snel, stond op en ging bij de Uncles staan. Samen uit, samen thuis. Simpel. Terwijl de hele groep van pokeraars nog in de rij stonden liepen wij vijven met een aantal agenten naar de lift. Wachtend op de lift snelde Percy ineens naar ons en vroeg aan één van de agenten naar welk bureau wij gingen. Dat ging haar niets aan bitste één van de aangesprokenen terug. “Maar dat is mijn vriendje en ik heb het recht om te weten waar jullie hem mee naar toe nemen!” en wederom wees een vinger naar mij en ook nu voelde ik een schok door mijn lijf. “Wanchai” zei de kopman waarna Percy een zoen plantte op mijn verbaasde gezicht met de belofte dat ze daar op mij zou wachten. Een vooruitzicht waar ik niet wist wat ik daarvan moest vinden.

Eenmaal beneden zagen we de chauffeur van Uncle Yin al staan die natuurlijk de politie had opgemerkt en ik zag hem meteen bellen na een knikje van Uncle Yin. Mijn fantasie ging even volledig door het dak: Ik zag in mijn gedachten al een spectaculaire ontsnapping met een meute bendeleden die zich al schietend een baan naar ons toe vrijmaakten. Al kogels ontwijkend sprongen wij in een vluchtwagen om met piepende banden weg te rijden, gevolgd door de sirenes van tientallen politiewagens waarna ik jubelend “YOU’LL NEVER GET US ALIVE!!” schreeuwde.

Bruut werd ik uit mijn dromen ontwaakt toen ik mijn kop stootte bij het betreden van het busje waardoor ik vrij hard op mijn achterste viel wat op gegniffel van de aanwezigen kon rekenen. Vlug wipte ik op mijn voeten en een agent duwde nu mijn hoofd omlaag bij het instappen om herhaling te voorkomen. Nee, ik was duidelijk niet gemaakt voor een heldenrol in een actiefilm. Zoveel mag wel duidelijk zijn.

Zonder zwaailichten kwamen we snel bij het bureau in Wan Chai aan wat naast het hoofdkantoor van de politiemacht staat. Een ezel stoot zich geen tweemaal aan hetzelfde plafond en dus kromp ik een beetje in bij het uitstappen en stond zowaar zonder verdere schade weer buiten het busje. Helaas was dat het enige positieve want op een paar meter zag ik een persoon die ik herkende: Lok sir.

Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part XIII 01-'18 The Good, the Bad and the Condemned, part XIII
Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part XI 01-'18 The Good, the Bad and the Condemned, part XI

Reacties


Door Tweakers user Chief, dinsdag 9 januari 2018 04:38

Helaas de deadline voor CMB gemist en voor diegenen die met een bakje koffie zaten te wachten op de nieuwe aflevering: mijn excuses. Troost u met de gedachte dat de schrijver geenzins lui achterover zat in zijn schrijversstoel maar verwoed probeerde alle taken te volbrengen die nog op zijn overbevolkte takenlijst stonden (maar daar schromelijk in heeft gefaald!)

Door Tweakers user bvsteyn, dinsdag 9 januari 2018 06:36

Ben benieuwd naar het vervolg! Thnx for sharing! :)

Door Tweakers user Snuffel, dinsdag 9 januari 2018 07:33

Goedemorgen Chief!
Mooi verhaal man, je maakt het goed spannend weer :)

Lekker je dingen doen en pas posten wanneer je tijd hebt. Wij wachten wel (zij het soms wat ongeduldig) :)
Succes met je bezigheden!

Door Tweakers user walteij, dinsdag 9 januari 2018 08:03

Nice, ik had al het vermoeden dat Lok sir nog een keer terug zou komen in dit verhaal :).
Maar weer genoeg om op te wachten.

Het gesprek Chief vs Lok sir.
De advocaat van de Uncles (die van dat telefoonnummer).
Percy die je komt ophalen bij het bureau.

Ja, dit is weer een mooie stap voor de volgende blog.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 9 januari 2018 08:05]


Door Tweakers user SuperKneus, dinsdag 9 januari 2018 09:10

Dit was weer een leuke editie, ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Door Tweakers user GrimScythe, dinsdag 9 januari 2018 10:58

Spannend, weer een mooie klassieke Chiefhanger ;)

Door Tweakers user Viper_4111, dinsdag 9 januari 2018 11:21

Je zal er eigenlijk best een boekwerk van kunnen maken. Misschien iets voor Kickstarter met als beloning dat degene die het meeste betaald een meet en greet met de uncles krijgt :P

Bedankt weer!

Door Tweakers user masauri, dinsdag 9 januari 2018 11:38

Viper_4111 schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 11:21:
met als beloning dat degene die het meeste betaald een meet en greet met de uncles krijgt :P

Bedankt weer!
En dat verhaal eindigde met "hij zwom nog lang en gelukkig tussen de vissen"?

Door Tweakers user maquis, dinsdag 9 januari 2018 12:21

lekker weer hoor.. :)

Door Tweakers user LankHoar, dinsdag 9 januari 2018 12:29

Hij wilde best zijn ID laten zien om te bewijzen dat hij oud genoeg was om in alcohol te bestellen.
Dat woordje mag weg.
Uncle John stond langzaam op en zij in een kalme stem dat zij meer dan bereid waren om mee te gaan.
Zei.
Ik plaste nog niet in mijn broek
Volgens mij hoort hier “net” bij tussen.
Zonder zwaailichten kwamen we snel bij het bureau in Wan Chai aan wat naast het hoofdkantoor van de politiemacht kwam.
Staat?

Leest weer lekker weg. Toch wel nieuwsgierig hoe dat nou afloopt met die Percy, maar ook hoe vaak je Lok sir nog gaat tegenkomen :+

Succes met al je taken, Chief! Mocht je van lezen houden en wat tips over productiviteit willen, kan ik je het boek Getting Things Done van David Allen van harte aanraden (ook beschikbaar in audio formaat).

[Reactie gewijzigd op dinsdag 9 januari 2018 12:32]


Door Tweakers user Technomania ®, dinsdag 9 januari 2018 14:09

Sjongemejonge. Je weet iedere keer wel de spanning op te bouwen zeg.

Maar, zoals altijd weer een prachtige blog en kijk uit naar het vervolg.

Door Tweakers user Flimovic, dinsdag 9 januari 2018 20:51

Mooi verhaal weer Chief! Veel te kort weer, maar dat is elke week zo, ongeacht hoe lang het stuk is :P

Door Tweakers user Chief, woensdag 10 januari 2018 01:13

bvsteyn schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 06:36:
Ben benieuwd naar het vervolg! Thnx for sharing! :)
Graag gedaan!
Snuffel schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 07:33:
Goedemorgen Chief!
Mooi verhaal man, je maakt het goed spannend weer :)

Lekker je dingen doen en pas posten wanneer je tijd hebt. Wij wachten wel (zij het soms wat ongeduldig) :)
Succes met je bezigheden!
Ook goedemorgen Snuffel! :)
Ja, doe wel mijn ding hoor. Dat heeft "even" prioriteit :)
walteij schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 08:03:
Nice, ik had al het vermoeden dat Lok sir nog een keer terug zou komen in dit verhaal :).
Maar weer genoeg om op te wachten.

Het gesprek Chief vs Lok sir.
De advocaat van de Uncles (die van dat telefoonnummer).
Percy die je komt ophalen bij het bureau.

Ja, dit is weer een mooie stap voor de volgende blog.
Hey, wie is hier de schrijver: jij of ik?? ;)
SuperKneus schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 09:10:
Dit was weer een leuke editie, ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.
Stay tuned to find out!
GrimScythe schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 10:58:
Spannend, weer een mooie klassieke Chiefhanger ;)
Oeh, naast CBM hebben we ook Chiefhanger! Me like!! :D
Viper_4111 schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 11:21:
Je zal er eigenlijk best een boekwerk van kunnen maken. Misschien iets voor Kickstarter met als beloning dat degene die het meeste betaald een meet en greet met de uncles krijgt :P

Bedankt weer!
Weet je, ik ga steeds vaker denken dat er wel een bundel o.i.d. gaat komen. Ergens heb ik ook de aspiraties om een soort van boek te schrijven. Fictief, non-fictief of combinatie van beiden. Idk yet!
masauri schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 11:38:
[...]

En dat verhaal eindigde met "hij zwom nog lang en gelukkig tussen de vissen"?
Neuj, dat zal niet gebeuren (je bent nl visvoer geworden :P)
Thanks!
LankHoar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 12:29:
[...]

Dat woordje mag weg.


[...]

Zei.


[...]

Volgens mij hoort hier “net” bij tussen.


[...]

Staat?

Leest weer lekker weg. Toch wel nieuwsgierig hoe dat nou afloopt met die Percy, maar ook hoe vaak je Lok sir nog gaat tegenkomen :+

Succes met al je taken, Chief! Mocht je van lezen houden en wat tips over productiviteit willen, kan ik je het boek Getting Things Done van David Allen van harte aanraden (ook beschikbaar in audio formaat).
Super weer! Dank je wel voor de correcties! Changes are done!
Bedankt voor de tip! Ik denk dat ik redelijk goed ben in prioriteiten te stellen en taken af te maken. De uitdaging is echter dat de takenlijst alleen langer wordt...!!!! Ik zal het boek eens bekijken!
Technomania schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:09:
Sjongemejonge. Je weet iedere keer wel de spanning op te bouwen zeg.

Maar, zoals altijd weer een prachtige blog en kijk uit naar het vervolg.
Dank je Guido en een fijne week alvast!!
Flimovic schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 20:51:
Mooi verhaal weer Chief! Veel te kort weer, maar dat is elke week zo, ongeacht hoe lang het stuk is :P
Thx Flimovic! Zoals je al zei, het al altijd te kort :)

Door Tweakers user Kliko, woensdag 10 januari 2018 08:10

lekkere episode weer Chief! :)
Mijn fantasie heeft weer een mooie tijd gehad met jouw verhaal! Ik zie die verfilming nog steeds voor me. 8-)

Op naar volgende week; dat je maar genoeg tijd zult hebben voor een nieuwe blog! :+

Door Tweakers user Kecin, woensdag 10 januari 2018 15:49

Spannend. Je bent wel de actieheld van Tweakblogs hoor. Haha

Door Tweakers user ybos, woensdag 10 januari 2018 20:05

Chief schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 04:38:
Helaas de deadline voor CMB gemist en voor diegenen die met een bakje koffie zaten te wachten op de nieuwe aflevering: mijn excuses. Troost u met de gedachte dat de schrijver geenzins lui achterover zat in zijn schrijversstoel maar verwoed probeerde alle taken te volbrengen die nog op zijn overbevolkte takenlijst stonden (maar daar schromelijk in heeft gefaald!)
Prio's stellen lukt je dan nog niet helemaal goed ;)

Enne, keep em comin'!

Door Tweakers user Chief, donderdag 11 januari 2018 02:38

Kliko schreef op woensdag 10 januari 2018 @ 08:10:
lekkere episode weer Chief! :)
Mijn fantasie heeft weer een mooie tijd gehad met jouw verhaal! Ik zie die verfilming nog steeds voor me. 8-)

Op naar volgende week; dat je maar genoeg tijd zult hebben voor een nieuwe blog! :+
Hehehe, eerst een boekwerkje, shall we? :)
Kecin schreef op woensdag 10 januari 2018 @ 15:49:
Spannend. Je bent wel de actieheld van Tweakblogs hoor. Haha
Bwah, dat valt denk ik wel mee als je door het forum gaat spitten :)
ybos schreef op woensdag 10 januari 2018 @ 20:05:
[...]

Prio's stellen lukt je dan nog niet helemaal goed ;)

Enne, keep em comin'!
Ahhh, mijn prio's != jullie prio's klaarblijkelijk!!

Door Tweakers user Mad-Monkey, donderdag 11 januari 2018 11:43

volle takenlijstjes zullen de meeste van ons bekend zijn en ach, dan moeten we maar wat langer wachten op het vervolg :) gezien de reactie aantallen heb je geen tekort aan blog lezers ervan gekregen :D

Door Tweakers user HKLM_, donderdag 11 januari 2018 15:05

Weer een mooi verhaal chief ! :)

Door Tweakers user Chief, vrijdag 12 januari 2018 03:31

Mad-Monkey schreef op donderdag 11 januari 2018 @ 11:43:
volle takenlijstjes zullen de meeste van ons bekend zijn en ach, dan moeten we maar wat langer wachten op het vervolg :) gezien de reactie aantallen heb je geen tekort aan blog lezers ervan gekregen :D
Ik ga niet zeggen dat ik het drukker heb dan een ander :)
Idd, ben blij met de vele Tweakers die toch even de moeite nemen om te lezen en/of te reageren! O+
Dank je wel!

Door Tweakers user Curva, maandag 15 januari 2018 14:13

Spannend, ben benieuwd naar het vervolg! :)

Door Tweakers user Chief, dinsdag 16 januari 2018 10:37

Curva schreef op maandag 15 januari 2018 @ 14:13:
Spannend, ben benieuwd naar het vervolg! :)
Komt goed uit want het vervolg is zojuist geplaatst :)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.