The Good, the Bad and the Condemned, part XI

Door Chief op dinsdag 2 januari 2018 09:05 - Reacties (22)
Categorie: Uncles, Views: 2.306

Zooooooo lieve Tweakers. Het heeft even geduurd maar ik heb dankbaar van de feestdagen gebruik gemaakt om tijd met mijn gezinnetje door te brengen, tijd die ik in de weken daarvoor en ook in de komende tijd voornamelijk in mijn werk zal moeten steken maar daarover vast meer in een andere blog. De feestdagen kregen nog een extra leuk tintje dankzij de redactie van Tweakers die mij hebben verblijd met een heuse nominatie in de categorie "Userreview" voor de Tweakers Awards 17/18 en kreeg ik hier zelfs een uitnodiging voor in de bus:

Uitnodiging

Iedereen bedankt voor het lezen, reageren EN nomineren van deze blog! Zonder jullie lezers zou mijn blogleven een heel stuk minder interessant zijn!!
Rest mij jullie allen een uitzonderlijk gezond & gelukkig 2018 toe te wensen!!

En nu vlotjes terug naar het verhaal!!
________________________________________________________________________________
Samen met Percy en de Uncles was ik aangekomen in hotel/bar/pokerroom Kings in Wanchai nadat ik uit club Blue was geknikkerd. Lag het aan mij of was Percy opzichtig met mij aan het flirten?Het geluk liet mij niet in de steek want de tafels waren vol. Geen enkele speler wilde natuurlijk opstaan nu de Uncles gearriveerd waren: ze wilden allemaal in ieder geval een poging wagen om de Uncles wat centen afhandig te maken. Geen hele moeilijke opgave om eerlijk te zijn.

Ik besloot om aan de bar te gaan zitten en Percy en de Uncles volgden mijn voorbeeld. Percy nam direct naast me plaats en toen Uncle Ngau voorbij liep tikte hij even op mijn schouder en gaf mij een veelbetekenende knipoog. Als iemand als Uncle Ngau die toch al niet te boek staat als de meest tactvolle persoon ter aarde het doorhad dan was het probleem groter dan verwacht.

Ik had sterker in mijn schoenen gestaan als ik zou zijn opgepakt door de politie en die mij 48 uur lang en non-stop zouden ondervragen over alles wat ik van de Uncles wist – wat overigens bizar weinig was maar dit gesprek met Percy moest ik wel aangaan voordat de misverstanden alleen maar erger zouden worden. Normaliter had ik nooit last van nervositeit als het om het vrouwelijk geslacht ging maar ditmaal was het om de een of andere reden anders. Nerveus speelde ik met mijn glas cola, zoekend naar een goede openingszin toen Percy uit het niets mij uit mijn lijden verloste: Of er wat aan mij scheelde.

Het zweet stond in mijn handen en droop van het glas cola af. Ik sloot mijn ogen en nam een diepe adem. Showtime Chief! Hoe goed het ook in mijn hoofd klonk, zo belabberd kwam het in werkelijkheid uit mijn mond. Hakkelend probeerde ik uit te leggen dat ik niets met de triades te maken had. Dat het feit dat ik eerder “Gor” werd genoemd niets meer was dan een vorm van beleefdheid van de mannen van Ricky. “Hmmmm….” Antwoorde Percy alleen maar en kwam met haar gezicht wat dichter bij die van mij alsof ze me niet geloofde.

“Is dat alles?” vroeg ze. Fuck, het zweet kwam zo onderhand uit mijn boxershort. “Nou” stamelde ik en ik stelde mij een facepalm momentje voor bij het engeltje. “Vort, verman je!” piepte ze. Ik keek nu recht in de ogen van Percy en half stotterend kon ik nog net uitbrengen dat ik getrouwd was. Ik was zelfs gelukkig getrouwd beweerde ik maar ik besefte meteen dat ik nét iets teveel nadruk legde op het woord “gelukkig”. Een seconde bleef het stil waarna Percy bijna van haar barstoel kukelde van het lachen.

Nou was dat niet meteen de reactie die ik verwachtte en het leek wel alsof mijn hersenen het niet registreerden. Bevroren zat ik op mijn stoel met het glas cola nog tussen mijn handen. Percy raapte zichzelf bij elkaar en boog zich voorover waarna ze zachtjes in mijn oor fluisterde. “Ik vind je een aardige vent hoor maar de types waar ik op val zijn over het algemeen minimaal twee keer zo breed als jij”.

“Acht….Negen…Tien. KNOCK OUT” hoorde ik het duiveltje in mijn hoofd voordat die over de grond rolde van het lachen. Wat?? Had ik het helemaal mis dan? Zelfs als Uncle Ngau hetzelfde idee had? Bijna ongelovig keek ik Percy aan die rustig een slokje nam van haar cocktail. Ze liet zich langzaam van haar kruk glijden en kwam even naast me staan. De hand die ze op mijn knie legde veroorzaakte een kleine schok in mijn lijf en weer fluisterde ze iets in mijn oor: “Trouwens, als ik echt iets van je zou willen dan zou niemand er ooit achter komen”. Voordat ik kon reageren liep ze weer rustig verder. Ze draaide haar hoofd nog vluchtig om en compleet verbouwereerd zag ik een knipoog met een ondeugende lach.

Versteend zat ik op mijn stoel tot een ferme klap van Uncle Ngau mij wakker schudde. “Ze heeft je bij de ballen knul” lachte hij en hij nam een forse slok van zijn glas bier. En ik? Ik had niet veel tijd om na te denken want de deur van de nooduitgang zwaaide met een klap open en binnen enkele seconden was het aantal mensen in de bar met ruim twintig mannen uitgebreid. “POLITIE!” hoorde ik één van hen roepen.

Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part XII 01-'18 The Good, the Bad and the Condemned, part XII
Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part X 12-'17 The Good, the Bad and the Condemned, part X

Reacties


Door Tweakers user frankyboy707, dinsdag 2 januari 2018 09:38

Klinkt weer spannend Chief. Ik blijf je blogs trouw en met plezier lezen!

Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Overigens in de 3e alinea van het verhaal, wik moet ik zijn :)

Door Tweakers user Viper_4111, dinsdag 2 januari 2018 09:38

Jaa daar issie weer! Beste wensen Chief voor het komende jaar en dat de verhalen maar mogen komen :)

Weer een perfect einde.

Door Tweakers user Snuffel, dinsdag 2 januari 2018 10:34

Beste wensen Chief!
Dat er maar veel moeite blogs mogen volgen dit jaar.
En uiteraard weet bedankt voor deze :)

Door Tweakers user masauri, dinsdag 2 januari 2018 10:53

Beste wensen chief!!
En congreats met je nominatie ;)
Weer even spannend als altijd!

Door Tweakers user Lambo LP670 SV, dinsdag 2 januari 2018 10:55

Beste wensen! Volgens mij komt dat verhoor al snel dichtbij ;)

Door Tweakers user wizai, dinsdag 2 januari 2018 11:01

Wéér een flinke cliffhanger. Wat moet de politie daar met 20 man?

Een goed 2018 gewenst Chief, wellicht tot volgende week! :D

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 2 januari 2018 11:43

De beste wensen Chief, en schrijf vooral door ;) Dit is vermakelijk leesvoer.

Door Tweakers user breew, dinsdag 2 januari 2018 11:45

Beste wensen voor 2018!!!

typo: Percy en de Uncles volgend mijn voorbeeld .... moet zijn: volgden (gok ik)?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 2 januari 2018 11:46]


Door Tweakers user blauwester, dinsdag 2 januari 2018 12:01

beste wensen chief, dat het nieuwe jaar je, in tegenstelling tot wat je in je inleiding schrijft, veel vrije tijd mag bieden die je dan allemaal in je blogreeks kunt stoppen!!!!
:) huge fan :)
ps. die award is je sowieso gegund en is verdiend.

Door Tweakers user Technomania ®, dinsdag 2 januari 2018 12:55

Beste wensen Chief. Ook voor je gezin.

Spannend verhaal weer. Ik ben nu wel erg benieuwd wat de politie daar kwam doen. Vast niet voor een biertje.

Door Tweakers user LankHoar, dinsdag 2 januari 2018 12:57

Ik besloot om aan de bar te gaan zitten en Percy en de Uncles volgend mijn voorbeeld.
Volgden.
wat overigens bizar weinig was maar dit gesprek met Percy moest wik wel aangaan voordat de misverstanden alleen maar erger zouden worden.
Ik.
deglas cola
Het glas (staat twee keer in het blog overigens).
Percy raapte haar zelf bij elkaar en boog zich voorover waarna ze zachtjes in mijn oor fluisterde.
Zichzelf.
Nou was dat niet meteen de reactie die ik verwachte en het leek wel alsof mijn hersenen het niet registreerden.
Verwachtte.
Zelfs als Uncle Ngau het zelfde idee had?
Hetzelfde.
Ze liet zich langzaam van haar kruk glijden op en kwam even naast me staan.
Op kan weg volgens mij.

Leest weer lekker weg hoor. En leuk die uitnodiging! Hoewel ik zo het vermoeden heb dat je niet even vanaf Singapore komt invliegen voor deze awards :+

En natuurlijk ook de beste wensen!

Door Tweakers user HKLM_, dinsdag 2 januari 2018 15:50

Chief beste wensen en die nominatie heb je dik verdiend

Door Tweakers user JT, dinsdag 2 januari 2018 17:40

Beste wensen, felicitaties met je nominatie en ik kan niet wachten tot de volgende!

Door Tweakers user tinusbalpol, dinsdag 2 januari 2018 20:46

Beste wensen Chief! Hij las weer lekker weg. En uiteraard ook gefeliciteerd met je nominatie, hij is zeer verdiend.

Door Tweakers user Chief, woensdag 3 januari 2018 01:36

frankyboy707 schreef op dinsdag 2 januari 2018 @ 09:38:
Klinkt weer spannend Chief. Ik blijf je blogs trouw en met plezier lezen!

Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Overigens in de 3e alinea van het verhaal, wik moet ik zijn :)
Super om te horen! Bedankt ook voor het spotten en is aangepast!
Viper_4111 schreef op dinsdag 2 januari 2018 @ 09:38:
Jaa daar issie weer! Beste wensen Chief voor het komende jaar en dat de verhalen maar mogen komen :)

Weer een perfect einde.
Idd, latn we hopen dat ik nog wat kan bloggen in het nieuwe jaar!
Snuffel schreef op dinsdag 2 januari 2018 @ 10:34:
Beste wensen Chief!
Dat er maar veel moeite blogs mogen volgen dit jaar.
En uiteraard weet bedankt voor deze :)
Heel graag gedaan Snuffel en tot blogs!
masauri schreef op dinsdag 2 januari 2018 @ 10:53:
Beste wensen chief!!
En congreats met je nominatie ;)
Weer even spannend als altijd!
Dubbel dank!
Lambo LP670 SV schreef op dinsdag 2 januari 2018 @ 10:55:
Beste wensen! Volgens mij komt dat verhoor al snel dichtbij ;)
Zou het? :D
wizai schreef op dinsdag 2 januari 2018 @ 11:01:
Wéér een flinke cliffhanger. Wat moet de politie daar met 20 man?

Een goed 2018 gewenst Chief, wellicht tot volgende week! :D
Stay tuned to find out en hopelijk tot volgende week!
i-chat schreef op dinsdag 2 januari 2018 @ 11:43:
De beste wensen Chief, en schrijf vooral door ;) Dit is vermakelijk leesvoer.
Dank je i-chat!! Ik ga proberen in 2018 weer lekker te bloggen (garantie tot aan de voordeur)
blauwester schreef op dinsdag 2 januari 2018 @ 12:01:
beste wensen chief, dat het nieuwe jaar je, in tegenstelling tot wat je in je inleiding schrijft, veel vrije tijd mag bieden die je dan allemaal in je blogreeks kunt stoppen!!!!
:) huge fan :)
ps. die award is je sowieso gegund en is verdiend.
Nou, als ik heel veel vrije tijd ga hebben om te bloggen dan is er iets mis op mijn werk.... :)
p.s. Dank je! Winnen doe ik het niet maar ik vind de nominatie al meer dan voldoende!
Technomania schreef op dinsdag 2 januari 2018 @ 12:55:
Beste wensen Chief. Ook voor je gezin.

Spannend verhaal weer. Ik ben nu wel erg benieuwd wat de politie daar kwam doen. Vast niet voor een biertje.
Dank je Guido! Wie weet kwamen ze even biertje doen na hun werk :D
LankHoar schreef op dinsdag 2 januari 2018 @ 12:57:
[...]

Volgden.


[...]

Ik.


[...]

Het glas (staat twee keer in het blog overigens).


[...]

Zichzelf.


[...]

Verwachtte.


[...]

Hetzelfde.


[...]

Op kan weg volgens mij.

Leest weer lekker weg hoor. En leuk die uitnodiging! Hoewel ik zo het vermoeden heb dat je niet even vanaf Singapore komt invliegen voor deze awards :+

En natuurlijk ook de beste wensen!
Ahhhh, daar is mijn Editor in Chief! Thanks voor het corrigeren en: aangepast!
Ik heb idd bij de redactie aangegeven dat ik niet aanwezig zal zijn maar dat weerhield hen er niet van om toch de uitnodiging te sturen :)
HKLM_ schreef op dinsdag 2 januari 2018 @ 15:50:
Chief beste wensen en die nominatie heb je dik verdiend
Thanks!!!
JT schreef op dinsdag 2 januari 2018 @ 17:40:
Beste wensen, felicitaties met je nominatie en ik kan niet wachten tot de volgende!
Dank je en nog even geduld aub!
tinusbalpol schreef op dinsdag 2 januari 2018 @ 20:46:
Beste wensen Chief! Hij las weer lekker weg. En uiteraard ook gefeliciteerd met je nominatie, hij is zeer verdiend.
Mooi zo en dank je wel!

Door Tweakers user Kliko, woensdag 3 januari 2018 11:20

Gelukkig nieuwjaar Chief. Dat het maar weer een mooi blogjaar mag worden!

oh man oh man. Die Percy must be fun. :)
Maarem, komt die 48 uur ondervraging dan alsnog..? ;)
Misschien heb je dan toch liever een flirtende Percy naast je? ;)

Op naar de volgende! Ik hoop echt dat je tijd blijft vinden om te blijven bloggen en dat alles om jou heen niet TE druk gaat worden. ;(

Door Tweakers user VECTOR ®, woensdag 3 januari 2018 12:41

Happy New Year Chief. Dat het maar weer een vet blogjaar voor je mag worden :)

Door Tweakers user LankHoar, woensdag 3 januari 2018 20:44

Ik zag vanavond de trailer voor Molly's Game, een nieuwe film. Ik moest natuurlijk gelijk aan dit blog denken. Is die film niet iets voor jou, Chief? :+

Trailer voor de geïnteresseerden.

Door Tweakers user Chief, donderdag 4 januari 2018 01:21

Kliko schreef op woensdag 3 januari 2018 @ 11:20:
Gelukkig nieuwjaar Chief. Dat het maar weer een mooi blogjaar mag worden!

oh man oh man. Die Percy must be fun. :)
Maarem, komt die 48 uur ondervraging dan alsnog..? ;)
Misschien heb je dan toch liever een flirtende Percy naast je? ;)

Op naar de volgende! Ik hoop echt dat je tijd blijft vinden om te blijven bloggen en dat alles om jou heen niet TE druk gaat worden. ;(
Thanks Kliko! Percy is een van de weinige vrouwen waarvan ik zeg: too much to handle :)
VECTOR schreef op woensdag 3 januari 2018 @ 12:41:
Happy New Year Chief. Dat het maar weer een vet blogjaar voor je mag worden :)
Vector! Moet nog steeds wennen aan je nieuwe nick al heb je die al even in gebruik :)
LankHoar schreef op woensdag 3 januari 2018 @ 20:44:
Ik zag vanavond de trailer voor Molly's Game, een nieuwe film. Ik moest natuurlijk gelijk aan dit blog denken. Is die film niet iets voor jou, Chief? :+

Trailer voor de geïnteresseerden.
If only I was as hot as Molly...... :)

Door Tweakers user SuperKneus, donderdag 4 januari 2018 07:44

De beste wensen voor 2018 Chief. Ik heb weer genoten van je blog en kijk uit naar volgende week.

Door Tweakers user Xepos, vrijdag 5 januari 2018 18:15

Beste wensen Chief!

Altijd die clifhangers maar...

Vieren ze in Singapore gewoon het normale oud en nieuw of pas in februari net zoals China?

Door Tweakers user LankHoar, maandag 8 januari 2018 10:38

Chief schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 01:21:
[...]

Vector! Moet nog steeds wennen aan je nieuwe nick al heb je die al even in gebruik :)
Ik heb precies hetzelfde. Telkens denk ik dingen als; "hey die Vector heeft hetzelfde logo als Repr" :+

Mijn koffie mist Chief's nieuwe blog als begeleiding vandaag.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.