The Good, the Bad and the Condemned, part X

Door Chief op maandag 18 december 2017 09:05 - Reacties (16)
Categorie: Uncles, Views: 2.617

Nadat ik hoogst persoonlijk een aantal spelers aan gort had gespeeld eindigde mijn eerste bezoek aan club Blue vrij snel: we waren er uit getrapt. Wachtende op de auto van Uncle Yin kwamen stomtoevallig enkele handlangers van Ricky voorbij gelopen die mij aanspraken als "Chief Gor", alsof ik deel uitmaakte van de triade. Hoe het verder ging, dat lezen jullie hieronder.


Geloof mij, de uitdrukking op mijn gezicht was minstens net zo verbaasd als die op Percy’s gelaat. In de pokerscene in Hong Kong was ik wel vaker “Gor” genoemd en zelfs “Si Fu” maar nooit door leden van de triade.

De mannen liepen gewoon door alsof er niets gebeurd was en in hun ogen was er natuurlijk ook niets gebeurd. Buiten hun gehoorafstand barste Uncle Ngau in lachen uit en klapte zodanig hard op mijn schouder dat ik wakker schrok. “Zo jongen, nu hoor je er helemaal bij” lachte Uncle Yin mee en hoewel hij het natuurlijk gekscherend had gezegd maakte ik mij nu toch lichtelijke zorgen. Zoals altijd was daar Uncle John die de situatie goed inschatte: ik hoefde me geen zorgen te maken, het betekende niets al had ik wat meer krediet als ik over straat zou lopen in Mong Kok, het gebied van Ricky. Percy’s ogen waren nu zo groot als schoteltjes terwijl ik niet goed wist wat ik er van moest denken.

Voordat ik aan Percy probeerde uit te leggen dat ik niets met de triades te maken had kwam de wagen van Uncle Yin al voorrijden en stapten we in. Eenmaal in de auto draaide Uncle Yin die voorin zit zich om en vroeg zich openlijk af wat de mannen van Ricky nou in Central deden. Uncle John was ook verrast die mannen daar te treffen. Triade leden blijven zoveel mogelijk in hun eigen gebied maar deze mannen waren zelfs van Kowloon naar Hong Kong Island gegaan. Terwijl de auto richting Wanchai reed bleef het opvallend stil, alsof iedereen in haar of zijn gedachten ergens anders was.

Wanchai lag om de hoek en binnen tien minuten stonden we voor het King’s hotel. Hotel was overigens wel heel veel eer voor dit gebouw. De hotelkamers besloegen slechts een aantal verdiepingen in dit gebouw. Daarboven en daaronder bevonden zich voornamelijk (karaoke)bars en mahjong ruimtes. Één van de bars werd ’s avonds omgebouwd in een pokerroom met ruimte voor drie tafels. Het was de plek waar ik de Uncles had ontmoet.

Percy draait zich naar mij om op het moment dat zij uitstapt en kijkt mij recht in mijn ogen aan. Haar blik wordt vergezeld door een licht verlegen glimlach. Ik mocht dan geen Adonis zijn maar zelfs ik herkende die blik. Uh oh. Dit beloofde niet veel goeds. Die blik duurde in mijn gedachten eindeloos maar zal in werkelijkheid niet meer dan twee of drie seconden hebben geduurd voordat ze zich terugdraaide en uitstapte. Ik boog mijn hoofd voorover om uit te stappen toen ik het inmiddels bekende gevoel van de hand van Uncle John op mijn schouder voelde en ik hem zachtjes “voorzichtig jongen!” hoorde fluisteren. Ik was dus niet de enige die die blik van Percy had gezien.

Met z’n vijven stonden we in de knusse lift naar boven en ineens voelde ik iets over mijn rechterhand glijden. Ik keek naar rechts en keek wederom in het gezicht van Percy die mij uitdagend aankeek. Hoewel ik beleefd een glimlach produceerde wist ik ook meteen dat ik dit in de kiem moest smoren maar voor ik daar de kans voor had gingen de lift deuren open en gaf ons meteen een zicht op de pokerroom omdat de lift zo ongeveer midden in de pokerroom uitkwam.

Zoals altijd als de Uncles de pokerroom in het King’s hotel betraden voelde je een rimpeling van opwinding door de pokerroom gaan. Je hoorde bijna de regelval aan kwijl van de spelers op de grond druppelen. De tafels zaten behoorlijk vol zoals bijna iedere zaterdag en niemand zou nu opstaan om plaats te maken in de hoop dat iemand anders op zou staan. Niet zo lang geleden was ik één van hen maar nu, nu ik de Uncles kende voelde het toch wel anders. In club Blue kende niemand de Uncles maar hier, hier leken de Uncles een paar guppies in een aquarium vol piranha’s.

Ik weet het, ze deden het puur voor de lol maar geld kan je ook op een andere manier weggeven. Kreeg je tenminste nog belastingaftrek over. Oh well, ik moest nu even concentreren op een ander probleem. Misschien hadden de Uncles vandaag wel het geluk aan hun zijde, iets wat ik wel kon gebruiken.

Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part XI 01-'18 The Good, the Bad and the Condemned, part XI
Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part IX 12-'17 The Good, the Bad and the Condemned, part IX

Reacties


Door Tweakers user Snuffel, maandag 18 december 2017 09:17

Jaa, hij is er er weer op de vroege maandagochtend!

Zo, jij en Percy dus huh?Jaja....zozo...

;)

Door Tweakers user Tazzios, maandag 18 december 2017 09:20

“Gor” genoemd en zelfs “ Chief Gor” ?

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 18 december 2017 10:13

Leuke blog weer. Vooral het einde. Het lijkt wel een zoetsappig romannetje... ,,Love is in the Air'' :)

Maar, het is volgende week kerst dus ik wens jou en de familie fijne feestdagen toe ondanks het daar niet zo gevierd wordt als bij ons.

En... jij bent binnenkort ook jarig. Ik weet niet precies wanneer maar ook alvast gefeliciteerd kerel. Daar ga ik vanavond een biertje op drinken.

Door Tweakers user Frenk24, maandag 18 december 2017 10:28

Eindelijk de tijd gehad om de volledige serie te lezen, dank Chief voor het heerlijke leesplezier! Fijne kersttijd!

Door Tweakers user Brandts, maandag 18 december 2017 11:19

Even voor de onwetenden onder ons (waaronder ikzelf :) ), wat betekent "Gor"?

Door Tweakers user Snuffel, maandag 18 december 2017 11:33

Brandts schreef op maandag 18 december 2017 @ 11:19:
Even voor de onwetenden onder ons (waaronder ikzelf :) ), wat betekent "Gor"?
Dat heeft Chief hier prima uitgelegd :)

Door Tweakers user Curva, maandag 18 december 2017 12:02

Het lijkt een andere kant op te gaan dan in je vorige blogs. Ik ben benieuwd naar het plot met Percy.

Je schrijfstijl blijft subliem ;)

Door Tweakers user wizai, maandag 18 december 2017 14:24

Spannend Chief, tot volgende week!

Door Tweakers user SuperKneus, maandag 18 december 2017 14:59

Leuk Chief, ik kijk ook weer uit naar volgende week.

Door Tweakers user Chief, dinsdag 19 december 2017 02:10

Snuffel schreef op maandag 18 december 2017 @ 09:17:
Jaa, hij is er er weer op de vroege maandagochtend!

Zo, jij en Percy dus huh?Jaja....zozo...

;)
Uhu, was er weer even :). Stay tuned Snuffel!
Tazzios schreef op maandag 18 december 2017 @ 09:20:
“Gor” genoemd en zelfs “ Chief Gor” ?
Idd! Zie ook vorig deel :)
Technomania schreef op maandag 18 december 2017 @ 10:13:
Leuke blog weer. Vooral het einde. Het lijkt wel een zoetsappig romannetje... ,,Love is in the Air'' :)

Maar, het is volgende week kerst dus ik wens jou en de familie fijne feestdagen toe ondanks het daar niet zo gevierd wordt als bij ons.

En... jij bent binnenkort ook jarig. Ik weet niet precies wanneer maar ook alvast gefeliciteerd kerel. Daar ga ik vanavond een biertje op drinken.
We gaan richting de Bouquet kwaliteit wat wel enigzins betreuringswaardig is.....
Heb je goed onthouden! Was afgelopen weekend en hopelijk heeft het biertje gesmaakt!

Alvast een hele fijne kerst en de beste wensen voor het nieuwe jaar Guido!
Frenk24 schreef op maandag 18 december 2017 @ 10:28:
Eindelijk de tijd gehad om de volledige serie te lezen, dank Chief voor het heerlijke leesplezier! Fijne kersttijd!
Graag gedaan en jij ook alvast een goede kerst!!
Brandts schreef op maandag 18 december 2017 @ 11:19:
Even voor de onwetenden onder ons (waaronder ikzelf :) ), wat betekent "Gor"?
Zie post van Snuffel!
Snuffel schreef op maandag 18 december 2017 @ 11:33:
[...]


Dat heeft Chief hier prima uitgelegd :)
Zo, heb ik nou de beste lezertjes op het internet of niet? Spellingscheck EN customer care!! <3
Curva schreef op maandag 18 december 2017 @ 12:02:
Het lijkt een andere kant op te gaan dan in je vorige blogs. Ik ben benieuwd naar het plot met Percy.

Je schrijfstijl blijft subliem ;)
Dank je Curva and let's see what happens!
wizai schreef op maandag 18 december 2017 @ 14:24:
Spannend Chief, tot volgende week!
Tot de volgende blog!!
SuperKneus schreef op maandag 18 december 2017 @ 14:59:
Leuk Chief, ik kijk ook weer uit naar volgende week.
Fijn!

Door Tweakers user Kliko, dinsdag 19 december 2017 10:46

Zo Gor, weer lekker stukkie geschreven hoor.
Ik ben benieuwd wat Percy nou in haar schild voert... Vind ze je leuk... of probeert ze in je hoofd te komen om je gek te maken en af te leiden voor de pokerpot? We'll see... We'll see...

Keep 'em coming chief gor! ;)

Enneh, fijne feestdagen en verjaardag! (verjaardag heb ik niet onthouden maar hierboven gespiekt! :) )

Door Tweakers user HKLM_, dinsdag 19 december 2017 13:28

Thanks Chief was weer een mooi verhaal!

Door Tweakers user MultivlaaiTaart, dinsdag 19 december 2017 19:22

Ik denk dat Tazzios bedoelt te zeggen dat er twee keer "Gor" staat in plaats van "Gor" en "Chief Gor" ;)

Wederom mooi geschreven, ben benieuwd naar het vervolg!

Door Tweakers user Chief, donderdag 21 december 2017 04:24

Kliko schreef op dinsdag 19 december 2017 @ 10:46:
Zo Gor, weer lekker stukkie geschreven hoor.
Ik ben benieuwd wat Percy nou in haar schild voert... Vind ze je leuk... of probeert ze in je hoofd te komen om je gek te maken en af te leiden voor de pokerpot? We'll see... We'll see...

Keep 'em coming chief gor! ;)

Enneh, fijne feestdagen en verjaardag! (verjaardag heb ik niet onthouden maar hierboven gespiekt! :) )
Dank je Kliko! Tjah, even wachten om daar achter te komen! ;)
Dank je wel en jij ook alvast hele fijne dagen!!
HKLM_ schreef op dinsdag 19 december 2017 @ 13:28:
Thanks Chief was weer een mooi verhaal!
Thx!!
MultivlaaiTaart schreef op dinsdag 19 december 2017 @ 19:22:
[...]


Ik denk dat Tazzios bedoelt te zeggen dat er twee keer "Gor" staat in plaats van "Gor" en "Chief Gor" ;)

Wederom mooi geschreven, ben benieuwd naar het vervolg!
Ahhhhh!! Aangepast!!

Door Tweakers user JT, vrijdag 22 december 2017 10:18

Te gek weer. Fijne dagen!

Door Tweakers user koesie, zaterdag 23 december 2017 23:56

lekker weer thx heb op je gestemd

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.