The Good, the Bad and the Condemned, part VIII

Door Chief op maandag 4 december 2017 06:16 - Reacties (13)
Categorie: Uncles, Views: 2.293

Eerder hadden de Uncles een politiewagen klem laten zetten en waren we op weg gegaan naar club Blue, een nieuwe pokerclub in het Central district van Hong Kong. Eindelijk waren we aangekomen, zonder dat we door de politie waren gevolgd. Bij het betreden van de club voelde me ik al helemaal thuis en nam ik plaats aan een $25-$50 tafel terwijl de Uncles zich over andere tafels hadden verspreid


Het was mijn beurt om de big blind te posten en dus werd het ook wel tijd om eens te kijken wat voor vlees we aan tafel hadden. Eigenlijk vielen drie mannen op. Buitenlanders gezien hun blanke huidskleur. Tussen de dertig en veertig jaar. Wat hen op deed vallen was dat ze strak in het pak zaten, inclusief colbert en stropdas. Ahhhh, typische i-bankers. Type: jasje, dasje, coke in tasje. U kent ze wel. Zo niet, bij deze.

Het werken blijft voor i-bankers blijft zelden beperkt tot weekdagen, met name diegenen die in de M&A divisies zitten want daar gaat het gewoon 24/7 door. Daartegen over staan astronomische beloningen, mits je de targets haalt uiteraard en die targets zijn over het algemeen zeer ambitieus. Kenmerkend voor dit wereldje is ook het hoge alfa mannetjes gehalte met ditto testosteron levels. Daar weken de drie mannen aan mijn tafel dan ook niet van af.

In de paar rondjes die ik rustig aankeek spraken ze met luide stem en maakten ze achteloos de ene bet na de andere. De klassieke steamroll strategie dus en de mannen verwachtten, nee, eisten eigenlijk dat de rest van de tafel eigenlijk braaf achterover gingen liggen zonder enige tegenstand te bieden. Het liefst al kwispelend met onze staart. Wat denken jullie? De tafel ging daar in mee ook nog!! Nou ja, de tafel minus mijzelf. Uiteraard.

Ik heb namelijk nogal een nare eigenschap en dat is dat ik nogal recalcitrant ben. Van jongs af aan heb ik vrij veel moeite gehad met autoriteit maar dat heb ik over tijd enigszins kunnen muteren in allergisch zijn voor misplaatste autoriteit. Oftewel, ik kon er prima mee leven als een leraar mij op mijn gedrag aansprak en laten we wel wezen, dit was vaker wel dan niet gegrond, maar niet als de leraar eiste dat je ja en amen knikte. Leerlingen zijn geen zombies en mogen best hun kritiek hebben die je dan eventueel kan weerleggen maar niet zomaar naast je moet leggen.

Anyway, die eigenschap van mij kwam vrolijk omhoog borrelen bij het aanschouwen van het schouwspel wat zich aan mijn tafel afspeelde. Dat was overigens veel makkelijker dan je zou denken. Echt, die gasten gaven zó veel informatie weg dat ze net zo goed met hun kaarten open konden spelen. De grootte van hun bets in relatie tot de pot, de tijd die ze namen bij een beslissing, hun lichaamstaal, zelfs hoe ze een hijs namen van hun peuken. Beetje de slogan van de Belastingdienst: “leuker kunnen we het niet maken, wél makkelijker” en makkelijker, dat werd het me zeker gemaakt. Overigens was dit wél leuker maar dat was een fijne bonus.

Die mannen waren klaarblijkelijk helemaal niet gewend dat er op ze werd teruggespeeld. Zij plaatsten een raise en ik ging daar vrolijk overheen. Soms callden ze die bet nog wel maar op de bet van de volgende kaart gingen hun kaarten netjes de muck in tenzij ze de kaart vonden die ze nodig hadden. Ik kon namelijk aan de hand van de informatie die ze onbewust gaven makkelijk zien of ze een relatief zwakke hand hadden en zo ja dan ging de druk er vol op, vrijwel ongeacht welke kaarten ik nou vasthad.

Na een uurtje beuken hielden twee van de drie i-bankers het voor gezien. In plaats van te spelen namen ze nu plaats achter de laatste van hen drie die nog aan tafel zat, in hun ogen waarschijnlijk de beste speler van de drie. Jeetje, ze maakten het nu wel erg gemakkelijk. Wat ontzettend hielp was dat ik op een gegeven moment voor de flop een grote raise plaatste met A6s in de hoop dat de blinden, waaronder de laatste i-banker, het zouden opgeven maar in dit geval callde de man. De flop kwam een waanzinnige A-6-6. Op dat moment plaatste ik de range van de man in AT of beter, alle paartjes tussen zessen en negens en heel soms KQ/KJ of zelfs KT gezien zijn historie. Paartje zessen kon natuurlijk niet. Paren van AA t/m tienen hoogstwaarschijnlijk ook niet omdat hij mij dan wel een 3-bet had gegeven voor de flop.

Ik liep dus zwaar voor in vrijwel alle scenarios. Ik bette ongeveer de helft van de pot en er volgde een snelle call. Die man had geen trukendoos laten zien en aldus kon ik zijn range verkleinen naar veruit de meeste gevallen AT of een betere aas en heeeeel soms een pocket pair groter dan zessen maar kleiner dan TT. Op de turn binkte ik de laatst overgebleven zes, gewoon voor het geval dat ik nog niet ver genoeg voorliep. Klein vreugdedansje zou niet misplaatst zijn lieve Tweakertjes. Goed, nu hoopte ik maar dat hij inderdaad een aas had want dan had hij een full house. Niet dat hij nadacht over wat ik eventueel zou kunnen hebben maar op de flop van A-6-6 kon hij best bang zijn voor een betere aas dan hij vasthad of misschien wel AA bij mij. Ik besloot te checken nadat hij hetzelfde gedaan te hebben in de hoop dat hij een aas had en de river zou betten.

De river kwam een fantastische aas waardoor de board A-6-6-6-A zag. Fantastisch! Nu wist ik 100% zeker dat die geen AA kon hebben en dus had ik de nuts: de best mogelijke hand. Hij bette ongeveer drie kwart van de pot dus waarschijnlijk had hij een full house met een aas. Te gek! Ik dacht even na en ik bomb de pot door idioot groot te raisen. De gedachte hierachter was: hij zou mij vrijwel nooit op een zes kunnen zetten gezien mijn preflop raise. Ik probeer in dat geval gewoon erg groot te raisen, ook met een aas, in de hoop dat hij weggooit en ik dus de pot niet hoef te delen.

Dat was waarschijnlijk precies zoals hij dacht want bij callde snel met AJ voor een fullhouse, in volle verwachting om de pot te delen maar helaas voor hem had ik heel stiekem toch die laatste zes. Als een plumpudding zakte hij in elkaar in zijn stoel en één van zijn collega’s sloeg letterlijk een hand voor zijn mond. Rustig stapelde ik zijn chips die de dealer naar mij had toegeschoven op mijn chips en ik had een ware berg voor me staan. Hilarisch.

Niet voor de i-bankers want de laatste die aan tafel had sprong op van zijn plumpudding houding en sloeg het laatste restje whisky die die nog had achterover en liep zonder om te kijken weg, gevolgd door zijn kompanen. Percy keek op van haar tafel en zei: “Oops, he di dit again!!”. Dat was de laatste waarschuwing die mijn andere tafelgenoten nodig hadden want binnen twee minuten stond de rest op, mij alleen achterlatend met mijn chips. Of ik mij ineens eenzaam voelde? Geloof mij, met zoveel gewonnen chips voor je neus voel je je nooit eenzaam. Nooit.

Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part IX 12-'17 The Good, the Bad and the Condemned, part IX
Volgende: Chief went Vegas! (slot) 11-'17 Chief went Vegas! (slot)

Reacties


Door Tweakers user bvsteyn, maandag 4 december 2017 06:43

Wauw! Daar is weer een gaaf Uncles verhaal! Lekker begin van de dag! _/-\o_
Dank voor het delen!

Door Tweakers user Snuffel, maandag 4 december 2017 07:41

Mooie start weer van de week.
Goed verhaal Chief! En hoeveel was die berg chips nou uiteindelijk waard?

Door Tweakers user Curva, maandag 4 december 2017 08:07

Vermakelijk verhaal, Chief. Ben benieuwd of je nu bij de Uncles aan tafel plaats neemt. Er zit zo waar geen cliffhanger in?!

Door Tweakers user Viper_4111, maandag 4 december 2017 09:44

Topper weer!! Ik ben dan altijd benieuwt hoeveel geld je ze professioneel armer gemaakt hebt :)

See you next week?

Door Tweakers user masauri, maandag 4 december 2017 10:30

Gisteren zag ik op facebook een foto van 6 jaar geleden waarbij ik mijn winnende paar kaarten voor mijn compleet gewonnen stack had staan uit een vriendenavondje poker.

Dat doet inderdaad deugd zoiets ^^
Maar idd, geen cliffhanger? :p

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 4 december 2017 10:33

Een blog van Chief is altijd een goed begin van de week. :P

Vermakelijk stukje maar hoeveel was die stapel chips nou waard? Paar 100 HKD of zit er nog een nulletje achter.

Tot volgende week.

Door Tweakers user Flimovic, maandag 4 december 2017 11:45

Hey Chief, mooie blog weer! Ik ben erg benieuwd wat er nu op stapel (chips) staat!

Door Tweakers user maquis, maandag 4 december 2017 12:51

thanx man. weer heerlijk starten deze week.

Door Tweakers user Kliko, maandag 4 december 2017 14:32

Oh Chief! Nee toch! Je bent een cliffhanger vergeten!
Stom he... Als hij er is klagen we erover, is hij er niet; klagen we ook! :+

Wel mooi gespeeld hoor! Met mijn beperkte poker-kennis kon ik deze wel volgen. :*)

Is de rust op je werk weer een beetje terug?

Door Tweakers user ybos, maandag 4 december 2017 19:41

Wat moet dat een heerlijk gevoel geven, nieteens om de klap geld die je wint maar om zo'n blaaskaak even goed voor l*l te zetten, inclusief publiek 8-)

Door Tweakers user Chief, dinsdag 5 december 2017 01:48

bvsteyn schreef op maandag 4 december 2017 @ 06:43:
Wauw! Daar is weer een gaaf Uncles verhaal! Lekker begin van de dag! _/-\o_
Dank voor het delen!
Je was er lekker op tijd bij! Heel graag gedaan en nog een fijne week!
Snuffel schreef op maandag 4 december 2017 @ 07:41:
Mooie start weer van de week.
Goed verhaal Chief! En hoeveel was die berg chips nou uiteindelijk waard?
Dank je Snuffel! Stay tuned to find out!! :D
Curva schreef op maandag 4 december 2017 @ 08:07:
Vermakelijk verhaal, Chief. Ben benieuwd of je nu bij de Uncles aan tafel plaats neemt. Er zit zo waar geen cliffhanger in?!
Die vraag wordt wellicht in de volgende blog beantwoordt! En, dan gooien we er lekker een kneiter van een cliffhanger in :D
Viper_4111 schreef op maandag 4 december 2017 @ 09:44:
Topper weer!! Ik ben dan altijd benieuwt hoeveel geld je ze professioneel armer gemaakt hebt :)

See you next week?
Wel de bedoeling dat er volgende week een blog verschijnt maar zoals altijd: garantie tot aan de voordeur! Overigens, ik heb ook vaak genoeg bedragen verloren hoor ;)
masauri schreef op maandag 4 december 2017 @ 10:30:
Gisteren zag ik op facebook een foto van 6 jaar geleden waarbij ik mijn winnende paar kaarten voor mijn compleet gewonnen stack had staan uit een vriendenavondje poker.

Dat doet inderdaad deugd zoiets ^^
Maar idd, geen cliffhanger? :p
Heerlijk die foto's he. Je voelt je dan even King of the Hill. Vooruit dan, laten we vanaf volgende week weer cliffhangers erin gooien!! Heb je al wallen onder je ogen? :D
Technomania schreef op maandag 4 december 2017 @ 10:33:
Een blog van Chief is altijd een goed begin van de week. :P

Vermakelijk stukje maar hoeveel was die stapel chips nou waard? Paar 100 HKD of zit er nog een nulletje achter.

Tot volgende week.
Dank je Guido! Read it all next week!!
Flimovic schreef op maandag 4 december 2017 @ 11:45:
Hey Chief, mooie blog weer! Ik ben erg benieuwd wat er nu op stapel (chips) staat!
Dank je Flimovic! Leuke woordspeling en let's find out next week! ;)
maquis schreef op maandag 4 december 2017 @ 12:51:
thanx man. weer heerlijk starten deze week.
Graag gedaan en fijne week nog!
Kliko schreef op maandag 4 december 2017 @ 14:32:
Oh Chief! Nee toch! Je bent een cliffhanger vergeten!
Stom he... Als hij er is klagen we erover, is hij er niet; klagen we ook! :+

Wel mooi gespeeld hoor! Met mijn beperkte poker-kennis kon ik deze wel volgen. :*)

Is de rust op je werk weer een beetje terug?
Stelletje Hollanders, klagen over alles ;)
Op het werk is het enigzins genormalizeerd en ik verwacht eigenlijk vrij rustige weken. December is normaliter toch wel erg rustig op de markten.
ybos schreef op maandag 4 december 2017 @ 19:41:
Wat moet dat een heerlijk gevoel geven, nieteens om de klap geld die je wint maar om zo'n blaaskaak even goed voor l*l te zetten, inclusief publiek 8-)
Yea, sometimes you got to love the game ;)

Door Tweakers user TwisterX, dinsdag 5 december 2017 11:29

Mooie toepassing van Zeebo's Theorem!

En er is een stukje van je zin afgevallen;

...en heeeeel soms een pocket pair groter dan zessen maar kleiner [dan TT]. Op de...

[Reactie gewijzigd op dinsdag 5 december 2017 11:31]


Door Tweakers user Chief, woensdag 6 december 2017 08:03

TwisterX schreef op dinsdag 5 december 2017 @ 11:29:
Mooie toepassing van Zeebo's Theorem!

En er is een stukje van je zin afgevallen;

...en heeeeel soms een pocket pair groter dan zessen maar kleiner [dan TT]. Op de...
Bevestiging van de theorie deze keer ;)
Bedankt voor de check! Aangepast!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.