Chief went Vegas! (slot)

Door Chief op dinsdag 28 november 2017 02:13 - Reacties (17)
Categorie: Over mij, Views: 4.789

Goed, de Aria dus. Sinds de opening van dit hotel eind 2009 dacht ik ben ik er eigenlijk vaste klant en dat hebben ze voor het meest te danken aan hun pokerroom. Hun hotel kamers zijn niet slecht hoor, helemaal niet, maar voor die prijsklasse zit je denk ik liever in bijvoorbeeld de Encore.

De pokerroom van de Aria daarentegen, die is voor de limieten waar wij op spelen perfect. Het is een ideale mix van spelers (toeristen, pro’s, locals), inrichting (ruim en modern) en de dealers. Geloof het of niet, dealers en dan met name goede dealers kunnen een wereld van verschil uitmaken voor de spelers.

Ik ben met opzet op de avond van aankomst niet even gaan kijken in de pokerroom ondanks de afwezigheid van ruim twee jaar want ik ken mezelf: voor je het weet zou ik zijn gaan zitten en dan zou ik de rest van de week behoorlijk brak door moeten waarschijnlijk. Soms ben ik best trots op mijn ijzeren discipline. Soms dan. Heeeeeel soms.

Dankzij de vele uurtjes slaap tijdens de vluchten eerder had ik totaal geen last van jetlag wat wel eens anders is geweest. Ditmaal werd ik netjes pas rond acht uur in de ochtend wakker. Dit gold helaas niet voor Ben die slechts een paar uurtjes had kunnen slapen en er best brak uitzag. Even naar het ontbijtbuffet van de Aria en toen, toen ein-de-lijk op weg naar de pokerroom.

Voor mezelf had ik besloten om mijzelf even de tijd gunnen om er weer een beetje in te rollen wat pokeren betreft. De laatste keer dat ik nog live had gepokerd was vlak voor ons vertrek vanuit Nederland naar Singapore dik twee jaar geleden. De basis zou ik nog wel beheersen maar ik wist maar nooit. Discipline, weet je nog? Ik startte dus op de laagste limiet die de pokerroom aanbood: de $1-$3 NL Hold’em met een max buy-in van $300. Het grootste nadeel van deze structuur is dat je dus max kan beginnen met 100x de BB wat niet veel ruimte geeft voor creative plays. Vanaf de $2-$5 BB mag je met 200x de BB beginnen.

Anyway, het was geen slechte keuze om aan de lage limieten te beginnen want mijn God wat speelde ik als een zak str***. Verkeerd callen, niet het maximale uit een winnende hand halen, idiote momenten kiezen om te bluffen. Het enige voordeel was dat ik vaak een “oh ja” moment had na een misplay en dat ik langzaam maar zeker weer een beetje in het pokerritme kwam.

Met het komen van het pokerritme kwam ook het euforische gevoel om weer eens aan de pokertafel in de Aria te zitten. Ik kon, ondanks de “blunders” echt even achterover zitten en om me heen te kijken en dan kreeg ik toch wel een gelukzalig gevoel. Ik ben toch wel met m’n neus in de boter gevallen bij het trouwen met vrouwlief. Er zijn nl maar weinig vrouwen die hun man zo maar alleen naar Las Vegas laten gaan, vrouw en kinderen achterlatend. Heerlijk anoniem een kaartje leggen in de stad der Verderf. Nou ja, anoniem. Ik werd in de eerste uren al door enkele dealers herkend wat ik knap vond aangezien ze letterlijk duizenden verschillende gezichten per jaar zien.

Wat gênanter was wat op de eerste avond gebeurde toen een nieuwe speler aan onze tafel kwam. Hij ging zitten met $200 aan chips en ik keek hem toevallig aan toen hij rondkeek. Ik zag een TL buis boven zijn hoofd aan gaan. Uh oh. “Hey man, I know you!!” Ik was hoogstverbaasd aangezien ik zeker geen regular was. “Yea, I saw you play the 5/10 a couple of years ago. You lost a huge pot in a set over set while the other guy sucked out on you. I remember you because you didn’t blow up and kept cracking jokes! Love that attitude man”. Hij steekt zijn vuist uit en ok, uit beleefdheid geef ik hem een box. Die hand herinner ik me wel maar met name de man aan wie ik die hand verloor. In Vegas speel ik nl vrijwel nooit de 5/10 game omdat de spelers daar gewoon stuk voor stuk beter zijn. Die avond was er echter een whale aan tafel, iemand die overduidelijk meer geld dan verstand van pokeren had. Ik was er gelukkig vroeg bij want al snel was er een enorme wachtrij voor die game alleen omdat die man aan tafel zat.

Die vent dumpte lachend tienduizenden dollars waarvan een stukje aan mij en dat ondanks die vette pot die hij van mij won. Ik denk dat dat mijn meest winstgevende trip naar Vegas ooit was. Anyway, de man die mij herkende lijkt geen aandacht meer aan mij te schenken totdat hij “Btw, what are you doing in a 1/3 game?”. Toeval of niet, binnen een kwartier staan er vier spelers op die hun heil ergens anders gingen zoeken. En bedankt.

Zonder nu in details te gaan, misschien in een ander blog, kan ik zeggen dat ik tijdens de trip meer dan zestig uren aan de pokertafel heb gezeten. De pokerroom in de Aria maakt, net als de meeste andere pokerrooms in Vegas, gebruik van het Bravo systeem. De dealer swiped jou membership kaart aan tafel en dat wordt netjes gelogd. Dat is voornamelijk omdat spelers $2 per uur krijgen ($3 in de graveyard shift) als ze pokeren om maar spelers te lokken.

De week ging dan ook in sneltreinvaart voorbij. Naast het pokeren hebben we wel wat, maar niet veel andere dingen gedaan. Kan ook niet als je een “werkweek” van dik zestig uur hebt geklokt. Die uren hebben we niet voor niets gemaakt. Naast de ongrijpbare ervaring met de vele personen waarmee we gespeeld hebben konden we aan het einde van de week allebei zwarte cijfers laten zien. Zodanig zelfs dat ik mijn totale kosten heb goedgemaakt en Ben dus een dikke plus kon bijschrijven aangezien hij slechts €450 voor zijn ticket vanuit A’dam had betaald. Win!!

Velen zullen niet begrijpen hoe je zoveel uren aan dit spel kan besteden maar voor mij was het echt heerlijk om eigenlijk alleen maar met pokeren en alles daaromheen bezig te zijn. Op de terugweg lag ik op mijn stoel en bedacht me dat een week mijn gedachten verzetten eigenlijk brood noodzakelijk was. Eindelijk had ik even tijd voor mezelf om dingen op een rij te zetten, met name wat betreft het verlies van mijn oude heer. Hoe vaak had ik thuis niet doelloos voor mij uit zitten staren alleen om wakker geschud te worden door een knuffel van junior.

Ik bleef namelijk tegen mijzelf zeggen dat de euthanasie van pa het beste was voor hem wat misschien ook wel zo is maar het gat in mijn ziel die daarmee achtergelaten werd kon niet door die gedachte worden bedekt. Gedurende de week heb ik heel veel aan hem gedacht omdat hij als ex-gokverslaafde natuurlijk alle smeuïge details wilde horen. Nooit maakte hij zich zorgen hoeveel ik won of verloor maar hij wilde via mij toch een beetje de sfeer van een casino proeven zonder het risico te lopen dat hij in verval zou raken.

Op die stoel op de vlucht naar Ghuanzhou heb ik zitten janken als een baby, voor het eerst sinds het overlijden van mijn pa en ik kan je zeggen, dat luchtte gigantisch op. Verlies is verlies, hoe de omstandigheden ook zijn of waren en ik mag daar best om treuren. Ik krijg hem er niet voor terug en dat hoeft ook niet. Het is ook niet dat ik dat hoofdstuk afgesloten heb maar ik sta tenminste toe dat ik daar kapot van ben. Toen, na die huilbui, toen besefte ik pas waarom vrouwlief had voorgesteld dat ik een week met Ben naar Vegas zou gaan. Ik wil graag denken dat ik de man des huizes ben maar het is duidelijk wie daadwerkelijk alles in de gaten heeft. Iets met neus en boter, weet je nog?

Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part VIII 12-'17 The Good, the Bad and the Condemned, part VIII
Volgende: Chief went Vegas! 11-'17 Chief went Vegas!

Reacties


Door Tweakers user Chief, dinsdag 28 november 2017 03:53

Zo, en volgende week gaan we lekker verder met de Uncles!

Door Tweakers user bvsteyn, dinsdag 28 november 2017 06:48

Mooi einde aan een lekker lezend stuk! Well done!
Ben benieuwd naar de Uncles! :*)

Door Tweakers user Curva, dinsdag 28 november 2017 08:11

Mooi geschreven, Chief! Een verlies is helaas nooit makkelijk. Hopelijk geeft het je nu wel meer rust en kun je het 'een plekje geven'.
Toch ook wel mooi dat je zwarte cijfers hebt kunnen noteren ;)

Door Tweakers user wizai, dinsdag 28 november 2017 08:12

Gaaf Chief!
Je zult vast een diepe indruk achtergelaten hebben bij die dealers, dat zij je herkend hebben :D

Mooi einde ook, huilen lucht op.

Door Tweakers user Tazzios, dinsdag 28 november 2017 08:23

Is dit echt van Chief? Ik zie geen cliffhanger. :Y)

Door Tweakers user Snuffel, dinsdag 28 november 2017 08:43

Top Chief! Mooi geschreven weer :) Tnx!

Door Tweakers user JDizzle, dinsdag 28 november 2017 08:56

Nothing but the utmost respect for you sir! _/-\o_

Door Tweakers user Viper_4111, dinsdag 28 november 2017 09:44

Mooi verhaal vriend, bedankt voor het delen en fijn dat je alles langzaam een plaatsje kan geven.

Door Tweakers user masauri, dinsdag 28 november 2017 10:29

Leuk tussendoortje, maar nu toch maar weer back on track? :p

Heerlijke ode aan je vrouw trouwens :)

Door Tweakers user Technomania, dinsdag 28 november 2017 10:50

Leuk om zo over Las Vegas te lezen.

Verrassend einde... Een verlies is nooit makkelijk. Hoop dat het snel een plekje gaat krijgen.

Door Tweakers user Kliko, dinsdag 28 november 2017 11:15

Om maar even "zakelijk" te beginnen..: Kleine typo: Dankzij de vele uurtjes slaap tijdens de vluchten eerder had ik totaal geen last van jetlag wat wel eens anders is gewest.

Mooi geschreven Chief. Vooral het einde... Pfff... Ik moet er nog niet aan denken afscheid te moeten nemen van mijn pa! :/

Erg fijn om te horen dat je het zo goed getroffen hebt met je vrouw thuis. Ik heb er thuis ook zo eentje zitten, ze zorgt goed voor mij. Ik goed voor haar. Werkelijk een zegen!

Thanks for sharing.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 28 november 2017 11:15]


Door Tweakers user 5183, dinsdag 28 november 2017 13:03

Dank je wel weer voor het mooie stuk!

Overigens lijken jouw vrouw en ik dan op elkaar, in die zin dat mijn vrouw volgend jaar met een vriendin naar Vegas gaat en ik thuis blijf voor de kids :)

Door Tweakers user tinusbalpol, dinsdag 28 november 2017 13:12

Mooi geschreven en een heel mooi einde. Ook wat dat betreft heb je een erg goede gok genomen Chief.

Door Tweakers user ybos, dinsdag 28 november 2017 17:48

je blijft pakkend schrijven. Nooit voorspelbaar, wat een "heerlijk" einde van je blog. Mooi hoe je de sfeer kan delen met een paar digitale letters, het raakt mij echt :Y

Door Tweakers user Chief, woensdag 29 november 2017 04:14

bvsteyn schreef op dinsdag 28 november 2017 @ 06:48:
Mooi einde aan een lekker lezend stuk! Well done!
Ben benieuwd naar de Uncles! :*)
Thanks en voor de Uncles: op naar volgende week!
Curva schreef op dinsdag 28 november 2017 @ 08:11:
Mooi geschreven, Chief! Een verlies is helaas nooit makkelijk. Hopelijk geeft het je nu wel meer rust en kun je het 'een plekje geven'.
Toch ook wel mooi dat je zwarte cijfers hebt kunnen noteren ;)
Dank je. Het komt allemaal wel goed!
Tot nu toe heb ik een 100% score voor LV wat zwarte cijfers betreft! :D
wizai schreef op dinsdag 28 november 2017 @ 08:12:
Gaaf Chief!
Je zult vast een diepe indruk achtergelaten hebben bij die dealers, dat zij je herkend hebben :D

Mooi einde ook, huilen lucht op.
Bwah, enige wat mij onderscheidt van meeste spelers is dat ik nooit op een dealer scheld, zelfs niet bij fouten. Ik heb wel een keer in een casino op een discrete manier bij het management gevraagd om een nieuwe dealer. Management vond het blijkbaar goed idee om een trainee in te zetten aan een tafel waar op dat moment vrij hoge limieten werd gespeeld ;)
Tazzios schreef op dinsdag 28 november 2017 @ 08:23:
Is dit echt van Chief? Ik zie geen cliffhanger. :Y)
You caught me on a good day I'd suppose :P
Snuffel schreef op dinsdag 28 november 2017 @ 08:43:
Top Chief! Mooi geschreven weer :) Tnx!
Jij ook dank voor het lezen Snuffel!!
JDizzle schreef op dinsdag 28 november 2017 @ 08:56:
Nothing but the utmost respect for you sir! _/-\o_
Thanks and very much appreciated!! :D
Viper_4111 schreef op dinsdag 28 november 2017 @ 09:44:
Mooi verhaal vriend, bedankt voor het delen en fijn dat je alles langzaam een plaatsje kan geven.
Dank je Viper_4111. Langzaam aan komen we er wel. Hopelijk ;)
masauri schreef op dinsdag 28 november 2017 @ 10:29:
Leuk tussendoortje, maar nu toch maar weer back on track? :p

Heerlijke ode aan je vrouw trouwens :)
Ze verdient het. Redelijk back on track ja. Hoe is het thuis met de nieuwe aanwinst?
Technomania schreef op dinsdag 28 november 2017 @ 10:50:
Leuk om zo over Las Vegas te lezen.

Verrassend einde... Een verlies is nooit makkelijk. Hoop dat het snel een plekje gaat krijgen.
Komt goed Guido. We werken eraan! :D
Kliko schreef op dinsdag 28 november 2017 @ 11:15:
Om maar even "zakelijk" te beginnen..: Kleine typo: Dankzij de vele uurtjes slaap tijdens de vluchten eerder had ik totaal geen last van jetlag wat wel eens anders is gewest.

Mooi geschreven Chief. Vooral het einde... Pfff... Ik moet er nog niet aan denken afscheid te moeten nemen van mijn pa! :/

Erg fijn om te horen dat je het zo goed getroffen hebt met je vrouw thuis. Ik heb er thuis ook zo eentje zitten, ze zorgt goed voor mij. Ik goed voor haar. Werkelijk een zegen!

Thanks for sharing.
Dank je!! Geniet gewoon van je ouders en wat ooit komt, dat komt dan wel. Tot dan niet teveel zorgen over maken!!

Typo is aangepast!
Coritchando schreef op dinsdag 28 november 2017 @ 13:03:
Dank je wel weer voor het mooie stuk!

Overigens lijken jouw vrouw en ik dan op elkaar, in die zin dat mijn vrouw volgend jaar met een vriendin naar Vegas gaat en ik thuis blijf voor de kids :)
Dank je!
Aha, ben jij ook zo'n gek als mijn vrouw? ;)
tinusbalpol schreef op dinsdag 28 november 2017 @ 13:12:
Mooi geschreven en een heel mooi einde. Ook wat dat betreft heb je een erg goede gok genomen Chief.
Dank je wel!! Het was geen gok, 100% zeker dat ze meer dan uitstekend voor mij zal zorgen ;)
ybos schreef op dinsdag 28 november 2017 @ 17:48:
je blijft pakkend schrijven. Nooit voorspelbaar, wat een "heerlijk" einde van je blog. Mooi hoe je de sfeer kan delen met een paar digitale letters, het raakt mij echt :Y
Dank je wel Ybos, erg fijn om te horen. Wellicht dat ik ooit iets ga publiceren en daar helpen dit soort comments natuurlijk wel bij! :D

Door Tweakers user Kars, woensdag 29 november 2017 11:29

Toch wel een heel mooi eind aan je verhaal hoor, het raakte mij oprecht.
Dank!

Door Tweakers user Chief, donderdag 30 november 2017 08:56

Kars schreef op woensdag 29 november 2017 @ 11:29:
Toch wel een heel mooi eind aan je verhaal hoor, het raakte mij oprecht.
Dank!
Dank voor het mooie compliment!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.