Chief went Vegas!

Door Chief op woensdag 22 november 2017 09:38 - Reacties (21)
Categorie: Over mij, Views: 3.123

Voor diegenen die mijn bescheiden bijdrages aan Tweakblogs gemist hebben, mijn excuses! Hopelijk is het a.s. maandag gewoon weer een ouderwetse CBM!

Het heeft langer geduurd dan me lief is lieve Tweakers maar ik heb nu eindelijk tijd gevonden om even te bloggen! Het was (en is!) een heksenketel op werk sinds mijn terugkomt uit Las Vegas en daar bovenop was het halve gezin geveld door een virus, inclusief mijzelf. Ik zal jullie de details daarvan besparen maar heel prettig was het allemaal niet, dat kan ik jullie verzekeren.

Goed, nu deze smoesjes uit de weg zijn: Vegas! My long love. De stad waar ik altijd weer naar terug wil maar nooit zou willen wonen. De stad die mij zowel liefde als een trap in mijn kl*ten heeft gegeven. Aangezien ik deze blog kan typen is het levend bewijs dat ik niet alles heb verloren tijdens deze trip maar laat ik even niet vooruit lopen op de feiten. Dat zou immers wel een heel korte blog opleveren, nietwaar?

Het was een lange reis vanuit Singapore naar Las Vegas en om het mijzelf een beetje aangenamer te maken vloog ik business class. Om dat enigzins betaalbaar te houden vloog ik met China Southern via Ghuanzhou. Dit was de eerste keer voor mij dat ik long haul met een Chinese carrier vloog maar ik had wel een beetje research gedaan. Zo wist ik, last minute wijzigingen voorbehouden, dat ik op de langste leg Ghuanzhou – Los Angeles in de A380 zou vliegen met full flat stoelen. Dat zou op zich prima moeten zijn.

Het begon best aangenaam op Changi Airport. China Southern heeft geen aparte balie voor de business/first class passagiers bij het inchecken maar een aparte VIP ruimte die ze delen met een aantal andere vliegmaatschappijen. Bij de ingang word je baggage overgenomen en mag je plaatsnemen in een lederen fautieul terwijl het papierwerk wordt geregeld. Dat duurde een kleine vijf minuten en hup door de paspoortcontrole. Het was erg rustig op het vliegveld en kon ik zonder wachten door de poortjes. Mijn vingerafdrukken werden zowaar in één keer geaccepteerd en kon ik naar de lounge om de anderhalve uur tot boarden te overbruggen.

De lounge zelf was niet bijzonder. Geen van de Skyteam leden (waar China Southern en bijvoorbeeld KLM deel van uitmaken) heeft een eigen lounge in Singapore en dus maken ze gebruik van Dnata in Terminal 1 waar ik vanuit vertrok voor de vlucht naar mijn eerste stop in Ghuanzhou. Niets te klagen hoor. Veel heb ik niet nodig. Wat water en wifi en ik ben een gelukkig man. Laat nou beiden aanwezig zijn geweest.

Voor ik het wist was ik aan boord van een A320 naar Ghuanzhou. Geen persoonlijke IFE system maar in plaats daarvan kregen we (ik en twee andere business class passagiers) een tablet met wat films en series voor deze iets minder dan vier uur durende vlucht. Wat mij wel opviel was de kwaliteit van de maaltijd: van hetzelfde niveau als andere maatschappijen op long haul vluchten! Toch weer mooi meegenomen.

In Ghuanzhou stond al een jongedame met bordje met mijn naam op mij te wachten bij de uitgang van de gate. Die begeleidde me door de paspoortcontrole en security check om mij vervolgens af te zetten bij de lounge van China Southern. Ik moest serieus doorlopen wilde ik haar bijhouden en eigenlijk moest ik een sanitaire stop maken maar door de vaart die ze erin hield had ik weinig keus dan haar te volgen. Waarschijnlijk moest ze die route nog talloze malen maken die dag dus liet ik het maar gaan.

Aangezien Ghuanzhou de thuisbasis is van China Southern was deze lounge full service incl douches, slaapkamers en God weet wat. Ik moest hier bijna drie uur overbruggen en dus nam ik het maar van. Even lekker douchen en wat eten en daarna wat achterstallige films kijken op mijn Chuwi Surbook (aanrader!).

Vanuit de lounge kon ik mijn gate zien en mijn Chinese medepassagiers blijven mij verbazen. Ruim een half uur voordat het boarden zou beginnen gaan ze al in de rij staan. In een willekeurige rij wel te verstaan. Er zijn nl verschillende borden geplaats voor de verschillende secties maar de Chinezen zien aanwijzingen niet anders dan iets wat “FYI” is. Toen ik eenmaal aanschoof in de rij voor business class vond ik de rij best lang. Nou weet ik wel dat de business class in een A380 vrij veel stoelen heeft maar toch niet zoveel? Wat bleek, meer dan de helft van de mensen stonden dus in de verkeerde rij. Toen security mensen de tickets kwamen controleren moesten ze dus aansluiten bij de andere rijen. Achteraan. Een stampij dat sommigen maakten…..

Anyway, van de dertien uur durende vlucht naar Los Angeles heb ik zeker tien uren geslapen als een baby. Win!!!! In LA nog een beetje moeten haasten om mijn laatste vlucht naar Las Vegas te halen maar eindelijk, na bijna vierentwintig uur, zat ik in de taxi naar de Aria, het hotel waar ik een week zou blijven. Mijn maatje uit Nederland, laten we hem Ben noemen, was al een paar uur aangekomen. Helaas was hij vergeten dat je bij het gebruik van Nederlandse creditcards je ook een pincode moet gebruiken die hij uiteraard niet meer uit zijn hoofd wist. Dus of hij even de roomrates voor een totaal van ruim US$4,000 cash wilde betalen. De roomrates worden later aangepast (daarover later meer) maar hij mocht meteen vier ruggen inleveren. Niet de beste start van zijn trip… LoL

Gelukkig kon ik bij aankomst mijn creditcard gebruiken en gaven ze Ben netjes zijn centjes terug zodat die zijn bankroll weer kon aanvullen. Helaas hebben ze per incheck balie slechts $1,000 contant geld in de kassa dus moest de dame die ons hiel bij drie collega's langs.....Het was inmiddels middennacht en of ik nou in “the city that never sleeps” was of niet, ik ben gaan douchen en heb nog even met Ben gekletst maar ben toen gaan maffen zodat ik de volgende dag fris en fruitig aan de pokertafel zou kunnen plaatsnemen. Dat was ook hard nodig zou blijken……

Volgende: Chief went Vegas! (slot) 11-'17 Chief went Vegas! (slot)
Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part VII 11-'17 The Good, the Bad and the Condemned, part VII

Reacties


Door Tweakers user 5183, woensdag 22 november 2017 09:56

Welkom terug! Mooie post weer, kan niet wachten op het vervolg!

Door Tweakers user bvsteyn, woensdag 22 november 2017 10:24

En weer een cliffhanger... :)

Het is jouw handtekening, niet? ;)

Door Tweakers user Brandts, woensdag 22 november 2017 10:35

Oh ow, krijgen we nu "The Good, the Bad and the Condemned" door elkaar met "Chief went Vegas!". En we moesten al zo lang wachten op deze blog. :P

Door Tweakers user Snuffel, woensdag 22 november 2017 10:38

Ha Chief! Werd tijd dat er je weer eens iets ging bloggen.
Man man man wat duurde dat lang... ;)

Leuk om te lezen en ben benieuwd naar het vervolg!

Door Tweakers user Technomania, woensdag 22 november 2017 11:49

Ahhh... Chief is back in town.

Wat een reis zeg. Persoonlijk zou ik er niet aan moeten denken maar wel top dat je heb kunnen slapen.

Doe rustig aan met de CBM (leuk dat je dat erin houdt).

kleine typo:
langstee
neem aan dat je langste bedoelde?

Tot blogz

Door Tweakers user LankHoar, woensdag 22 november 2017 12:51

Welcome back Chief!

Zeg, nu je twee verhalen door elkaar gaat schrijven neem ik aan dat de frequentie ook omhoog gaat? :+

Door Tweakers user wizai, woensdag 22 november 2017 13:48

Welkom Thuis :)

Nu CBM en CBW?

Door Tweakers user SuperKneus, woensdag 22 november 2017 15:01

Jeeeeaahh Chief is back. En meteen een leuke blog!

Door Tweakers user Viper_4111, woensdag 22 november 2017 16:03

Jeuj op mijn wenken bediend :) ik schreef vanochtend nog in je andere blog waar je nu bleef :) Mooi verhaal weer, kijken of je met zwarte cijfers naar huis gaat!

Door Tweakers user ybos, woensdag 22 november 2017 19:35

Euh, Ben :? Vorige keer was je met Tom dacht ik :? Of heb je nu al meerdere Vegas-maatjes :P

Door Tweakers user Kenzi, donderdag 23 november 2017 07:38

Was al half aan het afkicken :D maar hij is er weer!

Door Tweakers user Kars, donderdag 23 november 2017 08:37

Nice! Ik volg weer!

Door Tweakers user Curva, donderdag 23 november 2017 09:27

Goed om te lezen dat je weer terug bent ui Vegas. Helaas moet er na een vakantie altijd weer hard gewerkt worden haha.
Ik ben benieuwd naar het avontuur!

Door Tweakers user Kliko, donderdag 23 november 2017 11:42

"Waarschijnlijk moest ze die route nog talloze malen maken die dag dus liet ik het maar gaan. "
Heb je alles laten gaan? haha! ;) Hoop dat je een luier om had? :9

Goed dat je er weer bent Chief! _/-\o_
Beetje jammer, ik had niet gerekend op een cliffhanger! Dacht dat het een eenmalig tussendoor blogje zou zijn, komt er nog meer! Oh well... Meer blogs... Altijd prima! :)

Maarem... 10 uur maffen in het vliegtuig... Tsjonge jonge zeg. Als je bedenkt hoeveel blogs je in die tijd had kunnen schrijven... :X ;) :>

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 november 2017 12:51]


Door Tweakers user Irtimid, donderdag 23 november 2017 13:23

All hail, Chief is back ! _/-\o_

Ik was al een beetje bang dat je ons vergeten was, maar gelukkig is niks minder waar :)
Welkom terug en ook ik ben zeer benieuwd naar al je avonturen.

Door Tweakers user koesie, donderdag 23 november 2017 14:21

Blij dat je er weer bent, ik keek elke keer al vergeefs op je blog ;)

Door Tweakers user Kecin, donderdag 23 november 2017 14:52

Welkom terug! Er was zo ineens een einde aan het blog, man wat leest dat lekker weg. Haha


Door Tweakers user Chief, vrijdag 24 november 2017 02:16

Coritchando schreef op woensdag 22 november 2017 @ 09:56:
Welkom terug! Mooie post weer, kan niet wachten op het vervolg!
Thanks! Doe mijn best om het niet weer 2.5 week te laten duren!
bvsteyn schreef op woensdag 22 november 2017 @ 10:24:
En weer een cliffhanger... :)

Het is jouw handtekening, niet? ;)
Je herkent de "handtekening" wel! :P
Brandts schreef op woensdag 22 november 2017 @ 10:35:
Oh ow, krijgen we nu "The Good, the Bad and the Condemned" door elkaar met "Chief went Vegas!". En we moesten al zo lang wachten op deze blog. :P
Idd een beetje verwarrend allicht. Ik zal proberen de Uncles series weer te herstarten over niet al te lange tijd! (garantie tot aan de voordeur)
Snuffel schreef op woensdag 22 november 2017 @ 10:38:
Ha Chief! Werd tijd dat er je weer eens iets ging bloggen.
Man man man wat duurde dat lang... ;)

Leuk om te lezen en ben benieuwd naar het vervolg!
Ha Snuffel! Het duurde inderdaad (te) lang maar helaas komen er wel eens andere dingen dan bloggen tussen. Vreemd eigenlijk... :P
Technomania schreef op woensdag 22 november 2017 @ 11:49:
Ahhh... Chief is back in town.

Wat een reis zeg. Persoonlijk zou ik er niet aan moeten denken maar wel top dat je heb kunnen slapen.

Doe rustig aan met de CBM (leuk dat je dat erin houdt).

kleine typo:


[...]
neem aan dat je langste bedoelde?

Tot blogz
Ha Guido! Het was idd een lange reis en ik denk tijd technisch misschiel wel de langste. All-in was het 24u enkele reis. Heb het wel meer dan prima overleefd hoor.

Bedankt voor de check. Aangepast!!
LankHoar schreef op woensdag 22 november 2017 @ 12:51:
Welcome back Chief!

Zeg, nu je twee verhalen door elkaar gaat schrijven neem ik aan dat de frequentie ook omhoog gaat? :+
Thx Lankhoar. Feels good to be back.

Ermhh, wat frequentie betreft: reken daar maar niet op.... :(
Dank je wizai! Zullen we het gewoon op CBM houden? :D
SuperKneus schreef op woensdag 22 november 2017 @ 15:01:
Jeeeeaahh Chief is back. En meteen een leuke blog!
Yeaaaaa!!! Dank je SuperKneus!!
Viper_4111 schreef op woensdag 22 november 2017 @ 16:03:
Jeuj op mijn wenken bediend :) ik schreef vanochtend nog in je andere blog waar je nu bleef :) Mooi verhaal weer, kijken of je met zwarte cijfers naar huis gaat!
U vraagt, wij bloggen ;). Stay tuned to find out!
ybos schreef op woensdag 22 november 2017 @ 19:35:
Euh, Ben :? Vorige keer was je met Tom dacht ik :? Of heb je nu al meerdere Vegas-maatjes :P
Heel goed van je! Met Tom heb ik ontmaagding van Las Vegas meegemaakt en daarna nog een paar keer maar de laatste jaren kan hij niet mee omdat hij geen visa van het thuisfront krijgt. Ben ken ik ook al twintig jaar en ook met hem heb ik meerdere keren LV bezocht :)
Kenzi schreef op donderdag 23 november 2017 @ 07:38:
Was al half aan het afkicken :D maar hij is er weer!
Oh sorry, je was halfweg om af te kicken en nu heb je een relapse!!! :(
Curva schreef op donderdag 23 november 2017 @ 09:27:
Goed om te lezen dat je weer terug bent ui Vegas. Helaas moet er na een vakantie altijd weer hard gewerkt worden haha.
Ik ben benieuwd naar het avontuur!
Tjah, work hard, play HARDER!! ;)
Kliko schreef op donderdag 23 november 2017 @ 11:42:
"Waarschijnlijk moest ze die route nog talloze malen maken die dag dus liet ik het maar gaan. "
Heb je alles laten gaan? haha! ;) Hoop dat je een luier om had? :9

Goed dat je er weer bent Chief! _/-\o_
Beetje jammer, ik had niet gerekend op een cliffhanger! Dacht dat het een eenmalig tussendoor blogje zou zijn, komt er nog meer! Oh well... Meer blogs... Altijd prima! :)

Maarem... 10 uur maffen in het vliegtuig... Tsjonge jonge zeg. Als je bedenkt hoeveel blogs je in die tijd had kunnen schrijven... :X ;) :>
Toen ik het schreef dacht ik al dat iemand die opmerking zou maken :P. Nee, ik heb niet ALLES laten lopen ;)

Kliko, als iemand 10u als een baby kan slapen in een vliegtuig dan is dat echt een teken dat die persoon dat HARD nodig had, mede door de blogs die die persoon in het verleden in de nacht schreef :P
Irtimid schreef op donderdag 23 november 2017 @ 13:23:
All hail, Chief is back ! _/-\o_

Ik was al een beetje bang dat je ons vergeten was, maar gelukkig is niks minder waar :)
Welkom terug en ook ik ben zeer benieuwd naar al je avonturen.
Oeh, dat is wel heel veel eer :). Jullie zou ik NOOIT kunnen vergeten!!
koesie schreef op donderdag 23 november 2017 @ 14:21:
Blij dat je er weer bent, ik keek elke keer al vergeefs op je blog ;)
Thanks koesie but I'm back!! At least, for now :)
Kecin schreef op donderdag 23 november 2017 @ 14:52:
Welkom terug! Er was zo ineens een einde aan het blog, man wat leest dat lekker weg. Haha
Dank je Kecin!!
Thx!

Door Tweakers user Saffie_time, maandag 27 november 2017 07:47

Vorige week ook wat tijd moeten doorbrengen op Guangzhou airport voor vlucht naar Amsterdam me C.S.
Dat je je nog verbaasd dat Chinezen niet luisteren/lezen wie wanneer waar aan boord mag daar kan ik niet bij :) Op Chinese luchthavens is het altijd chaos en ik wacht meestal tot het laatste moment om dan via de priority lane erdoor te kunnen. Aangezien ik er niet uit zie als de doorsnee frequent flyer zorgt dat vaak voor verbaasde blikken als men mij naar de 'normale rij' door wil sturen :+.
Ik vond de prijzen van wat eten en drinken op Guangzhou nogal stevig... 45 RMB voor een Tsingtao en nog meer voor de niet lokale drank. Ach ja reizen mag geld kosten denk ik dan.

Fijn te zien dat je er weer bent!

Door Tweakers user Chief, dinsdag 28 november 2017 02:15

Saffie_time schreef op maandag 27 november 2017 @ 07:47:
Vorige week ook wat tijd moeten doorbrengen op Guangzhou airport voor vlucht naar Amsterdam me C.S.
Dat je je nog verbaasd dat Chinezen niet luisteren/lezen wie wanneer waar aan boord mag daar kan ik niet bij :) Op Chinese luchthavens is het altijd chaos en ik wacht meestal tot het laatste moment om dan via de priority lane erdoor te kunnen. Aangezien ik er niet uit zie als de doorsnee frequent flyer zorgt dat vaak voor verbaasde blikken als men mij naar de 'normale rij' door wil sturen :+.
Ik vond de prijzen van wat eten en drinken op Guangzhou nogal stevig... 45 RMB voor een Tsingtao en nog meer voor de niet lokale drank. Ach ja reizen mag geld kosten denk ik dan.

Fijn te zien dat je er weer bent!
Waarom ben je niet in de lounge gaan zitten? Gratis drank ;)

Nou, ik heb weinig ervaring - hoe bizar dat ook van een Chinese Nederlander klinkt - met reizen met Chinezen. Ben wel een paar keer in Shanghai en Bejing enzo geweest maar dat was meestal vanuit HK. In hun "homecourt" doen de Chinezen er blijkbaar nog een schepje bovenop met hun manieren!!! ;)

En thanks, good to be back!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.