The Good, the Bad and the Condemned, part VI

Door Chief op maandag 23 oktober 2017 08:20 - Reacties (30)
Categorie: Uncles, Views: 3.052

We werden gevolgd door twee agenten die we eerder waren tegengekomen. Met de hulp van twee busjes werd de wagen van de agenten geblokt waardoor wij konden vertrekken zonder dat we gevolgd werden. Hoe het toen verder ging, lees hieronder


Ik keek nog een keer achterom en zag een van de agenten nog druk zwaaien met z’n armen terwijl de andere met zijn handen in z’n zij toekeek hoe onze MVP rap uit zijn oogzicht verdween. Met een elleboogstoot trok Uncle John mijn aandacht en ik kreeg een dikke knipoog mee en ik barste samen met de anderen in lachen uit.

Uncle Ngau, die voorin zat, deed er nog een duit bovenop: dat ze vroeger gewoon die hele auto in de hens hadden gezet in hetzelfde scenario. Mijn lach verdween en verbaasd keek in naar Uncle John die bevestigend knikte. Het was in de tijd dat ze eerst deden en daarna pas nadachten hoewel de stap van nadenken er eigenlijk vrijwel nooit aan te pas kwam. Het was destijds ook een hele andere wereld dan nu.

Wat volgde was een half uur geschiedenisles gecombineerd met een trip down memory lane. De ene na de andere anekdote werd verteld en waar nodig, en gezien de vele onderbrekingen was het blijkbaar hoognodig, door de andere inzittenden aangevuld. Onbewust ademende ik zo zachtjes mogelijk, bang om de verhalen te onderbreken. Dit was geweldig! Groots!

Niet dat ze over dingen spraken die ze deden, helemaal niet. Tot op de dag van vandaag is mijn kennis over hoe ze hun geld verdienden en hoe ze binnen de triade in rang opklommen een mysterie voor mij. Ik denk een bewuste keuze van de Uncles om mij te beschermen. In dat half uur echter kreeg ik een beeld, eigenlijk een ontnuchterende beeld van de onderwereld die ik alleen in een geromantiseerde wereld had mogen aanschouwen op de TV.

Enige weemoed hoorde ik in de stemmen van de voormalige hoofdrolspelers en tegelijkertijd hun afschuw hoe de onderwereld nu werkte. Net als in zoveel andere delen van de maatschappij draait het tegenwoordig nog maar om één ding: keiharde cash. Had je je vroeger eenmaal aan een Dai Lo verbonden, dan bleef je die voor de rest van je leven trouw. Nu, nu sprongen triadeleden nog sneller over dan luizen in een hondenasiel. Met een paar dollars smolt hun gezworen trouw aan hun Dai Lo als sneeuw voor de zon.

Erger nog, daar waar je vroeger met één belletje vliegensvlug tientallen bewapende medeleden kon optrommelen voor een matpartij moest je nu in je buidel tasten om ze ook maar enigszins in beweging te brengen. Drie honderd voor het laten opdagen, vijf honderd als ze hun eigen wapens moesten meenemen en raakten ze gewond dan draaide je op voor de medische kosten plus een flinke smak smartengeld. Romantiek? De Uncles spuugden erop.

Gelukkig heeft het ook wel zo z’n voordelen: vechtpartijen komen nu veel minder voor dan destijds. Ga maar na: een mannetje of vijftig optrommelen kost je al gauw dik twintig ruggen. Als het dan echt op een vechtpartij komt dan loopt de rekening natuurlijk vliegensvlug op. Nee, daarom blijft het tegenwoordig meestal bij wat geroep en geschreeuw van twee partijen.

Hoe ontnuchterend deze boodschap ook was, ik hing aan ieder woord dat uit de monden van de Uncles kwam. Ik had niet eens door dat we weer terug waren in Central want ineens hoorde ik de chauffeur zeggen dat we er waren. De autodeur ontsloot zich en schoof vanzelf open. Uncle John wilde uitstappen maar toen zei ik voor het eerst iets sinds de Uncles aan het vertellen waren. Waarom volgden de agenten ons eigenlijk?

Uncle John stond met één been buiten toen hij mijn vraag hoorde. Hij draaide zich weer om en ging zitten. Uncle Ngau gebood de chauffeur de deur dicht te doen en nog wat rond te rijden. Zo hartstochtelijk als Uncle John net gelachen had, zo serieus keek hij nu naar mij. Er was trammelant binnen de triade. Dat was wel vaker zo maar nu was het serieus fout. Bij één van de machtigste triades in Hong Kong was de hoogst geplaatste leider, de Dragon Head, verdwenen. Het gerucht in de straten was dat hij tijdens zijn trip naar Thailand was omgelegd.

Uncle Ngau vulde aan dat het in de kranten had gestaan maar aangezien ik geen Chinees kon lezen liet ik de lokale kranten voor wat het was. Terwijl de betreffende triade op zoek was naar hun leider, of het nu zijn lijk was of niet, gingen er ook geruchten dat er nieuwe verkiezingen zouden plaatsvinden voor zijn opvolger. Dit was veel sneller dan normaal en dat voedde weer nieuwe geruchten dat het wel eens een inside job zou kunnen zijn geweest.

Je kon dus stellen dat het nu een zooitje was in die triade. De Dragon Head was zoek, andere triades werden verdacht maar ook intern was er enorm veel wantrouwen tussen elkaar. Een opgelegde kans voor de andere triades dus om landje pik te doen. De kans was dat dit enorm zou escaleren met alle gevolgen van dien. Waarschijnlijk daarom probeerde de lokale politie er alles aan te doen om het in de kiem te smoren. Aangezien Uncle John niet voor de eerste keer als vredestichter was gevraagd was het niet geheel onlogisch dat hij in de gaten werd gehouden. Maar, zo verzekerde Uncle John mij, dit ging zijn macht ver te boven.

Tussen twee partijen kon hij nog wel bemiddelen maar hij had het idee dat er nu tientallen partijen betrokken waren. Dat niet alleen, zolang de waarheid niet boven was zou iedereen elkaar wantrouwen en kon je iedere vorm van bemiddeling vrijwel vergeten. Nee, hier zou hij zeker zijn vingers niet aan branden maar hij vroeg mij voor de zekerheid of ik het telefoonnummer van hun advocaat had bewaard. Met de bevestiging die ik gaf voelde ik voor het eerst dat het misschien zo gek nog niet zou zijn om dat telefoonnummer in mijn bezit te hebben.

Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part VII 11-'17 The Good, the Bad and the Condemned, part VII
Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part V 10-'17 The Good, the Bad and the Condemned, part V

Reacties


Door Tweakers user virtualite, maandag 23 oktober 2017 08:26

Deze blog heeft weer alles in zich om een topper te worden! Bedankt maar weer.

Door Tweakers user Ramon 73, maandag 23 oktober 2017 08:53

Mooi! Weer een mooi kijkje achter de schermen.

Wel typo's:
- De ene na de anekdote werd verteld. Daar moet nog "andere" tussen.
- gezet in dezelfde scenario. Dezelfde moet "hetzelfde" zijn
- Waarom volgende de agenten. volgende moet "volgen" zijn
- het telefoon nummer van hun advocaat. Telefoon nummer moet aan elkaar vast.

Door Tweakers user Snuffel, maandag 23 oktober 2017 08:53

Gaat wederom een spannend verhaal worden!
Leest weer heerlijk weg Chief :)

Door Tweakers user masauri, maandag 23 oktober 2017 09:01

Altijd een verrassing als hij komt, maar zalig weer.
Ik denk dat je zelfs een complete blogreeks over dat half uurtje in de auto kan schrijven.
Maar dat is gewoon een feit, wij als "buitenstaanders" zien alleen maar het geromantiseerde beeld van de "ondergrond".
Ik heb dan wel vaker onderzoek naar andere "groeperingen" gedaan zoals vrijmetselaars, tempeliers enz. maar dat is niet te vergelijken vind ik.
De doelstellingen zijn anders.

Is het al volgende week maandag?

Door Tweakers user Silent7, maandag 23 oktober 2017 09:33

dat ze vroeger gewoon die hele auto in de hens hadden gezet
vs
Niet dat ze over dingen spraken die ze deden, helemaal niet.
en
Dit was geweldig! Groots!
vs
een ontnuchterende beeld van de onderwereld die ik alleen in een geromantiseerde wereld had mogen aanschouwen op de TV.
uiteraard is duidelijk dat je dit erg leuk schrijft, met geweldige cliff hangers, maar als je een hoofdpersoon neer wil zetten met een bepaalde "goede" inslag moet je wel consistent blijven natuurlijk.
Daarnaast zijn er vele films en boeken waar men gewoon compleet meeleeft en juicht voor een hoofdpersoon die het moreel absoluut niet op een rijtje heeft (en als je er even iets langer over nadenkt verschrikkelijk zou zijn om in het echte leven in je vriendenkring te hebben) , dus het hoeft niet eens :)

Door Tweakers user LankHoar, maandag 23 oktober 2017 09:49

Was ik druk bezig met het typen van al mijn gevonden typefouten, zie ik dat Ramon 73 mij voor was. De volgende keer eerst maar refreshen en de comments lezen voordat ik in de pen klim :+

Zijn er naast mij meer mensen die wachten op het moment dat Chief dat telefoonnummer van die advocaat gaat gebruiken?

[Reactie gewijzigd op maandag 23 oktober 2017 09:53]


Door Tweakers user GrimScythe, maandag 23 oktober 2017 09:49

Het wachten weer dubbel en dwars waard.
Op naar volgende week :D

Door Tweakers user Mad-Monkey, maandag 23 oktober 2017 11:04

dit heeft wel alles in zich om ontzettend in je gezicht op te blazen Chief :) maar goed dat je nu de kans hebt om dit op te schrijven en we dus weten dat het goed moet aflopen

Door Tweakers user Chief, maandag 23 oktober 2017 11:05

virtualite schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 08:26:
Deze blog heeft weer alles in zich om een topper te worden! Bedankt maar weer.
Thx! Leuk dat je het blijft volgen!
Ramon 73 schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 08:53:
Mooi! Weer een mooi kijkje achter de schermen.

Wel typo's:
- De ene na de anekdote werd verteld. Daar moet nog "andere" tussen.
- gezet in dezelfde scenario. Dezelfde moet "hetzelfde" zijn
- Waarom volgende de agenten. volgende moet "volgen" zijn
- het telefoon nummer van hun advocaat. Telefoon nummer moet aan elkaar vast.
Dank voor de controle! Enorm behulpzaam van je (en van de andere Tweakers die dit regelmatig voor me doen!)
Snuffel schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 08:53:
Gaat wederom een spannend verhaal worden!
Leest weer heerlijk weg Chief :)
Is het nog niet spannend genoeg dan Snuffel? :P
masauri schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 09:01:
Altijd een verrassing als hij komt, maar zalig weer.
Ik denk dat je zelfs een complete blogreeks over dat half uurtje in de auto kan schrijven.
Maar dat is gewoon een feit, wij als "buitenstaanders" zien alleen maar het geromantiseerde beeld van de "ondergrond".
Ik heb dan wel vaker onderzoek naar andere "groeperingen" gedaan zoals vrijmetselaars, tempeliers enz. maar dat is niet te vergelijken vind ik.
De doelstellingen zijn anders.

Is het al volgende week maandag?
Nou, als je je bedenkt dat de triade eigenlijk zijn ontstaat uit groeperingen die zich wilden verzetten tegen de overheid van destijds dan verschilt dat niet zoveel als de groeperingen die jij noemt.
Nee, je moet gewoon lief een paar dagen geduld hebben! :D
Silent7 schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 09:33:
[...]

vs

[...]


en


[...]

vs

[...]


uiteraard is duidelijk dat je dit erg leuk schrijft, met geweldige cliff hangers, maar als je een hoofdpersoon neer wil zetten met een bepaalde "goede" inslag moet je wel consistent blijven natuurlijk.
Daarnaast zijn er vele films en boeken waar men gewoon compleet meeleeft en juicht voor een hoofdpersoon die het moreel absoluut niet op een rijtje heeft (en als je er even iets langer over nadenkt verschrikkelijk zou zijn om in het echte leven in je vriendenkring te hebben) , dus het hoeft niet eens :)
Goed gelezen! Inderdaad inconsistent als je het zo leest maar ze hebben mij nooit verteld hoe ze hun geld destijds verdienden.
LankHoar schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 09:49:
Was ik druk bezig met het typen van al mijn gevonden typefouten, zie ik dat Ramon 73 mij voor was. De volgende keer eerst maar refreshen en de comments lezen voordat ik in de pen klim :+

Zijn er naast mij meer mensen die wachten op het moment dat Chief dat telefoonnummer van die advocaat gaat gebruiken?
Ja, je moet vlot zijn tegenwoordig Lankhoar maar toch bedankt!!
GrimScythe schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 09:49:
Het wachten weer dubbel en dwars waard.
Op naar volgende week :D
Gelukkig maar en tot blogs!
Mad-Monkey schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 11:04:
dit heeft wel alles in zich om ontzettend in je gezicht op te blazen Chief :) maar goed dat je nu de kans hebt om dit op te schrijven en we dus weten dat het goed moet aflopen
Je weet niet hoe mijn gezicht eruit ziet he! Misschien wel compleet vervormd door de explosie in mijn gezicht ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 23 oktober 2017 11:05]


Door Tweakers user Technomania ®, maandag 23 oktober 2017 11:42

Ik zit hier op het puntje van mijn stoel.... En dat zo blijven tot volgende week.

Wat een literair genot!

Bedankt maar weer.

Door Tweakers user winos, maandag 23 oktober 2017 14:44

Ook ik geniet elke keer weer van deze verhalen. Ik zie het als dé reden om te beginnen aan mijn maandagochtend.

Ge wel dig!

Wanneer kan ik het boek kopen?

Door Tweakers user Kliko, maandag 23 oktober 2017 15:29

Hehe... Eindelijk weer mijn Chiefblog-dosis gekregen. Het is wat dunnetjes de laatste tijd (met de benodigde geldige redenen natuurlijk). ;)

Ik vraag mij af hoe snel je dat telefoonnummer gaat nodig hebben. En komen jullie ooit nog eens in die pokerroom uit of wa? :+ :9

Op naar de volgende! Can't wait!

Door Tweakers user Curva, maandag 23 oktober 2017 15:37

Top stuk weer, Chief!

Door Tweakers user HKLM_, maandag 23 oktober 2017 19:04

Mooi stuk weer, kijk uit naar volgende week.

Door Tweakers user Chief, dinsdag 24 oktober 2017 05:18

Technomania schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 11:42:
Ik zit hier op het puntje van mijn stoel.... En dat zo blijven tot volgende week.

Wat een literair genot!

Bedankt maar weer.
Ermmhhh, je maakt het mij wel erg verleidelijk om een week te skippen alleen al om te zien hoe jij zo blijft zitten Guido!! ;)
winos schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 14:44:
Ook ik geniet elke keer weer van deze verhalen. Ik zie het als dé reden om te beginnen aan mijn maandagochtend.

Ge wel dig!

Wanneer kan ik het boek kopen?
Heel fijn om te horen en als er ooit een boek koopt zal ik er vast over bloggen ;)
Kliko schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 15:29:
Hehe... Eindelijk weer mijn Chiefblog-dosis gekregen. Het is wat dunnetjes de laatste tijd (met de benodigde geldige redenen natuurlijk). ;)

Ik vraag mij af hoe snel je dat telefoonnummer gaat nodig hebben. En komen jullie ooit nog eens in die pokerroom uit of wa? :+ :9

Op naar de volgende! Can't wait!
Ja, idd en helaas maar waar: komende weken blijft de spoeling dun ivm bezoek aan LV!
Of we ooit nog bij de pokerroom binnen komen, stay tuned to find out!
Dank je!
HKLM_ schreef op maandag 23 oktober 2017 @ 19:04:
Mooi stuk weer, kijk uit naar volgende week.
Stay tuned!

Door Tweakers user Kenzi, dinsdag 24 oktober 2017 06:38

Lekker om te lezen weer.

Net "Chasing the Dragon" gezien. zouden de uncles daar ook in hebben gezeten? :D

Maar inderdaad een hoop veranderd, zeker als je nu ineens leest dat biv Broken Tooth zich bezig houdt met ICO. Zelfs de triads gaan digitaal :o

Door Tweakers user SuperKneus, dinsdag 24 oktober 2017 08:00

Ik heb weer genoten, ook ik kijk weer uit naar volgende week.

Door Tweakers user LankHoar, dinsdag 24 oktober 2017 10:38

Chief schreef op dinsdag 24 oktober 2017 @ 05:18:
Ja, idd en helaas maar waar: komende weken blijft de spoeling dun ivm bezoek aan LV!
Of we ooit nog bij de pokerroom binnen komen, stay tuned to find out!
Wanneer vertrek je naar Las Vegas? Ik hoop dat je pen en notitieblok meeneemt, want we verwachten allemaal natuurlijk wel een uitgebreide blog reeks na afloop! :+

Door Tweakers user Chief, dinsdag 24 oktober 2017 11:29

Kenzi schreef op dinsdag 24 oktober 2017 @ 06:38:
Lekker om te lezen weer.

Net "Chasing the Dragon" gezien. zouden de uncles daar ook in hebben gezeten? :D

Maar inderdaad een hoop veranderd, zeker als je nu ineens leest dat biv Broken Tooth zich bezig houdt met ICO. Zelfs de triads gaan digitaal :o
Hehehe, ik ga er niet van uit dat ze daarin speelden ;)
SuperKneus schreef op dinsdag 24 oktober 2017 @ 08:00:
Ik heb weer genoten, ook ik kijk weer uit naar volgende week.
Mooi! Tot blogs!!
LankHoar schreef op dinsdag 24 oktober 2017 @ 10:38:
[...]


Wanneer vertrek je naar Las Vegas? Ik hoop dat je pen en notitieblok meeneemt, want we verwachten allemaal natuurlijk wel een uitgebreide blog reeks na afloop! :+
Volgende week vrijdag. Ik acht de kans klein dat ik daar met een notitieblokje ga rondlopen dus moet ik maar vertrouwen op mijn brakke geheugen....... ;)

Door Tweakers user JT, donderdag 26 oktober 2017 11:55

Toppertje weer!

Door Tweakers user Kecin, vrijdag 27 oktober 2017 15:59

Top!
Man man man, wederom hele week gekeken in de Sidebar van Tweakers, maar gewoon niet zien staan.

* Kecin heeft de RSS gekoppeld

Door Tweakers user Chief, maandag 30 oktober 2017 09:11

Helaas ben ik de blog van deze week kwijtgeraakt. Vraag me niet hoe, maar het is mij gelukt :(
Ik probeer het te herschrijven de komende dagen en te posten voordat ik vrijdag naar LV vertrek. Stay tuned!

Door Tweakers user LankHoar, maandag 30 oktober 2017 09:26

Hoe heb je dat nou weer voor elkaar gekregen? }>

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 30 oktober 2017 09:43

Mocht het niet lukken, alvast veel plezier in LV!

Door Tweakers user SuperKneus, maandag 30 oktober 2017 09:49

OMG wat doe je ons aan!!!

Succes en we wachten rustig af.

Door Tweakers user ranjo, maandag 30 oktober 2017 09:53

LV! te gaaf... gaan er ook Uncles met je mee?

Door Tweakers user Chief, dinsdag 31 oktober 2017 03:48

LankHoar schreef op maandag 30 oktober 2017 @ 09:26:
Hoe heb je dat nou weer voor elkaar gekregen? }>
Door heel dom te zijn..... :)
Technomania schreef op maandag 30 oktober 2017 @ 09:43:
Mocht het niet lukken, alvast veel plezier in LV!
Thanks Guido!
SuperKneus schreef op maandag 30 oktober 2017 @ 09:49:
OMG wat doe je ons aan!!!

Succes en we wachten rustig af.
Wat doe ik mezelf aan?! Kan ik de blog weer opnieuw typen....
ranjo schreef op maandag 30 oktober 2017 @ 09:53:
LV! te gaaf... gaan er ook Uncles met je mee?
Nee, die komen (deze keer) niet. Heb ik trouwens nog niet geblogged over de Uncles in Vegas??

Door Tweakers user Kliko, woensdag 1 november 2017 14:01

Veel plezier in Las Vegas!
Ik zal het locale nieuws in de gaten houden. ;) :9

Door Tweakers user Chief, donderdag 2 november 2017 04:55

Kliko schreef op woensdag 1 november 2017 @ 14:01:
Veel plezier in Las Vegas!
Ik zal het locale nieuws in de gaten houden. ;) :9
Dank je Kliko. Wees maar niet bang want ik heb geen enkele intentie om in het lokale nieuws te komen, tenzij het is omdat ik een megajackpot naar binnen heb getrokken ;) (dat wordt overigens lastig want ik speel niet op slotmachines maar dat terzijde).

Door Tweakers user Euronitwit, dinsdag 21 november 2017 14:43

Chief schrijf eens een beetje door.
Slechts 1 post deze maand kan niet hoor. ;)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.