The Good, the Bad and the Condemned, part V

Door Chief op maandag 9 oktober 2017 10:32 - Reacties (31)
Categorie: Uncles, Views: 3.158

Mijn contactenlijst in mijn mobiele telefoon was ongevraagd een advocaat rijker en ik hoopte maar dat die ongebruikt zou blijven. Ik zag dit als een waarschuwing van de Uncles maar ik was geenzins van plan op te houden met het omgaan met de Uncles.

De vraag hoe hoog de prijs zou zijn voor de omgang met de Uncles bleef niet lang in mijn hoofd hangen, evenmin als het telefoonnummer van Mr. Young. Daarvoor was de sfeer te ontspannen en het eten te lekker. Dat was namelijk ook een dikke bonus van het omgaan met de Uncles: het waren regelrechte smulpapen die wel wisten waar het goed eten was. Van top restaurants tot straattentjes, die mannen wisten het wel. Ze vonden het geen enkel problem om kilometers om te rijden – een behoorlijke afstand voor Hong Kong begrippen – voor een bepaald dessert en ik, ik ging met alle liefde mee.

Toen we na bijna twee uur met een overvolle buik eindelijk klaar waren met de koningsmaaltijd was het toch de hoogste tijd om een kaartje te leggen in Club Blue. Half lopend, half rollend gingen we de trap weer af. Eenmaal op de stoep keken we even in het rond, zoekend naar de MPV van Uncle Ngau. Terwijl Uncle Ngau zijn chauffeur probeerde te bellen op zijn mobiel keek ik een beetje in het rond toen mijn blik werd gekruist door een paar ogen die ik eerder had gezien: de politieagent die mij eerder op de trap een duwtje had gezeten. Mijn ogen zoomden uit en aan de andere kant van de staat zag ik nu de twee agenten die Lok Sir vergezelden. Spontaan brak het koud zweet uit terwijl ik toch echt niets verkeerds had gedaan.

Nerveus tikte ik Uncle John aan en knikte met mijn hoofd in de richting van de twee mannen aan de overkant. Het duurde even voordat Uncle John door had wat, in dit geval wie, ik bedoelde maar uiteindelijk kreeg ook hij de twee mannen in de gaten. Uncle John waarschuwde op zijn beurt de rest van onze groep en tadaaa: het gevloek en getier van Uncle Ngau begon weer van voor af aan terwijl op dat moment de geblindeerde wagen van Uncle Ngau voor ons stopte. Één voor één stapten de Uncles in terwijl ik als laatste plaatsnam. Ik draaide me om tuurde door de achterruit en zag de twee agenten snel in een auto stappen om ze vervolgens in een paar seconden achter ons te zien rijden.

Weer tikte ik Uncle John op zijn schouder aan. “Ze rijden achter ons!” zei ik zachtjes doch dringend, alsof ik bang was dat we afgeluisterd werden. Een brede grijns op het gezicht van Uncle John. Dat begreep ik niet. Het kon aan mij liggen maar het leek mij niet handig om met twee agenten achter ons naar een illegale pokerclub te rijden maar goed, ik had dan ook 0,0 ervaring met achtervolgd worden door dienders. Niet dat ik ook maar ooit achtervolgd was overigens. Met zijn grijns nog op zijn gezicht zei Uncle John dat hij wel zin had in een toetje. Hij gaf een adres door aan de chauffeur die op zijn beurt snel Uncle Ngau aankeek die naast hem zat die antwoordde met een kort knikje.

De rit voerde ons door de tunnel van Hong Kong Island naar Kowloon. Onrustig keek ik om de paar minuten achterom om telkens weer te zien dat de auto met de twee agenten op een paar autolengtes achter ons reed. Ik had geen idee waar we ons bevonden behalve dan dat ik op de borden zag dat we inmiddels in Tai Po beland waren. Eindelijk stopten we ergens in de straat waar ik een paar stalletjes op straat zag. Aan een van die stalletjes gingen we zitten. Het was zo’n typisch old Hong Kong style straattentje die je helaas niet meer zo vaak tegenkwam: ronde tafels, plastic krukjes, een dak dat bestond uit niets meer dan een stuk zeil en een hoop geschreeuw van zowel klanten als personeel.

Toen we zaten kwam er een vrouwtje toegesneld die met een natte doek over de tafel veegde. Het doek zag er zo smerig uit dat ik me afvroeg of we niet beter af waren zonder deze schoonmaak beurt. De beschikbare items waren in het Chinees op een groot bord aan de muur geschreven en aangezien ik vrijwel geen letter Chinees kan lezen was ik weer overgeleverd aan de goede smaak van de Uncles. Aan de smaak van de Uncles twijfelde ik niet, de hygiëne van de toko wel. Niet dat het me goed zou smaken want ik zag de twee agenten twee tafeltjes verderop zitten.

Een paar minuten later werden er een paar grote kommen op tafel gekwakt. De inhoud herkende ik als traditionele nagerechten zoals Red Bean Soup en rekenend op mijn getrainde maag begon ik te eten. Ik zag Uncle John iemand geamuseerd bellen maar door het constante geschreeuw om ons heen verstond ik geen woord van het korte gesprek. Verrek, ik dacht dat het me niet zou smaken maar het brouwsel onder mijn neus was verbazingwekkend smaakvol. Uncle John leek het wel ontzettend lekker te vinden want ik zag hem twee extra kommen inscheppen. Daarna stond hij echter op en liep met een kom in iedere hand richting de twee agenten en zette de twee kommen bij de heren op tafel die stomverbaasd keken.

Ook ik keek verbaasd naar Uncle John maar die negeerde mij ditmaal. Ik keek naar de agenten die op hun beurt keken alsof er gif in de kommen zat. Zou het?? Ik zou er nooit achter komen want de agenten namen geen hap van de traktatie en geen twee minuten later stond Uncle John abrupt op. Hij legde enkele briefjes van honderd op tafel en knikte richting de auto en die hint begrepen we. Ook wij stonden op en liepen naar de wagen. Op weg naar de wagen zag ik de auto van de agenten maar ditmaal stonden er twee busjes naast dubbel geparkeerd! De agenten kwamen aangerend en schreeuwden naar de bestuurders van de busjes maar die leken geen kik te geven aangezien de busjes gewoon bleven staan terwijl wij vertrokken. “Zo, en nu een potje kaarten!” gniffelde Uncle John.

Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part VI 10-'17 The Good, the Bad and the Condemned, part VI
Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part IV 09-'17 The Good, the Bad and the Condemned, part IV

Reacties


Door Tweakers user Chief, maandag 9 oktober 2017 10:34

Voor de trouwe lezertjes, excuses voor het ongebruikelijk late tijdstip van dit deel maar het was hier een gekkenhuis op kantoor...... Anyways, hopelijk is dit deel het wachten waard geweest.

Tot blogs!

Door Tweakers user Snuffel, maandag 9 oktober 2017 10:37

Hahaha, geweldig!
Mooi geschreven weer Chief en wat een vermakelijk verhaal.
Strakke actie van Uncle John om die gasten klem te laten zetten :D

Op naar de volgende!

Door Tweakers user ybos, maandag 9 oktober 2017 10:44

Haha, geweldig! Benieuwd hoe dit verder gaat!

Door Tweakers user GrimScythe, maandag 9 oktober 2017 10:51

Heerlijk om te lezen.
Mooie geweldloze oplossing van Uncle John, en die 2 kommen erbij om ze helemaal een hak te zetten, geweldig _/-\o_

Door Tweakers user HvanL, maandag 9 oktober 2017 10:52

Je was laat vanochtend ;), weer mooi geschreven Chief.
Verhuizing goed gegaan?

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 9 oktober 2017 10:57

Ahhh... De welbekende CBM! Prachtig geschreven weer. En waarom moet je het nou iedere keer zo spannend houden?

En nog belangrijker, alles gelukt met de verhuizing?

Door Tweakers user Chief, maandag 9 oktober 2017 10:58

Snuffel schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 10:37:
Hahaha, geweldig!
Mooi geschreven weer Chief en wat een vermakelijk verhaal.
Strakke actie van Uncle John om die gasten klem te laten zetten :D

Op naar de volgende!
Serieus Snuffel, tussen post van blog en je reactie zaten 5 minuten.... LoL!! ;)
ybos schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 10:44:
Haha, geweldig! Benieuwd hoe dit verder gaat!
Thx Ybos en wellicht volgende week meer!
GrimScythe schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 10:51:
Heerlijk om te lezen.
Mooie geweldloze oplossing van Uncle John, en die 2 kommen erbij om ze helemaal een hak te zetten, geweldig _/-\o_
Lekker he! ;)
HvanL schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 10:52:
Je was laat vanochtend ;), weer mooi geschreven Chief.
Verhuizing goed gegaan?
Yes, zie mijn eerste reactie. Was even druk op kantoor. Verhuizing ging goed!! Hebben alleen 2 dagen zonder internet verbinding gezeten...brrrrrrrr
Technomania schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 10:57:
Ahhh... De welbekende CBM! Prachtig geschreven weer. En waarom moet je het nou iedere keer zo spannend houden?

En nog belangrijker, alles gelukt met de verhuizing?
Thanks Guido! Je komt niet meer terug als ik het niet spannend houd ;)
Verhuizing ging goed! Erg prettig verhuisbedrijf die ontzettend goed werk tegen een zeer schappelijke prijs hebben gewerkt. Ze kwamen met 8 man opdagen dus we waren in een vloek en een zucht over.

Door Tweakers user Flimovic, maandag 9 oktober 2017 11:04

Leuke serie weer Chief! Ik wacht met smart op het volgende deel _O_

Door Tweakers user Snuffel, maandag 9 oktober 2017 11:11

Ja Chief, vijf minuten maar, ik zat er dan ook op te wachten :D

Door Tweakers user Saffie_time, maandag 9 oktober 2017 11:15

Moet je maar geen hele week vakantie gaan vieren, dan heb je ook niet zo veel werk :+.
Of geen national holiday voor jullie?

Door Tweakers user masauri, maandag 9 oktober 2017 11:15

Ge weet da ge ook een tijdstip van automatische publicatie kunt instellen? O-)
Heerlijk om te lezen weer.

Kleine update trouwens, gyneacoloog heeft ons na de controle op de 5e gewoon naar huis gestuurd en een nieuwe afspraak ingepland voor de 22e. (2 dagen voor uitgetelde datum)
Volgens mij wil die dat het kind intussen geboren wordt O+

Door Tweakers user Viper_4111, maandag 9 oktober 2017 11:22

Dit is echt geweldig en zoals ik het nu in mijn fantasie een beetje naar voren haal hoop ik niet dat je in dikke problemen bent gekomen met de plisie (zoals onze kleine dat zo mooi zegt).

Morgen nog maar eentje dan? :)

Door Tweakers user Kliko, maandag 9 oktober 2017 12:12

Goed dat je weer terug bent Chief!
Hoe bevalt je nieuwe huis/appartement? Wat was de reden voor je verhuizing?

Leuk stukkie weer! Ik had stiekem verwacht dat ze die agenten een bedorven maaltijd zouden geven en dus flink aan de schijt zouden raken. Maar dat zou natuurlijk te lang duren. Dit is sneller opgelost. ;)

Door Tweakers user wizai, maandag 9 oktober 2017 15:09

Dit was wederom een prachtig stuk Chief!
Op naar volgende week...


inmiddels in Tai Po belandt waren

Door Tweakers user tinusbalpol, maandag 9 oktober 2017 21:34

Wederom een mooi stukje Chief!

Door Tweakers user Kecin, dinsdag 10 oktober 2017 00:01

Welkom terug! Leest weer heerlijk weg! :)

Door Tweakers user Chief, dinsdag 10 oktober 2017 03:34

Flimovic schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 11:04:
Leuke serie weer Chief! Ik wacht met smart op het volgende deel _O_
Thx Flimovic! Nog even geduld, as usual ;)
Snuffel schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 11:11:
Ja Chief, vijf minuten maar, ik zat er dan ook op te wachten :D
Je leest lekker rap ;)
Saffie_time schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 11:15:
Moet je maar geen hele week vakantie gaan vieren, dan heb je ook niet zo veel werk :+.
Of geen national holiday voor jullie?
Nope, geen gouden week hier. Dat is voorbehouden aan China :(
masauri schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 11:15:
Ge weet da ge ook een tijdstip van automatische publicatie kunt instellen? O-)
Heerlijk om te lezen weer.

Kleine update trouwens, gyneacoloog heeft ons na de controle op de 5e gewoon naar huis gestuurd en een nieuwe afspraak ingepland voor de 22e. (2 dagen voor uitgetelde datum)
Volgens mij wil die dat het kind intussen geboren wordt O+
Dat kan maar dan krijg je een lege blog he!

Nog even dan kerel en je bent papa!! Spannend!! Als ik je drie tips mag geven: 1. slaap als het kind slaapt, 2. gebruik je gezonde verstand en 3. geniet!!
wizai schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 15:09:
Dit was wederom een prachtig stuk Chief!
Op naar volgende week...


inmiddels in Tai Po belandt waren
Dank je Wizai, ook voor de correctie. Aangepast!!
Thanks!!
Kecin schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 00:01:
Welkom terug! Leest weer heerlijk weg! :)
:D

Door Tweakers user JT, dinsdag 10 oktober 2017 09:58

Zeau. In een klap alle 5 de delen gelezen. Weer zeer vermakelijk.

Door Tweakers user JDizzle, dinsdag 10 oktober 2017 11:03

Wat een verademing om weer wat leesvoer te mogen ontvangen van je Chief!
Heb weer genoten!

Door Tweakers user deguus, dinsdag 10 oktober 2017 22:23

"Tot blogs!"
is iemand fan van Frans bauer ? Maar los daar van vond ik het heel spannend .

Door Tweakers user Mad-Monkey, woensdag 11 oktober 2017 08:41

simpel eenvoudig en iets wat duidelijk niet nieuw is voor de heren.een leuke intro van dit potje poker ;)

Door Tweakers user Chief, woensdag 11 oktober 2017 08:43

JT schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 09:58:
Zeau. In een klap alle 5 de delen gelezen. Weer zeer vermakelijk.
Thx!
JDizzle schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 11:03:
Wat een verademing om weer wat leesvoer te mogen ontvangen van je Chief!
Heb weer genoten!
Mooi zo JDizzle!
deguus schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 22:23:
"Tot blogs!"
is iemand fan van Frans bauer ? Maar los daar van vond ik het heel spannend .
Ik niet maar er zijn vast fans genoeg ;)
Mad-Monkey schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 08:41:
simpel eenvoudig en iets wat duidelijk niet nieuw is voor de heren.een leuke intro van dit potje poker ;)
;)

Door Tweakers user Kliko, woensdag 11 oktober 2017 10:55

Ik snap dat het saai wordt dat ik elke blog reageer. Maar om me nou te gaan negeren??? :+


Foutje gok ik? :9

Door Tweakers user Chief, woensdag 11 oktober 2017 11:43

Kliko schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 10:55:
Ik snap dat het saai wordt dat ik elke blog reageer. Maar om me nou te gaan negeren??? :+


Foutje gok ik? :9
OOps!!! My bad idd!! Excuses!! Anyway, de kans op bedorven eten is sowieso aanwezig in HK ;)

Door Tweakers user LankHoar, woensdag 11 oktober 2017 12:48

Terwijl Uncle Ngau zijn chauffeur probeerde te bellen op zijn mobiel keek ik een beetje in het rond toen mijn blik werd gekruist door een paar ogen die ik eerder had gezien: de politieagent die mij eerder op de trap een duwtje had gezeten.
Gegeven.

Leest weer lekker weg Chief :)

Door Tweakers user Kliko, woensdag 11 oktober 2017 13:59

Chief schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 11:43:
[...]

OOps!!! My bad idd!! Excuses!! Anyway, de kans op bedorven eten is sowieso aanwezig in HK ;)
Ghehe, no problem.
But I expect some better treatment next time...
https://m.popkey.co/553c80/0eAmW_f-maxage-0.gif

[Reactie gewijzigd op woensdag 11 oktober 2017 13:59]


Door Tweakers user Chief, vrijdag 13 oktober 2017 09:19

Kliko schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 13:59:
[...]


Ghehe, no problem.
But I expect some better treatment next time...
https://m.popkey.co/553c80/0eAmW_f-maxage-0.gif
Zal ik doen! ;)


[b]FYI, a.s. maandag geen blog. Mijn familie is volgende week hier in Singapore dus ik ben a) druk met ze in de weer of b) overleef ik mijn drie zussen niet

Dus: (wellicht) tot blogs! ;)

Door Tweakers user Curva, vrijdag 13 oktober 2017 12:24

Een leuk einde van dit deel, dat beloofd wat voor het vervolg.
Veel plezier met de familie en succes met de 3 zussen ;)

Door Tweakers user tinusbalpol, maandag 16 oktober 2017 08:09

Veel plezier met de familie. Leest die ook je blogs mee?

Door Tweakers user ranjo, maandag 16 oktober 2017 09:45

Veel plezier deze week! het liefste overleef je je zussen nog nét, ben benieuwd wat je daar over te vertellen hebt :+

Door Tweakers user Chief, donderdag 19 oktober 2017 11:02

Curva schreef op vrijdag 13 oktober 2017 @ 12:24:
Een leuk einde van dit deel, dat beloofd wat voor het vervolg.
Veel plezier met de familie en succes met de 3 zussen ;)
Thx en misschien nog belangrijker: I'm still alive!!
tinusbalpol schreef op maandag 16 oktober 2017 @ 08:09:
Veel plezier met de familie. Leest die ook je blogs mee?
Niet dat ik weet, zijn niet echt Tweakers materiaal zeg maar :)
ranjo schreef op maandag 16 oktober 2017 @ 09:45:
Veel plezier deze week! het liefste overleef je je zussen nog nét, ben benieuwd wat je daar over te vertellen hebt :+
Overleefd en de verhalen....die zijn gewoon te gruwelijk voor woorden ;)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.