The Good, the Bad and the Condemned, part III

Door Chief op maandag 18 september 2017 10:19 - Reacties (19)
Categorie: Uncles, Views: 2.907

De Uncles hadden mij opgehaald en we waren op weg naar het restaurant om eerst een maaltijd te nuttigen voordat we kennis zouden maken met een nieuwe poker club, Blue. Op de trap kwamen we blijkbaar bekenden van de Uncles tegen. Dat ze elkaar, ondanks de beleefdheden die ze met elkaar uitwisselden, niet mochten bleek wel uit de kleine duw die ik kreeg van één van de onbekende mannen. Hoe het verder ging, dat lezen jullie hieronder

De resterende trappen werd door Uncle Ngau tot het vermaak van Uncle John en Uncle Yin al vloekend en stampvoetend genomen. Eenmaal aan tafel ging Uncle Ngau gewoon verder en mijn vocabulaire in Chinese vloekwoorden nam rap toe. Ik had nog geen flauw idee wie de mannen die we tegen kwamen waren maar Uncle Ngau had hen, en zo onderhand hun hele familie tot en met de vierde graad, de verdoemenis in gewenst. Het getier was eigenlijk best amusant al was ik meer nieuwsgierig dan geamuseerd.

Het getier nam langzaam af en helaas voor mij, de uncles lieten verder geen woord los over de identiteit van de mannen of in ieder geval de man die de leider leek te zijn. Nee, het gesprek ging snel weer over voetbal, paardenrennen en de vastgoedmarkt die langzaam weer aan het opkrabbelen was na de financiële crisis. Sodeknetter wat brandde die vraag op mijn lippen: wie waren die mannen in hemelsnaam?! Dit was pas de tweede keer dat ik Uncle Ngau zo uit zijn slof zag schieten, die eerste keer was in die toko van Ricky. Dat maakte mij alleen maar nieuwsgieriger.

Ik moest alle zeilen bijzetten om die vraag niet hardop te stellen en het engeltje hielp mij door het duiveltje in een wurggreep te houden maar het begon van binnen steeds meer te branden. Van zenuwen wipte ik op mijn stoel. Het duiveltje werd sterker en sterker en in mijn gedachten kwam het rook uit mijn oren. “Niet doen Chief, niet doen” probeerde het engeltje met een uiterste krachtinspanning terwijl die haar grip op het duiveltje langzaam maar zeker kwijtraakte.

Niet voor de eerste keer werd ik gered door Uncle John. Blijkbaar had ik nog geen woord gezegd sinds we aan tafel zaten want Uncle John vroeg me of alles goed was? Alsof de dam openbrak: wie waren de mannen op de trap schreeuwde ik het bijna uit en Uncle Yin proestte het uit. Het schaamrood stond meteen op mijn kaken. Heel subtiel was ik niet geweest. Facepalm moment voor mijn engeltje die plaatsvervangend schaamte had terwijl het duiveltje zijn hoorntjes recht trok.

Die meneer die ons aansprak, dat was de weledele heer Wong. Chief Inspector Wong wel te verstaan, en de twee die bij hem liepen waarschijnlijk een paar van agenten zijn aldus Uncle Yin. Chief Inspector. Ahhhhhh, één plus één is twee en dit verklaarde de reactie van Uncle Ngau enigszins. Dienders en triade is als water en vuur. Ik was niet heel erg thuis in de rangen en standen van de lokale politie maar zeg nou zelf, “Chief Inspector”, dat klonk toch best imposant. Uncle Ngau was het duidelijk niet met mij eens en gruwelde van het woord “weledele”.

Met die ontboezeming van Uncle John maakten we tijdens het eten een ritje door Nostalgia stad waarbij de Uncles in geuren en kleuren vertelden over hun ervaringen met de agent. Het eten zal best lekker zijn geweest, geen idee. Ik schoof blind eten naar binnen terwijl ik zo aandachtig mogelijk probeerde te luisteren. Het ene verhaal volgde op het andere met één gemene deler: Uncle Ngau keek alsof die door duizend wespen was gestoken. Het gaat wat lang duren om ieder verhaal hier te vertellen maar de historie tussen de Uncles en Chief Inspector Wong ging decennia terug. Je kon min of meer stellen dat de carrieres tussen beiden gelijktijdig begonnen, zij het aan twee verschillende kanten van de wet.

In dit kat en muisspel was het de agent nooit gelukt om ook maar één van de Uncles achter de tralies te krijgen maar je kon niet stellen dat dat gebrek aan wilskracht was van de dienders. Die kwamen te pas en te onpas een keer binnenvallen. Naarmate de tijd vorderde werden de Uncles steeds kapitaalkrachtiger en konden zij zich omringen met een leger aan advocaten wat de agenten alleen maar nog meer frustreerden. Dermate zelfs dat Uncle Ngau ze er van verdacht nauwelijks tijd en aandacht hadden besteedt aan de moordaanslag op Uncle John waarbij diens zoon om het leven was gekomen.

Met die laatste opmerking viel de tafel gelijk stil. Uncle Ngau leek zelf van zijn woorden geschrokken te zijn want hij verroerde geen vin, net zo min als Uncle Yin en ik. Uncle John bleef opmerkelijk rustig, in ieder geval uitwendig. “Let by gones be by gones” zei hij maar ik hoorde duidelijk iets in zijn stem. Iets dat niet strookte met de kalmte waarop hij sprak al kon ik mijn vinger er niet exact op leggen. Om de lucht een beetje te doen klaren zei ik maar dat ik die mannen nu al niet mocht aangezien die ene mij met opzet probeerde weg te duwen. Uncle John keek nu verbaasd. “Zie je wel dat het kleinzielige ratten zijn” reageerde Uncle Ngau meteen, blij dat we van onderwerp waren veranderd.

Uncle Yin zuchtte, sloeg een hand op mijn schouder en keek mij serieus aan terwijl hij naar zijn binnenzak van zijn colbert greep met zijn andere hand. In die andere hand zat nu zijn telefoon. Hij drukte op wat knoppen en liet mij toen een nummer zien. “88xx xxxx” zag ik met daarboven een naam. “Mr. Young” las ik. Uncle Yin gebood mij de naam en nummer in mijn telefoon te zetten.

Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part IV 09-'17 The Good, the Bad and the Condemned, part IV
Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part II 09-'17 The Good, the Bad and the Condemned, part II

Reacties


Door Tweakers user Technomania, maandag 18 september 2017 10:30

Goedemorgen Chief.
Wat ben je laat vandaag met je blog.

Je weet nu wel de spanning op te bouwen zeg. Moeten we nu weer een week wachten of komt er deze week een Blog extra?

Door Tweakers user wizai, maandag 18 september 2017 10:37

Hij is weer top!!

Ik heb iets gemist denk ik..
In deel 2 wordt geschreven dat ene Uncle Yin je belt.
In dit deel komt Uncle Yin opnieuw naar voren, maar het is mij nog niet eerder opgevallen dat er ook een Uncle Yin in het verhaal was ;)

Door Tweakers user scorpion-biker, maandag 18 september 2017 10:52

Fijn dat er weer een nieuwe uncles reeks is. Ik ben erg benieuwd hoe dit verhaal zich gaat ontwikkelen. :)

En ik kan het niet laten, maar ik zag de volgende foutjes;
en de twee die bij hem liepen waarschijnlijk een paar van zijn aldus
Tussen zijn en aldus moet denk ik nog een woord
In deze kat en muisspel
Ik denk: "In dit kat en muisspel"
Uncle John bleef opmerkelijk rust
rustig
Dermate zelfs dat Uncle Ngau ze er van verdacht nauwelijks tijd en aandacht hadden besteedt aan de
deze zin loopt niet lekker

[Reactie gewijzigd op maandag 18 september 2017 10:58]


Door Tweakers user Chief, maandag 18 september 2017 10:58

technomania schreef op maandag 18 september 2017 @ 10:30:
Goedemorgen Chief.
Wat ben je laat vandaag met je blog.

Je weet nu wel de spanning op te bouwen zeg. Moeten we nu weer een week wachten of komt er deze week een Blog extra?
Morguh Guido! Idd, dag verliep niet geheel volgens planning :). Misschien dat ik later deze week nog een deel kan posten maar dat zal geheel aan de nukken van de kleine miss liggen :)
wizai schreef op maandag 18 september 2017 @ 10:37:
Hij is weer top!!

Ik heb iets gemist denk ik..
In deel 2 wordt geschreven dat ene Uncle Yin je belt.
In dit deel komt Uncle Yin opnieuw naar voren, maar het is mij nog niet eerder opgevallen dat er ook een Uncle Yin in het verhaal was ;)
Ah, kan mij de verwarring wel voorstellen. In een van de paragrafen van deel II schreef ik het volgende:

“Uncle Yin” stond er op het display. Verbaasd nam ik op. Terecht aangenomen dat ik wist wie hem belde kreeg ik de mededeling dat Uncle John, Uncle Ngau en hijzelf op weg naar mij waren.

Misschien nu duidelijker?
scorpion-biker schreef op maandag 18 september 2017 @ 10:52:
Fijn dat er weer een nieuwe uncles reeks is. Ik ben erg benieuwd hoe dit verhaal zich gaat ontwikkelen. :)

En ik kan het niet laten, maar ik zag de volgende foutjes;


[...]


Tussen zijn en aldus moet denk ik nog een woord


[...]


Ik denk: "In dit kat en muisspel"


[...]


rustig
Thanks en: aangepast! Al dat proof reading helpt natuurlijk mocht ik ooit besluiten de hele boel eens te publiceren! ;)

Door Tweakers user masauri, maandag 18 september 2017 11:03

Heerlijk te lezen terwijl ik bij de gynaecoloog wacht met vrouwlief.
Perfecte timing om de wachttijd te doden.

Door Tweakers user Chief, maandag 18 september 2017 11:06

masauri schreef op maandag 18 september 2017 @ 11:03:
Heerlijk te lezen terwijl ik bij de gynaecoloog wacht met vrouwlief.
Perfecte timing om de wachttijd te doden.
Ah, kijk aan! Dus de kleine wordt straks "Chief" genoemd of is dat net iets teveel van het goede? ;)

Door Tweakers user Snuffel, maandag 18 september 2017 11:11

Oh heerlijk weer! Kan niet wachten to volgende week :)
En toch Chief: boek/film/beide, wat je er ook van maakt, een succes zal het zeker gaan worden!
Of beter nog: Netflix serie, met cliffhangers en al.
Heb nu al zin om te bingewatchen :D

Door Tweakers user GrimScythe, maandag 18 september 2017 11:25

Weer een mooi stukje, dat nummer van mister Young lijkt mij de advocaat van de uncles :)

Door Tweakers user ybos, maandag 18 september 2017 12:24

Mooi open einde weer :(

Wachten...

Door Tweakers user Erwin537, maandag 18 september 2017 13:32

GrimScythe schreef op maandag 18 september 2017 @ 11:25:
Weer een mooi stukje, dat nummer van mister Young lijkt mij de advocaat van de uncles :)
Hmm interessant, ik dacht niet aan een advocaat, lk zie nog geen reden om naar een advocaat te stappen. Beveiliging lijkt me ook nog niet nodig.

Ik ben erg benieuwd naar wie Mr Young gaat zijn. Kom maar op met dat nieuwe deel!

Het lijkt wel of de cliffhangers steeds sterker worden!

[Reactie gewijzigd op maandag 18 september 2017 13:34]


Door Tweakers user Kliko, maandag 18 september 2017 15:50

Vanmorgenvroeg alom paniek. Geen Blog!
Gelukkig, uiteindelijk kwam hij toch.

Ik had ook eigenlijk helemaal geen tijd om de blog te lezen... Maar ja, je kent de gevechten tussen de engeltjes en de duiveltjes. ;)

Ik word met de week nieuwsgieriger waar dit naartoe gaat. Mr. Young zal wel een advocaat zijn ofzo? :)
edit: lees nog meer theorieen. Beveiliging zou ook wel kunnen zijn. Maar gezien het de "Pliesie" is zal advocaat een goede beveiliging zijn. ;)

ps. Gisteren nog even bij de F1 gaan kijken? Of na de eerste bocht een paar mooie vloekwoorden van Ngau gebruikt en naar huis gegaan? :9

pps. Geen idee of je er wat van hebt meegekregen. Maar wat een shitstorm tijdens het nomineren. tsjongejonge! Nog steeds erg onduidelijk, niets meer van gehoord na mijn laatste reactie.

[Reactie gewijzigd op maandag 18 september 2017 15:54]


Door Tweakers user GrimScythe, dinsdag 19 september 2017 14:01

Erwin537 schreef op maandag 18 september 2017 @ 13:32:
[...]

Hmm interessant, ik dacht niet aan een advocaat, lk zie nog geen reden om naar een advocaat te stappen. Beveiliging lijkt me ook nog niet nodig.

Ik ben erg benieuwd naar wie Mr Young gaat zijn. Kom maar op met dat nieuwe deel!

Het lijkt wel of de cliffhangers steeds sterker worden!
Dat is gebaseerd op het stukje dat de uncles steeds kapitaal krachtiger werden en zich konden omringen met een leger aan advocaten en de laatste 3 alinea's.

Omdat het nummer werd gegeven nadat er was aangegeven dat een agent een duw had gegeven.

Dus lijkt het mij dat het nummer van een probleem oplosser is en in geval met justitie lijkt een advocaat mij dan het meest logische :)

Door Tweakers user masauri, dinsdag 19 september 2017 16:32

Chief schreef op maandag 18 september 2017 @ 11:06:
[...]

Ah, kijk aan! Dus de kleine wordt straks "Chief" genoemd of is dat net iets teveel van het goede? ;)
Jij mag "Uncle" Chief zijn dan ;)
Spendeer je er teveel tijd mee samen word je er ook 1.

Door Tweakers user Chief, woensdag 20 september 2017 04:36

Snuffel schreef op maandag 18 september 2017 @ 11:11:
Oh heerlijk weer! Kan niet wachten to volgende week :)
En toch Chief: boek/film/beide, wat je er ook van maakt, een succes zal het zeker gaan worden!
Of beter nog: Netflix serie, met cliffhangers en al.
Heb nu al zin om te bingewatchen :D
Ik weet niet of jou enthousiasme gedeeld wordt door de producenten ;)
GrimScythe schreef op maandag 18 september 2017 @ 11:25:
Weer een mooi stukje, dat nummer van mister Young lijkt mij de advocaat van de uncles :)
Stay tuned to find out!
Zie het als een stukje klantvriendelijkheid van mijn kant: gratis cursus geduld!
Erwin537 schreef op maandag 18 september 2017 @ 13:32:
[...]

Hmm interessant, ik dacht niet aan een advocaat, lk zie nog geen reden om naar een advocaat te stappen. Beveiliging lijkt me ook nog niet nodig.

Ik ben erg benieuwd naar wie Mr Young gaat zijn. Kom maar op met dat nieuwe deel!

Het lijkt wel of de cliffhangers steeds sterker worden!
Nog even wachten aub
Kliko schreef op maandag 18 september 2017 @ 15:50:
Vanmorgenvroeg alom paniek. Geen Blog!
Gelukkig, uiteindelijk kwam hij toch.

Ik had ook eigenlijk helemaal geen tijd om de blog te lezen... Maar ja, je kent de gevechten tussen de engeltjes en de duiveltjes. ;)

Ik word met de week nieuwsgieriger waar dit naartoe gaat. Mr. Young zal wel een advocaat zijn ofzo? :)
edit: lees nog meer theorieen. Beveiliging zou ook wel kunnen zijn. Maar gezien het de "Pliesie" is zal advocaat een goede beveiliging zijn. ;)

ps. Gisteren nog even bij de F1 gaan kijken? Of na de eerste bocht een paar mooie vloekwoorden van Ngau gebruikt en naar huis gegaan? :9

pps. Geen idee of je er wat van hebt meegekregen. Maar wat een shitstorm tijdens het nomineren. tsjongejonge! Nog steeds erg onduidelijk, niets meer van gehoord na mijn laatste reactie.
Waarschijnlijk wordt volgende week meer duidelijk.
p.s. Nee, niet persoonlijk gaan kijken, jr is nog te jong. Gelukkig is contract met F1 voor 4jr verlengd dus bezoek aan F1 staat voor komend jaar in de agenda!

p.p.s. Net gelezen. Storm in een glas water. Hardstikke leuk die nominaties en uitverkiezing maar sommigen nemen het erg serieus blijkbaar :(
GrimScythe schreef op dinsdag 19 september 2017 @ 14:01:
[...]


Dat is gebaseerd op het stukje dat de uncles steeds kapitaal krachtiger werden en zich konden omringen met een leger aan advocaten en de laatste 3 alinea's.

Omdat het nummer werd gegeven nadat er was aangegeven dat een agent een duw had gegeven.

Dus lijkt het mij dat het nummer van een probleem oplosser is en in geval met justitie lijkt een advocaat mij dan het meest logische :)
Ahhhh, the power of imagination!! :D
masauri schreef op dinsdag 19 september 2017 @ 16:32:
[...]

Jij mag "Uncle" Chief zijn dan ;)
Spendeer je er teveel tijd mee samen word je er ook 1.
Helaas, woon toch op 4u vliegen van ze he. Uncle John en Uncle Ngau zijn hier geweest en de laatste keer dat ik de andere twee uncles zag is dik twee jaar geleden.

Door Tweakers user ybos, woensdag 20 september 2017 20:22

Je vrouw heeft dus inmiddels ook kennis gemaakt met uncle john :?
Dan zal je toch in ieder geval een klein deel van de geheimen hebben moeten prijsgeven.

Door Tweakers user Chief, donderdag 21 september 2017 08:20

ybos schreef op woensdag 20 september 2017 @ 20:22:
Je vrouw heeft dus inmiddels ook kennis gemaakt met uncle john :?
Dan zal je toch in ieder geval een klein deel van de geheimen hebben moeten prijsgeven.
Vrouwlief heeft de Uncles vrij snel na haar aankomst in HK ontmoet. Wil niet zeggen dat ze de geheimen kent ;)

Door Tweakers user masauri, vrijdag 22 september 2017 09:52

Chief schreef op woensdag 20 september 2017 @ 04:36:
[...]

Helaas, woon toch op 4u vliegen van ze he. Uncle John en Uncle Ngau zijn hier geweest en de laatste keer dat ik de andere twee uncles zag is dik twee jaar geleden.
Das meer dan een andere "uncle" van me die in de UK woont en ik raar genoeg al meer dan 10 jaar ken, lief en leed met elkaar gedeeld. Iemand die je een echte vriend kan noemen. Maar nog nooit ontmoet heb :p

Door Tweakers user Kecin, zaterdag 23 september 2017 12:42

Ik zit al de hele week te wachten op een nieuwe blog. Blijkbaar ben ik blind...

Lekker geschreven weer!

Door Tweakers user Chief, maandag 25 september 2017 05:44

masauri schreef op vrijdag 22 september 2017 @ 09:52:
[...]

Das meer dan een andere "uncle" van me die in de UK woont en ik raar genoeg al meer dan 10 jaar ken, lief en leed met elkaar gedeeld. Iemand die je een echte vriend kan noemen. Maar nog nooit ontmoet heb :p
Aha! Een mystery guy!
Kecin schreef op zaterdag 23 september 2017 @ 12:42:
Ik zit al de hele week te wachten op een nieuwe blog. Blijkbaar ben ik blind...

Lekker geschreven weer!
Goed kijken vandaag want er is een nieuw deel! ;)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.