The Good, the Bad and the Condemned, part II

Door Chief op maandag 11 september 2017 08:31 - Reacties (20)
Categorie: Uncles, Views: 3.617

Ik was nieuwsgierig gemaakt door alle positieve verhalen over een nieuwe pokerroom in Hong Kong, club Blue. Een schijnbare prachtige club die van alle gemakken was voorzien en met spelers met diepe zakken. Klonk bijna te mooi om waar te zijn?

Bloed gaat waar het niet gaan kan en dus plande ik een bezoekje aan club Blue wat in Central lag. Voordat het zover was besloot ik een belletje te plegen aan Uncle John. Wellicht wist hij wie er achter die club zat want ik had mijn portie triade wel gehad voor dit jaar en zo drukte ik de sneltoets, ja Uncle John zat nu onder een sneltoets, in op mijn iPhone. Snel had ik hem te pakken en na even over koetjes, kalfjes, Aunt Mai en voetbaluitslagen van de Engelse Premier League gekletst te hebben kwam ik bij het hoofdonderwerp aan.

Ik vertelde exact datgene wat ik gehoord had: nieuwe pokerroom in Central, mooi spul, hoge limieten en veel geld in omloop. Of hij misschien wist wie er achter die club zat. Uncle John had nog niet eerder van die club gehoord en plaatste meteen een waarschuwing. Gevaar ligt altijd op de loer op die plekken waar relatief veel geld in omloop is. Hij besloot wat belletjes te plegen en drukte mij op het hart vooral te wachten tot hij groen licht had gegeven. Ik voelde de teleurstelling van het duiveltje maar dit was eerder uitstel dan afstel.

Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten. De volgende avond belde Uncle John mij alweer. Hij had rondgevraagd maar het leek er niet op dat er iemand van een triade achter club Blue zat, garantie tot aan de voordeur uiteraard. Dat begreep ik maar mijn nieuwsgierigheid – en duiveltje – wonnen het van het engeltje en ik vertelde Uncle John dat ik zaterdag avond wel even wilde gaan kijken. Even bleef het stil aan de lijn. Na een paar seconden bromde Uncle John dat hij mee zou gaan. Gewoon voor het geval dat plus zelf een kaartje leggen, daar was hij ook nooit vies van. Ik sputterde even tegen als een kind die niet wil dat zijn vader meegaat naar een klassenfeestje – voor diegenen die zich dat nog kunnen herinneren.

Lang verhaal kort, zaterdag zou hij mij komen ophalen. De werkdagen vlogen voorbij en die zaterdag was ik er helemaal klaar voor toen tegen vijven mijn mobiel begon te trillen. “Uncle Yin” stond er op het display. Verbaasd nam ik op. Terecht aangenomen dat ik wist wie hem belde kreeg ik de mededeling dat Uncle John, Uncle Ngau en hijzelf op weg naar mij waren. Wederom terecht aangenomen dat ik nog niet gegeten had zouden we eerst samen gaan eten alvorens we de nieuwe pokerroom met een bezoek zouden vereren. Of ik over 5 minuten beneden kon staan. Fijn, je mening mogen laten horen dacht ik bij mezelf maar zoals zo vaak bij de Uncles is het gewoon een kwestie van gedwee doen wat gevraagd wordt en dus schoenen aan, vest pakken en je centen meenemen. Dit keer liet ik mijn paspoort maar thuis. Met weemoed, dat wel.

Nog geen drie minuten later stond ik beneden toen ik al de gitzwarte MPV van Uncle Ngau aan zag komen. Ik wist niet zeker hoever de voeten van hem nog in de triade modder zat maar komop, zo’n MPV hoorde bij de standaard uitrusting van de triade…… De deur gleed open en ik stapte in waarna ik de Uncles beleefd groette. Ze hadden er blijkbaar zin in want het geklets verstomde geen moment. Niet dat dat heel lang was, ik woonde maar zo’n 10 autominuten van Central af en dat was meer door het verkeer dan door de afstand. Hong Kong was nou eenmaal niet gebouwd voor autoverkeer maar dat kon het vaststaande verkeer blijkbaar niet deren.

Bij een Seafood restaurant kwamen we tot stilstand. We stapten uit waarna de chauffeur van Uncle Ngau op zoek ging naar een parkeerplek. Die zouden we dus het komende uur niet meer terugzien want zaterdagen plus vrije parkeerplek in Central was nog zeldzamer dan diamanten. Zoals vele restaurants in Hong Kong lag ook deze op de tweede verdieping (de begane grond wordt vrijwel altijd bezet door retail zaken vanwege de hogere kosten). Ik volgde de stoet de trap op toen ik een man hoorde roepen naar Uncle John. Aangezien ik achteraan liep kon ik niet zien wie dat was. “Daar gaat mijn eetlust” hoorde ik Uncle Ngau grommen duidelijk grommen. “Lok sir” hoorde ik nu Uncle John.

Lok sir? Ik had genoeg Chinese TV series gezien om te weten dat het hier dus om een politie agent ging. Nieuwsgierig bewoog ik naar links en rechts om een glimp op te vangen van de hoofdpersonen. Ik zag drie mannen tussen de ruggen van de Uncles door. Een man die de leider leek te zijn had grijze haren, handen in zijn broekzakken en werd aan beide kanten geflankeerd door twee andere mannen die iets jonger leken. “Zo Uncle John, weer op pad? Hebben jullie zaken te bespreken” klonk het uit zijn mond. Uncle Ngau wilde een stap vooruit zetten maar werd tegengehouden door de uitgestoken arm van Uncle John. “Niets anders dan een etentje met vrienden” antwoorde de laatste.

Ineens leek de politieagent mij op te merken want hij keek mij recht aan. “Jou ken ik niet maar ik raad je aan om wat wijzer te zijn in het kiezen van vrienden”. Van stomme verbazing wist ik niet wat ik moest zeggen. “Een zoon van een familievriend die toevallig op bezoek is in Hong Kong” loog Uncle John en ik probeerde mijn gezicht strak te houden. Uncle John liep daarop verder naar boven terwijl de drie mannen verder naar beneden liepen. Toen ik voorbij de drie mannen liep keek de politieagent mij diep aan zonder te stoppen met lopen. Het voelde alsof hij in mijn ziel keek en ik draaide mijn hoofd snel naar voren. De man aan zijn linkerkant leek mij opzettelijk een klein duwtje te geven. Onvoldoende om mij uit balans te brengen maar voldoende om op te merken. Ik vroeg me af waar dit nou weer om ging.

Volgende: The Good, the Bad and the Condemned, part III 09-'17 The Good, the Bad and the Condemned, part III
Volgende: The Good, the Bad and the Condemned 09-'17 The Good, the Bad and the Condemned

Reacties


Door Tweakers user Snuffel, maandag 11 september 2017 08:37

Ha, hij is er weer!
Ben benieuwd waar dit naar toe gaat leiden.

Oh, en veels te kort uiteraard, heb niet eens mijn bakkie kunnen leegdrinken tijdens het lezen....

Door Tweakers user GrimScythe, maandag 11 september 2017 08:45

Mooie start van de week, dit lijkt weer een mooi avontuur te worden.

Door Tweakers user masauri, maandag 11 september 2017 08:59

Ik moet langer in bed gaan blijven liggen bij deze reeks.
Deze word namelijk later gepost dan de vorige en ik wil graag met goesting uit bed stappen 8-)

Door Tweakers user Xepos, maandag 11 september 2017 09:21

Oh daar beginnen we weer met een nieuwe reeks! Exciting!

Door Tweakers user Kecin, maandag 11 september 2017 10:05

*O* Heb je hem weer

Benieuwd of we de agent terug gaan zien, ik gok van wel. Hij zal wel the bad wezen :+

Door Tweakers user wizai, maandag 11 september 2017 10:06

Yes, het is een uitstekende manier om de week mee te beginnen.

Keep going!

Door Tweakers user i-chat, maandag 11 september 2017 10:42

klinkt als een leuk verhaal ... +1

Door Tweakers user himlims_, maandag 11 september 2017 10:47

leest lekker weg, maar ... waar is de rest :)

Door Tweakers user Technomania, maandag 11 september 2017 11:09

Ahhh.... Wederom een spannend begin van de week. ik vermoed dat we meer gaan horen van Oom Agent in deze Blogserie.

But I believe, in de power of Chief

Door Tweakers user Chief, maandag 11 september 2017 11:28

Snuffel schreef op maandag 11 september 2017 @ 08:37:
Ha, hij is er weer!
Ben benieuwd waar dit naar toe gaat leiden.

Oh, en veels te kort uiteraard, heb niet eens mijn bakkie kunnen leegdrinken tijdens het lezen....
Tip: probeer eens een standaard koffiekopje te gebruiken ipv die litermokken die je nu gebruikt om je cafeineversalving in toom te houden ;)
GrimScythe schreef op maandag 11 september 2017 @ 08:45:
Mooie start van de week, dit lijkt weer een mooi avontuur te worden.
We shall see! Judge is still out there!
masauri schreef op maandag 11 september 2017 @ 08:59:
Ik moet langer in bed gaan blijven liggen bij deze reeks.
Deze word namelijk later gepost dan de vorige en ik wil graag met goesting uit bed stappen 8-)
Nomaliter post ik bij binnenkomst kantoor maar dat zat er afgelopen weken niet in....
Xepos schreef op maandag 11 september 2017 @ 09:21:
Oh daar beginnen we weer met een nieuwe reeks! Exciting!
Even afwachting of het ook echt spannend is ;)
Kecin schreef op maandag 11 september 2017 @ 10:05:
*O* Heb je hem weer

Benieuwd of we de agent terug gaan zien, ik gok van wel. Hij zal wel the bad wezen :+
Of ugly.....
wizai schreef op maandag 11 september 2017 @ 10:06:
Yes, het is een uitstekende manier om de week mee te beginnen.

Keep going!
Yes! We gaan gewoon door!
i-chat schreef op maandag 11 september 2017 @ 10:42:
klinkt als een leuk verhaal ... +1
:D Stay tuned!
himlims_ schreef op maandag 11 september 2017 @ 10:47:
leest lekker weg, maar ... waar is de rest :)
In mijn hoofd!!
technomania schreef op maandag 11 september 2017 @ 11:09:
Ahhh.... Wederom een spannend begin van de week. ik vermoed dat we meer gaan horen van Oom Agent in deze Blogserie.

But I believe, in de power of Chief
Dat zullen we gaan belezen de komende weken Guido!
The force is strong in this one

Door Tweakers user Kliko, maandag 11 september 2017 11:51

Benieuwd wat de relatie met de Uncles en die agent is. Ben benieuwd of we ome agent later nog eens gaan zien.

Enneh... Chief, ben jij "Good", "Bad", of "Condemned"? En wie/wat is nummer 4 dan? Jullie zijn toch met zijn vieren op pad! Vragen... Vragen...

Waarschijnlijk zullen we moeten wachten op de volgende delen op antwoorden...
*Mopperts iets over dat de week snel over moet zijn....*

PS.
Oh, je hebt ook weer een nominatie aan je broek hangen! :9

[Reactie gewijzigd op maandag 11 september 2017 11:56]


Door Tweakers user ybos, maandag 11 september 2017 12:29

Leest weer goed weg, ben benieuwd naar het vervolg!

Door Tweakers user Zaratrass, maandag 11 september 2017 22:35

leuk leuk! ben ook benieuwd naar het vervolg!

Door Tweakers user Chief, dinsdag 12 september 2017 08:18

Kliko schreef op maandag 11 september 2017 @ 11:51:
Benieuwd wat de relatie met de Uncles en die agent is. Ben benieuwd of we ome agent later nog eens gaan zien.

Enneh... Chief, ben jij "Good", "Bad", of "Condemned"? En wie/wat is nummer 4 dan? Jullie zijn toch met zijn vieren op pad! Vragen... Vragen...

Waarschijnlijk zullen we moeten wachten op de volgende delen op antwoorden...
*Mopperts iets over dat de week snel over moet zijn....*

PS.
Oh, je hebt ook weer een nominatie aan je broek hangen! :9
ahhhh, the mysteries of life!!! ;)

Dank weer voor nominatie!! :D
ybos schreef op maandag 11 september 2017 @ 12:29:
Leest weer goed weg, ben benieuwd naar het vervolg!
Thanks, stay tuned!
manii schreef op maandag 11 september 2017 @ 22:35:
leuk leuk! ben ook benieuwd naar het vervolg!
Vervolg komt eraan!

Door Tweakers user Curva, dinsdag 12 september 2017 14:25

Een nieuw blog met de uncles, cool! Ik had de eerste nog niet gespot en mocht dus 2 blogs lezen. Ik heb ervan genoten en je hebt weer leuke cliffhangers toegevoegd! :+
Ben benieuwd hoe het afloopt en wanneer we deze politiemannen weer tegenkomen.

Door Tweakers user Mad-Monkey, woensdag 13 september 2017 14:43

ok het aas zit weer op de haak en ik heb gebeten, meer uncles is genoeg voor mij :)

Door Tweakers user LankHoar, woensdag 13 september 2017 22:52

Zeg Chief, weet je zeker dat je niet je verbeelding als inspiratie gebruikt om dit te schrijven? Het klinkt net als het begin van een spannende film :+

Door Tweakers user Chief, donderdag 14 september 2017 05:46

Curva schreef op dinsdag 12 september 2017 @ 14:25:
Een nieuw blog met de uncles, cool! Ik had de eerste nog niet gespot en mocht dus 2 blogs lezen. Ik heb ervan genoten en je hebt weer leuke cliffhangers toegevoegd! :+
Ben benieuwd hoe het afloopt en wanneer we deze politiemannen weer tegenkomen.
Stay tuned to find out!
Mad-Monkey schreef op woensdag 13 september 2017 @ 14:43:
ok het aas zit weer op de haak en ik heb gebeten, meer uncles is genoeg voor mij :)
Ah, clickbait alert: gewoon "Uncles" in de titel gooien dus :)
LankHoar schreef op woensdag 13 september 2017 @ 22:52:
Zeg Chief, weet je zeker dat je niet je verbeelding als inspiratie gebruikt om dit te schrijven? Het klinkt net als het begin van een spannende film :+
Ik weet het vrij zeker ja :)

Door Tweakers user robin5496, maandag 18 september 2017 10:16

Chief, kunnen we het vervolg vandaag nog verwachten?:D

Door Tweakers user Chief, maandag 18 september 2017 10:17

robin5496 schreef op maandag 18 september 2017 @ 10:16:
Chief, kunnen we het vervolg vandaag nog verwachten?:D
Ja, in 5 minuten!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.