Pretreisje komt er aan!

Door Chief op maandag 28 augustus 2017 05:49 - Reacties (19)
Categorie: Over mij, Views: 4.949

Zo lezertjes, het ziet er naar uit dat ik, na een afwezigheid van twee jaren, in november weer eens naar Las Vegas kan. Vrouwlief vroeg mij ineens van de week of ik zin had om naar Sin City te gaan om wat stoom af te blazen. Ze had de zin nog niet afgemaakt of ik stond mijn koffers al te pakken. Bij wijze van spreken dan. Het wordt wel bijna 24 uur reizen vanaf hier maar je moet er wat voor over hebben he.

Snel even een vriend in Nederland een bericht verstuurd of hij te porren was om ook te gaan en binnen 10s had ik een bericht terug: “OK”. Kort maar krachtig. Erg handig als je vrienden hebt die a) nog vrijgezel zijn b) een stuwmeer aan vrije dagen hebben en c) ook van een potje pokeren houden. Nee, niet Tom. Die is erg druk met hun nieuwe huis die net af is. Er is ook een kans dat Uncle John een paar dagen komt maar dat is afhankelijk of Aunt Mai en/of iemand anders mee wil. Uncle John vliegt namelijk niet graag alleen. Watje. Overigens was het de vorige keer dikke pret met Uncle John in de Stad der Verderf maar daarover een andere keer.

Ik kijk er naar uit om weer eens een paar dagen achter elkaar te spelen. Het is misschien wel even geleden dat ik een kaartje heb gelegd maar pokeren verleer je niet. Het is net als fietsen, hoop ik althans. Zal er wel even in moeten komen en misschien is de metagame wel veranderd maar in de basis blijft het spelletje natuurlijk wel hetzelfde.

Met veel plezier denk ik terug aan de periode 20 jaar geleden toen ik vol in de underground pokerscene zat. Ondanks dat ik er goed aan verdiend heb kwam het echt niet aanwaaien. Het was nog echt een onontgonnen gebied en heel veel moest je aan de levende lijve ondervinden in plaats van opzoeken op het internet. Het had zo z’n charmes maar helemaal ongevaarlijk was het niet: overal waar met contant geld wordt geschoven loert gevaar. Dan heb ik het niet over de vele games die je op den duur in vrijwel iedere kroeg zag maar de underground scene waar je nauwelijks over hoorde of las. Tot op zekere hoogte kon je het gevaar beperken en daar kwam je eigenlijk alleen achter door je oren en ogen open te houden en soms, heel soms door schade en schande.

Het gevaar beperken bestond grotendeels uit het toch proberen selectief te zijn in welke games je speelde. Hoe groter de games waren, hoe groter de kans natuurlijk dat er buiten een paar gladjanussen stonden te wachten om de spelers te overvallen wat meer dan eens gebeurde, ook Tom en mij. Niets spectaculairs hoor, gewoon een paar gorilla’s met een Russisch/Oost-Europees accent met getrokken messen. Gewoon je centen inleveren en je verlies nemen want geen enkele hoeveelheid geld is het risico waard dat je in het ziekenhuis belandt of misschien zelfs erger. Een dure les was het zeker maar een les desalniettemin. Die gasten hadden niet eens bivakmutsen of zo op want ze vertrouwden erop dat je niet naar de politie stapte. Good call. Wat moesten wij bij de politie zeggen? Joh, we zijn net overvallen toen we uit een illegale pokergame kwamen bij die en die. Of ze ons alsjeblieft konden helpen? Je kan er wel een heel lulverhaal omheen hangen maar dan is de kans groot dat je door de mand valt. Mondje dicht dus.

Gelukkig werd het allemaal steeds beter en professioneler. De host, zeg maar diegene die de game organiseert en er vaak een (dikke) vergoeding voor krijgt, is ook veel aan gelegen om het zo veilig mogelijk te houden omdat die anders de spelers kwijtraakt. De plekken waar we speelden werden steeds mooier en er kwamen zelfs bodyguards/uitsmijters bij die je naar je auto begeleidden. Ook kwamen er steeds meer games beschikbaar al was het niet altijd even makkelijk om daarin te geraken. Veruit de meeste games waren by invitation only. Dat wil zeggen dat een bestaande speler voor jou garant moet staan. Garant betekent op z’n minst dat de bestaande speler borg staat voor eventuele schulden van de nieuwe speler en dat de nieuwe speler enigszins betrouwbaar is. Je begrijpt natuurlijk wel dat niemand staat te springen om daarom garant te staan.

Je moest daarom enigszins met geld gooien wilde je in de gratie van de spelers komen waarvan je wist dat die toegang tot de goede games hadden. Soms volstond het met een handjevol hondertjes maar meestal lukte het wel door veel actie te geven en altijd voldoende cash bij je te hebben zodat je nooit een schuld hoefde te openen. Werd je eenmaal uitgenodigd voor die game waar je zo graag in wilde dan was het werk nog niet afgelopen. Tom’s en mijn regel nummer 1: je wint niet in de eerste twee keer dat je deelneemt ook al krijg je de kaarten van je leven. Denk niet dat het makkelijk is om geld te dumpen zonder dat het opvalt. Zelfs geld verliezen is hard werken. Go figure.

Een andere manier om het gevaar te beperken was om niet met Jan en alleman aan tafel te gaan zitten. Zo hadden we geen problemen met de criminelen/maffiosi “met het kleinere werk” maar je hoorde ook van mannen die grof geweld niet schuwden. Daar probeerden we van weg te blijven wat wel opportunity costs met zich mee bracht want er leek wel een correlatie te bestaan: hoe ruiger de lui, hoe slechter ze konden kaarten. Aan de andere kant, je kan niet al het geld in de wereld winnen. Ondanks dat je voorzichtig probeerde te zijn kon je nooit voorkomen dat je met doorgewinterde criminelen aan tafel zat. Wat mij nog levendig bijstaat was een game in Amsterdam, vlak bij de Wallen waar een Joego aan meedeed die wij niet eerder hadden gezien. Hij had een normaal postuur maar met tattoos in zijn nek en zelfs gezicht.

Lijkt mij persoonlijk niet heel erg handig om een crimineel te zijn die zo makkelijk herkend kan worden maar goed, ieder zal er anders over denken. Hij werd niet bij naam geïntroduceerd maar simpelweg als Joego. Joego had niet zijn avond en verloor de ene buy-in na de andere. Nadat hij weer eens alles naar het midden had geschoven met de verliezende hand waren zijn centen blijkbaar op. Hij stond op, bewoog zijn rechterarm naar achter. Met zijn linkerhand trok hij zijn shirt iets omhoog en met een klap legde hij een pistool op tafel. Iedereen deinsde achteruit en in mijn onhandigheid viel ik met stoel en al achterover.

Terwijl ik het ergste vreesde klonk heel droog uit zijn mond: “Kopen? 1,500 euro”. De host pakte vliegensvlug 1,500 euro en gaf die aan Joego. Het pistool legde hij ergens in de la en de game kon verder toen iedereen zichzelf bij elkaar had geraapt. Ik heb geen idee wat er met die pistool is gebeurd, wilde ik ook niet weten denk ik maar dat Tom en ik, en vele andere spelers, niet meer daar gingen spelen moge duidelijk zijn.

In Vegas zal het wat dat betreft een stuk rustiger aan toe gaan. Misschien een beetje saai zal je denken maar ik heb mijn portie wel gehad. Daarnaast ben ik de veertig al gepasseerd en heb ik twee kleine kinderen thuis. Ach, het was een schitterende tijd waar ik heel veel heb mogen ontdekken en leren en echt, ik zou het zo weer over doen. Nou ja, misschien niet helemaal hetzelfde want die Joego met een pistool op zak is wel een ervaring die ik had willen missen. Al was het maar omdat ik er als een watje uitzag toen ik achterover viel. Nee, de ballen om een die-hard crimineel te worden heb ik duidelijk niet.

Volgende: The Good, the Bad and the Condemned 09-'17 The Good, the Bad and the Condemned
Volgende: Go bigger or go more broke 08-'17 Go bigger or go more broke

Reacties


Door Tweakers user ybos, maandag 28 augustus 2017 05:59

Ik mag niet klagen, maar jij hebt ook zeker een relaxte vrouw! Wees daar zuinig op ;)

Have fun in Vegas binnenkort!
(24 uur vliegen, dat moet wel weer n mooie blog opleveren) O-)

[Reactie gewijzigd op maandag 28 augustus 2017 06:27]


Door Tweakers user SuperKneus, maandag 28 augustus 2017 07:53

Mooie intro Chief, ik kijk nu al uit naar de verhalen die komen gaan.

Door Tweakers user Brandts, maandag 28 augustus 2017 09:01

ybos schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 05:59:
Ik mag niet klagen, maar jij hebt ook zeker een relaxte vrouw! Wees daar zuinig op ;)

Have fun in Vegas binnenkort!
(24 uur vliegen, dat moet wel weer n mooie blog opleveren) O-)
Zou zijn vrouw ook zo reageren als ze al deze blogs had gelezen? :9

In ieder geval veel plezier in Vegas!

Door Tweakers user wizai, maandag 28 augustus 2017 09:18

Leuk blogje weer, veel plezier daar!

Door Tweakers user ranjo, maandag 28 augustus 2017 09:20

Mooi verhaal weer, en genoeg cliffhangers voor nieuwe verhalen. (zoals deze zin: "Overigens was het de vorige keer dikke pret met Uncle John in de Stad der Verderf maar daarover een andere keer."):

Door Tweakers user NLKornolio, maandag 28 augustus 2017 09:46

Zijn vrouw zal het vast net zo leuk vinden om daar achter de slots te gaan zitten

Door Tweakers user Brandts, maandag 28 augustus 2017 10:06

NLKornolio schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 09:46:
Zijn vrouw zal het vast net zo leuk vinden om daar achter de slots te gaan zitten
Ik heb niet het idee dat Chief samen met zijn vrouw gaat ;)

Door Tweakers user Technomania, maandag 28 augustus 2017 10:13

24 uur niet roken vliegen? Brrr.... wat een wereldreis zeg.

Kijk nu al uit naarm de sappige verhalen die daar uit voortkomen. Ook leuk dat het idee van het pretreisje van vrouwlief komt. Ik ga er van uit dat de kids thuisblijven of neem je ze mee naar sincity? Jong geleerd is oud gedaan toch?

Fijne maandag.

Door Tweakers user Chief, maandag 28 augustus 2017 10:24

ybos schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 05:59:
Ik mag niet klagen, maar jij hebt ook zeker een relaxte vrouw! Wees daar zuinig op ;)

Have fun in Vegas binnenkort!
(24 uur vliegen, dat moet wel weer n mooie blog opleveren) O-)
Ik klaag ook niet en ben er zo zuinig mogelijk mee. Godzijdank is zij tien jaar jonger dus de statistiek staat aan mijn kant: zij leeft langer dan ik ;)

Duurt trouwens nog wel ff hoor, pas in november.
SuperKneus schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 07:53:
Mooie intro Chief, ik kijk nu al uit naar de verhalen die komen gaan.
Thx!!
Brandts schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 09:01:
[...]

Zou zijn vrouw ook zo reageren als ze al deze blogs had gelezen? :9

In ieder geval veel plezier in Vegas!
Ik denk het wel? ;)
wizai schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 09:18:
Leuk blogje weer, veel plezier daar!
Thx en tot blogs!
ranjo schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 09:20:
Mooi verhaal weer, en genoeg cliffhangers voor nieuwe verhalen. (zoals deze zin: "Overigens was het de vorige keer dikke pret met Uncle John in de Stad der Verderf maar daarover een andere keer."):
Spoiler alert!! ;)
NLKornolio schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 09:46:
Zijn vrouw zal het vast net zo leuk vinden om daar achter de slots te gaan zitten
Nope! Vrouwlief heeft helemaal niets met slots. Overigens blijft vrouwlief thuis bij de kids ;)
Brandts schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 10:06:
[...]

Ik heb niet het idee dat Chief samen met zijn vrouw gaat ;)
Idd, die blijft thuis met onze kroost!!
technomania schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 10:13:
24 uur niet roken vliegen? Brrr.... wat een wereldreis zeg.

Kijk nu al uit naarm de sappige verhalen die daar uit voortkomen. Ook leuk dat het idee van het pretreisje van vrouwlief komt. Ik ga er van uit dat de kids thuisblijven of neem je ze mee naar sincity? Jong geleerd is oud gedaan toch?

Fijne maandag.
Nou ja, er zit ook wachttijd in want ik moet minimaal 1x overstappen. Vrouwlief en kids blijven thuis maar Jr is ondertussen al behoorlijk bedreven in Uno (kaartspel wat erg op pesten lijkt) dus de stap naar pokeren is zo gezet ;) Uit het oog van de mrs uiteraard :P

Door Tweakers user LankHoar, maandag 28 augustus 2017 12:53

Die is erg druk met hun nieuw huis die net af is.
Nieuwe.
De host, zeg maar diegene die de game organiseert en er vaak een (dikke) vergoeding voor krijgt, is ook veel aan gelegen om het zo veilig mogelijk te houden omdat die anders de spelers kwijtraakte.
Kwijtraakt.
De plek waar we speelden werden steeds mooier en er kwamen zelfs bodyguards/uitsmijters bij die je naar je auto begeleidden.
Plekken.
Daar probeerden we van weg te blijven wat wel opportunity costs met zich mee bracht want er leek wel een correlatie bestond: hoe ruiger de lui, hoe slechter ze konden kaarten.
+alsof er.
De pistool legde hij ergens in de la en de game kon verder toen iedereen zichzelf bij elkaar hadden geraapt.
Het, had.
Ik heb geen idee wat er met die pistool is gebeurd, wilde ik ook niet weten denk ik maar dat Tom en ik, en vele andere spelers, niet meer daar gingen spelen mag duidelijk zijn.
Het of dat, moge

Veel vaudjes vandaag. Gelukkig een heerlijk lang blog dus dat zit wel snor :) Ik zie op zich al uit naar de blogs van eind november!

Door Tweakers user Kliko, maandag 28 augustus 2017 15:21

Leuk Chief! Zo fijn als je als partners elkaar dit soort dingen kunt gunnen. Proberen wij ook zoveel mogelijk te doen (zonder elkaar uit het oog te verliezen natuurlijk)

Enneh Uno, superleuk!
Echter... Spelen jullie het met hardcore regels? :) Dan is het pas ECHT lachen, maar misschien is dat nog too much voor je zoontje. ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 28 augustus 2017 15:21]


Door Tweakers user Snake, maandag 28 augustus 2017 17:51

Waar woon je dan, dat het 24 uur vliegen is?

Door Tweakers user LankHoar, maandag 28 augustus 2017 18:17

Snake schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 17:51:
Waar woon je dan, dat het 24 uur vliegen is?
Chief woont in Singapore ;) Zie bijvoorbeeld zijn blog over het leven daar. Ik zocht deel 1, maar kan die gek genoeg niet vinden?

Door Tweakers user Snake, maandag 28 augustus 2017 19:41

LankHoar schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 18:17:
[...]


Chief woont in Singapore ;) Zie bijvoorbeeld zijn blog over het leven daar. Ik zocht deel 1, maar kan die gek genoeg niet vinden?
Ha. Voor mij is het 3-4 uur rijden :+

Door Tweakers user Snuffel, maandag 28 augustus 2017 22:01

Mooi Chief, weer lekker gaan gokken dus.
Wanneer ga je?

Enne.. leuk stuk dit!

Door Tweakers user Chief, dinsdag 29 augustus 2017 02:44

LankHoar schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 12:53:
[...]

Nieuwe.


[...]

Kwijtraakt.


[...]

Plekken.


[...]

+alsof er.


[...]

Het, had.


[...]

Het of dat, moge

Veel vaudjes vandaag. Gelukkig een heerlijk lang blog dus dat zit wel snor :) Ik zie op zich al uit naar de blogs van eind november!
Dank weer! Mijn Nederlands wordt rap slechter, daar had ik ook in mijn vorige stint in het buitenland last van :(
Kliko schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 15:21:
Leuk Chief! Zo fijn als je als partners elkaar dit soort dingen kunt gunnen. Proberen wij ook zoveel mogelijk te doen (zonder elkaar uit het oog te verliezen natuurlijk)

Enneh Uno, superleuk!
Echter... Spelen jullie het met hardcore regels? :) Dan is het pas ECHT lachen, maar misschien is dat nog too much voor je zoontje. ;)
Dank je! Zoals mijn wijlen vader wel eens zei: in iedere relatie is het geven en nemen. Je moeder geeft graag, ik neem graag. Dat geldt ook bij ons denk ik ;)

Gewoon alle normale regels maar die kunnen per set verschillen omdat ze wel eens andere soort kaarten in het spel doen zoals bij bv de "Cars" set. Daar heb je een "supercharge" kaart. Als je die speelt dan mag je ALLE kaarten van een kleur spelen....
Snake schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 17:51:
Waar woon je dan, dat het 24 uur vliegen is?
Zie hieronder het antwoord van Lankhoar :P
LankHoar schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 18:17:
[...]


Chief woont in Singapore ;) Zie bijvoorbeeld zijn blog over het leven daar. Ik zocht deel 1, maar kan die gek genoeg niet vinden?
Thx weer ;)! Het eerste deel staat hier: Chief's Random Thoughts: Singapore, part I
Het is een beetje verborgen. Als je nl via de maand "mei" bij deel II komt dan moet je helemaal onderaan op "oudere posts posts klikken. Tweakblogs laat nl niet meteen alle blogs van een maand zien. Idk why!
Snake schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 19:41:
[...]
Ha. Voor mij is het 3-4 uur rijden :+
Ha! Voor mij is Maleisië 30 mins rijden. Oh, wacht.... ;)
Snuffel schreef op maandag 28 augustus 2017 @ 22:01:
Mooi Chief, weer lekker gaan gokken dus.
Wanneer ga je?

Enne.. leuk stuk dit!
Gokken, gokken. Ik noem het liever "inzetten op een onbekende uitkomst" ;)
Midden november voor 7 dagen. Incl de vluchten ben ik 9 dagen van huis

Door Tweakers user Kenzi, dinsdag 29 augustus 2017 05:32

Leuk hoor! Nog een tussenstop in HK?

Deze maand nog in Macau geweest, net voor de typhoon. Casino's daar lijken toch een stuk rustiger geworden.

Hoe is het eigenlijk met casino's in Singapore? Kan me herinneren dat 'ze' zeiden dat Singapore de 'next big thing' zou worden. Ben de Marina Bay Sands wel binnen geweest maar niet de gokhal.

Door Tweakers user Kecin, dinsdag 29 augustus 2017 17:30

Mooi weer hoor Chief, geheel andere schrijfstijl lijkt het, maar hij staat me wel aan.

Wanneer ga je? Dan kom ik ook :P

Door Tweakers user Chief, woensdag 30 augustus 2017 03:03

Kenzi schreef op dinsdag 29 augustus 2017 @ 05:32:
Leuk hoor! Nog een tussenstop in HK?

Deze maand nog in Macau geweest, net voor de typhoon. Casino's daar lijken toch een stuk rustiger geworden.

Hoe is het eigenlijk met casino's in Singapore? Kan me herinneren dat 'ze' zeiden dat Singapore de 'next big thing' zou worden. Ben de Marina Bay Sands wel binnen geweest maar niet de gokhal.
Nee, ik denk dat ik of via TKY of via CAN vlieg. Ook hier is er een afname in revenues in de casino's maar niet zo erg als in Macau. Die zijn hard geraakt door de restricties die de Chinese overheid heeft opgelegd.
Kecin schreef op dinsdag 29 augustus 2017 @ 17:30:
Mooi weer hoor Chief, geheel andere schrijfstijl lijkt het, maar hij staat me wel aan.

Wanneer ga je? Dan kom ik ook :P
Oh, is het anders? WIj gaan midden november

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.