Pseudo vakantie

Door Chief op maandag 14 augustus 2017 02:17 - Reacties (17)
Categorie: Werk, Views: 5.365

Zo, de twee weken “vakantie” zitten er weer op en de aanhalingstekens staan er niet voor niets. Ben blij dat ik weer naar kantoor mag, kan ik tenminste bijkomen. Het begon allemaal nog alleraardigst met een korte trip van vier dagen naar Maleisië met o.a. Legoland. Lekker dichtbij vonden wij en dus was het gewoon een kwestie van hotel en vervoer huren. Zo gepiept en dus kwam maandagochtend een chauffeur met een comfortabele Toyota Alphard ons ophalen. De trip was heerlijk rustig en bij afwezigheid van verkeer waren we in iets meer dan een uur aan bij het hotel. Snel inchecken – en natuurlijk probeert Jr, tevergeefs, de grootste slaapkamer in te palmen – en dan beetje rondwandelen. Uitstekend begin van de vakantie dacht ik zo.

Wat volgde waren twee dagen Legoland: de eerste voor het park zelf en de tweede voor het bijbehorende waterpark, uiteraard alleen te betreden tegen extra kosten. Soit, het is vakantie. In tegenstelling tot Centerparks (zie ook hier) was het heerlijk in Legoland. Het park zelf was lekker rustig op deze doordeweekse dag en dus hoefden we nergens in de rij te staan voor attracties. Win! Helaas kan ik de prijs voor “Vader van het Jaar” ook dit jaar wel vergeten aangezien ik Jr heb laten jokken. Voor een attractie waar hij in een auto mocht zitten en besturen was hij namelijk wel groot genoeg maar niet oud genoeg. Ik zei dus tegen hem dat je er pas in mag als je 6 jaar bent. Kleine teleurstelling voor het mannetje totdat ik tegen hem zei dat hij groot genoeg was en best 6 jaar kon zijn. Grijns. Proef op de som: “Jr, hoe oud ben jij?”. “Zes” was het trotse antwoord terwijl hij al naar ingang van de attractie sprintte. Ach, die genoemde prijs zou ik toch nooit winnen.

Ik merkte ook dat vrouwlief een stuk relaxter was dan de vorige keren dat we met Jr naar een attractiepark gingen. Hoogstwaarschijnlijk omdat de kleine Miss ook mee was: raakten we er één kwijt dan hadden we er nog altijd eentje over. Kansloos voor de prijs, weet je nog? Het waterpark was ook wel erg tof moet ik zeggen. Legio (of moet ik zeggen Lego, no pun intended) glijbanen en Jr is inmiddels groot genoeg dat hij van iedere glijbaan af mag. Gelukkig durft hij er ook in zijn eentje van die krengen af want elke keer die trappen op, dat is wel wat veel gevraagd van deze oude man. Opvallend: niet alleen kon je op dit park cabana’s huren maar zelfs luxe cabana’s die afgesloten kunnen worden omdat ze airco’s hebben! Kost je omgerekend zo’n 100 euro per dag, 4x meer dan de entreeprijs maar: ze waren niet allemaal leeg! Welkom in Azië.

De ellende begon die avond. Nee, niet vanuit het werk. De teams hadden alles netjes onder controle. Plus, het is ook komkommertijd bij onze klanten dus vanuit die hoek was het ook erg rustig. Ik kreeg die avond een Whatsapp van een oud collega die ik al jaren niet had gesproken. De beste man had een lumineus idee voor een start up in Singapore. Hij zou de komende dagen in Singapore zijn en wilde mij graag ontmoeten. Waarom zei hij niet maar ik ging er van uit dat hij gewoon wat algemene dingen over het eiland wilde weten en ach, het was een zeer geschikte vent en een etentje met hem zou sowieso geen verspilde tijd zijn en dus spraken we af op de dag nadat wij weer terug zouden zijn. Die dag zouden vrouwlief en ik ook met de makelaar op pad gaan om een nieuwe huurwoning te zoeken maar we zouden ruim op tijd terug moeten zijn.

We waren ook ruim op tijd terug maar helaas was geen enkele woning die wij zagen leuk/goedkoop/goed genoeg en dus werden er weer meer afspraken voor bezichtigingen ingepland. Afijn, die avond met mijn oud collega gaan eten en helaas was zijn idee zo briljant in zijn eenvoud dat we uren hebben zitten sparren en discussiëren terwijl ik dacht met een uurtje of twee wel thuis te zijn. Fail.

Heel simpel gezegd wordt de nieuwe onderneming een verzekeraar en mijn oud collega heeft het benodigde kapitaal al bij elkaar. Als zijn concept lukt dan zou het wel eens de verzekeringswereld op z’n kop kunnen zetten en dat idee spreekt mij ontzettend aan. Er is mij een financieel uiterst aantrekkelijk aanbod gedaan van loon plus aandelen maar voor het geld hoef ik mijn huidige baan niet op te zeggen. De kans om iets van de grond op te bouwen en de verzekeringswereld wakker te schudden is echter goud waard voor mij. Toen ik niet meteen nee zei op zijn aanbod pakte hij door. Hij belde zijn grootste geldschieter, een venture capitalist, en die zou de volgende dag invliegen voor een ontmoeting. Ok dan…..

Die meeting verliep uiterst geanimeerd en de venture capitalist leek mij wel iemand die echt op een afstand kon blijven. Hij had immers nog legio aan andere projecten lopen. Afspraak is dat ik even de tijd neem om het te laten bezinken. Die tijd heb ik ook wel nodig want het concept wat er staat, inclusief de backbone die al is ontwikkeld, is echt fantastisch maar er zijn nog talloze uitdagingen aan te gaan voordat het echt succesvol zal worden. Toch ben ik twee dagen later naar Hong Kong gevlogen om een andere partner van de onderneming to-be aan de tand te voelen en helaas, ook nu niets anders dan positieve gevoelens.

Tussen dat alles door ook nog even twee biedingen gedaan op twee verschillende woningen, meer woningen bekeken, op pad met het gezin en je kan je misschien voorstellen dat ik weer blij ben dat ik even op kantoor mag uitpuffen. De komende tijd heb ik het nodige om over na te denken maar het is een luxe probleem waar ik hopelijk nog velen van tegenkom.

Volgende: Go bigger or go more broke 08-'17 Go bigger or go more broke
Volgende: Go big or go broke 07-'17 Go big or go broke

Reacties


Door Tweakers user Snuffel, maandag 14 augustus 2017 07:12

Ha Chief! Goed je weer te lezen :)

Leuk dat een ogenschijnlijk onschuldige ontmoeting je toch aardig van je stuk kan brengen :)
Maar even een tip: if it seems too good to be true, it probably is....
En tegelijkertijd: volg je hart, niet je verstand.

Door Tweakers user ybos, maandag 14 augustus 2017 07:50

Cool! Is het dan dat je je huidige baan op zal zeggen en daar in dienst treden of langs de zijlijn zal meeparticiperen :?
Naja, mocht het niks worden neem ik aan dat je redelijk naam hebt in de wereld waar je nu werkt en zo weer aan de bak kan :?

En anders bel je Uncle John ff, die kan je vast ook wel aan een baantje helpen :P ;)

Door Tweakers user gwystyl, maandag 14 augustus 2017 08:21

Ik verwachtte na de titel en eerste paar regels dat er een verhaal over ontspoorde junior en zieke miss tijdens je vakantie ( oid) aan zat te komen, maar gelukkig was dat niet het geval.
Ik kan me wel voorstellen dat zo'n voorstel wel aardig je rust/vakantiegevoel doorbreekt, maar zoals je zelf al zegt: het klinkt als een leuke uitdaging!

Door Tweakers user masauri, maandag 14 augustus 2017 08:40

"Toen ik niet meteen nee zijn (zei) op zijn aanbod pakte hij door." :+

Mooie blog weer, en dan kom je op je eerste werkdag na je vakantie aan op kantoor:
"ik heb vakantie nodig om bij te komen van mijn vakantie"

Door Tweakers user Kliko, maandag 14 augustus 2017 11:16

Hey Chief is back in town! Ik trouwens ook! :)
Sorry dat ik bij de vorige blogs afwezig was in de comments, maar Kliko had ook een vakaaaaansie. :)

Ik ben benieuwd naar dat nieuwe avontuur. Zal het (voorlopig) wereldwijd zijn, of alleen Azië? Zodra het idee bekend gemaakt is aan de wereld moet je er maar eens wat meer over uitweiden. Ook al klinkt het dan als reclame, ik ben wel nieuwsgierig.

Fijn dat je een goede vakantie hebt gehad, en nu weer bijkomen op kantoor.
Ik had het tegenovergesteld. Ik moest flink afkicken van vakantie toen ik weer terug op m'n werk was... O-) Inmiddels weer helemaal ontwent van vakantie en ben ik al weer toe aan een nieuwe. :+ :9

Door Tweakers user Technomania, maandag 14 augustus 2017 11:43

Ahhhh.... Chief is weer terug. De CBM's maken mijn week toch een stukje completer. 8-)

Nooit geweten dat ze daar ook een Legoland hebben. Blij dat jullie het leuk hebben gehad.

Ben ook wel benieuwd naar het plan. Een broodjeszaak waar Aziaten een broodje kroket kunnen kopen? :P

Door Tweakers user Kecin, maandag 14 augustus 2017 13:53

Succes met de start-up (als het doorgaat, of in iedergeval succes voor je gedachten ;-)). Leuke blog weer. Dat stuk over 2 kinderen hebben en 1 kwijtraken :') :P

Door Tweakers user Frenk24, maandag 14 augustus 2017 18:42

Nou Chief, er zijn vakantie's waarin minder gebeurt..... succes met je keuze! Goed je weer te lezen!

Door Tweakers user LankHoar, maandag 14 augustus 2017 19:00

"O jee, wie is er nu weer overleden?" Dat was kort mijn gedachte met het "Zwart gat" blog nog in mijn achterhoofd. Gelukkig ging het over iets compleet anders!

Verder ben ik het met Kliko eens, maar eens uitweiden over dit plan indien het doorgaat en al wat verder gevorderd is. Mijn interesse heb je. Is het wel allemaal ethisch verantwoord? Kapitalisten en geld... :+

Door Tweakers user Chief, dinsdag 15 augustus 2017 02:22

Snuffel schreef op maandag 14 augustus 2017 @ 07:12:
Ha Chief! Goed je weer te lezen :)

Leuk dat een ogenschijnlijk onschuldige ontmoeting je toch aardig van je stuk kan brengen :)
Maar even een tip: if it seems too good to be true, it probably is....
En tegelijkertijd: volg je hart, niet je verstand.
Thx Snuffel! Bedankt voor je advies en geloof mij, ik ga niet over 1 nacht ijs ;)
ybos schreef op maandag 14 augustus 2017 @ 07:50:
Cool! Is het dan dat je je huidige baan op zal zeggen en daar in dienst treden of langs de zijlijn zal meeparticiperen :?
Naja, mocht het niks worden neem ik aan dat je redelijk naam hebt in de wereld waar je nu werkt en zo weer aan de bak kan :?

En anders bel je Uncle John ff, die kan je vast ook wel aan een baantje helpen :P ;)
Het liefst willen ze mij full time aan boord hebben. Ik ben niet bang dat ik geen baan kan vinden maar moet er nog steeds over nadenken ;). Uncle John heeft mij al meer dan genoeg geholpen dus die val ik hier liever niet voor lastig ;)
gwystyl schreef op maandag 14 augustus 2017 @ 08:21:
Ik verwachtte na de titel en eerste paar regels dat er een verhaal over ontspoorde junior en zieke miss tijdens je vakantie ( oid) aan zat te komen, maar gelukkig was dat niet het geval.
Ik kan me wel voorstellen dat zo'n voorstel wel aardig je rust/vakantiegevoel doorbreekt, maar zoals je zelf al zegt: het klinkt als een leuke uitdaging!
Jr ontspoort altijd, dat is een gegeven ;)
masauri schreef op maandag 14 augustus 2017 @ 08:40:
"Toen ik niet meteen nee zijn (zei) op zijn aanbod pakte hij door." :+

Mooie blog weer, en dan kom je op je eerste werkdag na je vakantie aan op kantoor:
"ik heb vakantie nodig om bij te komen van mijn vakantie"
Dat was min of meer wat ik zei tegen mijn collega's bij terug komst: zo, eerst koffie en alleen bij noodgevallen mij wakker maken :P
Bedankt voor de check en: aangepast!
Kliko schreef op maandag 14 augustus 2017 @ 11:16:
Hey Chief is back in town! Ik trouwens ook! :)
Sorry dat ik bij de vorige blogs afwezig was in de comments, maar Kliko had ook een vakaaaaansie. :)

Ik ben benieuwd naar dat nieuwe avontuur. Zal het (voorlopig) wereldwijd zijn, of alleen Azië? Zodra het idee bekend gemaakt is aan de wereld moet je er maar eens wat meer over uitweiden. Ook al klinkt het dan als reclame, ik ben wel nieuwsgierig.

Fijn dat je een goede vakantie hebt gehad, en nu weer bijkomen op kantoor.
Ik had het tegenovergesteld. Ik moest flink afkicken van vakantie toen ik weer terug op m'n werk was... O-) Inmiddels weer helemaal ontwent van vakantie en ben ik al weer toe aan een nieuwe. :+ :9
Lekker! Ben je nog weggeweest? In eerste instantie is de insteek Azie. Wat er daarna gebeurt, wie weet.....
technomania schreef op maandag 14 augustus 2017 @ 11:43:
Ahhhh.... Chief is weer terug. De CBM's maken mijn week toch een stukje completer. 8-)

Nooit geweten dat ze daar ook een Legoland hebben. Blij dat jullie het leuk hebben gehad.

Ben ook wel benieuwd naar het plan. Een broodjeszaak waar Aziaten een broodje kroket kunnen kopen? :P
Fijn Guido! Een broodjeszaak gaat het niet worden, zoveel is zeker! :)
Kecin schreef op maandag 14 augustus 2017 @ 13:53:
Succes met de start-up (als het doorgaat, of in iedergeval succes voor je gedachten ;-)). Leuke blog weer. Dat stuk over 2 kinderen hebben en 1 kwijtraken :') :P
Echt, soms heeft het hebben van twee kinderen ipv een wel zo z'n voordelen ;)
Frenk24 schreef op maandag 14 augustus 2017 @ 18:42:
Nou Chief, er zijn vakantie's waarin minder gebeurt..... succes met je keuze! Goed je weer te lezen!
Bwah, ik heb wel eens vakanties gehad die nog drukker waren. Zo heb ik de sollicitaties van deze baan gedaan terwijl ik op vakantie in Las Vegas was bijvoorbeeld ;)
LankHoar schreef op maandag 14 augustus 2017 @ 19:00:
"O jee, wie is er nu weer overleden?" Dat was kort mijn gedachte met het "Zwart gat" blog nog in mijn achterhoofd. Gelukkig ging het over iets compleet anders!

Verder ben ik het met Kliko eens, maar eens uitweiden over dit plan indien het doorgaat en al wat verder gevorderd is. Mijn interesse heb je. Is het wel allemaal ethisch verantwoord? Kapitalisten en geld... :+
God zij dank wel ja!!
Ethisch......wie zal het zeggen ;). Laat ik voorop stellen dat de lokale toezichthouder erg tevreden zal zijn met de wijze waarop polishouders - want het betreft het oprichten van een compleet nieuwe verzekeraar - beschermd worden.
Een van mijn grootste bezwaren om in te stappen is dat de end game van mijn oud-collega en diens partner het op willen zetten met het oog er binnen 5-10j voor een smak geld willen verkopen terwijl ik liever iets blijvends achter laat.

Door Tweakers user LankHoar, dinsdag 15 augustus 2017 08:57

Chief schreef op dinsdag 15 augustus 2017 @ 02:22:
God zij dank wel ja!!
Ethisch......wie zal het zeggen ;). Laat ik voorop stellen dat de lokale toezichthouder erg tevreden zal zijn met de wijze waarop polishouders - want het betreft het oprichten van een compleet nieuwe verzekeraar - beschermd worden.
Een van mijn grootste bezwaren om in te stappen is dat de end game van mijn oud-collega en diens partner het op willen zetten met het oog er binnen 5-10j voor een smak geld willen verkopen terwijl ik liever iets blijvends achter laat.
5-10 jaar is een middellange termijn. Er valt natuurlijk veel voor te zeggen om min of meer eigen baas worden t.o.v. werknemer zijn. Je hebt dan tot op zekere hoogte 5 jaar de zekerheid dat je hier aan kunt werken. In corporate life heb je die baangarantie natuurlijk niet. En word het echt een succes, en investeer je het geld dat je er mee gaat verdienen verstandig, wellicht hoef je dan na die 5-10 jaar niet meer te werken? ;)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 15 augustus 2017 08:58]


Door Tweakers user Kliko, dinsdag 15 augustus 2017 10:28

Chief schreef op dinsdag 15 augustus 2017 @ 02:22:

Lekker! Ben je nog weggeweest? In eerste instantie is de insteek Azie. Wat er daarna gebeurt, wie weet.....
Jazeker, bijna drie weken Lesbos Griekenland. Prachtig eiland, geweldig en vooral gezellig hotel. Lekker weer. Autootje om het eiland over te crossen. Soms een compleet strand helemaal voor jezelf hebben (in het ergste geval liggen er nog een handjevol mensen een heel stuk verderop). Wat wil je nog meer??

Om dan toch de meest gestelde vraag te stellen:
"Enneh, vluchtelingen?" Totaal geen last van. Vorig jaar ook al niet. Allemaal zwaar overdreven door de media. Erg triest voor de lokale bevolking. Ze reiken de helpende hand uit en worden dubbel genaaid om dat hun main source of income, toerisme, helemaal verdwijnt daardoor. Wie nog het meeste faalt in dit geheel? Europa.

Door Tweakers user Chief, dinsdag 15 augustus 2017 11:36

LankHoar schreef op dinsdag 15 augustus 2017 @ 08:57:
[...]


5-10 jaar is een middellange termijn. Er valt natuurlijk veel voor te zeggen om min of meer eigen baas worden t.o.v. werknemer zijn. Je hebt dan tot op zekere hoogte 5 jaar de zekerheid dat je hier aan kunt werken. In corporate life heb je die baangarantie natuurlijk niet. En word het echt een succes, en investeer je het geld dat je er mee gaat verdienen verstandig, wellicht hoef je dan na die 5-10 jaar niet meer te werken? ;)
Op dit moment speelt geld geen rol in de beslissing. Het is de keuze voor welke uitdaging. Het lijkt mij erg gaaf om een eigen bedrijf te starten maar om heel eerlijk te zijn weet ik niet of ik daar de nodige capaciteiten voor heb. Honestly, is ben zekerder van mijn baan dan als ik voor mezelf zou beginnen ;)
Kliko schreef op dinsdag 15 augustus 2017 @ 10:28:
[...]


Jazeker, bijna drie weken Lesbos Griekenland. Prachtig eiland, geweldig en vooral gezellig hotel. Lekker weer. Autootje om het eiland over te crossen. Soms een compleet strand helemaal voor jezelf hebben (in het ergste geval liggen er nog een handjevol mensen een heel stuk verderop). Wat wil je nog meer??

Om dan toch de meest gestelde vraag te stellen:
"Enneh, vluchtelingen?" Totaal geen last van. Vorig jaar ook al niet. Allemaal zwaar overdreven door de media. Erg triest voor de lokale bevolking. Ze reiken de helpende hand uit en worden dubbel genaaid om dat hun main source of income, toerisme, helemaal verdwijnt daardoor. Wie nog het meeste faalt in dit geheel? Europa.
Sounds good!! Jammer dat toeristen wegblijven, daar is niemand mee gebaat. Humanity lost again....

Door Tweakers user Erwin537, dinsdag 15 augustus 2017 16:12

Dit is gewoon een verhaal om het geld dat je van Ricky krijgt wit te wassen :D Stiekem werk je toch voor de triads!

Door Tweakers user Chief, woensdag 16 augustus 2017 02:26

Erwin537 schreef op dinsdag 15 augustus 2017 @ 16:12:
Dit is gewoon een verhaal om het geld dat je van Ricky krijgt wit te wassen :D Stiekem werk je toch voor de triads!
Ah, als dat zo zijn geweest dan zou ik mij geen zorgen maken om de levensvatbaarheid van de onderneming ;)

Door Tweakers user Flimovic, woensdag 16 augustus 2017 22:45

Ha Chief,

Klinkt als een fantastische uitdaging met heel veel potentie. En gezien de toon van je stuk... ik heb zo'n vermoeden dat je de keus al gemaakt hebt, maar dat je alleen nog bevestiging zoekt in de comments :Y

Chief, het is goed, je mag op avontuur (meer blogs voor ons oOo)

Door Tweakers user Chief, donderdag 17 augustus 2017 02:33

Flimovic schreef op woensdag 16 augustus 2017 @ 22:45:
Ha Chief,

Klinkt als een fantastische uitdaging met heel veel potentie. En gezien de toon van je stuk... ik heb zo'n vermoeden dat je de keus al gemaakt hebt, maar dat je alleen nog bevestiging zoekt in de comments :Y

Chief, het is goed, je mag op avontuur (meer blogs voor ons oOo)
Ha Flimovic, was het maar! De grootste zorg voor mij is of het wel kan. Ik ben redelijk ver in de Corporate world gekomen door te weten wat ik kan en vooral: wat ik NIET kan. Een start-up leiden is heel wat anders dan wat ik altijd gedaan heb. Mind you, ik ben er niet vies van om een leuke paycheck te ontvangen maar wil dat niet voor niets krijgen.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.