Las Vegas, part VI

Door Chief op maandag 19 juni 2017 04:54 - Reacties (23)
Categorie: Over mij, Views: 2.486

Eindelijk vlogen de kaarten vakkundig uit de handen van de dealer over het laken naar de spelers en begonnen Tom en ik aan onze missie: zes dagen lang, minimaal 15 uren per dag tegen een gemiddeld uurtarief van $60 om ons verlies die we tot dusverre hadden opgelopen goed te maken. De eerste paar handjes die voorbij kwamen werden vakkundig door zowel Tom als mij gepast wat mij tijd gaf om de spelers wat beter te bekijken. De twee dames aan tafels leken veertig, misschien begin vijftig. De andere mannen aan tafel varieerden in leeftijd van zo’n begin dertig tot eind veertig voor zover ik kon inschatten. Ze keken strak in hun kaarten en gaven geen moment de illusie dat ze een praatje wilden maken of dat ze daar voor de gezelligheid zaten. Meer dan “call, raise, reraise” hoorde ik niet. Twee mannen zag ik zeer kundig trucjes doen met hun chips. Achteloos, zonder na te denken.

Ik keek Tom aan en hij knikte een beetje zenuwachtig. We were in for a ride! Dit was niet de Tom die ik kende, de Tom die overal maling aan had en voor de duivel niet bang was. Zelfs hij leek onder de indruk van wat zich aan tafel afspeelde. Deels kwam dat natuurlijk door de omgeving. Nog nooit hadden we in zo’n grote pokerroom gespeeld. Zo had je bijvoorbeeld in het Holland Casino van Amsterdam had je één, maximaal twee tafels die tegelijk open waren. Deels kwam dat ook door de commentaren van de oudjes uit de Luxor. Ik hoor het nog in mijn hoofd: ***damn shark infested pool. God zij dank won Tom vlak daarna de eerste hand die hij speelde. Hij hitte een pair op de flop, verbeterde op de turn naar two pair en zijn hand hield stand na een bet op de river die door één andere speler werd afbetaald. Dat gaf de burger, in dit geval twee heidekneuters, moed.

Ook ik won binnen een rondje een lekker handje. Ik flopte een flushdraw en speelde die draw agressief. De laatste kaart maakte mijn flush compleet en ik werd netjes afbetaald. Terwijl ik de chips toevoegde aan mijn stack gleed de spanning voelbaar van me af. Ik begon me veel meer op mijn gemak te voelen in deze toch wel professionele omgeving. Let’s face it, dit was natuurlijk heel wat anders dan de homegames die we op de meest vreemde plekken hadden gespeeld. De spanning maakte plaats voor zelfvertrouwen en ik voelde me steeds beter. Tom ook want ik zag hem vakkundig een hand winnen zonder zijn kaarten te laten zien waardoor zijn lichaamstaal toch een meer relaxte taal sprak.

Nu ik meer ontspannen aan tafel zat had ik ook wat meer, en vooral beter, oog voor de medespelers en na een tijdje had ik het idee dat beide dames toch wel heel veel handjes speelden, een teken dat ze misschien niet heel erg selectief waren in hun hand selectie. Misschien kon ik daar wel misbruik van maken. Tom raisde in een hand toen beide dames betrokken waren en ik reraisde waarna de dames pijlsnel hun kaarten weglegden. Ook Tom paste, die had geen zin om alleen tegen mij te spelen. Hij keek me aan en had denk ik wel een idee wat ik net had gedaan: met twee compleet willekeurige kaarten even het water bij de dames getest. Test geslaagd. Misschien had ik het niveau van de spelers wel overschat. Was ik niet gewoon geïntimideerd door alle eerder genoemde factoren?

Het antwoord op de vraag of ik de spelers overschat had kwam, helaas, eerder dan ik dacht. Een paar handjes later dacht ik het kunstje te herhalen: de beide dames betalen de big blind, een speler daarna raised en ik reraise weer met een redelijk willekeurige, lees: bagger, hand. Tot mijn afgrijzen maakt de meneer die meteen links van mij zat er een 4-bet van. Iedereen past tot aan mij en ondanks de rothand die ik heb betaal ik die laatste bet bij maar dat is puur voor statistische redenen. De man bet nog vrolijk op de flop en de turn waarna ik moet opgeven. Bah. Ik kijk de man nog even aan die zijn gezicht draait en ik ontmoet zijn ogen. Volledig emotieloos, alsof het hem niet kan boeien. Volgende hand aub, lijkt hij te denken.

De beste man had natuurlijk een sterke hand kunnen hebben en was het niet meer dan toeval. Helaas, toeval bestaat niet en vooral niet aan de pokertafel. Het leek wel alsof iedereen aan de tafel ineens wakker waren geworden: daar waar de game initieel nog redelijk mak was en je nog goedkoop de flop kon bekijken regende het spontaan 3-bets en 4-bets. Beetje voor beetje slonk het aantal chips voor mijn neus aangezien ik heel veel moeite had aan het nieuwe tempo. Ik was dit helemaal niet gewend! Ja, af en toe kwam je wel een heel agressieve speler tegen maar dat was er vaak maar één aan tafel maar nu hadden we er vijf of zes die ook nog eens tegelijk aan het beuken waren. Ik begon er broos uit te zien….

Tom had relatief geluk want hij werd snel verhuisd naar een andere tafel toen daar een speler opstapte. Tom wist niet hoe snel hij zijn chips bij elkaar moest pakken en verdween pijlsnel. De twee dames hielden de eer aan zichzelf en stapten na een half uurtje ook op. Dat voorbeeld had ik misschien moeten volgen want voor ik het wist stond ik in plaats van plus nu zo’n $300 in het rood en de vooruitzichten waren niet rooskleurig en dat is nog een eufemisme. In het kwadraat nog wel. Waarom ik niet opstond en op zoek gaan ging naar een andere, en vooral MAKKELIJKERE game? Hoogmoed. Jeugdige onbezonnenheid maar vooral: eerzucht. Hiervoor was ik toch naar Las Vegas gekomen? Om mij te meten met de betere spelers? Nou had ik eindelijk gekregen waar ik om vroeg en dan meteen met de staart tussen mijn benen wegrennen? No way!

Met dat in mijn achterhoofd besloot ik te blijven zitten en er zat weinig anders op dan een schietgebedje te doen. Ik weet niet wat hielp: mijn onnozele vastberadenheid of het schietgebedje maar de plekken van de twee dames werden opgevuld door een echtpaar van zo’n veertig jaar schat ik. Ze leken nerveus want de dame liet onhandig haar chiprack op de tafel vallen en haar echtgenoot probeerde de chips die links en rechts over de tafel rolden bij elkaar te vegen. Hoorde ik nou een paar mannen aan tafel hun lippen aflikken? De plek van Tom werd ingenomen door een dame van makkelijk in de vijftig met genoeg bling bling aan haar nek en handen om blind van te raken. God zij dank, de game zag er meteen een heeeel stuk beter uit en alsof dat niet genoeg was leek ook de wind 180 graden te zijn gedraaid. Een paar uur lang kreeg ik met zeer grote regelmaat prachthandjes gedeeld zodat ik het gebeuk kon beantwoorden met meer gebeuk. De drie nieuwe spelers/speelsters, met name madam Bling Bling lekten links en rechts chips waarvan een groot deel voor mijn neus terecht kwamen.

Vier uur later was ik van de min $200 naar een plus van bijna $600 geklommen en stond ik ruim boven de benodigde $60/uur. Ik stond even op om mijn benen te strekken en liep langs de tafel van Tom die een duim omhoog stak. Ik zag dat de dealer al de kaarten deelden voor de volgende hand en snel ging ik weer aan tafel zitten om niets te missen. Dat was maar goed ook want toen ik mijn kaarten bekeek zag ik een rode koning en een zwarte koning. Ik voelde me de koning te rijk!

Volgende: Las Vegas, part VII 06-'17 Las Vegas, part VII
Volgende: Las Vegas, part V 06-'17 Las Vegas, part V

Reacties


Door Tweakers user Chief, maandag 19 juni 2017 04:57

Tom en ik waren in de Mirage belandt in de hoop om in zes dagen minimaal $10k terug te winnen aan de pokertafel. Hoe onze missie begon lezen jullie hierboven.

Tot blogs!
Chief

Door Tweakers user Snuffel, maandag 19 juni 2017 07:33

Top stukje weer Chief!
Toch blijf ik erbij: je gaat binnen een dag (of twee) naar -$10k ;)

Ben benieuwd hoe dit verder gaat! Keep 'em coming!

Door Tweakers user xleeuwx, maandag 19 juni 2017 08:22

Dit is weer zon meeslepend verhaal, zit ondertussen al weer aan aflevering 6 :X

Door Tweakers user SuperKneus, maandag 19 juni 2017 08:59

Lekker verhaal weer Chief!!

Let maar op die pocketkings gaan voor problemen zorgen.

Door Tweakers user Frenk24, maandag 19 juni 2017 09:17

Leest weer heerlijk makkelijk weg, thanx Chief!!! :)

Door Tweakers user Soggney, maandag 19 juni 2017 09:22

argh, KK, met dat hand heb ik net wat teveel bad beats gehad. Ik hoop dat dit niet voor jouw avontuur geldt. Maar dat lezen we weer volgende week.

Door Tweakers user Kecin, maandag 19 juni 2017 09:50

KK gaat bij mij meestal mis :') (in een digitale pokeromgeving :+ ).

Weer veel te kort Chief! Zat er net in :(.

Door Tweakers user wizai, maandag 19 juni 2017 10:05

Bedankt Chief, erg benieuwd naar de volgende delen ;D

Door Tweakers user Koenzie, maandag 19 juni 2017 10:24

:) Top verhaal, iedere week weer op het puntje van de stoel

Door Tweakers user Kliko, maandag 19 juni 2017 10:46

De opbouw voelt een beetje als volgt:

Met legt een grote boot neer.
Legt er een bult vuurwerk op.
Sluit alles aan...
Publiek staat er klaar voor.

Nu is het wachten totdat het vuurwerk aangestoken wordt. Weliswaar door de met fakkels jonglerende dwerg. :9

Next please! :D

[Reactie gewijzigd op maandag 19 juni 2017 10:47]


Door Tweakers user Technomania, maandag 19 juni 2017 11:18

Een strakblauwe lucht & een CBM. Wat wil een mens nog meer.

(ondanks Pokeren niet echt mijn ding is heb ik me prima vermaakt.)

Tot blogz

Door Tweakers user Chief, maandag 19 juni 2017 11:29

Snuffel schreef op maandag 19 juni 2017 @ 07:33:
Top stukje weer Chief!
Toch blijf ik erbij: je gaat binnen een dag (of twee) naar -$10k ;)

Ben benieuwd hoe dit verder gaat! Keep 'em coming!
Thanks Snuffel!! Je hebt erg weinig vertrouwen in mijn poker skills he.... Niet geheel onterecht moet ik eerlijkheidshalve bekennen..... :(
xleeuwx schreef op maandag 19 juni 2017 @ 08:22:
Dit is weer zon meeslepend verhaal, zit ondertussen al weer aan aflevering 6 :X
Fijn te horen en op naar "aflevering 7"!!!
SuperKneus schreef op maandag 19 juni 2017 @ 08:59:
Lekker verhaal weer Chief!!

Let maar op die pocketkings gaan voor problemen zorgen.
Thanks! Als het nou alleen die koningen waren.....
Frenk24 schreef op maandag 19 juni 2017 @ 09:17:
Leest weer heerlijk makkelijk weg, thanx Chief!!! :)
Thanks en: graag gedaan!!
Soggney schreef op maandag 19 juni 2017 @ 09:22:
argh, KK, met dat hand heb ik net wat teveel bad beats gehad. Ik hoop dat dit niet voor jouw avontuur geldt. Maar dat lezen we weer volgende week.
Bad beats: neer dan me lief is, meer dan me lief is.....
wizai schreef op maandag 19 juni 2017 @ 10:05:
Bedankt Chief, erg benieuwd naar de volgende delen ;D
Graag gedaan Wizai en stay tuned!
Kecin schreef op maandag 19 juni 2017 @ 09:50:
KK gaat bij mij meestal mis :') (in een digitale pokeromgeving :+ ).

Weer veel te kort Chief! Zat er net in :(.
Klachten over de lengte van de blog kunnen, zoals aantal blogs eerder gemeld, geadresseerd worden aan dochterlief die uw klacht met alle aandacht en liefde die een 4-maanden oude baby zal behandelen (Lees: hup, die poepluier in! Ben je nou helemaal betoeterd, klachten over de blog van mijn liefste papa!) :D
Koenzie schreef op maandag 19 juni 2017 @ 10:24:
:) Top verhaal, iedere week weer op het puntje van de stoel
Mooi om te horen!
Kliko schreef op maandag 19 juni 2017 @ 10:46:
De opbouw voelt een beetje als volgt:

Met legt een grote boot neer.
Legt er een bult vuurwerk op.
Sluit alles aan...
Publiek staat er klaar voor.

Nu is het wachten totdat het vuurwerk aangestoken wordt. Weliswaar door de met fakkels jonglerende dwerg. :9

Next please! :D
Jajaja, action junky. Dit is geen Arnold Schwarzenegger film he, niet alles hoeft opgeblazen te worden! Ik ga toch eens nadenken over een stand-alone verhaal voor die dwerg. Dat heeft die inmiddels wel verdiend!
technomania schreef op maandag 19 juni 2017 @ 11:18:
Een strakblauwe lucht & een CBM. Wat wil een mens nog meer.

(ondanks Pokeren niet echt mijn ding is heb ik me prima vermaakt.)

Tot blogz
Euuuuhhh, een goede nachtrust zou wel aangenaam zijn als ik toch om iets mag vragen. Helaas heeft dochterlief daar maling aan.....
Goed te horen dat ook een niet-pokerliefhebber het nog leuk vindt! Tot blogz Guido!

[Reactie gewijzigd op maandag 19 juni 2017 11:29]


Door Tweakers user da_grum, maandag 19 juni 2017 13:11

Alweer een meeslepend vervolg. Jammer dat pareltjes als deze vrij letterlijk in de marge terug te vinden zijn op de front page. Begrijpelijk, dit heeft op zich niks te maken met "tweakers", maar is toch iets sappiger om te lezen dan het gemiddelde nieuwsartikel ^^

We kijken in elk geval met zen allen reikhalzend uit naar het vervolg!

Door Tweakers user Mad-Monkey, maandag 19 juni 2017 13:53

toch handig dat dit op tweakblogs staat, dat kan ik acceptabel op het werk alvast lezen ;)

Door Tweakers user LankHoar, maandag 19 juni 2017 16:17

Je houd de spanning wel lang vast hoor, ik hoop toch echt op een ontknoping volgende week :p
Ze keken strak in hun kaarten en maakten gaven geen moment de illusie dat ze een praatje wilden maken of dat ze daar voor de gezelligheid zaten.
Daar loopt ff iets niet helemaal lekker.

LankHoar gaat weer verder met zijn drukke tijd (afgelopen weekend verhuisd, druk op kantoor ivm paar dagen vrij, en vanavond weer op meubeljacht voor ons nieuwe appartement).

Door Tweakers user Haas_nl, maandag 19 juni 2017 21:53

Hoop voor je dat je retour tickets al betaald hebt ;)

Door Tweakers user Chief, dinsdag 20 juni 2017 02:40

da_grum schreef op maandag 19 juni 2017 @ 13:11:
Alweer een meeslepend vervolg. Jammer dat pareltjes als deze vrij letterlijk in de marge terug te vinden zijn op de front page. Begrijpelijk, dit heeft op zich niks te maken met "tweakers", maar is toch iets sappiger om te lezen dan het gemiddelde nieuwsartikel ^^

We kijken in elk geval met zen allen reikhalzend uit naar het vervolg!
Dank voor het mooie compliment! Wil je de blog op een meer prominente plek op de voorpagina, althans voor een paar uur, dan kan dat wellicht via deze link: Gebruikersreview/blog van de Maand: juni 2017
Mad-Monkey schreef op maandag 19 juni 2017 @ 13:53:
toch handig dat dit op tweakblogs staat, dat kan ik acceptabel op het werk alvast lezen ;)
Hahaha, hebben ze Tweakers.nl dan al bij jullie geblokt of is het not-done om tijdens werk op Tweakers te komen?
LankHoar schreef op maandag 19 juni 2017 @ 16:17:
Je houd de spanning wel lang vast hoor, ik hoop toch echt op een ontknoping volgende week :p


[...]


Daar loopt ff iets niet helemaal lekker.

LankHoar gaat weer verder met zijn drukke tijd (afgelopen weekend verhuisd, druk op kantoor ivm paar dagen vrij, en vanavond weer op meubeljacht voor ons nieuwe appartement).
Thanks en aangepast! Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning!!
Kan wel even duren hoor, ik heb nog 5.5 dag te gaan in LV! :P
Haas_nl schreef op maandag 19 juni 2017 @ 21:53:
Hoop voor je dat je retour tickets al betaald hebt ;)
Die waren al betaald. Op afbetaling natuurlijk ;)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 juni 2017 02:41]


Door Tweakers user Chief, vrijdag 23 juni 2017 11:37

Voor diegenen die het interesseert: aanstaande maandag geen CBM vanwege een public holiday hier!

Door Tweakers user vincent44, zondag 25 juni 2017 23:04

Super leuk om te lezen!

Door Tweakers user SuperKneus, maandag 26 juni 2017 10:07

Chief schreef op vrijdag 23 juni 2017 @ 11:37:
Voor diegenen die het interesseert: aanstaande maandag geen CBM vanwege een public holiday hier!
Fijne Vakantie!

Door Tweakers user Kecin, maandag 26 juni 2017 11:20

Chief schreef op vrijdag 23 juni 2017 @ 11:37:
Voor diegenen die het interesseert: aanstaande maandag geen CBM vanwege een public holiday hier!
Ik zat al te wachten man! :'(

Have fun *O*

Door Tweakers user Technomania, maandag 26 juni 2017 13:16

Chief schreef op vrijdag 23 juni 2017 @ 11:37:
Voor diegenen die het interesseert: aanstaande maandag geen CBM vanwege een public holiday hier!
Kecin schreef op maandag 26 juni 2017 @ 11:20:
[...]
Ik zat al te wachten man! :'(

Have fun *O*
Ben dus niet de enige.... Had ik dat maar eerder geweten, dan was mijn F5-knopje niet zo versleten. :X

Veel plezier Chief.

Door Tweakers user Chief, dinsdag 27 juni 2017 05:36

Thanks!
Het was een heerlijk lang weekend! :D
Kecin schreef op maandag 26 juni 2017 @ 11:20:
[...]
Ik zat al te wachten man! :'(

Have fun *O*
Niet getreurd, deel VII staat online!
technomania schreef op maandag 26 juni 2017 @ 13:16:
[...]

[...]


Ben dus niet de enige.... Had ik dat maar eerder geweten, dan was mijn F5-knopje niet zo versleten. :X

Veel plezier Chief.
Maar je F5 knop zit er nog op! Als je daar nu snel even op drukt Guido dan zie je dat deel VII online staat! ;)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.