Gebruikersreview: Miss

Door Chief op maandag 24 april 2017 03:08 - Reacties (24)
Categorie: Gezin, Views: 4.271

INLEIDING

Na de review te hebben gemaakt van de Junior ontkom ik er natuurlijk niet aan om ook de Miss van een – uiteraard zeer objectieve – review te voorzien. We hebben nu sinds ruim twee maanden een Miss in huis en ondanks dat we daarom minder ervaring hebben met de Miss dan met de Junior (die inmiddels meer dan vier jaar bij ons is blijven plakken) durf ik er toch een poging aan te wagen. Op de review van de Junior kwamen de zeer terecht kritieken met betrekking tot het ontbreken van foto’s die rijkelijk aanwezig zijn bij de topreviews op Tweakers. Deze kritiek heb ik mij ter harte genomen en voorgelegd aan de eindredactrice maar die was onverbiddelijk: geen beeldmateriaal. Ik heb het nog proberen te omzeilen, zie in deze review, en mochten jullie de komende weken niets van mij ontnemen dan is het geen slechte aanname dat de eindredactrice deze review heeft gelezen…..


BESTELLEN

Hier had ik in de review voor de Junior geen aandacht aan besteed waar het eigenlijk wel op z’n plaats is. Waar we tegenwoordig met gemak vanaf onze luie bank een product kunnen bestellen door een paar keer op een scherm te klikken of te drukken. Voor een Miss/Junior kan het bestelproces veel langer duren maar in de meeste gevallen, met name voor de mannelijke lezers onder ons, is dit juist een erg leuk gedeelte van het hele proces.
Nogmaals de waarschuwing dat u tijdens het bestellen niet kunt specifiëren of u een Miss dan wel een Junior wilt. De bevestiging hierover volgt pas enkele weken later. Het is min of meer 50%/50% wat je uiteindelijk binnenkrijgt en dat is iets wat je of a) accepteert of b) een alternatieve leverancier gaat zoeken (zie verderop in deze paragraaf).
Houd er ook rekening mee dat het hele bestelproces tijd in beslag neemt, zelfs maanden! Niet getreurd, stug volhouden (en vooral genieten) en uiteindelijk komt u dit bestelproces wel door. Mocht het desondanks niet lukken om tot de bestel confirmatie scherm te komen dan zijn er effectieve alternatieven zoals kunstmatige inseminatie, draagmoeder en adoptie waarbij de laatste twee als outsourcing alternatieven mogen worden gezien.


VERPAKKING


Hoewel het product nog lang niet af is krijgt u de verpakking al vanaf het begin in huis! Net als met Sinterklaas vroeger is het ontzettend moeilijk om niet het grootste pakje al voor het pakjesavond is te openen maar geduld loont in deze lieve Tweakers! Hoe langer u wacht namelijk, hoe groter het pakje wordt! Zo’n 9 maanden wachten wordt als optimaal gezien al is daar enige variatie in mogelijk. Hoe u nou weet wanneer dit optimale moment voor u is aangebroken? Geen nood! De verpakking is zo intelligent om u daarvoor te waarschuwen. Houd in ieder geval altijd dweil en emmer in de buurt rond die tijd. Zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb.


UNBOXING


Dan is het moment daar. U mag uitpakken! Hoera! In de review voor de Junior heb ik de algemene ervaringen rondom het uitpakken al uiteengezet en dus zal ik mijn persoonlijke ervaring bij het Unboxen van de Miss. Nou lieve Tweakers, dat was mij een ritje wel. Letterlijk. Tegen de 9 maanden na het bestellen moest ik op een avond mijn schoonbroertje en diens vriendin ophalen van het vliegveld. U raadt het natuurlijk al, de verpakking gaf op het moment dat ik op het vliegveld stond aan dat het uitpakken ieder moment kon gebeuren! Het was ontzettend snel en heftig gekomen. Ik ben de rij voor de taxi’s voorbij gesprint terwijl ik roep “EMERGENCY!!” en ben een taxi ingesprongen.
Rit van mijn leven lieve Tweakers, rit van mijn leven. Aan de taxi chauffeur doorgegeven dit toch echt een gevalletje spoedje was en snel belde ik de ambulance terwijl ik vrouwlief aan de andere lijn hield. De taxi chauffeur besefte dat ik niet de zoveelste lolbroek was en trapte het gaspedaal in. Op de speaker probeerde ik vrouwlief zo goed en kwaad als het ging te ondersteunen maar de verpakking was al deels gebroken en met één flinke duw was de Miss uit de verpakking gekomen en hoorde ik onze eigen kleine Miss voor het eerst huilen. In de taxi, op de speaker van mijn telefoon. Snel liet ik onze helper droge, warme handdoeken om de Miss wikkelen en enkele minuten later stond ik thuis. Daar zat vrouwlief op de bank met de Miss in haar armen, navelstreng en al daaraan. Pas tien minuten daarna kwam de ambulance maar het uitpakken was, ondanks alles en ondanks het gebrek aan hulp, een groot succes!


SPECIFICATIESNaast datgene wat ik in mijn vorige review hierover heb geschreven kan ik u melden dat de Miss een onderdeel minder heeft dan de Junior, zo ongeveer onder het midden. Dit schijnt zo te horen en tot vandaag kan ik geen onderscheid in de functionaliteit tussen de Miss en Junior vinden ondanks dat de Miss een onderdeeltje minder heeft. Wellicht dat dit later komt – dit wordt vaak wel zo beschreven op het internet – maar dat zullen we wel ondervinden. Buiten dit ene genoemde verschil moet ik bekennen dat de Miss er als twee druppels uitziet als de Junior op die leeftijd. We hebben er foto’s bijgepakt van Jr op dezelfde leeftijd en verdraaid, als producent hebben wij toch het betere copy/paste werk afgeleverd!
Bij de overige technische specificaties ervaren wij wel duidelijke verschillen. Allereerst in het verbruik. U moet namelijk weten dat iedere Miss en Junior met een accu komen die verschillen in capaciteit en laadvermogen. Daar waar wij Tweakers in het algemeen gewend zijn met het fenomeen dat de accu minder capaciteit heeft naarmate het langer in gebruik is, is dat juist andersom bij de Miss/Junior: de capaciteit neemt, met name in de eerste jaren van gebruik, alleen maar toe. Ook de tijd om op te laden verandert met de tijd maar over het laadschema, daar kan ik kort over zijn: daar is geen maat op te trekken.
Zo kan het zijn dat uw Miss/Junior eerst om de twee uren opgeladen moet worden en dan vervolgens dagen heeft dat het vier uur lang door kan gaan op één lading om dan weer ineens weer opgeladen moet worden na een uur gebruik! Op het internet vindt u vele gebruikersreviews over dit onderwerp zodat u een idee krijgt hoe variabel dit kan zijn.
Dat brengt mij als gebruiker meteen bij een punt van irritatie wat betreft de technische specificatie: het alarm van de Miss/Junior. Zodra deze opgeladen moet worden of vies is dan zal uw Miss/Junior u waarschuwen. Niet met een emailtje of dat ze een beetje op gaan lichten of zo, neeeee, een uiterst luid alarm zal meteen uw aandacht trekken. Ook geen snoozeknop hier, u zult het probleem direct moeten zien verhelpen teneinde schade aan uw hoorvermogen te voorkomen. Ik heb eindeloos gezocht maar toch echt geen aan/uit knop kunnen vinden, nog niet eens een volumeknop. Dat u het weet.
Voorts kan ik u melden dat de Miss over het algemeen een andere geluidschip gebruikt voor het alarm. Het lijkt erop dat de Miss een schellere alarm laat klinken in vergelijking met de Junior.
De laadtijd kan ook van model tot model verschillen. Daar waar Junior de lading letterlijk binnen vijf minuten binnen had kan de jongere Miss rustig dertig tot veertig minuten aan de laadfles blijven hangen. Houd daar rekening mee in uw dagelijks schema.


DAGELIJKS GEBRUIK


Het is wel ontzettend makkelijk dat we al gebruikerservaring met de Junior hadden zodat we voor minder verrassingen stonden dan destijds met de Junior. De Miss is daarentegen wel degelijk verschillend in dagelijks gebruik in vergelijking met de oudere Junior. Zo is de Miss nogal veeleisend: tussen 7pm en 9pm weigert deze in slaapmodus te gaan en blijft het alarm overgaan totdat u de Miss in uw armen of op uuw schouder neemt. De triomfantlijke blik in de ogen van de Miss zal ik u besparen. Ga daarom op tijd naar de sportschool om uw bovenlichaam te trainen voor het geval dat u hetzelfde overkomt.
Ook lijkt de uitlaat van de Miss niet helemaal goed gekallibreerd want de gassen die daaruit komen lieve Tweakers...... We hebben al alle planten in haar slaapkamer meerdere malen moeten vervangen omdat die van ellende verlepten.

Ook zie ik met frisse tegenzin tegemoet aan de tijd dat de Miss andere Juniors (of Missjes) interessant gaan vinden. Daarvoor heb ik al de nodige maatregelen in huis genomen zoals een honkbal knuppel en taser. Een gewaarschuwd mens telt namelijk voor twee!


ONDERHOUD EN ACCESSOIRES


Als toevoeging op datgene wat ik al beschreven heb bij de Junior: ik heb me kei- en keihard vergist in de hoeveel accessoires die voor de Miss te verkrijgen zijn. Het is bijna oneindig en u kunt hier uw portemonnee verschillende malen op stuk slaan. Een duidelijk budget afspreken met uw partner is hierin geen slecht advies hoewel dat in ons geval weinig zin had. Ik hoop voor u als mede-Tweaker dat dat beter af loopt dan bij ons: zo hoeven de meeste pakketbezorgers bij ons alleen maar de naam van de Mrs te zien om te weten waar het pakket afgeleverd moet worden want waargebeurd: bij minimaal twee pakketten van verschillende winkels misten ze huisnummer en unit nummer maar kwamen ze het toch netjes bezorgen.
Neem in ieder geval de nodige maatregelen zoals het doorknippen van alle credit cards, uitgave limiet op de pinpassen verlagen en zoek alvast een bijbaan bovenop uw dagelijkse baan.
Kosten kunt u enigzins besparen door de Miss te laden op een groene manier (lees: borstvoeding) maar heel veel scheelt het niet want de Mrs eet daardoor nog steeds voor drie....


CONCLUSIE


Het aller- allerbelangrijkste is dat het ontzettend fijn is om een Miss in huis te hebben. De Junior gaat verbijsterend leuk om met de Miss ondanks dat we dachten dat hij haar als een concurrent zou zien. Vooralsnog is dat doemscenario nog uitgebleven.
De Miss zelf is wel higher maintance dan haar oudere Junior. Zo sliep de Junior significant meer op die leeftijd. Dat mag de pret echter niet drukken. Het huis is meer levendig geworden met de toevoeging van de Miss en ondanks het gebrek aan slaap houden we met ontzettend veel plezier de Miss in onze armen.
Het maakt ons inzien niet uit of je een Miss/Junior in huis haalt, u zult van beiden kunnen genieten. Wel de waarschuwing dat 1+1 niet gelijk is aan twee indien u meer dan één exemplaar in huis haalt.

Volgende: Sorry, ik ben niet sterk genoeg 04-'17 Sorry, ik ben niet sterk genoeg
Volgende: The Uncles, the saga continues - deel XVII 04-'17 The Uncles, the saga continues - deel XVII

Reacties


Door Tweakers user Chief, maandag 24 april 2017 03:57

Zoooooo lieve Tweakers, weer eens wat anders na al die maanden van de Uncles. Hopelijk kunnen jullie er aan wennen! Volgende week waarschijnlijk iets over ons leven hier in SIN, tot blogs!

Door Tweakers user matroosoft, maandag 24 april 2017 06:18

Ik dacht, nou komt het hoor. Een gebruikshandleiding voor z'n vrouw. Maar helaas. Dit is toch een beetje een vergelijkbaar product met je vorige review. :)

Leuk geschreven hoor daar niet van ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 24 april 2017 06:34]


Door Tweakers user Snuffel, maandag 24 april 2017 07:00

Top Chief, mooi geschreven weer!

Door Tweakers user walteij, maandag 24 april 2017 07:42

Ik ben zóóóó blij met 2 juniors en geen miss in huis. Dat scheelt me echt een zoektocht naar een kasteel met torenkamer, slotgracht en krokodillen.
Ik weet hoe ik zelf was als tiener/puber, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de afgelopen 25 jaar het gedrag van de jeugd er veel beter op is geworden.

Overigens, die taser, is die toegestaan bij jullie? Als ik die hier in NL naast de voordeur zou hebben liggen en ik gebruik deze, heb ik toch een (klein) probleem.

Door Tweakers user Curva, maandag 24 april 2017 07:57

Tof geschreven, Chief. Een leuke variatie op een gebruikersreview ;)
De bevallig is wel erg snel gegaan, maar top dat het zonder complicaties is gegaan (of die heb je niet genoemd).

Door Tweakers user masauri, maandag 24 april 2017 08:23

Zalige blog weer, ga hem aan mijn vrouw voorschotelen met die van junior.
Als ze der laagte pieken weer heeft natuurlijk.

Door Tweakers user Irtimid, maandag 24 april 2017 08:30

Leuk geschreven Chief, is het toch nog een beetje CBM ;-)

Heel veel plezier met Junior en Miss (en de Mrs uiteraard) en ik hoop vaker blogs van jouw hand te mogen lezen want ze zijn altijd leuk en vlot geschreven. KUTGW !

Door Tweakers user SuperKneus, maandag 24 april 2017 08:42

HAHAA wat een heerlijke review.

Veel geluk en plezier met de Miss.

Door Tweakers user Kliko, maandag 24 april 2017 09:09

Hulde voor deze review! Net zoals de vorige review leuk geschreven! :)
Ik moest even lachen bij de uitstootcijfers van Miss. ;) RIP huiskamerplanten.

Fijn dat de bevalling vlot en goed verliep! En kort daarna natuurlijk gelijk kraamvisite van je schoonbroertje. ;) :)

Interesse-vraagje: Laten jullie de kids in Singapore (daar woon je toch?) helemaal opgroeien? Of toch later weer richting NL?

[Reactie gewijzigd op maandag 24 april 2017 09:10]


Door Tweakers user Chief, maandag 24 april 2017 09:18

matroosoft schreef op maandag 24 april 2017 @ 06:18:
Ik dacht, nou komt het hoor. Een gebruikshandleiding voor z'n vrouw. Maar helaas. Dit is toch een beetje een vergelijkbaar product met je vorige review. :)

Leuk geschreven hoor daar niet van ;)
Voor een gebruikersreview van de Mrs heb ik toch wel meer dan 1 blog nodig...... ;)
Snuffel schreef op maandag 24 april 2017 @ 07:00:
Top Chief, mooi geschreven weer!
Dank je Snuffel!
walteij schreef op maandag 24 april 2017 @ 07:42:
Ik ben zóóóó blij met 2 juniors en geen miss in huis. Dat scheelt me echt een zoektocht naar een kasteel met torenkamer, slotgracht en krokodillen.
Ik weet hoe ik zelf was als tiener/puber, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de afgelopen 25 jaar het gedrag van de jeugd er veel beter op is geworden.

Overigens, die taser, is die toegestaan bij jullie? Als ik die hier in NL naast de voordeur zou hebben liggen en ik gebruik deze, heb ik toch een (klein) probleem.
Ja, ik begrijp je gevoelens. Aan ene kant ben ik erg blij met een Junior/Miss combo maar op sommige vlakken......
Ik weet niet of taser geoorloofd is of niet maar in dit soort gevallen vind ik het rechtmatig aspect toch net even iets minder belangrijk ;)
Curva schreef op maandag 24 april 2017 @ 07:57:
Tof geschreven, Chief. Een leuke variatie op een gebruikersreview ;)
De bevallig is wel erg snel gegaan, maar top dat het zonder complicaties is gegaan (of die heb je niet genoemd).
Voor mij ging bevalling erg snel maar voor de Mrs.....die zat daar thuis met alleen onze helper.... Ze waren allebei aardig angstig kan ik je vertellen :P
masauri schreef op maandag 24 april 2017 @ 08:23:
Zalige blog weer, ga hem aan mijn vrouw voorschotelen met die van junior.
Als ze der laagte pieken weer heeft natuurlijk.
LoL! Hopelijk geeft dat het gewenste effect masauri!
Irtimid schreef op maandag 24 april 2017 @ 08:30:
Leuk geschreven Chief, is het toch nog een beetje CBM ;-)

Heel veel plezier met Junior en Miss (en de Mrs uiteraard) en ik hoop vaker blogs van jouw hand te mogen lezen want ze zijn altijd leuk en vlot geschreven. KUTGW !
Dank je en we bloggen voorlopig even door :)
SuperKneus schreef op maandag 24 april 2017 @ 08:42:
HAHAA wat een heerlijke review.

Veel geluk en plezier met de Miss.
Dank je wel en tot blogs!
Kliko schreef op maandag 24 april 2017 @ 09:09:
Hulde voor deze review! Net zoals de vorige review leuk geschreven! :)
Ik moest even lachen bij de uitstootcijfers van Miss. ;) RIP huiskamerplanten.

Fijn dat de bevalling vlot en goed verliep! En kort daarna natuurlijk gelijk kraamvisite van je schoonbroertje. ;) :)

Interesse-vraagje: Laten jullie de kids in Singapore (daar woon je toch?) helemaal opgroeien? Of toch later weer richting NL?
Thanks Kliko. Vooralsnog hebben we geen plannen om SIN te verlaten. Je ontkomt er echter niet aan om daarover na te denken. Voor de kinderen zijn er voor- en nadelen om terug te gaan maar daarentegen is het ook heel goed mogelijk dat we over een aantal jaar naar weer een andere bestemming verkassen. We zijn er nog niet over uit :)

Door Tweakers user Ghanghis, maandag 24 april 2017 10:38

Zoals altijd leest het heerlijk prettig weg. Tof geschreven weer.

Begrijp ik nou goed dat 'vrouwlief' de bevalling alleen en op haarzelf in korte periode van beging tot eind heeft doorlopen ? (Hoelang duurt een taxiritje van het vliegveld terug naar huis?) Bizar. Aan de andere kant klinkt het ook wel weer als het ideale scenario voor vrouwlief die geen lang afleverproces door heeft moeten bikkelen.

Hier zelf afgelopen week (Bij de 20 weken leveringsupdate) te horen gekregen dat onze 2e order ook een miss betreft. Stiekem hoop ik dat het verschil tussen een type M en een F volledig willekeurig is en het maintenance verschil tussen beide wat jij bij specificaties beschrijft niet voor ons zal opgaan.

Verder erg benieuwd naar de specificatieverschillen in latere stadia van de integratie in het dagelijks leven tussen type M en type F. Hier zal ik wellicht in latere blogs tussen de regels door het een en ander over kunnen ontdekken. En anders wellicht 1 van de vele andere review online.

[Reactie gewijzigd op maandag 24 april 2017 10:38]


Door Tweakers user Technomania, maandag 24 april 2017 13:12

Zoals altijd weer een mooi geschreven CBM.

Petje af hoor.

Door Tweakers user LankHoar, maandag 24 april 2017 13:13

Singapore? Ik dacht dat je in Canda woonde? Ik kon die gekke online tijden al niet verklaren! Man, heb ik onder een steen geslapen ofzo 8)7

De volgende keer dat je plaatjes gebruikt raad ik je aan om iets als pexels.com of compfright.com te gebruiken, dan heb je geen gedoe met watermarks en copyright enzo ;)

Klasse review, dat wel weer. En verbazingwekkend langer dan de eender welk deel van de Uncles serie! :+

[Reactie gewijzigd op maandag 24 april 2017 13:13]


Door Tweakers user xleeuwx, maandag 24 april 2017 14:59

Chief schreef op maandag 24 april 2017 @ 09:18:
[...]

Voor een gebruikersreview van de Mrs heb ik toch wel meer dan 1 blog nodig...... ;)
Ik zie een nieuwe serie aankomen :Y)

Door Tweakers user walteij, maandag 24 april 2017 15:06

Ghanghis schreef op maandag 24 april 2017 @ 10:38:
Hier zelf afgelopen week (Bij de 20 weken leveringsupdate) te horen gekregen dat onze 2e order ook een miss betreft. Stiekem hoop ik dat het verschil tussen een type M en een F volledig willekeurig is en het maintenance verschil tussen beide wat jij bij specificaties beschrijft niet voor ons zal opgaan.
Ik help het je hopen, maar vrees met grote vrezen voor je ;)

Door Tweakers user walteij, maandag 24 april 2017 15:07

xleeuwx schreef op maandag 24 april 2017 @ 14:59:
[...]


Ik zie een nieuwe serie aankomen :Y)
I second this motion!!!

Door Tweakers user Snowmiss, maandag 24 april 2017 23:04

walteij schreef op maandag 24 april 2017 @ 15:06:
[...]

Ik help het je hopen, maar vrees met grote vrezen voor je ;)
Inderdaad, dat gaat hem waarschijnlijk niet worden Ghangis......

Hier een M, F, M en M in gebruik genomen en ondanks drie keer een M zijn ze toch echt alle drie anders en die F al helemaal :D

Door Tweakers user Chief, dinsdag 25 april 2017 02:31

Ghanghis schreef op maandag 24 april 2017 @ 10:38:
Zoals altijd leest het heerlijk prettig weg. Tof geschreven weer.

Begrijp ik nou goed dat 'vrouwlief' de bevalling alleen en op haarzelf in korte periode van beging tot eind heeft doorlopen ? (Hoelang duurt een taxiritje van het vliegveld terug naar huis?) Bizar. Aan de andere kant klinkt het ook wel weer als het ideale scenario voor vrouwlief die geen lang afleverproces door heeft moeten bikkelen.

Hier zelf afgelopen week (Bij de 20 weken leveringsupdate) te horen gekregen dat onze 2e order ook een miss betreft. Stiekem hoop ik dat het verschil tussen een type M en een F volledig willekeurig is en het maintenance verschil tussen beide wat jij bij specificaties beschrijft niet voor ons zal opgaan.

Verder erg benieuwd naar de specificatieverschillen in latere stadia van de integratie in het dagelijks leven tussen type M en type F. Hier zal ik wellicht in latere blogs tussen de regels door het een en ander over kunnen ontdekken. En anders wellicht 1 van de vele andere review online.
Thanks Ghanghis maar nog belanrijker: van harte met de aanstaande Miss, ook natuurlijk voor de Mrs! Je hebt het goed begrepen, de Mrs heeft de bevaling thuis zonder medisch personeel doorstaan. Alleen onze helper was thuis en die heeft de Miss letterlijk gevangen ;). De rit duurde nog geen 20 minuten want de taxi chauffeur plankte en het was laat op de avond.

De reacties op je post beloven niet veel goed maar bereid je gewoon voor op het ergste en hoop op het beste!
technomania schreef op maandag 24 april 2017 @ 13:12:
Zoals altijd weer een mooi geschreven CBM.

Petje af hoor.
Dank je Guido en zet de pet maar weer op! ;)
LankHoar schreef op maandag 24 april 2017 @ 13:13:
Singapore? Ik dacht dat je in Canda woonde? Ik kon die gekke online tijden al niet verklaren! Man, heb ik onder een steen geslapen ofzo 8)7

De volgende keer dat je plaatjes gebruikt raad ik je aan om iets als pexels.com of compfright.com te gebruiken, dan heb je geen gedoe met watermarks en copyright enzo ;)

Klasse review, dat wel weer. En verbazingwekkend langer dan de eender welk deel van de Uncles serie! :+
Ik was een beetje lui met het bewerken van de plaatjes :). Deze blog is is in enkele weken tot stand gekomen, tussen de Uncles saga door zeg maar.

Of je onder een rots hebt gewoond weet ik niet maar ik heb vrij vaak naar SIN verwezen als woonplaats. Wellicht ben je in de war geraakt door meneer Canada uit een eerdere blog?
xleeuwx schreef op maandag 24 april 2017 @ 14:59:
[...]


Ik zie een nieuwe serie aankomen :Y)
I hear the motion.. *denkt na*.....motion denied!! ;) Misschien voor later.
Snowmiss schreef op maandag 24 april 2017 @ 23:04:
[...]


Inderdaad, dat gaat hem waarschijnlijk niet worden Ghangis......

Hier een M, F, M en M in gebruik genomen en ondanks drie keer een M zijn ze toch echt alle drie anders en die F al helemaal :D
4 Miss/Junior!! Dat zijn er toch echt twee teveel voor ons :+

[Reactie gewijzigd op dinsdag 25 april 2017 02:32]


Door Tweakers user Kenzi, dinsdag 25 april 2017 03:00

Leuk om te lezen, informatief :D
En top dat Junior en Miss compatible zijn.
Mocht mijn bestelling aankomen dan hoop ik toch echt op een afstandbediening, of op zijn minst een volume knop ;)

Misschien een beetje een persoonlijke vraag maar hoe doen jullie het met Junior en taal? Wij (vriendin en ik) spreken thuis altijd Engels aangezien ik eerst Mandarijn wil leren voor ik aan Cantonees begin, maar zou mijn Jr / Ms toch ook wel wat NL willen bij brengen. Maar zoveel talen :o

Door Tweakers user Chief, dinsdag 25 april 2017 03:44

Kenzi schreef op dinsdag 25 april 2017 @ 03:00:
Leuk om te lezen, informatief :D
En top dat Junior en Miss compatible zijn.
Mocht mijn bestelling aankomen dan hoop ik toch echt op een afstandbediening, of op zijn minst een volume knop ;)

Misschien een beetje een persoonlijke vraag maar hoe doen jullie het met Junior en taal? Wij (vriendin en ik) spreken thuis altijd Engels aangezien ik eerst Mandarijn wil leren voor ik aan Cantonees begin, maar zou mijn Jr / Ms toch ook wel wat NL willen bij brengen. Maar zoveel talen :o
Je kan hopen wat je wilt maar ik kan je garanderen dat een AB en volumeknop afwezig zullen zijn :P.

Goede vraag wb talen. We hebben er wel over nagedacht en gelezen. Een kind dat meertalig opgevoed wordt KAN later beginnen met spreken. Waar we heel consequent in zijn geweest is wie welke taal spreekt tegen de kinderen. Ik spreek Nederlands, vrouwlief Vietnamees en mijn ouders toen die nog 2-3 dagen oppasten spraken Cantonees. Junior is niet later begonnen met spreken en raakte ook niet echt in de war. Alle talen verstond hij maar hij ontwikkelde duidelijk voorkeur voor Nederlands. Niet raar omdat omgeving (KDV, winkels etc) natuurlijk Nederlands spraken.
In SIN heeft hij Engels geleerd maar hoogstwaarschijnlijk heeft hij veel opgepikt van zijn mama en ik want wij spraken thuis onderling Engels. Hier was hij binnen enkele maanden vloeiend in het Engels - op de kleuterschool hadden ze gelijktijdig een Engelssprekende en Nederlandssprekende juf en nu in groep 1 krijgen ze dagelijks lessen in Engels.
Nu spreekt hij vloeiend Nederlands (nog steeds voorkeur) en Engels. Hij verstaat zonder problemen Cantonees en Vietnamees maar spreekt die twee talen niet of nauwelijks tenzij wij hem er heel specifiek op vragen. Dit doen we overigens ook bij de Miss, Enige tip die ik kan geven is dat je als ouders heel consequent moet zijn.

Door Tweakers user Xepos, dinsdag 25 april 2017 14:30

Ontzettend leuk! Geen uncles meer maar dit is zeker leuk om te lezen! Benieuwd wat er volgende week komt

Door Tweakers user Chief, woensdag 26 april 2017 03:13

Xepos schreef op dinsdag 25 april 2017 @ 14:30:
Ontzettend leuk! Geen uncles meer maar dit is zeker leuk om te lezen! Benieuwd wat er volgende week komt
Thanks Xepos and stay tuned! :)

Door Tweakers user gwystyl, maandag 1 mei 2017 16:21

Ik ben heel benieuwd hoe het bevalt om vader te zijn van een tweede spruit. Wij zijn in bezit van één Junior, die ons leven al redelijk op de kop heeft gezet. Voor het grootste gedeelte positief, maar wel redelijk high-maintenance.
We zijn nu in beraad over het bestellen van een tweede, dus ervaringen van verse eigenaren zijn erg welkom (zeker als ze op deze manier gepresenteerd worden).....

Door Tweakers user Chief, dinsdag 2 mei 2017 04:26

gwystyl schreef op maandag 1 mei 2017 @ 16:21:
Ik ben heel benieuwd hoe het bevalt om vader te zijn van een tweede spruit. Wij zijn in bezit van één Junior, die ons leven al redelijk op de kop heeft gezet. Voor het grootste gedeelte positief, maar wel redelijk high-maintenance.
We zijn nu in beraad over het bestellen van een tweede, dus ervaringen van verse eigenaren zijn erg welkom (zeker als ze op deze manier gepresenteerd worden).....
Phoee, ik kan een heel verhaal vertellen maar korte versie: ik ben een hele trotse vader, junior gaat heel lief met de miss om en de miss zelf is HOOG maintenance kan ik je verklappen. Daar keek ik om eerlijk te zijn ook tegenop voordat ze geboren was. Junior was nl ontzettend makkelijk als baby dus kon het alleen maar slechter. En zie: ik had gelijk ;)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.