The Uncles, the saga continues - deel VII

Door Chief op maandag 16 januari 2017 04:12 - Reacties (23)
Categorie: Uncles, Views: 2.449

Met Uncle John was ik een appartement binnengestapt op zoek naar Uncle Ngau en de pokergame. Geen van beiden hadden we gezien bij het betreden van het appartement en we waren het keukentje binnen gelopen. Wat ik daarna zag lezen jullier hieronder

In de keuken zie ik niets anders dan een koelkast en iets wat door het leven zou moeten gaan als een fornuis maar eerder een stuk metaal van des schroothoop leek. De vraagtekens in mijn hoofd nemen toe in aantal en omvang tot de man naar een groot gordijn liep wat aan een muur hing. Hij schoof het opzij en………tadaa…….een deur! Facepalm moment want dit had ik kunnen weten… Verborgen deuren had ik al vaker gezien, zij het niet in een appartement. De man bonkte twee keer op de deur waarna ik wat geklik van openende sloten hoor en als de deur open gaat komt er een lawine aan geluiden op ons af. Ik hoor duidelijk het geluid van dobbelstenen in een mal, het getik van Pai Gow stenen en luide krachttermen van gokkers. De geluiden worden bevestigd door wat ik zie: speeltafels met daaromheen mannen en vrouwen. Pai Gow, Sic Bo en baccarat als ik het zo snel bekijk maar daar verbaas ik me niet om. Nee, het is de ruimte die mij compleet verrast.

Dit grensde bijna aan het geniale. Naast de woning waar wij binnen waren gekomen hadden ze twee aangrenzende appartementen helemaal kaal gestript. Niet dat dat veel werk was, kwestie van een paar dunne muurtjes en keukens eruit. Alle wanden waren bedekt met isolatiemateriaal, zelfs over de voordeuren van die appartementjes en de ramen heen. Dat verklaarde waarom ik niets van het lawaai had gehoord toen we er langs liepen. Aan het plafond hing een wirwar van buizen die denk ik voor de luchtafvoer moeten zorgen maar desondanks was de rook minimaal een aantal centimeters dik. Ik kon de sigaretten in mijn zak houden want in deze lucht zou ik een veelvoud van de dagelijks benodigde hoeveelheid binnen krijgen.

Enkele dozijnen mannen en vrouwen stonden op deze vroege middag al aan de tafels hun fortuin te zoeken of te verkwisten en de bankbiljetten vlogen over de tafels, vergezeld van de nodige vloekwoorden. We waren echter op een klein maar niet onbelangrijk probleem gestuit: nergens zag ik een pokertafel, laat staan dat we Uncle Ngau ergens zagen en ondanks de dikke rook kon ik toch echt de hele ruimte overzien. Uncle John duwde mij weer zachtjes richting de deur en ik verwelkomde de frisse lucht meer dan ooit toen we weer in het eerste appartement stonden. Weer was het stil op de TV na die op een of andere lokale talkshow stond. Enkele seconden na ons ging de deur weer open en kwam het lawaai weer op je af en zodra die deur weer dicht was verdween het lawaai weer. Bizar hoe goed ze het geïsoleerd hadden, Ze hadden wellicht de luchtafvoer niet onder de knie maar je kon er volgens mij een concert houden zonder dat de buren in de gaten hadden.

Uncle John pakte zijn telefoon, zette die op de speaker en belde Uncle Ngau die al vlot oppakte. Waar hij in hemelsnaam zat. Hoezo, vroeg hij. Nou, we stonden in die toko in Kwun Tong en…… We werden door Uncle Ngau onderbroken met een bulderende lach. Dat was de oude toko, we moesten in Mong Kok zijn. Een diepe zucht van Uncle John en met het juiste adres van Uncle Ngau gingen we op weg. Godzijdank hoefden we niet in dat rokershol te blijven. Weer liepen we over de galerij en ik luisterde deze keer heel goed of ik iets kon horen maar nog steeds leek het muisstil in de appartementen waarvan ik wist dat het volstond met gokverslaafden. Toegegeven, dat hadden ze toch knap gedaan. Ik kon me niet voorstellen dat de buren van niets wisten maar het leek me sterk dat ze het zouden toegeven. De Triade boezemde nog steeds angst in.

Bij de auto aangekomen keek ik Uncle John half smekend aan die mijn stille vraag begreep en hij liep naar de passagierskant. Mong Kok was niet ver maar ik mocht tenminste weer plaatsnemen achter het stuur. Misschien voor de laatste keer, wie weet. Mong Kok is één van de drukste plekken van Hong Kong en in dat gebied is autorijden een beetje als het spelletje Frogs voor gevorderden. Taxi’s die op schijnbaar willekeurige plekken mensen laten in- en uitstappen, busjes die dubbel geparkeerd staan om te lossen en niet te vergeten de enorme mensenmassa die schouder aan schouder zich over de stoep en straat verplaatsten. Stapvoets kwamen we aan op de plek van bestemming zonder iets of iemand geraakt te hebben wat ik als een persoonlijke overwinning zag. Bag it. Zet hem maar voor die club neer zei Uncle John en wees naar een groot bord met nog grotere neonletters. Nog voor dat ik de auto volledig stil had gezet kwam er al een jonge vent naar onze auto toegelopen die mijn deur opendeed. Valet parking, uiteraard met de complimenten van de Triade.

Via een korte trap liepen we naar de tweede verdieping waar we een karaokebar binnen liepen. Blijkbaar werden we verwacht want een schaars geklede jongedame kwam al toegesneld om ons te begeleiden. Duidelijk dat dit een karaoke bar was voor clientèle van 18+ waar je vast meer kon huren dan een alleen een karaoke set maar dat geheel terzijde. Door een gang liepen we langs verschillende ruimtes en via wederom een trappetje gingen we een verdieping omhoog waar ik meer van hetzelfde zag: een gang met aan weerzijdes kamers die je kon huren om van je eigen gezang te genieten of in mijn geval je trommelvliezen kon beschadigen. Bij een van deze kamers klopte de jongedame zachtjes op de deur en deed langzaam de deur open. Door de deuropening zag ik al het bekende gezicht van Uncle Ngau. Jammer, ik had het niet erg gevonden als we weer op een verkeerde plek terecht waren gekomen, als ik maar weer mocht rijden in de auto van Uncle John.

Toen de deur helemaal open was zag ik een bekend tafereel. Een pokertafel gevuld met mannen en voor hen stapels fiches. Het was een ruime kamer waar zelfs plaats was voor een groot bankstel en een enorme TV die gekoppeld was aan een karaokeset. Als er maar niemand gaat zingen of erger nog, mij dwingt om te gaan zingen dacht ik bij mezelf. Uncle Ngau stak even zijn hand op om te laten zien dat hij ons opgemerkt had maar vestigde zijn aandacht weer snel naar wat er aan de pokertafel gebeurde. De kamer was verrassend licht waardoor de afschuwelijke rode muren nog schreeuweriger leken. Duidelijk dat de ontwerper de opdracht had gekregen om het zo Chinees mogelijk te laten lijken want op een muur was een draak geschilderd en op een ander een Phoenix. Smaken, of gebrek daaraan, verschillen zullen we maar zeggen. Nu ik de pokertafel zag begonnen mijn handen toch te jeuken maar Uncle John gebaarde mij om op de bank te gaan zitten. De jongedame van daarnet vroeg of we iets wilden drinken en na het doorgeven van de twee koffies die wij graag wilden hebben nam Uncle John het woord.

Volgende: The Uncles, the saga continues - deel VIII 01-'17 The Uncles, the saga continues - deel VIII
Volgende: The Uncles, the saga continues - deel VI 01-'17 The Uncles, the saga continues - deel VI

Reacties


Door Tweakers user azerty, maandag 16 januari 2017 07:01

Aaargh, waarom altijd die cliffhangers? :(

Leuk stuk, zoals eigenlijk altijd het geval bij jouw stukjes! Kom maar snel met het vervolg aub!

Door Tweakers user ybos, maandag 16 januari 2017 07:55

Hoop dat je zo je oude vriend van je vorige pokeravontuur tegen komt O-)

Door Tweakers user Kliko, maandag 16 januari 2017 08:12

Leuk stuk! Wat bizar lijkt me dat, zo'n goed geïsoleerde gokhal midden in een flat..!
Ben benieuwd naar het volgende stuk!

Ik kan alleen maar zeggen: Meer! Meer! Meer! (Dit heeft geen relatie met ene Geert ofzo... :9 )

Kleine type: "verschillden". ;)

PS. Je hebt weer een nominatie aan je broek! ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 16 januari 2017 08:56]


Door Tweakers user Flimovic, maandag 16 januari 2017 08:28

Chief, wat een goed verhaal weer! Auto's, vrouwen, criminelen, gokpaleizen, dit verhaal heeft het allemaal! _/-\o_

Door Tweakers user wizai, maandag 16 januari 2017 08:55

Hij is weer mooi!
Hoe verder je leest, hoe meer het besef komt dat er weer een cliffhanger aan komt ;)

kleine typo; maar nog steeds leuk leek het muisstil

Door Tweakers user Noordamski, maandag 16 januari 2017 08:59

Elke week weer lekker beginnen met een nieuw deel! Ik zie nu al op tegen de tijd dat er geen verhalen meer zijn. ;( Zucht...

Maar een kleine typo: steeds leuk bleef het muisstil

Door Tweakers user Chief, maandag 16 januari 2017 09:13

azerty schreef op maandag 16 januari 2017 @ 07:01:
Aaargh, waarom altijd die cliffhangers? :(

Leuk stuk, zoals eigenlijk altijd het geval bij jouw stukjes! Kom maar snel met het vervolg aub!
Als je een verhaal in stukken knipt dan ontkom je daar niet aan. Deze cliffhanger is in ieder geval niet de grootste die we tot nu toe hebben gebruikt :P
ybos schreef op maandag 16 januari 2017 @ 07:55:
Hoop dat je zo je oude vriend van je vorige pokeravontuur tegen komt O-)
Ahhhh, goed onthouden! Wie weet komt onzer aller vriend meneer Baccarat ook wel weer terug in de serie!
Kliko schreef op maandag 16 januari 2017 @ 08:12:
Leuk stuk! Wat bizar lijkt me dat, zo'n goed geïsoleerde gokhal midden in een flat..!
Ben benieuwd naar het volgende stuk!

Ik kan alleen maar zeggen: Meer! Meer! Meer! (Dit heeft geen relatie met ene Geert ofzo... :9 )

Kleine type: "verschillden". ;)

PS. Je hebt weer een nominatie aan je broek! ;)
Dnak je Kliko! Het was echt verbazingwekkend hoe goed die ruimte geïsoleerd was, ik hoorde er buiten echt helemaal niets van terwijl ik daar toch echt op lette bij het weggaan.

Ook weer dank voor de nominatie voor Blog van de Maand! Wordt gewaardeerd hoewel ik het idee heb dat de redactie zo onderhand wel moe wordt van de Uncles :P

En: aangepast!
Flimovic schreef op maandag 16 januari 2017 @ 08:28:
Chief, wat een goed verhaal weer! Auto's, vrouwen, criminelen, gokpaleizen, dit verhaal heeft het allemaal! _/-\o_
ohhhh, maar er komt nog meer!! Stay tuned!!
wizai schreef op maandag 16 januari 2017 @ 08:55:
Hij is weer mooi!
Hoe verder je leest, hoe meer het besef komt dat er weer een cliffhanger aan komt ;)

kleine typo; maar nog steeds leuk leek het muisstil
Thanks en typo aangepast!
Noordamski schreef op maandag 16 januari 2017 @ 08:59:
Elke week weer lekker beginnen met een nieuw deel! Ik zie nu al op tegen de tijd dat er geen verhalen meer zijn. ;( Zucht...

Maar een kleine typo: steeds leuk bleef het muisstil
Euuhhh...geen verhalen meer? Ga ik dood of zo?????? ;)
Er komt natuurlijk een moment dat de belevenissen met de Uncles ophoudt maar dan gaan we gewoon over op fictie als het moet :)
Typo is aangepast en dank!

Door Tweakers user breew, maandag 16 januari 2017 09:38

lekker weer...

twee typo's:
"Zet hem maar voor die club neer zij Uncle John" ; zij = zei
"We werden door Ungle Ngau onderbroken met een bulderende lach"; Ungle = Uncle

Ik kijk weer uit naar het vervolg!

[Reactie gewijzigd op maandag 16 januari 2017 09:39]


Door Tweakers user Technomania ®, maandag 16 januari 2017 10:09

Spannend begin van de week weer. Gelukkig is het bijna wéér maandag :)

Maar wat hebben chinezen met de kleur rood? Zal vast iets betekenen in hun cultuur.

Edit: Mocht je eens uitgenodigd worden om te gaan zingen met Karaoke heb ik hierbij een leuk nummertje voor je... Het is vrij bekend
https://www.youtube.com/watch?v=4Zi7Ve1DL6k

[Reactie gewijzigd op maandag 16 januari 2017 10:31]


Door Tweakers user Flimovic, maandag 16 januari 2017 10:42

Chief schreef op maandag 16 januari 2017 @ 09:13:
[...]


ohhhh, maar er komt nog meer!! Stay tuned!!
Je snapt dat de verwachtingen zo hoger en hoger worden? Straks zijn we zo verwend dat we pas tevreden zijn als er een dwerg op een eenwieler al jonglerend met brandende fakkels over de pokertafel rijdt.

Door Tweakers user Chief, maandag 16 januari 2017 10:46

breew schreef op maandag 16 januari 2017 @ 09:38:
lekker weer...

twee typo's:
"Zet hem maar voor die club neer zij Uncle John" ; zij = zei
"We werden door Ungle Ngau onderbroken met een bulderende lach"; Ungle = Uncle

Ik kijk weer uit naar het vervolg!
dank je, ook voor het corrigeren! Bij deze aangepast.
technomania schreef op maandag 16 januari 2017 @ 10:09:
Spannend begin van de week weer. Gelukkig is het bijna wéér maandag :)

Maar wat hebben chinezen met de kleur rood? Zal vast iets betekenen in hun cultuur.

Edit: Mocht je eens uitgenodigd worden om te gaan zingen met Karaoke heb ik hierbij een leuk nummertje voor je... Het is vrij bekend
https://www.youtube.com/watch?v=4Zi7Ve1DL6k
Inderdaad, weer bijna maandag maar toch eerst lekker weekend vieren over 4 dagen ;)
Rode kleur staat synoniem voor geluk en voorspoed in de Chinese cultuur. Wat betreft je karaoke suggestie: laat ik dat vooral NIET doen ;)
Flimovic schreef op maandag 16 januari 2017 @ 10:42:
[...]


Je snapt dat de verwachtingen zo hoger en hoger worden? Straks zijn we zo verwend dat we pas tevreden zijn als er een dwerg op een eenwieler al jonglerend met brandende fakkels over de pokertafel rijdt.
Oh, je weet dus al wat er in de komende aflevering gaat gebeuren....... -O-

Door Tweakers user LankHoar, maandag 16 januari 2017 10:55

Leest weer lekker weg hoor :)

Nog twee suggesties:
De man bonkte twee keur op de deur waarna ik wat geklik van openende sloten hoor en als de deur open gaat komt er een lawine aan geluiden op ons af.
Keer
Nu ik de pokertafel zag begonnen mijn handen toch te jeuken maar Uncle John gebaarde mij om de bank te gaan zitten.
Op

Door Tweakers user Kliko, maandag 16 januari 2017 11:28

Chief schreef op maandag 16 januari 2017 @ 09:13:
[...]

Dank je Kliko! Het was echt verbazingwekkend hoe goed die ruimte geïsoleerd was, ik hoorde er buiten echt helemaal niets van terwijl ik daar toch echt op lette bij het weggaan.

Ook weer dank voor de nominatie voor Blog van de Maand! Wordt gewaardeerd hoewel ik het idee heb dat de redactie zo onderhand wel moe wordt van de Uncles :P
Ik denk dat de Tweakers redactie alleen maar blij is (en anders zullen ze dat moeten zijn vind ik) met dit soort leden die een mooie bijdrage leveren. Zij het door middel van mooie reviews, dan wel niet door mooie blogs zoals deze. Mocht de redactie hier anders over denken dan moeten ze zich schamen. Maar ik verwacht echt niet dat dit het geval is.

Krijg je nog wat voor het winnen van blog vd maand, of is het gewoon eeuwige roem in "The Tweakers Hall of Fame"? :)

Door Tweakers user Kliko, maandag 16 januari 2017 11:31

Flimovic schreef op maandag 16 januari 2017 @ 10:42:
[...]


Je snapt dat de verwachtingen zo hoger en hoger worden? Straks zijn we zo verwend dat we pas tevreden zijn als er een dwerg op een eenwieler al jonglerend met brandende fakkels over de pokertafel rijdt.
Haha, ik proestte mijn bakkie thee zowat over mijn keyboard heen. ;) :9 :*) :Y)

Door Tweakers user Saffie_time, maandag 16 januari 2017 13:31

Xiè xie Chief!

In de karaokebar is het toch niet geheel ongebruikelijk dat dames zich aanbieden om je mee te komen helpen met zingen en na voldoende alcohol consumptie ook andere diensten aanbieden?
Of is dat enkel in het boerenland van China waar ik terecht kom en dan weer eens mee moet met een leverancier die dat toch wel heel leuk vindt...
Ik sta erom bekend om de grootste zalen in korte tijd leeg te kunnen 'zingen' overigens ;). Meestal ook maar 1 of 2 niet Chinese nummers die ja kan zingen, Celine Dion en Michael Jackson of iets van die strekking...

Door Tweakers user i-chat, maandag 16 januari 2017 21:22

leuk geschreven weer, enne hop nu eff doorgaan met dat verhaal, die cliffhangers worden een beetje cliché nu dus daar kun je wel mee stoppen...

Door Tweakers user Chief, dinsdag 17 januari 2017 01:39

LankHoar schreef op maandag 16 januari 2017 @ 10:55:
Leest weer lekker weg hoor :)

Nog twee suggesties:


[...]

Keer


[...]

Op
Dank je LankHoar, ook voor de nuttige suggesties. Bij deze aangepast!
Kliko schreef op maandag 16 januari 2017 @ 11:28:
[...]


Ik denk dat de Tweakers redactie alleen maar blij is (en anders zullen ze dat moeten zijn vind ik) met dit soort leden die een mooie bijdrage leveren. Zij het door middel van mooie reviews, dan wel niet door mooie blogs zoals deze. Mocht de redactie hier anders over denken dan moeten ze zich schamen. Maar ik verwacht echt niet dat dit het geval is.

Krijg je nog wat voor het winnen van blog vd maand, of is het gewoon eeuwige roem in "The Tweakers Hall of Fame"? :)
Hehehe, dank je. Meer dan de eeuwige roem die je bij de uitverkiezing krijgt is niet nodig. Altijd leuk als je inzet gewaardeerd wordt :)
Kliko schreef op maandag 16 januari 2017 @ 11:31:
[...]


Haha, ik proestte mijn bakkie thee zowat over mijn keyboard heen. ;) :9 :*) :Y)
Oh, ik vond het juist wel spijtig dat hij het halve verhaal verpestte ;)
Saffie_time schreef op maandag 16 januari 2017 @ 13:31:
Xiè xie Chief!

In de karaokebar is het toch niet geheel ongebruikelijk dat dames zich aanbieden om je mee te komen helpen met zingen en na voldoende alcohol consumptie ook andere diensten aanbieden?
Of is dat enkel in het boerenland van China waar ik terecht kom en dan weer eens mee moet met een leverancier die dat toch wel heel leuk vindt...
Ik sta erom bekend om de grootste zalen in korte tijd leeg te kunnen 'zingen' overigens ;). Meestal ook maar 1 of 2 niet Chinese nummers die ja kan zingen, Celine Dion en Michael Jackson of iets van die strekking...
Graag gedaan Saffie_time :). In HK is het geen standaard service maar in bepaalde uitgaansgelegenheden wordt het idd wel aangeboden. In HK is er een wijde selectie aan Engelstalige nummers maar ook daar waag ik mij niet aan ;)
i-chat schreef op maandag 16 januari 2017 @ 21:22:
leuk geschreven weer, enne hop nu eff doorgaan met dat verhaal, die cliffhangers worden een beetje cliché nu dus daar kun je wel mee stoppen...
Thanks. Omdat ik het verhaal in stukken deel ontsnap je bijna niet aan die cliffhangers maar ik zal er proberen op te letten :)

Door Tweakers user Snuffel, dinsdag 17 januari 2017 07:10

Goede begin van de dinsdag!
Helaas was ik gisteren ' en route'....

Maar hij gaat lekker zo Chief! Je maakt er weer een mooi verhaal van :)
Vooral doorgaan :D

[Reactie gewijzigd op dinsdag 17 januari 2017 07:52]


Door Tweakers user Chief, dinsdag 17 januari 2017 10:23

Snuffel schreef op dinsdag 17 januari 2017 @ 07:10:
Goede begin van de dinsdag!
Helaas was ik gisteren ' en route'....

Maar hij gaat lekker zo Chief! Je maakt er weer een mooi verhaal van :)
Vooral doorgaan :D
Thans Snuffel, gewoon lezen als het je uitkomt :)

Door Tweakers user Kecin, dinsdag 17 januari 2017 11:17

Wederom zeer levendig geschreven. Top verhaal.
Ik zou willen dat je blogs langer waren. Leest erg prettig!

Mag ik overigens vragen hoelang dit terug is?

Door Tweakers user Chief, woensdag 18 januari 2017 06:34

Kecin schreef op dinsdag 17 januari 2017 @ 11:17:
Wederom zeer levendig geschreven. Top verhaal.
Ik zou willen dat je blogs langer waren. Leest erg prettig!

Mag ik overigens vragen hoelang dit terug is?
Dank je Kecin. Ik zou het ook wel langer willen maken maar met de beperkte tijd die ik er in steek, wat ik overigens erg leuk vind, is het behelpen. Ik heb nu eenmaal meer hobbies dan tijd :)

Ja, dat mag. Als ik mij niet vergis dan heeft dit eind 2009 plaatsgevonden. Iemand heeft me dat al eerder gevraagd bij de vorige serie en volgens mij antwoordde ik toen met 2011 wat radicaal fout zou zijn.

Door Tweakers user Kecin, vrijdag 20 januari 2017 13:48

Chief schreef op woensdag 18 januari 2017 @ 06:34:
[...]

Dank je Kecin. Ik zou het ook wel langer willen maken maar met de beperkte tijd die ik er in steek, wat ik overigens erg leuk vind, is het behelpen. Ik heb nu eenmaal meer hobbies dan tijd :)

Ja, dat mag. Als ik mij niet vergis dan heeft dit eind 2009 plaatsgevonden. Iemand heeft me dat al eerder gevraagd bij de vorige serie en volgens mij antwoordde ik toen met 2011 wat radicaal fout zou zijn.
Ooh! Mooi om te horen! Dan komt er nog 8 jaar aan materiaal aan *O*.

Door Tweakers user Chief, zaterdag 21 januari 2017 03:42

Kecin schreef op vrijdag 20 januari 2017 @ 13:48:
[...]

Ooh! Mooi om te horen! Dan komt er nog 8 jaar aan materiaal aan *O*.
Nou, we hebben net geen 4jr in HK gewoond dus...... Maak je geen zorgen, komt goed :D :+

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.