The Uncles, the saga continues - deel VI

Door Chief op maandag 9 januari 2017 01:45 - Reacties (30)
Categorie: Uncles, Views: 3.351

Ik had inmiddels plaatsgenomen in de Aston Martin en stond op het punt om te vertrekken. De zwetende handen hebben het stuur vast. Hoe het verder ging lezen jullie hieronder


De meeste dromen zijn bedrog zong Marco Borsato ooit maar dit was geen droom en ook geen bedrog. Ik zat daadwerkelijk in een Aston Martin en ook nog aan het stuur. There is a God. Ik greep de unieke kans met beide handen aan en wist precies waar ik naar toe wilde: een tunnel om het magische geluid van de brullende motor te horen. Er zijn verschillende tunnels die Hong Kong Island met Kowloon verbinden en de Western Harbour Tunnel is weliswaar de duurste wat betreft tol maar ook veruit het rustigst. Rustig reed ik weg en ik waande me een heuse F1 coureur en ik moest me inhouden om niet continue met de flippers in de weer te zijn. Ook mijn voet had nogal de neiging om spontaan het gaspedaal vol in te trappen. Netjes reed ik met het verkeer mee, over Route 4 richting de tunnel. Het was eigenlijk niet eens zo vreemd om aan de verkeerde kant te rijden, ik had verwacht dat ik beter zou op moeten letten maar het ging eigenlijk vanzelf. Gelukkig kennen ze in Hong Kong geen of in ieder geval nauwelijks rotondes want dat had misschien nog wel voor problemen gezorgd.

Alles voelde heerlijk aan in de auto maar waar ik wachtte tot ik dit beestje eens vol op de staart kon trappen om het enorme aantal aan paardenkrachten in mijn rug te voelen. Vrij snel kwamen we aan bij de tunnel en dit was het moment waar ik op wachtte. Met een vrij lage toerental in de tweede versnelling reed ik naar de ingang van de tunnel en op het moment dat ik de tunnel inreed hield ik het stuur wat steviger vast. This is it. Vol trapte ik het gas in en wat er toen gebeurde is onbeschrijfelijk. Het geluid van de motor, de enorme duw in je rug, de naald van de snelheidsmeter die als een gek omhoog schiet. Alles klopte. Nog net op tijd laat ik de auto in de 3e versnelling schieten en laat het gas los. Mijn God wat was dat heerlijk. Het duurde misschien één of twee seconden maar man, dit was te gek!!

Wetende dat er in de tunnel vaste snelheidscamera’s staan houd ik me met moeite aan de maximum snelheid maar ik kijk Uncle John aan die glimlachend vooruit kijkt. Na de tolheffing is de weg drie of vier banen breed. Nu of nooit dacht ik. Boetes zijn voor mij zeg ik tegen Uncle John en zonder zijn antwoord af te wachten gaat het gaspedaal naar de bodem. 50, 100, 150 en voor ik het weet passeert de naald op de snelheidsmeter de 200. Ik schiet het weinige verkeer links en rechts voorbij en de adrenaline giert door mijn lijf. De auto geeft geen krimp en luistert nauwgezet naar de bewegingen van mijn handen. Het duiveltje zit met zijn handen achter zijn hoofd lekker achteruit. Zonder enige inmenging van hem was ik toch in staat om volledig los te gaan.

Dan vind ik het wel welletjes en laat het gas los om onder de maximum snelheid te komen. Mental note: keihard gaan sparen Chief want dit vind je toch wel erg lekker……!! Uncle John heeft alleen maar stoïcijns voor zich uit gekeken en is dit speelse gedrag natuurlijk wel gewend gezien zijn rijstijl van eerder. Waar moeten we eigenlijk naar toe vraag ik Uncle John. Kwun Tong wordt mij gemeld. Mooi! Dat lag aan de oostkant van Kowloon terwijl wij aan ons aan de westzijde bevonden. Kon ik nog even genieten van al die PKs onder mijn voet. Veel te snel kwamen we aan in Kwun Tong, mede omdat mijn voet zich niet echt kon beheersen, en met instructies van Uncle John zet ik de auto in een parkeergarage. Ik stap uit en met enige pijn in mijn hart doe ik de deur dicht. Zachtjes natuurlijk.

Ik zweef mee met Uncle John die rustig door de straten van Kwun Tong loopt en al snel komen we in een wijk met alleen sociale woningen. Sociale woningen zijn “iets” anders dan in Nederland: het zijn enorme flatgebouwen met vaak honderden appartementen die ieder niet groter zal zijn dan enkele tientallen meters. De modernere hebben eigen toiletten maar de oudere hebben gezamenlijke toiletten. Het gebouw waar wij binnenlopen is van het laatste soort. Door een kleine gang komen we op een enorme binnenplaats, omringd aan alle kanten door flats die één groot geheel vormen. We nemen de lift en in de lift neemt Uncle John het woord. Maak je geen zorgen zegt hij, deze tent wordt gerund door een betrouwbare vent. Ondanks, of misschien juist door, deze woorden begin ik me toch lichtelijk zorgen te maken maar ik wilde me niet laten kennen. Daarbij voelde ik me op een of andere manier wel veilig in de buurt van Uncle John al is dat natuurlijk betrekkelijk.

Via een stokoude lift komen we op de verdieping waar we waarschijnlijk moeten zijn en een aantal deuren verderop klopt Uncle John op de metalen poort voor de deur. Ik hoor voetstappen die bij de deur stil blijven staan. Aan de andere kant wordt waarschijnlijk door het kijkgat gekeken die ik in de deur zie en de deur gaat open. “Hallo Uncle John” hoor ik en de metalen poort wordt ook geopend. Uncle John stapt naar binnen met mij in zijn kielzog. Ik sta in een appartement van misschien 20m2 waar ik op een bankstel voor een TV nog 2 mannen zie zitten. Om te zeggen dat ze er niet geheel koosjer uitzagen is nog zacht uitgedrukt, een van hen heeft zelfs tattoos in zijn hals. Dat moet toch ook pijn gedaan hebben denk ik bij mezelf.

Ik kijk nog eens heel goed rond maar behalve de TV, bank, wat stoelen en de in totaal drie mannen zie ik niets anders. Geen pokertafel in ieder geval en ik begin me af te vragen waar we zijn belandt. De man die de deur opende loopt naar de keuken en Uncle John volgt hem zonder iets vragen en knikt met zijn hoofd naar mij op hem te volgen. Iets zei me dat we geen kookcursus zouden volgen maar wat we dan zouden gaan doen in de keuken was mij een groot raadsel.

Volgende: The Uncles, the saga continues - deel VII 01-'17 The Uncles, the saga continues - deel VII
Volgende: The Uncles, the saga continues - deel V 01-'17 The Uncles, the saga continues - deel V

Reacties


Door Tweakers user MichielK71, maandag 9 januari 2017 02:12

Wat een suspense. Kan niet wachten tot de volgende aflevering.

Door Tweakers user Kenzi, maandag 9 januari 2017 04:23

Goed begin weer van de week met Chief :*) En klinkt als een toffe rit.

Door Tweakers user Ghanghis, maandag 9 januari 2017 08:03

Het lukt je keer op keer weer zo enorm goed om mij mee te nemen in je verhaal. Van het type 'beelddenkend' zijn helpt natuurlijk ook wel een beetje mee. Wat moet het een heerlijke kick geweest zijn om even flink door de tunnel te knallen.

Behoorlijke cliffhanger ook weer :) Zie uit naar het vervolg!
Thnx voor de maandagochtendsensatie Chief!

Door Tweakers user Jantje2000, maandag 9 januari 2017 08:26

Heerlijk geschreven. Ik zie uit naar het volgende stuk

Door Tweakers user Snuffel, maandag 9 januari 2017 08:26

Zo, Chief trapt de maandag weer af met een heerlijk verhaal :D
Mooie ervaring man in een Aston Martin, ik ben jaloers!
Heb je er zelf nou al een gekocht? ;)

Door Tweakers user wizai, maandag 9 januari 2017 08:50

Opnieuw een goede cliffhanger...

Kleine typo;
Iets zij zei me

Door Tweakers user LankHoar, maandag 9 januari 2017 09:28

Te veel woorden voor te weinig verhaal (m.a.w. woorden ik kan niet wachten op volgende week) :p De snelste auto waar ik in heb gereden was een gechiptunede Audi S4, en dat vond ik al erg stoer. Kan me alleen maar voorstellen wat het gevoel in een AM moet zijn... En dat schakelen met die flippers, ging dat nog een beetje redelijk?
Het was eigenlijk niet eens zo vreemd om aan de verkeerde kant te rijden, ik had verwacht dat ik beter zou op moeten letten het ging eigenlijk vanzelf.
Die zin loopt aan het einde niet helemaal lekker, wellicht een ";" tussen plaatsen :)

Door Tweakers user Chief, maandag 9 januari 2017 09:44

meakerkhofs schreef op maandag 9 januari 2017 @ 02:12:
Wat een suspense. Kan niet wachten tot de volgende aflevering.
Nog even geduld aub! Voor je het weet is het weer maandag :)
Kenzi schreef op maandag 9 januari 2017 @ 04:23:
Goed begin weer van de week met Chief :*) En klinkt als een toffe rit.
Mooi Kenzi! Het was ook een hele toffe rit, eentje waarvan ik niet had kunnen dromen destijds!! (tenzij ik zo'n ding voor een paar uur zou huren :P)
Ghanghis schreef op maandag 9 januari 2017 @ 08:03:
Het lukt je keer op keer weer zo enorm goed om mij mee te nemen in je verhaal. Van het type 'beelddenkend' zijn helpt natuurlijk ook wel een beetje mee. Wat moet het een heerlijke kick geweest zijn om even flink door de tunnel te knallen.

Behoorlijke cliffhanger ook weer :) Zie uit naar het vervolg!
Thnx voor de maandagochtendsensatie Chief!
Mooi om te horen Ghangis, doen we het voor!! Dat geluid in die tunnel man..... ik had bijna ter plekke een U-turn gemaakt ;)
Jantje2000 schreef op maandag 9 januari 2017 @ 08:26:
Heerlijk geschreven. Ik zie uit naar het volgende stuk
Thx en tot volgende week!
Snuffel schreef op maandag 9 januari 2017 @ 08:26:
Zo, Chief trapt de maandag weer af met een heerlijk verhaal :D
Mooie ervaring man in een Aston Martin, ik ben jaloers!
Heb je er zelf nou al een gekocht? ;)
Een blog in de morgen is een dag zonder zorgen :P. Ik heb in het verleden handenvol geld weggesmeten maar dat was VOOR ik getrouwd was oftewel: nee, ik heb (nog) geen AM.......
wizai schreef op maandag 9 januari 2017 @ 08:50:
Opnieuw een goede cliffhanger...

Kleine typo;
Iets zij zei me
Een kleine cliffhanger ;). Bedankt voor je oplettend oog en: aangepast!
LankHoar schreef op maandag 9 januari 2017 @ 09:28:
Te veel woorden voor te weinig verhaal (m.a.w. woorden ik kan niet wachten op volgende week) :p De snelste auto waar ik in heb gereden was een gechiptunede Audi S4, en dat vond ik al erg stoer. Kan me alleen maar voorstellen wat het gevoel in een AM moet zijn... En dat schakelen met die flippers, ging dat nog een beetje redelijk?


[...]


Die zin loopt aan het einde niet helemaal lekker, wellicht een ";" tussen plaatsen :)
Die S4 is ook snel maar idd, die AM doet er nog een schepje bovenop. Schakelen met flippers werkt eigenlijk erg makkelijk en in de AM deed die het prima. Overigens moet ik in alle eerlijkheid zeggen dat andere auto's met hetzelfde systeem het toch beter doen (gevoelsmatig). Overigens is de schakelbak in die AM in volautomatische stand niet echt fijn in de lagere versnelling: je voelt toch een schok(je) bij het schakelen.

Jij ook weer bedankt voor je oplettendheid en ook hier weer: aangepast!

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 9 januari 2017 10:43

Wordt tijd dat je volgas gaat en met 2 blogs per week gaat komen.

Maar wederom, een mooie begin van de week :)

Door Tweakers user Qwerty-273, maandag 9 januari 2017 11:05

Wellicht tijd voor yum cha ? Je 1037 woorden lezen zo weg!

Door Tweakers user Chief, maandag 9 januari 2017 11:22

technomania schreef op maandag 9 januari 2017 @ 10:43:
Wordt tijd dat je volgas gaat en met 2 blogs per week gaat komen.

Maar wederom, een mooie begin van de week :)
Ahhh, maar in tegenstelling tot die AM moet ik het met beduidend minder PKs doen ;)
Toch even geduld Guido!
Qwerty-273 schreef op maandag 9 januari 2017 @ 11:05:
Wellicht tijd voor yum cha ? Je 1037 woorden lezen zo weg!
LoL, heb je het soms in Word gegooid? Let op: copyright! ;)
Woon je soms ook in Singapore? Anders gaat het lastig worden vrees ik


Door Tweakers user Technomania ®, maandag 9 januari 2017 11:30

Wat is je bankrekeningnummer?

Dan hoef je de resterende 239.490 zelf bij te leggen :+

Door Tweakers user LankHoar, maandag 9 januari 2017 12:30

technomania schreef op maandag 9 januari 2017 @ 11:30:
Wat is je bankrekeningnummer?

Dan hoef je de resterende 239.490 zelf bij te leggen :+
Nou vooruit, als Chief die gaat kopen dan wil ik ook wel een tientje bijleggen!

Door Tweakers user Kliko, maandag 9 januari 2017 13:10

Leuke blog weer!
En uiteindelijk gewoon de filmrechten voor jouw blogs goed verkopen, dan kun je met gemak die AM voor de deur zetten!

Ik hoop er ook ooit eentje te kunnen rijden, of misschien zelfs te kunnen bezitten. Eerst maar eens een beetje cariere maken voordat zoiets in beeld komt. (Niet dat ik per se cariere wil maken voor een AM...)

Ik kijk al weer uit naar volgende week. Wel benieuwd in wat voor rare toko je terecht bent gekomen...

Misschien een tip voor de volgende keer. Beschrijf meer hoe te ruimte eruit zag, dan kan de lezer er beter een beeld bij vormen. Rook het muf/naar rook? Was het het donker door kleine ramen of verduistering? Of juist veel licht? Dat maakt veel uit voor de sfeerbeleving en ambiance.

Niet dat ik het ooit zou kunnen, zo goed schrijven als dit. Maar bij dit stuk kwam deze gedachten wel naar boven.

Ennieweej: Keep up the good work! _/-\o_


Door Tweakers user i-chat, maandag 9 januari 2017 14:12

3e alinea eerste zin: .... hoeud ik me aan de maximum snelheid.

verder natuurlijk weer top geschreven.... ik kijk in ieder geval uit naar het vervolg.

Door Tweakers user Flimovic, maandag 9 januari 2017 14:31

Herr Chief, wie immer ein wunderschönes blog! Sehr gut!

Door Tweakers user Technomania ®, maandag 9 januari 2017 17:59

i-chat schreef op maandag 9 januari 2017 @ 14:12:
3e alinea eerste zin: .... hoeud ik me aan de maximum snelheid.

verder natuurlijk weer top geschreven.... ik kijk in ieder geval uit naar het vervolg.
Dan klopt het alsnog niet.
Wetende dat er in de tunnel vaste snelheidscamera’s staan hoe ik me aan de maximum snelheid houd
bedoelde meester Chief waarschijnlijk

[Reactie gewijzigd op maandag 9 januari 2017 18:20]


Door Tweakers user Chief, dinsdag 10 januari 2017 01:09

technomania schreef op maandag 9 januari 2017 @ 11:30:
Wat is je bankrekeningnummer?

Dan hoef je de resterende 239.490 zelf bij te leggen :+
LankHoar schreef op maandag 9 januari 2017 @ 12:30:
[...]


Nou vooruit, als Chief die gaat kopen dan wil ik ook wel een tientje bijleggen!
Kijk, dit is nog eens een leuk kadootje van jullie maar helaas: is al weg!!
Kliko schreef op maandag 9 januari 2017 @ 13:19:
[...]


Je hebt hem gekocht zie ik? Hij is namelijk al verkocht! :9
*Kijkt naar buiten*. Nee, staat niet voor onze deur helaas.... :(
Kliko schreef op maandag 9 januari 2017 @ 13:10:
Leuke blog weer!
En uiteindelijk gewoon de filmrechten voor jouw blogs goed verkopen, dan kun je met gemak die AM voor de deur zetten!

Ik hoop er ook ooit eentje te kunnen rijden, of misschien zelfs te kunnen bezitten. Eerst maar eens een beetje cariere maken voordat zoiets in beeld komt. (Niet dat ik per se cariere wil maken voor een AM...)

Ik kijk al weer uit naar volgende week. Wel benieuwd in wat voor rare toko je terecht bent gekomen...

Misschien een tip voor de volgende keer. Beschrijf meer hoe te ruimte eruit zag, dan kan de lezer er beter een beeld bij vormen. Rook het muf/naar rook? Was het het donker door kleine ramen of verduistering? Of juist veel licht? Dat maakt veel uit voor de sfeerbeleving en ambiance.

Niet dat ik het ooit zou kunnen, zo goed schrijven als dit. Maar bij dit stuk kwam deze gedachten wel naar boven.

Ennieweej: Keep up the good work! _/-\o_
Ik blijf me verbazen dat jullie denken dat de film/boekrechten zoveel op zouden leveren. Persoonlijk denk ik dat het alleen een hoop hoongelach oplevert maar dank voor je opbeurende woorden!
Goede suggestie en ik houd het in mijn achterhoofd bij het vervolg Kliko!
i-chat schreef op maandag 9 januari 2017 @ 14:12:
3e alinea eerste zin: .... hoeud ik me aan de maximum snelheid.

verder natuurlijk weer top geschreven.... ik kijk in ieder geval uit naar het vervolg.
Thanks i-chat en zeker ook voor je kritisch oog! Aangepast!
Flimovic schreef op maandag 9 januari 2017 @ 14:31:
Herr Chief, wie immer ein wunderschönes blog! Sehr gut!
Hallo Herr Flimovic! Das ist ja sehr nett von Ihnen! Bis zur nächsten Woche!!
technomania schreef op maandag 9 januari 2017 @ 17:59:
[...]


Dan klopt het alsnog niet.


[...]


bedoelde meester Chief waarschijnlijk
Jaja Guido, we weten wat i-chat hier bedoelde ;)

Door Tweakers user Kliko, dinsdag 10 januari 2017 07:50

Chief schreef op dinsdag 10 januari 2017 @ 01:09:

[Herr Chief, wie immer ein wunderschönes blog! Sehr gut!]

Hallo Herr Flimovic! Das ist ja sehr nett von Ihnen! Bis zur nächsten Woche!!
Hebben we nou serieus ook Duitsers op tweakers/tweakblogs? Of is dit gewoon een beetje voor de lol? :9

Door Tweakers user Chief, dinsdag 10 januari 2017 08:04

Kliko schreef op dinsdag 10 januari 2017 @ 07:50:
[...]


Hebben we nou serieus ook Duitsers op tweakers/tweakblogs? Of is dit gewoon een beetje voor de lol? :9
Hehehe, ik denk dat dit te maken heeft met een paar potjes Galgje die we op het Tweakers forum hebben gespeeld maar Flimovic comment hier normaal in het Nederlands :D

Door Tweakers user Flimovic, dinsdag 10 januari 2017 08:06

Kliko schreef op dinsdag 10 januari 2017 @ 07:50:
[...]


Hebben we nou serieus ook Duitsers op tweakers/tweakblogs? Of is dit gewoon een beetje voor de lol? :9
Nur ein bischen spaß machen!

Door Tweakers user Chief, dinsdag 10 januari 2017 08:08

Flimovic schreef op dinsdag 10 januari 2017 @ 08:06:
[...]


Nur ein bischen spaß machen!
Das ist ja immer gans toll mit Herr Flimovic!

Door Tweakers user ennekke, dinsdag 10 januari 2017 08:39

Bedankt voor het meeslepende verhaal tot nu. Telkens als ik denk, mooie blog tot hiertoe komt er altijd een stukje extra waardoor ik blijf uitkijken naar de volgende maandag (in dit geval nu dinsdag) ochtend.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 10 januari 2017 08:40]


Door Tweakers user Chief, dinsdag 10 januari 2017 09:00

ennekke schreef op dinsdag 10 januari 2017 @ 08:39:
Bedankt voor het meeslepende verhaal tot nu. Telkens als ik denk, mooie blog tot hiertoe komt er altijd een stukje extra waardoor ik blijf uitkijken naar de volgende maandag (in dit geval nu dinsdag) ochtend.
Dank voor je leuke reactie en graag gedaan! Tot blogs!!

Even offtopic: dankzij de blogs schiet mijn karma heerlijk omhoog
https://tweakers.net/ext/f/p8LL1URkIQefl0hxsLaJbZew/full.png

[Reactie gewijzigd op dinsdag 10 januari 2017 09:03]


Door Tweakers user Flimovic, dinsdag 10 januari 2017 09:52

Chief schreef op dinsdag 10 januari 2017 @ 09:00:
[...]

Dank voor je leuke reactie en graag gedaan! Tot blogs!!

Even offtopic: dankzij de blogs schiet mijn karma heerlijk omhoog
https://tweakers.net/ext/f/p8LL1URkIQefl0hxsLaJbZew/full.png
Karma is een bitch, maar Chief heeft karma gewoon ZIJN bitch gemaakt 8)

Door Tweakers user LankHoar, dinsdag 10 januari 2017 12:19

Over film dan wel boekrechten: film lijkt me inderdaad een beetje hooggegrepen, en op dit moment heb je nog niet voldoende materiaal voor een compleet boek. Echter, mocht je 100-200 pagina's vol kunnen schrijven op dezelfde wijze dat je hier doet, denk ik dat dit boek best zal aanslaan (al dan niet alleen onder tweakers).

Verhalenbundel kan ook natuurlijk, het zijn allemaal losse stukjes :+

Ojah, en galgje? Ik vond dat ook leuk, echter vreet het zoveel van je tijd, en dat vind mijn baas denk ik niet leuk :p Is Slavy nog steeds zo actief?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 10 januari 2017 12:20]


Door Tweakers user Kliko, dinsdag 10 januari 2017 13:10

Chief schreef op dinsdag 10 januari 2017 @ 08:08:
[...]

Das ist ja immer gans toll mit Herr Flimovic!
Alles klar. :)

Door Tweakers user Chief, woensdag 11 januari 2017 01:15

Flimovic schreef op dinsdag 10 januari 2017 @ 09:52:
[...]


Karma is een bitch, maar Chief heeft karma gewoon ZIJN bitch gemaakt 8)
Met dank aan jullie, de lezers :)
LankHoar schreef op dinsdag 10 januari 2017 @ 12:19:
Over film dan wel boekrechten: film lijkt me inderdaad een beetje hooggegrepen, en op dit moment heb je nog niet voldoende materiaal voor een compleet boek. Echter, mocht je 100-200 pagina's vol kunnen schrijven op dezelfde wijze dat je hier doet, denk ik dat dit boek best zal aanslaan (al dan niet alleen onder tweakers).

Verhalenbundel kan ook natuurlijk, het zijn allemaal losse stukjes :+

Ojah, en galgje? Ik vond dat ook leuk, echter vreet het zoveel van je tijd, en dat vind mijn baas denk ik niet leuk :p Is Slavy nog steeds zo actief?
Ik zou nog wel eens een boek willen schrijven. Een bundeling van bijvoorbeeld de blogs hier maar ook een fictie. Weet niet of ik er ooit aan toekom maar hoop van wel :)
Slavy is nog altijd erg actief in Galgje maar idd, het kan erg veel tijd vergen. Probeer er dus niet te vaak te gaan kijken ;)
Großartig! Tschuss and bis zum nächsten Woche!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.