The Uncles, the saga continues - deel V

Door Chief op maandag 2 januari 2017 01:04 - Reacties (25)
Categorie: Uncles, Views: 3.136

In het inmiddels leeggelopen One Harbour Road had ik ademloos geluisterd naar Uncle John, een ex Dai Lo voor zover je afstand kan nemen van de Triade. het verhaal werd ruw verstoord door het overgaan van de mobiel van Uncle John

Uncle John stapte weer even van tafel om het telefoontje van Uncle Ngau aan te nemen. Aunt Mai zuchtte. Hoe zeer haar man ook probeerde om los te komen van de Triade, helemaal los kwam hij nooit. Niet alleen door zijn verleden als actief lid maar ook omdat er in de normale maatschappij bijna geen ontsnappen aan was. De Triades hadden bijna overal hun vinger wel in de pap, zelfs in de pap die politiek heet. Daarnaast was er nog een heel groot voordeel voor de Triade dat Uncle John niet meer actief was: hij was de ideale vredestichter. Hij kende vrijwel iedereen die er toe deed, kende de regels, genoot nog volop respect en misschien wel het belangrijkste: hij was niet meer actief en dus als neutraal gezien. Het kwam dan ook regelmatig voor dat hij gevraagd werd om voor scheidsrechter te spelen als er heibel was.

Met tegenzin trad Uncle John dan op, al was het maar om bloedvergieten te minimaliseren. Hoewel Aunt het wel begreep was ze er natuurlijk niet blij mee en dat begreep ik dan op mijn beurt ook wel. Wat ik niet begreep was dat Uncle John dat deed ondanks zijn rancune. Ik bedoel, voor hetzelfde geld beschermde hij zonder het te weten de dader die achter de dood van hun kind zat. Dat leek mij een onmogelijke gedachte. Aunt Mai glimlachte waardoor ik weer even smolt. Natuurlijk had Uncle John, en ook zijzelf, die gedachte gehad maar haatgevoelens consumeren je. Vreten je op. Daarnaast was Uncle John in het verleden ook niet het liefste jongetje van de klas geweest. Karma.

Voordat ik daar in detail op in kon gaan kwam Uncle John teruggelopen. Of we volgens Uncle Ngau als een paar theetantes bleven zitten of dat we alsnog een potje kwamen kaarten. Volop actie volgens hem en de tafel raakte al snel vol. Al moest ik een jurk aan en lippenstift op en als theetante verder door het leven gaan om verder te kunnen gaan met het huidige gesprek, ik had het er grif voor over. Aunt Mai dacht daar echter anders over toen ze op haar horloge keek. “Veel plezier mannen, tijd voor mijn afspraak bij de kapper”. Sorry hoor maar je haar zit perfect dacht ik heel stilletjes bij mezelf. Uncle John wenkt de bediende die al in de startblokken stond om ons de rekening te presenteren. Waarschijnlijk had ze haar pauze door ons gemist. Vergeefs probeerde ik de rekening te pakken te krijgen maar dat was een kansloze missie. Mental note: hier moest ik iets tegen verzinnen.

De twee tortelduifjes namen innig afscheid van elkaar terwijl ik zowel jaloers als bewonderingswaardig toekeek waarna Aunt Mai me op het hart drukte om eens te komen eten bij hun thuis. Zeker als mijn vrouw was gearriveerd. Dat hoefde ze geen twee keer te vragen en het liefst had ik gezegd dat ik die avond nog wel zou langskomen, zou koken en zou afwassen maar die behoefte kon ik nog net, met moeite, onderdrukken. Nadat ik beleefd haar uitnodiging had aangenomen met de verzekering dat ik vrouwlief ook zeker een keer mee zou nemen schudde ik haar hand en ze stapte in de auto die hun chauffeur had voorgereden. Ik bleef stil terwijl we aan het wachten waren op de auto van Uncle John. “Luister” zei Uncle John. Hij begreep het als ik omwille van zijn connecties met de Triades afstand wilde bewaren. Nu was het mijn beurt om zonder na te denken een brede glimlach op mijn gezicht te toveren. Of ik nog steeds in zijn auto mocht rijden vroeg ik met een grijns en die grijns werd met een zo mogelijk grotere grijns begroet.

De Aston Martin werd voorgereden en zelfverzekerd stapte ik die Goddelijke wagen in. Natuurlijk kwam de gedachte in mij op om meteen weg te rennen tijdens het verhaal van Uncle John. Ik bedoel, komop! Hij was niet één of andere low-life gangster maar een volwaardige Dai Lo met de bijbehorende status. Zelfs nu nog was hij, zij het vreedzaam, betrokken bij de onderwereld. Daarnaast, ieder woord over dat hij niet meer actief was kon ook makkelijk gelogen zijn maar dat geloofde ik niet. Nee, iemand die zo openhartig over het verlies van hun kind sprak met zoveel pijn in zijn ogen kon onmogelijk het volgende ogenblik zonder blikken of blozen iemand zo in de maling nemen zonder een complete maniak te zijn en dat was Uncle John zeker niet. Iedereen had een verleden dacht ik bij mezelf en dacht aan mijn vader met al zijn gebreken. Misschien was het daarom wel dat ik Uncle John vertrouwde, vanwege zijn verleden en gebreken en daarmee de gelijkenis met mijn vader. Hoe dan ook, ik was geenszins van plan om zomaar vaarwel te zeggen tegen deze man die ik nog niet zo lang kende maar dus wel vertrouwde. Wellicht naïviteit. Mijn engeltje zuchtte weerloos.

De motor draaide stationair. Met de hulp van Uncle John stelde ik de stoel wat naar achter en zette de spiegels goed. Ik zag en voelde geen koppelingspedaal dus ik nam aan dat dit een automaat was. Uncle John drukte echter op een knopje op de console. “Nu mag je schakelen met de flippers” zei hij nog breed glimlachend. Ik zag de “N” op de middenconsole. Ik kon nog terug zei het Engeltje maar het was te laat. Mijn handen voelden aan het stuur en vanaf dat moment vergat ik alles. Vergat ik dat ik geen lokaal rijbewijs had, vergat ik dat ik nog nooit een auto had bestuurd met het stuur aan de rechterkant en vergat ik dat dit een auto was die ik zelfs op afbetaling mij niet kon veroorloven. Ik vergat zelfs even vrouwlief die ik heel wat uit te leggen had als dit mis ging. You only live once.

Ik trek zachtjes de rechterflipper aan het stuur naar me toe en de “1” verscheen op het dashboard. De auto bewoog langzaam uit zichzelf zoals een volautomatische versnellingsbak. Ik trap op de rem en kijk Uncle John aan. Waarheen vraag ik hem. Dat komt wel zei hij en hij draaide zijn gezicht met het blik naar buiten.

Volgende: The Uncles, the saga continues - deel VI 01-'17 The Uncles, the saga continues - deel VI
Volgende: The Uncles, the saga continues - deel IV 12-'16 The Uncles, the saga continues - deel IV

Reacties


Door Tweakers user Chief, dinsdag 3 januari 2017 01:42

Een nieuw jaar met een nieuwe blog. Hopelijk zitten al jullie handen en andere ledematen nog aan jullie lichaam en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar allemaal! Dat het een prachtig jaar mag worden voor iedereen!

Tot blogs!

[Reactie gewijzigd op dinsdag 3 januari 2017 01:59]


Door Tweakers user Kenzi, dinsdag 3 januari 2017 04:06

Beste wensen :) (alhoewel het hier nog ff duurt voor het nieuwe jaar begint ;) )

Jaloers, Aston Martin rijden staat toch wel hoog op het lijstje met dingen die ik ooit nog zou willen doen. Zeker in HK, als het even kan naar de Peak :P

Door Tweakers user Snuffel, dinsdag 3 januari 2017 07:21

Beste wensen Chief! En wat een lekker begin van de ochtend weer, heerlijk!

Vol gas naar het volgende deel :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 3 januari 2017 07:38]


Door Tweakers user Kecin, dinsdag 3 januari 2017 07:33

Beste wensen Chief!
Goed verhaal weer, enorm genoten :+.

Door Tweakers user tinusbalpol, dinsdag 3 januari 2017 07:33

Beste wensen chief

Door Tweakers user bvsteyn, dinsdag 3 januari 2017 08:07

Tof! Weer een top verhaal! En uiteraard ook nog de beste wensen!

Door Tweakers user JT, dinsdag 3 januari 2017 08:45

Mooi verhaal weer!

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 3 januari 2017 08:48

beste wensen chief, wat een ervaring moet dat zijn geweest in die auto... als google ooit nog eens zijn drive project voor zo'n auto geschikt weet te maken (ik kan helaas niet rijden), en mijn multi-biljardair-oud-oom eindelijk zijn sprookjesboek voor de echte wereld verruilt, hoop ik ooit, ook nog eens in zo'n auto te kunnen rijden.

Door Tweakers user wizai, dinsdag 3 januari 2017 09:09

Weer enorm genoten van dit deel, beste wensen nog Chief!

Op naar deel VI :D

Door Tweakers user Jantje2000, dinsdag 3 januari 2017 09:49

Beste wensen en dit verhaal leest weer heerlijk. Nog een kritiekpuntje:
Of ik nog steeds in zijn auto mocht rijden vroeg ik met een grijns en die grijns werd met een zo mogelijk grotere grijs begroet.
Ik denk dat er grijns moet staan

Door Tweakers user Ghanghis, dinsdag 3 januari 2017 09:58

De beste wensen Chief. Opdat de blogs mogen blijven komen dit jaar :)

Door Tweakers user Chief, dinsdag 3 januari 2017 10:11

Kenzi schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 04:06:
Beste wensen :) (alhoewel het hier nog ff duurt voor het nieuwe jaar begint ;) )

Jaloers, Aston Martin rijden staat toch wel hoog op het lijstje met dingen die ik ooit nog zou willen doen. Zeker in HK, als het even kan naar de Peak :P
Vier je helemaal geen Westers nieuwjaar? CNY is alweer over 4 weken....
Naar de Peak is niet zo cool, wel bochtig maar teveel verkeer :)
Snuffel schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 07:21:
Beste wensen Chief! En wat een lekker begin van de ochtend weer, heerlijk!

Vol gas naar het volgende deel :)
Thanks Snuffel!! Tot de volgende blog!
Kecin schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 07:33:
Beste wensen Chief!
Goed verhaal weer, enorm genoten :+.
Mooi! Tot blogs!
Dank je!!
bvsteyn schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 08:07:
Tof! Weer een top verhaal! En uiteraard ook nog de beste wensen!
Thanks!!
Dank je!
i-chat schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 08:48:
beste wensen chief, wat een ervaring moet dat zijn geweest in die auto... als google ooit nog eens zijn drive project voor zo'n auto geschikt weet te maken (ik kan helaas niet rijden), en mijn multi-biljardair-oud-oom eindelijk zijn sprookjesboek voor de echte wereld verruilt, hoop ik ooit, ook nog eens in zo'n auto te kunnen rijden.
Was een enorme ervaring maar let op: eenmaal in zo'n auto gereden te hebben valt het niet mee om weer in een auto der normale bevolking te stappen..... :)
wizai schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 09:09:
Weer enorm genoten van dit deel, beste wensen nog Chief!

Op naar deel VI :D
Dank je! Deel VI staat weer op de rol voor a.s. maandag :)
Jantje2000 schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 09:49:
Beste wensen en dit verhaal leest weer heerlijk. Nog een kritiekpuntje:


[...]


Ik denk dat er grijns moet staan
Thanks! Klopt en aangepast!
Ghanghis schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 09:58:
De beste wensen Chief. Opdat de blogs mogen blijven komen dit jaar :)
Thanks Ghanghis en: hear hear! Dat er nog meer blogs mogen komen :D

Door Tweakers user Flimovic, dinsdag 3 januari 2017 11:06

Chief! De beste wensen voor dit nieuwe jaar! En zoals gewoonlijk, mooi stukkie weer hoor! Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd, heb je vrouwlief wel eens meegenomen naar Uncle John? Of is dat voer voor een nieuwe blog?

Door Tweakers user Kliko, dinsdag 3 januari 2017 11:42

Wauw, uiteindelijk dus toch gewoon in de AM gereden. :D 8-) Ik ben echt fuck-ing jaloers!
Leuk stukje verder weer. Kan al niet meer wachten op het volgende deel, ook al heb ik gisteren en vandaar meerder blogs kunnen lezen en dus een goede dosis heb gehad!

En gelukkig nieuwjaar! :*)

Door Tweakers user LankHoar, dinsdag 3 januari 2017 13:28

Het is leuk om even te druk te zijn om je blogs te lezen, en dan in 1x 2 stuks te kunnen doornemen :) En ook voor jou:

新年快乐

Door Tweakers user Technomania ®, dinsdag 3 januari 2017 13:38

Leuke 1e blog van het jaar. Helemaal zoals we het van je gewend zijn.

Op naar de volgende

Door Tweakers user Technomania ®, dinsdag 3 januari 2017 14:13

LankHoar schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 13:28:
Het is leuk om even te druk te zijn om je blogs te lezen, en dan in 1x 2 stuks te kunnen doornemen :) En ook voor jou:

新年快乐
Als je goed had opgelet weet je dat Chief erg slecht is in het Chinese geschrift lezen :)

Chief? Zeg eens eerlijk? Heb je google Translate moeten gebruiken?

(werkt wel overigens)

Door Tweakers user Technomania ®, dinsdag 3 januari 2017 14:35

Opvallend....
Door Chief op maandag 2 januari 2017 01:04 - Reacties (17)
Dan de FiPo door Chief
Door Tweakers user Chief, dinsdag 3 januari 2017 01:42
Komt dit door het grote tijdsverschil?

Door Tweakers user Skyrunner, dinsdag 3 januari 2017 16:38

Ik ga er morgen even voor zitten Chief, nog een beetje brak van Nieuw Jaar in Hong Kong :/

Door Tweakers user Chief, woensdag 4 januari 2017 01:12

Flimovic schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 11:06:
Chief! De beste wensen voor dit nieuwe jaar! En zoals gewoonlijk, mooi stukkie weer hoor! Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd, heb je vrouwlief wel eens meegenomen naar Uncle John? Of is dat voer voor een nieuwe blog?
Dank je Flimovic! Wat betreft je vraag: vrouwlief heeft hem meerdere malen ontmoet. Hoe, dat komt waarschijnlijk nog :)
Kliko schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 11:42:
Wauw, uiteindelijk dus toch gewoon in de AM gereden. :D 8-) Ik ben echt fuck-ing jaloers!
Leuk stukje verder weer. Kan al niet meer wachten op het volgende deel, ook al heb ik gisteren en vandaar meerder blogs kunnen lezen en dus een goede dosis heb gehad!

En gelukkig nieuwjaar! :*)
Thanks Kliko! Het was een hele ervaring in die bolide :D. Tot blogs!!
LankHoar schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 13:28:
Het is leuk om even te druk te zijn om je blogs te lezen, en dan in 1x 2 stuks te kunnen doornemen :) En ook voor jou:

新年快乐
Euuhhhh.....ik kan misschien 20 Chinese karakters lezen. Die vier zijn er geen van maar ik kan wel raden wat er staat :D. Happy New Year!!
technomania schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 13:38:
Leuke 1e blog van het jaar. Helemaal zoals we het van je gewend zijn.

Op naar de volgende
Thanks Guido en inderdaad, a.s. maandag het volgende deel!

Ik had inderdaad Google Translate nodig aangezien het lezen van Chinese karakters niet iets is wat ik machtig ben ;)
technomania schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 14:35:
Opvallend....


[...]


Dan de FiPo door Chief


[...]


Komt dit door het grote tijdsverschil?
Nee, ik ben maandag begonnen met schrijven op Tweakers. Op het moment dat ik het opsla dan onthoud die de time stamp van het moment van opslaan. Dat kan ik aanpassen op het moment dat ik het publiek maak maar blijkbaar had ik dat vinkje niet aangezet :). Goed gezien!!
Lauwrence schreef op dinsdag 3 januari 2017 @ 16:38:
Ik ga er morgen even voor zitten Chief, nog een beetje brak van Nieuw Jaar in Hong Kong :/
LoL! Doe rustig aan Lauwrence. Leuke O&N gehad in HK? Vuurwerk vanaf Tsim Sha Tsui vond ik altijd wel leuk :). Tot blogs!

Door Tweakers user LankHoar, woensdag 4 januari 2017 11:13

Chief schreef op woensdag 4 januari 2017 @ 01:12:
Euuhhhh.....ik kan misschien 20 Chinese karakters lezen. Die vier zijn er geen van maar ik kan wel raden wat er staat :D. Happy New Year!!

<knip>

Ik had inderdaad Google Translate nodig aangezien het lezen van Chinese karakters niet iets is wat ik machtig ben ;)
Het is inderdaad "Happy New Year"! En als ik heel eerlijk ben, heb ik ook gewoon Google Translate gebruikt hoor ;) Er is slechts één Chinees teken dat ik ken, geleerd van een Chinese jongen die in groep 2 ooit 人 op het bord schreef en ons vertelde dat dit 'mens' betekent. Dat moet op mij nogal een indruk hebben gemaakt, want ik weet het na al die jaren nog steeds :+

Door Tweakers user Skyrunner, woensdag 4 januari 2017 16:40

Dus eigenlijk is mijn Chinees beter als dat van jou Chief ;-)

Door Tweakers user Chief, donderdag 5 januari 2017 01:39

LankHoar schreef op woensdag 4 januari 2017 @ 11:13:
[...]


Het is inderdaad "Happy New Year"! En als ik heel eerlijk ben, heb ik ook gewoon Google Translate gebruikt hoor ;) Er is slechts één Chinees teken dat ik ken, geleerd van een Chinese jongen die in groep 2 ooit 人 op het bord schreef en ons vertelde dat dit 'mens' betekent. Dat moet op mij nogal een indruk hebben gemaakt, want ik weet het na al die jaren nog steeds :+
Dat karakter herken ik ook nog wel maar niet veel meer dan dat :P.
Lauwrence schreef op woensdag 4 januari 2017 @ 16:40:
Dus eigenlijk is mijn Chinees beter als dat van jou Chief ;-)
Dat mag ik hopen aangezien jij in China woont!! Ik kan bijna geen letter lezen in het Chinees en spreek nauwelijks Mandarijns ;)

Door Tweakers user dollers, vrijdag 6 januari 2017 09:28

Na van alles met uncles constant voorbij te zien komen kon ik het niet laten ze te lezen. Van begin tot eind onvoorstelbaar boeiend. Een best seller waardig.

Door Tweakers user Chief, zaterdag 7 januari 2017 04:53

dollers schreef op vrijdag 6 januari 2017 @ 09:28:
Na van alles met uncles constant voorbij te zien komen kon ik het niet laten ze te lezen. Van begin tot eind onvoorstelbaar boeiend. Een best seller waardig.
Ah, dank voor compliment en welkom bij deze blog! Hoop niet dat je alle blogs in een keer hebt gelezen want dat zijn er bijna vijftig ;)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.