The Uncles, the saga continues - deel IV

Door Chief op dinsdag 27 december 2016 03:01 - Reacties (22)
Categorie: Uncles, Views: 2.951

Een enorme bom was zojuist ontploft toen ik verteld kreeg dat Uncle John een kind had gehad maar deze vele jaren geleden was omgekomen. Dat de reden daarachter waarschijnlijk te maken had met zijn positie in de Triade. Hoe het verder ging lees je hieronder

Ik had de grootste moeite om alles wat ik net te horen kreeg te verwerken en kon daardoor de doodse stilte niet doorbreken. Duizenden vragen speelden door mijn hoofd. Hoe? Wat? Waar? Maar vooral: HUH??? Terwijl ik duizelde van al die vragen was het Aunt Mai die als eerste sprak. Dat we toch maar eens moesten beginnen met het wegwerken van al die lekkernijen die vlak voor ons op tafel stonden. Uncle John toonde het goede voorbeeld en pakte zijn chopsticks op, een voorbeeld die ik niet kon volgen. Als versteend zat ik daar aan tafel.

Uncle John verschuldigde zich, hij had het er niet zo uit moeten gooien. Meteen ben ik weer bij zinnen want als iemand zich schuldig voelde was ik het. Ik kon me niet voorstellen hoe het zou voelen om je eigen kind zo kwijt te raken en ik hoopte dat ik het nooit hoefde mee te maken. “Het spijt me” leek het enige wat ik zeggen kon en zowel Aunt Mai en Uncle John knikten. Dat moesten ze al zo vaak hebben gehoord. Ik doe mijn best om weer normaal te doen maar het valt niet mee. Er zit een dikke knoop in mijn maag en trek heb ik dus niet meer maar ik probeer toch te eten, al was het maar om de zware lucht te laten klaren.

Gelukkig hoef ik niet lang te doen alsof want als Uncle John aanstalten maakt om een sanitaire pitstop te maken zie ik die normale blik in zijn ogen: of ik even op wil letten dat zijn vrouw er niet met een andere vandoor gaat terwijl hij naar het toilet gaat. Ik doe mijn best maar garandeer niets grap ik terug en ik voel me een stuk lichter. Als Uncle John uit gehoorbereik is schuift Aunt Mai een beetje naar voren op haar stoel. Ze wist niet hoe ik het voor elkaar had gekregen maar Uncle John had zeer zelden hun verhaal op zo’n detail niveau aan vreemden verteld. Sterker nog, er waren mensen in hun directe omgeving die vaak niet de hoed van de rand wisten. Ik had werkelijk waar geen flauw idee waarom maar de glimlach van Aunt Mai stelde me gerust. Ze was mij niet aan het verhoren.

Hoewel ik me iets minder bezwaard voelde knaagde de verhalen duidelijk aan me. Zo duidelijk dat Uncle John die weer rap terug was en mij aankeek. Of ik iets op mijn lever had en zo ja dat ik het er maar net zo goed uit kon gooien. De nieuwsgierigheid was gewoon te groot en dus flapte ik het er maar uit: Of Uncle John nog iets met de Triades te maken had. Een ironisch lachje kwam uit zijn mond. Nee, hij had niets meer te maken met die lui. Sommigen van de oude garde respecteerden hem nog van vroeger en ook de wat jongere garde kenden hem uit verhalen maar dat was het wel. Hij zelf was helemaal klaar met de zogenoemde broederschap. “Broederschap”, schimpte hij. Terwijl Uncle John en Aunt Mai nog bezig waren met de voorbereidingen van de crematie van hun zoontje begonnen de eersten zich al te verdringen om Uncle John in de organisatie te vervangen.

Was dat om iedere andere reden gebeurd dan zou hij dat hardhandig de kop in hebben gedrukt, waarschijnlijk letterlijk, maar hij had heel andere dingen aan zijn hoofd. Het regelen van de crematie voor zijn zoontje en het zoeken naar de daders van de aanslag namen al zijn tijd en aandacht in beslag. Daarmee brak ook de pleuris uit. Niet alleen rivaliserende Triades maar ook intern rook men zwakte en werd er gevochten om zijn zeer lucratieve gebieden over te nemen. Binnen de organisatie werd de ene spoedbijeenkomst na de andere belegd om de boel in het gareel te houden maar Uncle John nam niet eens de moeite om op te dagen. Daarmee had hij zijn eigen lot in de Triade bezegeld en werd hij een persona non grata.

De meeste van zijn mannen waren alleen loyaal aan de dollars en toen duidelijk was dat Uncle John daar voorlopig niet voor ging zorgen waren veruit de meesten dan ook snel vertrokken. Uncle Ngau zei ik half vragend, half bevestigend en de bekende grote lach van Uncle John kwam weer tevoorschijn. Het was niet heel moeilijk te raden: iedere zin die uit de mond van Uncle Ngau begon en eindigde met vloekwoorden. Daarnaast waren de tatoeages op zijn onderarmen ook moeilijk te missen. Samen met enkele anderen was Uncle Ngau hem trouw gebleven.

Na het verliezen van hun zoon heeft het lang, heel lang geduurd voordat Uncle John weer een beetje zichzelf werd. Uncle John werd letterlijk en figuurlijk geconsumeerd door zijn zoektocht naar wraak en in al die tijd ging het geld er harder uit dan het binnenkwam. Hij kwam pas weer bij zinnen toen Aunt Mai erachter kwam dat zijn mannen tot de nek in de schulden zaten omdat ze lange tijd geen cent te makken hadden en Uncle John niet om geld hadden gevraagd. Als Dai Lo, “Big Brother”, had hij behoorlijk gefaald naar zijn mannen. Genoeg is genoeg had Aunt Mai gezegd en ditmaal landden de woorden wel.

Teruggaan naar hun oude levensstijl was geen optie voor Uncle John aangezien dat de oorzaak was voor het verlies van hun enigst kind. Als er dan toch iets positiefs was aan het verliezen was van hun kind dan was het dat Uncle John daardoor de deur naar de Triade had dicht geslagen zei Aunt Mai. Voortaan zouden ze op een legale manier hun brood verdienen en het had ze geen windeieren gelegd. Je moest volgens Uncle John een halve zool zijn om in die tijd geen geld te verdienen. Economisch ging het Hong Kong voor de wind en daarmee ook Uncle John en zijn mannen die niet meer zijn mannen waren maar inmiddels partners.

Het duurde lang voordat ze Uncle John geen Dai Lo meer noemden. Oude gewoontes sleten moeizaam en niet alleen zij hadden moeite om Uncle John niet meer als een Dai Lo te zien, ook de blauwe brigade kon maar niet geloven dat hij zo resoluut de band met de Triade had verbroken. Zeker in de eerste jaren kwamen ze te pas en te onpas binnen vallen en dat getreiter heeft nog lang voortgeduurd totdat ze door hadden dat de belastingcenten beter te besteden waren. Nog steeds kwamen ze af en toe langs en probeerden ze informatie te winnen maar ook dan hield Uncle John zijn lippen stijf dicht.

Toen onze tafel lang en breed was leeggeruimd bleef Uncle John vertellen en ik durfde me niet te verroeren, bang dat ik daarmee zijn relaas zou onderbreken. Ademloos had ik geluisterd met mijn mond wagenwijd geopend en die mond ging alleen af en toe dicht als ik iets at. Ik had niet eens in de gaten dat wij als enigen in het restaurant waren achtergebleven. Plichtsgetrouw werd onze thee keer op keer bijgevuld toen plots de telefoon van Uncle John weer overging. Het was weer Uncle Ngau.

Volgende: The Uncles, the saga continues - deel V 01-'17 The Uncles, the saga continues - deel V
Volgende: Early Christmas thoughts 12-'16 Early Christmas thoughts

Reacties


Door Tweakers user Chief, dinsdag 27 december 2016 03:05

Lieve Tweakers en lezertjes. I.v.m. Nieuwjaar zal ook het volgende deel niet op maandag op maar dinsdag gepost worden. Tot die tijd wens ik jullie en jullie geliefden alvast een zeer gezond en gelukkig nieuwjaar toe!!

Ik wil jullie allen bedanken voor het lezen van de blogs, de nominaties voor Blog van de Maand en de vele leuke recties die jullie telkens achterlaten!!

Tot volgend jaar!!

Chief

[Reactie gewijzigd op dinsdag 27 december 2016 06:43]


Door Tweakers user General_Snuss, dinsdag 27 december 2016 07:26

Spannend zoals altijd. Bedankt en Gelukkig nieuwjaar alvast!

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 27 december 2016 07:43

jij ook alvast een gelukkige en vooral een veilige jaarwisseling.

en natuurlijk weer puik geschreven.

Door Tweakers user Viper_4111, dinsdag 27 december 2016 09:18

Dankjewel voor weer een mooi stukje 'wakker worden materiaal'!

Hoop dat je een fijne kerst hebt gehad en alvast een fijne jaarwisseling.

Door Tweakers user Technomania ®, dinsdag 27 december 2016 10:00

En wederom een mooie spannende Blog. Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen.

Wens jullie daar ver weg een fijne oudjaarsavond en een gezond 2017. Zal een spannend jaar worden met een 2e kleine op komst.

Lijkt me overigens erg tof om in het Verre Oosten O&N mee te maken, dat is immers waar het vuurwerk vandaan komt (ben een kruitsnuiver ten top).

Tot volgend jaar :Y)

Door Tweakers user Chief, dinsdag 27 december 2016 10:42

General_Snuss schreef op dinsdag 27 december 2016 @ 07:26:
Spannend zoals altijd. Bedankt en Gelukkig nieuwjaar alvast!
Graag gedaan en tot blogs!
i-chat schreef op dinsdag 27 december 2016 @ 07:43:
jij ook alvast een gelukkige en vooral een veilige jaarwisseling.

en natuurlijk weer puik geschreven.
Dank je! Het gevaarlijkste stukje vuurwerk wat je hier kan krijgen zijn die sterretjes dus met veiligheid zal het wel goed komen ;)
Viper_4111 schreef op dinsdag 27 december 2016 @ 09:18:
Dankjewel voor weer een mooi stukje 'wakker worden materiaal'!

Hoop dat je een fijne kerst hebt gehad en alvast een fijne jaarwisseling.
Goedemorgen dan :). Was heerlijke kerst voor ons en tot volgend jaar!
technomania schreef op dinsdag 27 december 2016 @ 10:00:
En wederom een mooie spannende Blog. Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen.

Wens jullie daar ver weg een fijne oudjaarsavond en een gezond 2017. Zal een spannend jaar worden met een 2e kleine op komst.

Lijkt me overigens erg tof om in het Verre Oosten O&N mee te maken, dat is immers waar het vuurwerk vandaan komt (ben een kruitsnuiver ten top).

Tot volgend jaar :Y)
Thanks! 2017 zal vol uitdagingen liggen. Als je zelf vuurwerk wilt afsteken moet je niet in HK of in SG zijn, niet te krijgen. Vuurwerkshows zijn mooi maar ik denk dat je Kecin of Lauwrence om hun ervaring in China te polsen!

Tot blogs! :Y)

Door Tweakers user herremolog, dinsdag 27 december 2016 12:15

Potverdorie zeg! Het leest als een lekker snel jongensboek van vroeger (Biggles spring meteen in mijn gedachten :D ).

Wanneer wordt dit verfilmd? Ik ken legio films waar de verhaallijn een stuk minder spannend is !

Alvast een heel fijn, gezond en voorspoedig 2017 vanuit Kalymnos gewenst!

Door Tweakers user Snuffel, dinsdag 27 december 2016 14:12

Echt een mooi verhaal Chief! Zal uitkijken naar het volgende deel :)
Voor nu fijne dagen toegewenst en tot volgend jaar!

[Reactie gewijzigd op dinsdag 27 december 2016 14:12]


Door Tweakers user ybos, dinsdag 27 december 2016 18:42

Zat net in de auto, verrek het is al dinsdag, gisteren helemaal de uncles vergeten!
Leest weer prima weg :)

Door Tweakers user Jantje2000, dinsdag 27 december 2016 19:46

Weer heel goed geschreven! Fijne feestdagen trouwens. Jammer dat er straks nieuwjaar is ;(

Door Tweakers user Chief, woensdag 28 december 2016 02:00

herremolog schreef op dinsdag 27 december 2016 @ 12:15:
Potverdorie zeg! Het leest als een lekker snel jongensboek van vroeger (Biggles spring meteen in mijn gedachten :D ).

Wanneer wordt dit verfilmd? Ik ken legio films waar de verhaallijn een stuk minder spannend is !

Alvast een heel fijn, gezond en voorspoedig 2017 vanuit Kalymnos gewenst!
Biggles!! Die ken ik ook nog! Zou ik het schrijven daar van hebben? :D
Jij ook niets dan goed voor 2017 en geniet daar op Kalymnos!
Snuffel schreef op dinsdag 27 december 2016 @ 14:12:
Echt een mooi verhaal Chief! Zal uitkijken naar het volgende deel :)
Voor nu fijne dagen toegewenst en tot volgend jaar!
Thanks Snuffel! Jij ook alvast een goed jaaruiteinde en hoop je weer in goede gezondheid te spreken in het nieuwe jaar (of eerder in Galgje topic :P)
ybos schreef op dinsdag 27 december 2016 @ 18:42:
Zat net in de auto, verrek het is al dinsdag, gisteren helemaal de uncles vergeten!
Leest weer prima weg :)
Vergeten? VERGETEN?? ;)
Jantje2000 schreef op dinsdag 27 december 2016 @ 19:46:
Weer heel goed geschreven! Fijne feestdagen trouwens. Jammer dat er straks nieuwjaar is ;(
Jij ook fijne dagen en het scheelt volgende week maar 1 dagje :)

Door Tweakers user Kenzi, woensdag 28 december 2016 03:05

Mooi geschreven weer, Chief.
Moet bij Uncle John een beetje denken aan Sammo in 特工爷爷 nu.
Fijn O&N daar toegewenst ook. :)
technomania schreef op dinsdag 27 december 2016 @ 10:00:

Lijkt me overigens erg tof om in het Verre Oosten O&N mee te maken, dat is immers waar het vuurwerk vandaan komt (ben een kruitsnuiver ten top).

Tot volgend jaar :Y)
In de meeste grote steden in China is vuurwerk verboden (vanwege luchtvervuiling / geluid) en zijn er beperkte georganiseerde shows, HK heeft er eentje in Victoria Harbour.
Op het platteland gaan ze helemaal los (met Chinees Nieuwjaar) maar dan moet je vooral denken aan een hele straat vol met 1000 klappers, Siervuurwerk zie je niet heel vaak.

(Chinees Nieuwjaar is wel iets om een keer mee te maken trouwens, net zoals Tet festival in Vietnam)

Door Tweakers user Chief, woensdag 28 december 2016 03:24

Kenzi schreef op woensdag 28 december 2016 @ 03:05:
Mooi geschreven weer, Chief.
Moet bij Uncle John een beetje denken aan Sammo in 特工爷爷 nu.
Fijn O&N daar toegewenst ook. :)


[...]


In de meeste grote steden in China is vuurwerk verboden (vanwege luchtvervuiling / geluid) en zijn er beperkte georganiseerde shows, HK heeft er eentje in Victoria Harbour.
Op het platteland gaan ze helemaal los (met Chinees Nieuwjaar) maar dan moet je vooral denken aan een hele straat vol met 1000 klappers, Siervuurwerk zie je niet heel vaak.

(Chinees Nieuwjaar is wel iets om een keer mee te maken trouwens, net zoals Tet festival in Vietnam)
En Kenzi natuurlijk die in China zit :). CNY in China of Vietnam is wel leuk om mee te maken. In HK en SG is het wat minder. Tet is eigenlijk gelijk aan CNY, beiden vieren dan de eerste dag van de lunar kalender.

Door Tweakers user JT, woensdag 28 december 2016 12:43

Lieve Tweakers en lezertjes. I.v.m. Nieuwjaar zal ook het volgende deel niet op maandag op maar dinsdag gepost worden. Tot die tijd wens ik jullie en jullie geliefden alvast een zeer gezond en gelukkig nieuwjaar toe!!
:|

Jij ook alvast de beste wensen!

Door Tweakers user Chief, donderdag 29 december 2016 03:20

JT schreef op woensdag 28 december 2016 @ 12:43:
[...]

:|

Jij ook alvast de beste wensen!
Het is maar 1 extra dagje hoor :)

Door Tweakers user Kars, donderdag 29 december 2016 15:37

Heerlijk weer. Dank!

Door Tweakers user Flimovic, donderdag 29 december 2016 17:51

OMG gewoon gemist dat er een nieuwe uncles was! Wat een ongelofelijk verhaal belooft dit weer te worden! Eh... is het eigenlijk al... Top weer!

Door Tweakers user Chief, vrijdag 30 december 2016 01:34

Thanks en graag gedaan!
Flimovic schreef op donderdag 29 december 2016 @ 17:51:
OMG gewoon gemist dat er een nieuwe uncles was! Wat een ongelofelijk verhaal belooft dit weer te worden! Eh... is het eigenlijk al... Top weer!
Ach, gemist is een groot woord hè :). Tot blogs!

Door Tweakers user Kecin, zaterdag 31 december 2016 17:10

Zin in de volgende episode! Prettig nieuwjaar (ondanks dat je waarschijnlijk Chinees nieuwjaar zal vieren :+ )

Door Tweakers user Chief, zondag 1 januari 2017 09:30

Kecin schreef op zaterdag 31 december 2016 @ 17:10:
Zin in de volgende episode! Prettig nieuwjaar (ondanks dat je waarschijnlijk Chinees nieuwjaar zal vieren :+ )
Nog even geduld aub :). Vier beide nieuwjaren. Van beide wallen eten als het uitkomt hè /)

Door Tweakers user Kliko, maandag 2 januari 2017 13:11

Hey Chief!

Zo, ik heb alles weer bijgelezen hoor. Tijdens de vakantie is het er niet echt van gekomen.
Mooi stuk die je rond de kerst had geschreven. Had wel even een brok in mijn keel!

Lijkt me verschrikkelijk om je kind te moeten verliezen, wetende dat jij het eigenlijk had moeten zijn... Brrrrr... Ik vraag mij af of hij zichzelf ooit zou kunnen vergeven.

Ik kijk weet uit naar je volgende blogs!

En gelukkig nieuwjaar!

Door Tweakers user Chief, dinsdag 3 januari 2017 01:33

Kliko schreef op maandag 2 januari 2017 @ 13:11:
Hey Chief!

Zo, ik heb alles weer bijgelezen hoor. Tijdens de vakantie is het er niet echt van gekomen.
Mooi stuk die je rond de kerst had geschreven. Had wel even een brok in mijn keel!

Lijkt me verschrikkelijk om je kind te moeten verliezen, wetende dat jij het eigenlijk had moeten zijn... Brrrrr... Ik vraag mij af of hij zichzelf ooit zou kunnen vergeven.

Ik kijk weet uit naar je volgende blogs!

En gelukkig nieuwjaar!
Hey Kliko! Thanks & welcome back! Hoop dat je een leuke vakantie hebt gehad!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.