The Uncles, the saga continues - deel III

Door Chief op maandag 19 december 2016 03:09 - Reacties (26)
Categorie: -, Views: 2.025

In het vorige deel maakte ik kennis met Aunt Mai die ondanks haar leeftijd een regelrechte knock-out was. We hadden afgesproken met Uncle Ngau maar aangezien we nog tijd genoeg hadden besloten we gaan lunchen in hetzelfde hotel als we waren

Voor de lunch schoven we op van het Grand Café naar het Chinese restaurant van het hotel: One Harbour Road. Je kon Uncle John namelijk op een boel dingen betrappen maar niet op het feit dat hij een avontuurlijk eter was. Then again, Chinezen schijnen alles te eten dat vier poten heeft behalve tafels dus het is maar hoe je avontuurlijk wil definiëren. Zo toogden wij naar de 7e verdieping van het hotel voor onze dim sum lunch. Ik had van deze plek gehoord maar was er nog nooit geweest. Het moest één van de betere, zo niet beste, Cantonese restaurant zijn van de stad. Het leek me dan ook vrij onmogelijk om op een zaterdagmiddag zonder reservering een tafel te krijgen.

Daar waar ik al voor vreesde werd werkelijkheid. Bij de ingang van het restaurant werden we even staande gehouden door een medewerkster en gevraagd naar de reservering die we natuurlijk niet hadden. De dame in kwestie keek ons vriendelijk aan en tot haar grote spijt kon ze ons niet aan een tafel helpen toen er een collega van haar aan kwam gesneld. “Uncle John! Welkom! Dezelfde tafel als altijd?”. De man keek naar zijn collega en knikte met zijn hoofd dat het goed was. Uncle John vond het prima en we volgden de man naar blijkbaar de stamtafel van Uncle John. Ik sleepte mijn kaak achter me aan. Rijk zijn had zeker voordelen dacht ik maar hoe rijk is dit echtpaar dan wel niet?

Eenmaal aan tafel kreeg ik met enig geweld mijn kaak weer op zijn natuurlijke plek en keek rond. Over de ambiance was niets gelogen: traditioneel, stijlvol maar wat je meteen opvalt is de enorme ruimte van het restaurant dat twee verdiepingen beslaat met een nog betere uitzicht op het water dan de Grand Café. Hier zou ik wel aan kunnen wennen. Terwijl ik geniet van alles wat ik zie, en dat is eerlijkheidshalve inclusief Aunt May, noemt het echtpaar een waslijst aan gerechten op. Op de vraag of ik nog iets specifieks wil antwoord ik ontkennend aangezien de waslijst ruim voldoende was om een groot gezin te voeden.

Wachtend op de gerechten ging het gesprek weer over mij, hoe jong ik eigenlijk was. Dat was een makkelijke, ik zou dat jaar 32 worden. Het echtpaar keek elkaar even aan. Jaar van de Draak dus en ik knikte vragend. Net als onze zoon zei Aunt Mai en voor de zoveelste keer in korte tijd maakte mijn onderkaak contact met de vloer. Zoon? Huh? Ik bedoel: HUH? Ik had duidelijk in de eerste serie vermeld dat Uncle John kind loos was. Technisch gezien klopte het ook: hun zoon was op jonge leeftijd overleden. Uncle John knikte naar Aunt May die begon te vertellen.

Ruim twintig jaar geleden waren ze een vrij standaard gezin van drie. Een standaard gezin tot op een dag een auto op hoge snelheid zich in de zijkant van hun auto boorde waar op dat moment Uncle John met hun zoon in zat. Het zoontje was op slag overleden. Ik wist niet wat ik moest zeggen. De eerste gerechten arriveerden maar bleven onaangeroerd staan. Wat een verschrikkelijk ongeluk moet dat zijn geweest kon ik eruit piepen maar daar was Uncle John het niet mee eens. Ik kende hem natuurlijk nog niet zo lang maar het vuur die ik toen in zijn ogen zag had ik nog niet eerder gezien en het was eigenlijk best angstaanjagend. Ze hadden het namelijk op hem gemunt maar hij had het overleefd, zoonlief niet. Collateral damage. Ik viel zowat van mijn stoel. “John!” riep Aunt Mai streng maar Uncle John keek nog steeds met dezelfde vurige blik.

“Het maakt niet uit Mai, vroeger of later komt hij er toch wel achter en dan kan die jongen het net zo goed van ons horen. Ik vertrouw hem.”. Ik registreerde het wel maar leek het niet te bevatten en Aunt May zag dat ook. Ze keek nog eens naar haar echtgenoot aan maar zei niets wat Uncle John zag als goedkeuring. Uncle John, toch al nooit om woorden verlegen, ging los en met los bedoelde ik dan ook echt los. In zijn jongere jaren was hij betrokken bij de Triades en dat niet alleen, hij steeg rap in de ranken tot hij zelfs de gebieden Wanchai en Causeway Bay onder zijn hoede had. Zelfs ik wist dat je dan een hele grote meneer moest zijn in de onderwereld want dat waren twee van de meest bruisende gebieden en dus leverden ze ook de meeste inkomsten in.

Ook in de Triades, of vooral in de Triades, gaan voorspoed en jaloezie hand in hand: hoe beter het met jou gaat, hoe meer mensen je weg willen hebben en dat was exact wat was gebeurd. Vaker hadden rivaliserende groepen en zelfs groepen uit dezelfde Triade hem proberen op te ruimen maar nog nooit waren ze zo dichtbij gekomen als die bewuste dag. Op het moment dat Uncle John koos voor een leven in de Triade hield hij er altijd rekening mee dat zijn leven ieder moment op het spel stond, zeker toen hij glansrijk carrière maakte. Hij had er echter geen rekening mee gehouden dat zijn zoontje de rekening gepresenteerd zou krijgen.

Vergeefs is hij jaren furieus op zoek geweest naar de daders maar behalve vermoedens vond hij niets. In zijn zoektocht verwaarloosde hij alles om zich heen. Zijn verantwoordelijkheden binnen de Triade, Aunt Mai en ook zichzelf. Het duurde dan ook niet lang voordat anderen binnen de Triade zijn territoria overnamen en Uncle John op een zijspoor werd gezet. Met de jaren verdween ook de hoop dat ze de daders en/of diegenen die erachter zaten zouden vinden maar in deze periode hervonden ze gelukkig wel zichzelf. Het verdriet van het verliezen van hun kind had diepe, diepe sporen achter gelaten en het duurde lang voordat ze weer konden leven. Voor zover dat kon. Sindsdien heeft Uncle John zich dan ook volledig van de Triades afzijdig gehouden en is, legitiem, voor zichzelf begonnen in vastgoed. Tussen hem en de Triades was een status quo: Uncle John bemoeit zich nergens mee en de Triades laten hem met rust.

Ineens werd het stil na het relaas van Uncle John en ondanks de drukte in het restaurant hoorde ik helemaal niets. Het vuur in de ogen van Uncle John had plaatsgemaakt voor leegte terwijl ook Aunt Mai in het niets staarde. De tafel tussen ons was inmiddels overladen met gerechten die stuk voor stuk koud waren geworden.

Volgende: Early Christmas thoughts 12-'16 Early Christmas thoughts
Volgende: The Uncles, the saga continues - deel II 12-'16 The Uncles, the saga continues - deel II

Reacties


Door Tweakers user bvsteyn, maandag 19 december 2016 07:01

Yes, weer leesvoer! Leuk! :) _/-\o_

Door Tweakers user Ghanghis, maandag 19 december 2016 08:00

Wauw, Waar je me geregeld te pakken hebt met spanning en sensatie laat je me deze keer zowat met een brok in de keel achter. Het verliezen van een zoon, verschrikkelijk. Geen woorden bestaan om daar een fatsoenlijke reactie op te kunnen geven.

Thanks voor het maandagochtend leesvoer en tot volgende week!

Door Tweakers user Bugles1984, maandag 19 december 2016 08:08

Je eigen bloed verliezen ;( heel triest. aangrijpend stukje. Bedankt Chief!

Door Tweakers user Snuffel, maandag 19 december 2016 08:08

Wow..... heftig verhaal inderdaad.
Dat Uncle John iets met de Triades te maken had was wel duidelijk, maar dit had ik niet verwacht.
Goed geschreven weer Chief! Op naar het volgende deel!

Leest Uncle John deze verhalen nu ook voor jij ze publiceert?

Door Tweakers user ybos, maandag 19 december 2016 08:10

Mooi stuk weer! Internationale lezers zullen nu misschien de ware identiteit van Uncle John wel weten :P

(chinezen eten alles met 4 poten, behalve tafels... geweldig!!!)

Door Tweakers user Chief, maandag 19 december 2016 08:33

Enjoy!
Ghanghis schreef op maandag 19 december 2016 @ 08:00:
Wauw, Waar je me geregeld te pakken hebt met spanning en sensatie laat je me deze keer zowat met een brok in de keel achter. Het verliezen van een zoon, verschrikkelijk. Geen woorden bestaan om daar een fatsoenlijke reactie op te kunnen geven.

Thanks voor het maandagochtend leesvoer en tot volgende week!
Graag gedaan en tot volgende week!
Ik heb geen idee hoe het voelt om je zoon te verliezen en ik mag hopen dat ik dat nooit zal hoeven te ondervinden.....
Bugles1984 schreef op maandag 19 december 2016 @ 08:08:
Je eigen bloed verliezen ;( heel triest. aangrijpend stukje. Bedankt Chief!
Most welcome en tot blogs!
Snuffel schreef op maandag 19 december 2016 @ 08:08:
Wow..... heftig verhaal inderdaad.
Dat Uncle John iets met de Triades te maken had was wel duidelijk, maar dit had ik niet verwacht.
Goed geschreven weer Chief! Op naar het volgende deel!

Leest Uncle John deze verhalen nu ook voor jij ze publiceert?
Hey, moest jij niet ergens naartoe? :P Soms licht ik het hem mondelijk toe voor publicatie maar meestal daarna. Wel vraag ik altijd zijn toestemming als ik het over hem heb.
ybos schreef op maandag 19 december 2016 @ 08:10:
Mooi stuk weer! Internationale lezers zullen nu misschien de ware identiteit van Uncle John wel weten :P

(chinezen eten alles met 4 poten, behalve tafels... geweldig!!!)
Thanks! Het zal moeilijk worden te achterhalen wie erachter zit tenzij je zelf uit dat wereldje komt. Over die periode is natuurlijk veel minder te vinden op het internet dan tegenwoordig.

Door Tweakers user scorpion-biker, maandag 19 december 2016 10:23

Wow, heftig verhaal waar je even stil van wordt.

En zoals altijd, prachtig opgeschreven. Door je schrijfstijl en de manier waarop je vertelt, word ik echt in het verhaal gezogen. Net als bij een goed boek of goede film, waarbij je de wereld om je heen even vergeet.

Door Tweakers user Technomania, maandag 19 december 2016 10:27

Zo. Heftig verhaal. Maar als je in de onderwereld zit kan je zoiets verwachten.

klein puntje van aandacht... In het vorige deel sprak je over Aunt Mai, nu is het Aunt May ;)

Door Tweakers user Chief, maandag 19 december 2016 10:30

scorpion-biker schreef op maandag 19 december 2016 @ 10:23:
Wow, heftig verhaal waar je even stil van wordt.

En zoals altijd, prachtig opgeschreven. Door je schrijfstijl en de manier waarop je vertelt, word ik echt in het verhaal gezogen. Net als bij een goed boek of goede film, waarbij je de wereld om je heen even vergeet.
(Wederom) dank voor je compliment!
technomania schreef op maandag 19 december 2016 @ 10:27:
Zo. Heftig verhaal. Maar als je in de onderwereld zit kan je zoiets verwachten.

klein puntje van aandacht... In het vorige deel sprak je over Aunt Mai, nu is het Aunt May ;)
Thx Guido, aangepast. Blijkbaar opgestaan aan de Engelse kant van mijn bed.....
Ik kan niet oordelen hoe het in die wereld aan toe gaat maar blijkbaar gaan ze ver. En ik maar denken dat het alleen in films gebeurde.....

Door Tweakers user Kecin, maandag 19 december 2016 10:36

De criminele carriere van Uncle John kon natuurlijk niet achter blijven en verbaast me ook niets. Jammer dat een onschuldig kind er slachtoffer van is geworden.

Mooie blog weer :).

Door Tweakers user Flimovic, maandag 19 december 2016 11:16

Wouw, echt een fantastisch verhaal weer. Het lijkt wel een filmscript. Keep them comming Chief!

Door Tweakers user maquis, maandag 19 december 2016 12:18

Wederom een fijn stukje schrijfwerk. Nu, met triades, begin het mij wel te knagen: Wanneer en waar gaat feiten over in fictie? Just curious. Keep writing :)

Door Tweakers user i-chat, maandag 19 december 2016 14:39

indrukwekkend geschreven en john moet een indrukwekkende man zijn wil ie dit soort shit op deze manier tegen een 'zo goed als vreemde' guy durven zeggen.

het zou niet iets zijn waar veel mensen mee te koop lopen,

Door Tweakers user Knarfnl, maandag 19 december 2016 15:10

Boek boek Boek boehoek BOEK BOEKKKK boekje!?

Wanneer begin je ? 8)7

Door Tweakers user wizai, maandag 19 december 2016 17:22

Fantastisch deel weer!
Het verhaal wordt steeds iets uitgebreid, deze keer erg pakkend!

Keep going :d

Door Tweakers user Vinales, maandag 19 december 2016 22:18

Schrijverstalent! Kijk er elke keer weer naar uit. Kun je geen vaste link op de voorpagina krijgen?

Door Tweakers user ybos, maandag 19 december 2016 22:37

maquis schreef op maandag 19 december 2016 @ 12:18:
Wanneer en waar gaat feiten over in fictie? Just curious. Keep writing :)
Zat ik vanmorgen ook aan te denken. Straks na nog tig verhalen een eindblog:
Manman, wat zijn die kaaskoppen goedgelovig... (of iets in die trant :P )

Neemt niet weg dat sprookjes ook leuk om te lezen zijn. Dus waarheid of fictie, keep 'em comin'!

Door Tweakers user Chief, dinsdag 20 december 2016 01:08

Kecin schreef op maandag 19 december 2016 @ 10:36:
De criminele carriere van Uncle John kon natuurlijk niet achter blijven en verbaast me ook niets. Jammer dat een onschuldig kind er slachtoffer van is geworden.

Mooie blog weer :).
Ergens had ik natuurlijk ook een vermoeden maar het verhaal erachter.....
Flimovic schreef op maandag 19 december 2016 @ 11:16:
Wouw, echt een fantastisch verhaal weer. Het lijkt wel een filmscript. Keep them comming Chief!
Thanks! Stay tuned for more!
maquis schreef op maandag 19 december 2016 @ 12:18:
Wederom een fijn stukje schrijfwerk. Nu, met triades, begin het mij wel te knagen: Wanneer en waar gaat feiten over in fictie? Just curious. Keep writing :)
Terechte vraag. De Uncles serie is geschreven als ik beleefd heb. Het is wel een aantal jaren geleden dus vul ik het her en der aan. Gelukkig heb ik nog andere eerste-handse bronnen :)
i-chat schreef op maandag 19 december 2016 @ 14:39:
indrukwekkend geschreven en john moet een indrukwekkende man zijn wil ie dit soort shit op deze manier tegen een 'zo goed als vreemde' guy durven zeggen.

het zou niet iets zijn waar veel mensen mee te koop lopen,
Dat klopt. Heel veel mensen kennen hem, niet iedereen kent zijn verhalen.
Knarfnl schreef op maandag 19 december 2016 @ 15:10:
Boek boek Boek boehoek BOEK BOEKKKK boekje!?

Wanneer begin je ? 8)7
Hehehe, ooit als ik tijd heb wil ik graag een boek schrijven. Waarover weet ik niet maar schrijven bevalt goed!
Vinales schreef op maandag 19 december 2016 @ 22:18:
Schrijverstalent! Kijk er elke keer weer naar uit. Kun je geen vaste link op de voorpagina krijgen?
Hehehe, dat zal er niet van komen maar thaks! Hier kan je wel op de blog stemmen zodat we wellicht een aantal dagen op de frontpage komen: Gebruikersreview/blog van de Maand: december 2016
ybos schreef op maandag 19 december 2016 @ 22:37:
[...]

Zat ik vanmorgen ook aan te denken. Straks na nog tig verhalen een eindblog:
Manman, wat zijn die kaaskoppen goedgelovig... (of iets in die trant :P )

Neemt niet weg dat sprookjes ook leuk om te lezen zijn. Dus waarheid of fictie, keep 'em comin'!
Als er iemand zou willen dat dit allemaal fictie was dan is dat wel Uncle John maar helaas.... de pijn is echt.
Stay tuned!

Door Tweakers user Jantje2000, dinsdag 20 december 2016 06:45

Heel mooi geschreven!

Door Tweakers user maquis, dinsdag 20 december 2016 11:48

Chief schreef op dinsdag 20 december 2016 @ 01:08:
[...]

Hehehe, ooit als ik tijd heb wil ik graag een boek schrijven. Waarover weet ik niet maar schrijven bevalt goed


[...]
Nou ga ff zo door en je kunt gaan bundelen :P


Door Tweakers user Chief, woensdag 21 december 2016 02:40

Dank je :)
Thx SpudNL!
maquis schreef op dinsdag 20 december 2016 @ 11:48:
[...]


Nou ga ff zo door en je kunt gaan bundelen :P
Tjah, geen hond die het koopt aangezien de lezers hier op Tweakers zitten en het dus allemaal al gratis gelezen hebben ;)

Door Tweakers user maquis, woensdag 21 december 2016 13:03

Chief schreef op woensdag 21 december 2016 @ 02:40:

[...]

Tjah, geen hond die het koopt aangezien de lezers hier op Tweakers zitten en het dus allemaal al gratis gelezen hebben ;)
Aannames, my dear Chief. Voor het zelfde geld kopen alle tweakers het als sinterklaascadeautje aan voor geliefden and so the word is spread. :) Zeker als je nog ff zo door gaat :P

[Reactie gewijzigd op woensdag 21 december 2016 13:04]


Door Tweakers user Chief, donderdag 22 december 2016 04:47

maquis schreef op woensdag 21 december 2016 @ 13:03:
[...]


Aannames, my dear Chief. Voor het zelfde geld kopen alle tweakers het als sinterklaascadeautje aan voor geliefden and so the word is spread. :) Zeker als je nog ff zo door gaat :P
Hahaha, hopelijk komt dat er ooit van!

Door Tweakers user Mad-Monkey, donderdag 22 december 2016 09:59

weer een leuk stukje leesvoer, al laat deze editie natuurlijk een dubbel gevoel achter, aan de ene kant grappig om te lezen dat geld inderdaad die cliches als ik wacht niet want ik ben rijk waarmaakt. aan de andere kant treurig dat ook de cliches over misdaad kost altijd de onschuldigen het leven ook waar blijken te zijn.

Door Tweakers user Chief, donderdag 22 december 2016 10:27

Mad-Monkey schreef op donderdag 22 december 2016 @ 09:59:
weer een leuk stukje leesvoer, al laat deze editie natuurlijk een dubbel gevoel achter, aan de ene kant grappig om te lezen dat geld inderdaad die cliches als ik wacht niet want ik ben rijk waarmaakt. aan de andere kant treurig dat ook de cliches over misdaad kost altijd de onschuldigen het leven ook waar blijken te zijn.
Dank je. Helaas is het waar dat het woord onschuldig in dit geval letterlijk genomen kan worden.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.