The Uncles, the saga continues - deel II

Door Chief op maandag 12 december 2016 01:26 - Reacties (31)
Categorie: Uncles, Views: 2.839

In het vorige deel belande ik in de auto van Uncle John en ontmoetten wij zijn verzekeringsagent in het Grand Hyatt hotel in Wanchai. Hoe dat verder ging, lees hieronder

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Van de schrik bekomen probeerde ik de papieren die in mijn handen waren gedrukt door te nemen. Ik werkte weliswaar voor een verzekeraar maar dat maakte mij natuurlijk geen specialist en dus hoopte ik dat ik het vertrouwen van Uncle John niet hoefde te beschamen. Gelukkig betrof het een vrij eenvoudig beleggingsproduct waar een stukje levensverzekering aan gekoppeld was. Helaas eentje waar de honden geen pap van lusten want ik had niet veel tijd nodig om te zien dat dit borderline diefstal was.

Het betrof hier een beleggingsproduct waarin Uncle John de premie als lump sum mocht storten en 20 jaar bij de bankverzekaar stallen. Als dank zou Uncle John dan ieder jaar minimaal 0.8% gegarandeerd mogen bijschrijven maar het voorgespiegelde rendement bedroeg maar liefst 5.1% per jaar. Ruikt u het ook al liever lezer? Alsof dat al niet voldoende was bood de maatschappij ook aan om de helft van de premie te financieren tegen een zeer schappelijke financieringsrente die lager lag dan het beloofde rendement. Ik vroeg beleefd aan de beste man of ik wat vragen mocht stellen, om misverstanden te voorkomen en natuurlijk willigde de beste man mijn verzoek met een uiterst vriendelijke glimlach in.

Als de financiersrente, die gekoppeld was aan de interbancaire rente, zou stijgen dan kon Uncle John dus geld verliezen? De vriendelijkheid van de glimlach verdween. Volgens onze vriend hier hoefden we ons daar geen zorgen over te maken want dan kon de polis gewoon opgezegd worden. Na de vraag wat Uncle John dan terug zou krijgen verdween ook de glimlach als sneeuw voor de zon. Nou, de gestorte premie minus de normale kosten natuurlijk. De gezette man begon licht te zweten want hij voelde het al aankomen: wat waren deze “normale kosten” dan was mijn vervolgvraag? Met het verdwijnen van de glimlach begon het gestotter: Administratiekosten, beleggingskosten, transactiekosten, kosten voor de levensverzekering, commissies en…… De woekerpolis in Nederland was er niets bij. Ik hielp de man uit zijn lijden en vroeg of hij een tabel kon laten zien met daarin het bedrag wat Uncle John terug zou krijgen als hij tussentijds de polis op zou zeggen. De man keek Uncle John hulpbehoevend aan maar die maakte geen aanstalten om een helpende hand te bieden en dus pakte de man met de nodige tegenzin een los velletje uit zijn aktetas en overhandigde die aan mij. Zoals ik al verwachte: door de kosten zou Uncle John pas break-even spelen als hij bijna 15 jaar de polis zou aanhouden. Garantie tot aan de voordeur dus.

Ik wilde dit zo subtiel mogelijk aan Uncle John overbrengen maar het enige wat ik zei was: niet doen. Toen ik die boodschap overbracht waren we ook snel klaar. Zonder mij ook maar een vraag te stellen bedankte Uncle John de man die vrij abrupt opstond. Hij wierp mij nog een nijdige blik toe en sprak Uncle John aan. Hij vond het jammer dat Uncle John mij had meegenomen en hem blijkbaar niet vertrouwde na al die jaren samenwerking. Uncle John moest hard lachen maar gaf de man toch een hand. Naast meneer Baccarat was nu ook meneer Chan niet meer mijn grootste fan en ik bedacht me dat het wellicht een goed idee was om mij te gaan bezinnen want ik had binnen twee weken evenzoveel mannen in het harnas gejaagd. Zou het dan toch aan mij liggen?

Toen meneer Chan eenmaal weggebeend was vroeg Uncle John wat er mis was aan het aanbod en dus legde ik het uit. Eenmaal klaar vroeg hij zich hardop af hoeveel die agent aan hem verdiend had en weer schoot hij in de lach: Hij had onlangs de vrouw van meneer Chan gezien en haar buste had duidelijk meer dan een “nip-and-tuck” gehad. Dat was het geld wel waard lachte hij en ik stikte bijna in de koffie. Geniaal. Het bleef me overigens verbazen hoe vermogende personen zoals Uncle John soms zo weinig verstand hadden van financiële zaken. Hij was echt niet de enige en waarom denk je dat dit soort "beleggingsproducten" als zoete broodjes over de toonbank gingen.

Terwijl ik zo goed en kwaad als het kon mijn broek probeerde schoon te vegen hoorde ik “Dag schat” achter mij en tegelijkertijd stond Uncle John op die zijn armen weid spreidde. Nog vegend draaide ik mijn hoofd en keek recht naar een prachtige vrouw die in de armen liep van Uncle John. De vrouw was ietsjes kleiner dan Uncle John, tenger maar niet mager en een gezicht met zeer verfijnde gelaatstrekken. Alsof mijn staren nog niet gênant genoeg was probeerde ik abrupt op te staan waardoor ik de koffie omstootte. Weer de lach van Uncle John. Maak je geen zorgen zei hij trots, ik was niet de eerste man die dit overkwam bij het ontmoeten van zijn vrouw. Hoewel je het niet aan Chinezen kan zien kan ik je vertellen dat ik bloosde zoals ik nog nooit gebloosd had. Uncle John kreeg een speelse ellenboog van de dame die daarna haar hand uitstak. Jij moet de jongeman zijn die John een hele nacht in Macau heeft gehouden zei ze glimlachend en nu wist ik al helemaal niet meer waar ik kijken moest. Ik kon haar nog een slap handje geven en mijn ego liep een serieuze deuk op. Niet cool Chief, niet cool.

De vrouw nam plaats naast Uncle John en al zittend hielden ze elkaars hand vast. Prachtig. Haar naam was Mai en ik mocht haar Aunt Mai noemen en ik was zojuist een grote fan van haar geworden. Je zou het niet zeggen na wat hij net liet zien, zei Uncle John, maar die jongen heeft naast ballen ook nog een goede kop. Vermanend vroeg Aunt Mai of zijn echtgenoot op zijn woorden wil letten maar het enige wat Uncle John deed was zijn tong uitsteken. Boys will be boys. Het gesprek ging al gauw over mij. Dat ik in Nederland geboren was, drie zussen had en recentelijk naar Hong Kong was geëmmigreerd voor werk. Mijn vrouw was achtergebleven maar zou zich over enkele maanden bij mij voegen waarop Aunt Mai moest lachen. Ze keek haar man aan en vroeg hem mij uit de problemen te houden. Uncle John keek als de onschuld zelve maar iets zei me dat ze het niet geheel als grap had bedoeld.

De ober zet de voor Aunt Mai bestemde cappuccino neer op het moment dat het mobieltje van Uncle John overgaat. “Het is Ngau”, een van de andere drie Uncles, zegt hij tegen mij en loopt van tafel. Dat lijkt het seintje voor Aunt Mai om mij eens van top tot teen te bekijken. Begrijpelijk als je beseft dat die onbekende jongeman een avond en nacht met je echtgenoot op pad is geweest in Macau, zeker als je man dan ook nog een multimiljonair is. Er zijn mensen voor minder gestorven. De blik waarmee ze keek was echter niet afkeurend of argwanend. Het was eerder nieuwsgierig, vragend maar op een zachte manier. Ik voelde mijn wangen weer warm worden daar in het Grand Café van een high-end hotel, uitzicht op het water en een prachtige dame want dat was ze ondanks dat ze minimaal de 50 moet zijn gepasseerd. Gelukkig kwam Uncle John snel. Uncle Ngau zat gisteren in een pokergame waar een enorm goede speler aan zat en die game zou vandaag met min of meer dezelfde spelers verdergaan. Het was ook nog eens in een nieuwe stek, gerund door een maat van hem. Of we straks niet langs wilden komen in plaats van bij Uncle John samen te komen. Hoogstwaarschijnlijk konden wij dan ook wel aanschuiven. Ik vond het prima en dus werden de plannen ter plekke gewijzigd. Aunt Mai schudde haar hoofd even maar repte er verder geen woord over. We hadden echter nog een paar uur voordat de game zou beginnen zei Uncle John. Mooi, zei Aunt Mai, dan konden we met haar gaan lunchen want ze had toch nog geen plannen. Ik werd zo mogelijk een nog grotere fan van haar want mijn maag rommelde weer, zoals zo vaak.

Volgende: The Uncles, the saga continues - deel III 12-'16 The Uncles, the saga continues - deel III
Volgende: Gebruikersreview: Junior 12-'16 Gebruikersreview: Junior

Reacties


Door Tweakers user Chief, maandag 12 december 2016 01:27

Na vele jaren heb ik eindelijk de nickname Chief kunnen bemachtigen en kan ik die ellendige toevoeging weglaten. Voor de rest is alles gelijk gebleven. Tot blogs!

Door Tweakers user Skyrunner, maandag 12 december 2016 07:03

Bedankt Chief (moest inderdaad even checken of het jouw blog was en niet dat van een copycat).

Het tijdsverschil met NL geeft in ieder geval ook FiPo bragging rights ;)

Keep 'em coming en groeten uit Shenzhen.

Door Tweakers user bvsteyn, maandag 12 december 2016 07:07

Gaaf! Lekker wakker worden met een bakkie koffie en de blog van Chief!
Ben nu alweer benieuwd naar het vervolg! :)

Door Tweakers user masauri, maandag 12 december 2016 08:10

Regel 2 viel me al snel op: natuurlij ;)
Verder weer een prachtige blog.

Door Tweakers user DylanE, maandag 12 december 2016 08:42

Vanouds genieten! _/-\o_

Door Tweakers user Flimovic, maandag 12 december 2016 09:11

Ah we gaan dus weer pokeren, dat belooft weer wat! Slaap is voor de zwakkelingen onder ons Chief, dus ik stel voor dat je de komende nachten wat extra blogs schrijft O-)

Verder nog een typo:
Je zou het niet zeggen na wat hij net liet zien, ZIJ Uncle John, --> ZEI

Door Tweakers user Chief, maandag 12 december 2016 10:16

Lauwrence schreef op maandag 12 december 2016 @ 07:03:
Bedankt Chief (moest inderdaad even checken of het jouw blog was en niet dat van een copycat).

Het tijdsverschil met NL geeft in ieder geval ook FiPo bragging rights ;)

Keep 'em coming en groeten uit Shenzhen.
Graag gedaan en da's idd een voordeel van Shenzen! Tot blogs!
bvsteyn schreef op maandag 12 december 2016 @ 07:07:
Gaaf! Lekker wakker worden met een bakkie koffie en de blog van Chief!
Ben nu alweer benieuwd naar het vervolg! :)
Ook goedemorgen en stay tuned!
masauri schreef op maandag 12 december 2016 @ 08:10:
Regel 2 viel me al snel op: natuurlij ;)
Verder weer een prachtige blog.
Dank, ook (weer) voor je scherpe ogen! Aangepast.
Dank u!
Flimovic schreef op maandag 12 december 2016 @ 09:11:
Ah we gaan dus weer pokeren, dat belooft weer wat! Slaap is voor de zwakkelingen onder ons Chief, dus ik stel voor dat je de komende nachten wat extra blogs schrijft O-)

Verder nog een typo:
Je zou het niet zeggen na wat hij net liet zien, ZIJ Uncle John, --> ZEI
Pokeren staat idd op de planning maar of we zover geraken.... Twintig jaar geleden zou ik makkelijk een paar nachten door kunnen halen maar anno 2016 gaat me dat echt niet meer lukken.

Ook jij weer dank voor je kritisch oog en ook hier weer aangepast!

Door Tweakers user LankHoar, maandag 12 december 2016 10:17

Het eerste wat ik me afvraag is, wat moet een multimiljonair met een levensverzekering? Investeren prima, maar op deze manier.. ;)
en een prachtige dame want dat was ondanks dat ze minimaal de 50 moet zijn gepasseerd.
"ze" ertussen plakken?

Door Tweakers user Chief, maandag 12 december 2016 10:24

LankHoar schreef op maandag 12 december 2016 @ 10:17:
Het eerste wat ik me afvraag is, wat moet een multimiljonair met een levensverzekering? Investeren prima, maar op deze manier.. ;)


[...]


"ze" ertussen plakken?
Dat klinkt idd beter en dus aangpast, dank!
Op zich kunnen die producten wel handig zijn maar dan in heel specifieke omstandigheden zoals estate planning. Zie ook hier: http://www.investopedia.c...ing/estate-planning10.asp
Dit was duidelijk niet de opzet voor Uncle John en dus misselling.
Het is gewoon een beleggingsproduct maar er moet een verzekeringselement aan omdat een verzekeraar deze anders niet aan mag bieden.

Door Tweakers user Kliko, maandag 12 december 2016 10:55

Hey Chief!
Goed om te zien dat je je gewenste nickname hebt kunnen bemachtigen. Was de andere user al heel lang inactief ofzo?
Ik zou mijn nick ook nog weleens van mkliko naar kliko willen veranderen. Maarja... Waarschijnlijk moet ik dan ook eerst goede blogs gaan schrijven. :9 (edit: zie net dat de nickname kliko al een jaartje of 10 niet meer gebruikt is door de betreffende persoon... |:( )

Leuke introductie van nieuwe figuren in de verhaallijn. Ik ben benieuwd naar de lunch en hoe de pokeravond verder gaat verlopen. Genoeg voer om te gaan schrijven in ieder geval! Goed om te zien dat je Uncle John hebt kunnen helpen met het afhouden van zo'n slechte financiële constructie. Eigenlijk zijn het gewoon dieven met een stropdas. :/

Nog klein woordfoutje (denk ik)... Moet "geïmmigreerd" niet "geëmigreerd" zijn? Of heb ik het hier nou mis?

Verder leuk stukkie die erg lekker weg leest! Wanneer gaat die film/TV serie of boek nou verschijnen? }>

Tot volgende week 8-)

[Reactie gewijzigd op maandag 12 december 2016 10:58]


Door Tweakers user Irtimid, maandag 12 december 2016 11:58

Damn dat las weer heerlijk weg!
Geweldig om weer een vervolg op de "Uncle John" saga te kunnen lezen.
Als ik jou was zou ik toch eens serieus over dat boek of de film na gaan denken ;-)
Maar ondertussen mag je ons wel vergasten met deze epistels, much appreciated !

Door Tweakers user Ample Energy, maandag 12 december 2016 12:15

Heerlijk weer, Chief!
mkliko schreef op maandag 12 december 2016 @ 10:55:
Goed om te zien dat je je gewenste nickname hebt kunnen bemachtigen. Was de andere user al heel lang inactief ofzo?
Ik zou mijn nick ook nog weleens van mkliko naar kliko willen veranderen. Maarja... Waarschijnlijk moet ik dan ook eerst goede blogs gaan schrijven. :9 (edit: zie net dat de nickname kliko al een jaartje of 10 niet meer gebruikt is door de betreffende persoon... |:( )
Je hoeft er helemaal niks voor te doen, hoor! Ik lurkte 5 jaar voordat ik me wilde registreren en toen bleek de nick (niet deze die ik tegenwoordig heb) die ik wilde al in gebruik. Ik stuurde een e-mail en een uurtje of zo later kon ik me registreren met "mijn" nick. In jouw geval kan je gewoon een topic aanmaken in Schop een Modje ;)

Door Tweakers user Snuffel, maandag 12 december 2016 13:13

Later dan ik van plan was, de dag loopt wat anders dan gepland. Maar wederom een genot om te lezen Chief!
Goed verhaal dit, en het is maar al te duidelijk dat jij en Uncle John een mooie vriendschap hebben opgebouwd :)

Door Tweakers user Chief, maandag 12 december 2016 13:41

mkliko schreef op maandag 12 december 2016 @ 10:55:
Hey Chief!
Goed om te zien dat je je gewenste nickname hebt kunnen bemachtigen. Was de andere user al heel lang inactief ofzo?
Ik zou mijn nick ook nog weleens van mkliko naar kliko willen veranderen. Maarja... Waarschijnlijk moet ik dan ook eerst goede blogs gaan schrijven. :9 (edit: zie net dat de nickname kliko al een jaartje of 10 niet meer gebruikt is door de betreffende persoon... |:( )

Leuke introductie van nieuwe figuren in de verhaallijn. Ik ben benieuwd naar de lunch en hoe de pokeravond verder gaat verlopen. Genoeg voer om te gaan schrijven in ieder geval! Goed om te zien dat je Uncle John hebt kunnen helpen met het afhouden van zo'n slechte financiële constructie. Eigenlijk zijn het gewoon dieven met een stropdas. :/

Nog klein woordfoutje (denk ik)... Moet "geïmmigreerd" niet "geëmigreerd" zijn? Of heb ik het hier nou mis?

Verder leuk stukkie die erg lekker weg leest! Wanneer gaat die film/TV serie of boek nou verschijnen? }>

Tot volgende week 8-)
Inderdaad, de nick Chief was al enige tijd buiten gebruik. Wat hieronder ook genoemd word: ga even naar Schop een Modje subforum en vraag het aan!

Je hebt gelijk, aangepast! Film/TV serie wordt lastig, boek wellicht ooit! Tot blogs!
Irtimid schreef op maandag 12 december 2016 @ 11:58:
Damn dat las weer heerlijk weg!
Geweldig om weer een vervolg op de "Uncle John" saga te kunnen lezen.
Als ik jou was zou ik toch eens serieus over dat boek of de film na gaan denken ;-)
Maar ondertussen mag je ons wel vergasten met deze epistels, much appreciated !
Dank je en graag gedaan!
Ample Energy schreef op maandag 12 december 2016 @ 12:15:
Heerlijk weer, Chief!


[...]

Je hoeft er helemaal niks voor te doen, hoor! Ik lurkte 5 jaar voordat ik me wilde registreren en toen bleek de nick (niet deze die ik tegenwoordig heb) die ik wilde al in gebruik. Ik stuurde een e-mail en een uurtje of zo later kon ik me registreren met "mijn" nick. In jouw geval kan je gewoon een topic aanmaken in Schop een Modje ;)
Thanks! Goede tip voor Mkliko!
Snuffel schreef op maandag 12 december 2016 @ 13:13:
Later dan ik van plan was, de dag loopt wat anders dan gepland. Maar wederom een genot om te lezen Chief!
Goed verhaal dit, en het is maar al te duidelijk dat jij en Uncle John een mooie vriendschap hebben opgebouwd :)
Ha Snuffel, idd. Normaal ben jij een van de vroegste vogels in jou tijdzone :) Hopelijk alles goed! Wat betreft relatie met Uncle John, hopelijk ontvouw ik dat op een vermakende manier de komende weken! Tot blogs!

Door Tweakers user Snuffel, maandag 12 december 2016 14:48

Ah ja, maandag perikelen op het werk he, gelijk weer vol aan de bak. Voor de rest alles goed hier :) Met jou (en je vrouw en kind) ook neem ik aan?
En ik vertrouw er inderdaad op dat alles op een uitermate leesbare en vermakende manier wordt ontvouwen.
Ben jaloers op je schrijfstijl Chief, volgens mij is dat slechts voor enkelen weggelegd.

Door Tweakers user Kliko, maandag 12 december 2016 16:01

Ample Energy schreef op maandag 12 december 2016 @ 12:15:
Heerlijk weer, Chief!


[...]

Je hoeft er helemaal niks voor te doen, hoor! Ik lurkte 5 jaar voordat ik me wilde registreren en toen bleek de nick (niet deze die ik tegenwoordig heb) die ik wilde al in gebruik. Ik stuurde een e-mail en een uurtje of zo later kon ik me registreren met "mijn" nick. In jouw geval kan je gewoon een topic aanmaken in Schop een Modje ;)
Bedankt! Ik ga eens even een modje schoppen. }>

Edit:
NickChange ingedient:
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1740431

Ben benieuwd!

[Reactie gewijzigd op maandag 12 december 2016 16:09]


Door Tweakers user i-chat, maandag 12 december 2016 17:30

leuk om te lezen weer, KUTGB

Door Tweakers user LankHoar, maandag 12 december 2016 18:18

FYI: dit thread kan niemand zien, behalve admins geloof ik :)

[Reactie gewijzigd op maandag 12 december 2016 18:18]


Door Tweakers user Kliko, maandag 12 december 2016 19:15

Oh! Haha, dat wist ik niet!
Maar ik kan jullie bij deze melden dat het gelukt is! Heuj!
Hulde aan Tweakers voor de snelle service! Helemaal top! 8-)

Door Tweakers user m-vw, maandag 12 december 2016 21:07

Jippie, hij is terug!

Door Tweakers user Ample Energy, maandag 12 december 2016 22:17

Kliko schreef op maandag 12 december 2016 @ 16:01:
[...]


Bedankt! Ik ga eens even een modje schoppen. }>

Edit:
NickChange ingedient:
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1740431

Ben benieuwd!
Oeh, wat een mooie naam..! :9
LankHoar schreef op maandag 12 december 2016 @ 18:18:
[...]


FYI: dit thread kan niemand zien, behalve admins geloof ik :)
Zodra hij in behandeling is of aangepast is niet meer inderdaad. Dus was een goed teken :P

Door Tweakers user Chief, dinsdag 13 december 2016 01:09

Snuffel schreef op maandag 12 december 2016 @ 14:48:
Ah ja, maandag perikelen op het werk he, gelijk weer vol aan de bak. Voor de rest alles goed hier :) Met jou (en je vrouw en kind) ook neem ik aan?
En ik vertrouw er inderdaad op dat alles op een uitermate leesbare en vermakende manier wordt ontvouwen.
Ben jaloers op je schrijfstijl Chief, volgens mij is dat slechts voor enkelen weggelegd.
Alles goed hier en dank voor je compliment Snuffel!
Will try! Tot blogs!
Kliko schreef op maandag 12 december 2016 @ 19:15:
Oh! Haha, dat wist ik niet!
Maar ik kan jullie bij deze melden dat het gelukt is! Heuj!
Hulde aan Tweakers voor de snelle service! Helemaal top! 8-)
Ello Kliko ;)
Yep, hij is terug! Stay tuned for more!

Door Tweakers user Chief, dinsdag 13 december 2016 01:12

Even iets anders, heeft iemand Technomania gezien? Die heeft zich al even niet gemeld.....

Door Tweakers user Kecin, dinsdag 13 december 2016 11:34

Jammer van de -XL maar je bent erweer!
Mooi man!

Door Tweakers user Technomania ®, dinsdag 13 december 2016 12:08

Chief schreef op dinsdag 13 december 2016 @ 01:12:
Even iets anders, heeft iemand Technomania gezien? Die heeft zich al even niet gemeld.....
Wordt ik gemist? *bloos*

Hierbij meld ik me. Was even vergeten dat het Maandag was. Weer een leuke Blog om te lezen.....Ben wel benieuwd naar Aunt Mai.... O-) Oudere dames zijn hot, maarja daar moet je niet voor op Tweakers zijn.

Door Tweakers user Jantje2000, dinsdag 13 december 2016 13:49

Weer goed geschreven

Door Tweakers user Kars, dinsdag 13 december 2016 15:10

Heerlijk weer, ik zit er weer in zoals alleen een spannend boek je kan meenemen :)

Door Tweakers user Silvos, woensdag 14 december 2016 03:17

Ik reageer zelden op blogs, maar ik moet toch even mijn complimenten strooien. Ik was ingehaakt bij The saga continues deel I en ik heb alle delen met terugwerkende kracht gelezen, zeer mooi en meeslepend geschreven, inderdaad zoals Kars zegt zoals een goed boek je kan meenemen.

Je zou er, ik weet niet of je daar zin en tijd in hebt :D overigens prima een boek over kunnen schrijven of zelfs een filmscript van kunnen maken. Zover ligt een film als 21 las vegas er niet vanaf en die is ook gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar wat je nog meer met de uncles gaat beleven, wel jammer dat je de cliff hangers al aardig onder de knie hebt :P

Door Tweakers user Chief, woensdag 14 december 2016 03:29

Kecin schreef op dinsdag 13 december 2016 @ 11:34:
Jammer van de -XL maar je bent erweer!
Mooi man!
Often, less is better ;) Thanks!
technomania schreef op dinsdag 13 december 2016 @ 12:08:
[...]


Wordt ik gemist? *bloos*

Hierbij meld ik me. Was even vergeten dat het Maandag was. Weer een leuke Blog om te lezen.....Ben wel benieuwd naar Aunt Mai.... O-) Oudere dames zijn hot, maarja daar moet je niet voor op Tweakers zijn.
Ik reken jou, samen met een aantal anderen, tot de inboedel van deze blog ;)
Dank je!
Kars schreef op dinsdag 13 december 2016 @ 15:10:
Heerlijk weer, ik zit er weer in zoals alleen een spannend boek je kan meenemen :)
Thanks voor mooi compliment!
Silvos schreef op woensdag 14 december 2016 @ 03:17:
Ik reageer zelden op blogs, maar ik moet toch even mijn complimenten strooien. Ik was ingehaakt bij The saga continues deel I en ik heb alle delen met terugwerkende kracht gelezen, zeer mooi en meeslepend geschreven, inderdaad zoals Kars zegt zoals een goed boek je kan meenemen.

Je zou er, ik weet niet of je daar zin en tijd in hebt :D overigens prima een boek over kunnen schrijven of zelfs een filmscript van kunnen maken. Zover ligt een film als 21 las vegas er niet vanaf en die is ook gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar wat je nog meer met de uncles gaat beleven, wel jammer dat je de cliff hangers al aardig onder de knie hebt :P
Erg tof dat je dan toch de moeite doet om te reageren! Do know it's appreciated :D Cliffhangers are my middle name :P

Het lijkt mij erg gaaf om ooit een boek te schrijven maar dat gaat er niet van komen op korte termijn wegens tijdgebrek en dat gaat er niet beter van worden met een 2e spruit die niet lang op zich laat wachten. Tot die tijd vermaak ik mij meer dan uitstekend op Tweakblogs!
Stay tuned!

Door Tweakers user Technomania ®, woensdag 14 december 2016 15:41

Maar Chief....
Als dank zou Uncle John dan ieder jaar minimaal 0.8% gegarandeerd mogen bijschrijven maar het voorgespiegelde rendement bedroeg maar liefst 5.1% per jaar.
Op zich is dat toch niet eens zo verkeerd? Hier in NL krijg je maar 0,3% en bij de RABO 0,00% boven 5.000.000

In Zwitserland en Duitsland is de rente al NEGATIEF dus dan mag je betalen.... (kan je beter gaan pokeren voor dat geld ;) )
Rente al negatief in buitenland

In Duitsland is de internetbank Skatbank de aanbieder eerste met een negatieve rente. Onlangs kwam de Wallstreet Journal met een artikel over twee Zwitserse banken waar de spaarrente voor deposito's negatief is. In deze buitenlandse voorbeelden gaat over grote sommen spaargeld (vanaf € 500.000,-) die voor lange tijd worden vastgezet. Opvallend: in België is een negatieve spaarrente bij wet verboden.

bron: https://www.fx.nl/blog/negatieve-spaarrente-in-nederland

Door Tweakers user Chief, donderdag 15 december 2016 01:33

Not really. Je moet je geld voor 20 jaar vastzetten. Kocht je op dat moment een obligatie van de HK overheid (want daar zaten we toen) dan kreeg je toch echt een zwik meer dan 0.8%, tegen een lager risico.

Dit gedeelte van het verhaal speelt zich af in 4Q-2011 en toen stonden de rentestanden niet op de niveau's van nu :)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.